2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Benim kizimda gecen ay oyle oldu hatta bezi dokora goturdum beslenmesi az olabilir dedi tartti gercektende 1 ay icinde 500 gr.aldigini gorduk...simdi hem beslenmesine hem su tketimine dikkat ediyorum.ben mama veriyorum hemde anne sutu ama her mama sonrasi 3 mama kasigi su veriyorum bezindeki pembelik kalmadi....

Evet buraya da yazmıştın sanırım okumuştum. BiZim de Bir kere oldu diğer bezlerinde yok. Ama idrar sayısı az. Acaba sütüm mü yetmiyor diyorum. Kilo alımı 700 800 gram Dr normal dedi. Gerçi 15 gündür tartmadım. Bir ay önce de kakasında amip çıktı. Ne kadar dikkat edersek edelîm engelleyemiyoruz bazı şeyleri. Böyle böyle büyüyecekler sanırım. Bizimde ömrümüzü tüketecekler:)

Merhaba arkadaslar
benim kız meğer donmeyi ogrenmiş :) koltukta uyuyordu. Orada uyuyorsa yere minder koyuyorum ne olur olmaz diye. Ama baktım uyumadan önce yan gözle TVe bakıyor. Ben de yerdeki minderi kaldırıp Tv ile arasına koydum ki orayı goremesin. sonra uyudu. Ben de mutfaga gittim ve gitmemle bir güm sesi duymam bir oldu. Sonrasında da avaz avaz bir ağlama. Tabi elim ayağım boşaldı. Kucağımda sakinlesti. 5 dakika sonra gulucuklere bile basladi. Ama eşimi cagirdim ve yine de doktora gittik. 6 saat onunla aynı odada kalmamız ve basından hic ayrılmadan nobet tutmamız istendi. Onun dışında bir sey yoktu. Bu olay Salı aksamustu oldu. Ama bu sabah bir baktım kafasında kocaman bir sislik. Keyfi yerinde, sis olan yere bastırıyorum bir tepki gostermiyor. Ama yine de aklıma takıldı, bu kadar gec mi siser ki...

canım ben de kızımı ana kucağından düşürdüm
hemen gazi üni. hastanesine götürdüm
kan, idrar tahlili yapıp
beyin ultrasonuna baktılar
tomografi çekmediler bebek diye
24 saat gözlem altında tutup gönderdiler
şükür bir şey çıkmadı
ama kızımı öyle görünce benim aklım çıktı
herhangi bir yerinde şişme olmadı ama

bu arada doktor bebekler lastik top gibidir
bir yere çarpsalar da onlara bir şey olmaz dedi
çok çok geçmiş olsun

fotolar eklenmiş. ben de ekleyeyim dedim işte bu da benim kızım :)
$100_1355.jpg

Kızlar sürekli takip ediyorum ama çok az paylaşımda bulunabiliyorum. Hasta olan bebeklerimiZe çok geçmiş olsun. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Size bir sorum olacak. Bebekleriniz günde kaç kez çiş yapıyor. Benim bebeğim 3 Mart doğumlu ve birkaç gündür çiş sayısında bariz azalma var.bugünde idrarında hafif pembelik vardı. Araştırdım su eksikliğinden oluyormuş. Her zamanki gibi besliyorum sadece anne sütü veriyorum. Su vermiyordum. Su vermeye başladım. Sizlerde durum nedir?

Benim kizimda 1 mart doğumlu, dediğin gibi çiş sayısında azalma var. Idrarda bişey farketmedim ama bakicam bu durumda. Sebebini bulursan ben de bilmek isterim. Hasta olan bebeklere ben de geçmis olsun diyorum. Dermansız dertler olmasin, iğneyle ilaçla geçecek şeyler olsun inşallah, unutulur bunlar..

gecmış olsun,idrar yolu enf. oldu sanırım kızın :KK43: benim kızımda yaşadı bunu bizde bakteri ürememişti gerçi sadece lökosit cıkıyordu...
sizde lökosit ne kadar cıktı? neden iğne verdi doktor bizimki şurup vermişti sadece...

arkadaşlar kusmalar derken ağız dolusu ne yediyse hepsini çıkarmaktan mı bahsediyorsunuz?
benim kızımda arada kusuyor ama ya emdikten çok sonra kesik peynir gibi çıkarıyor ama öyle oluk gibi değil...

gecmış olsun,idrar yolu enf. oldu sanırım kızın :KK43: benim kızımda yaşadı bunu bizde bakteri ürememişti gerçi sadece lökosit cıkıyordu...
sizde lökosit ne kadar cıktı? neden iğne verdi doktor bizimki şurup vermişti sadece...

saol cnm Allah razı olsun
idrar tahlilinde lökosit 6 çıkmış....normal değer aralığı 0-5 olması gerekiyormuş
kültürde sadece bakteri üredi yazıyor
eşim iğne vermeseniz olmazmı demiş ama dr daha etkili olur demiş...genta diye bi iğne...hemşire bu iğne çok yakar dedi
iğne vuruluyor diye dün gaviscon içirmedim yine kusmaya başladı
gaviscon içince daha az kusuyor sanki
10 gün sonra tekrar kültüre bakılacak inşallah o zamana kadar geçer

saol cnm...kusmalarımız son 2 haftadır aşırıydı
1 saatin içinde 8 kere dolu dolu kustu en sonunda acile götürdük
dünde kucağımda kustu saçlarımdan ayak tırnaklarıma kadar kusmuk oldum
yalama oldu artık dakka başı kusuyor..az olsa bende sorun yapmıycaktım...kusmadan öncede huysuzlanıp ağlıyordu

saol cnm ...iğnenin acısı geçicide yan etkileri çok fazla ona takıldım bende
kaka temizlemek hiç zoruma gitmiyor benim, ama kusmuk temizlemekten bıktım...tiksinmiyorum ama kendi üstü başı temiz kalmadığı gibi bizde günde kaç kere üst değişiyoz...parkeler halılar koltuklar her yer kusmuk
komşum oturmaya çağırıyor kadının evi batar diye gitmiyorum :KK43:

saol canım inşallah iyileşir ...[/QUOTE

canım benim kızında inan seninkinden fazlası var eksiği yok.okadar çok kusuyorki.ilk zamanlar sinirden ağlıyordum şimdi alıştım.sabahtan beri değiştim üstü inan 1 makine çamaşıur oldu şimdi yıkadım asıyorum okadar çok yani.dün dolap almaya mağazaya gittik mağazanın ortasına foş diye kustu herlkes koşusturdu.adam diyoki nesi var niye kusuyo.benim kızdada bakteri üredi ama dokltor ateş olmadan iğneye gerek yok dedi.200.000 mikrop üredi 1 şişe antibiyotikle geçti ama kusması devam.daha yazacamda kız durmuyo.

Son düzenleme:
Nasilsin sonsy? Goremez olduk seni. Bebegin cok tatli masallah
idare eder canım ya napıyım çok zor bir bebeğim var eşimle de aram kötü sık sık annemde kalıyorum. sen nasılsın?

Masallah kizina allah heopimizin yavrusunu tum kotuluklerden korusun...masallah gur sacli kizin var benim kizim kel kabak kafali:-)
doğduğunda daha çoktu döküldü :)

idare eder canım ya napıyım çok zor bir bebeğim var eşimle de aram kötü sık sık annemde kalıyorum. sen nasılsın?

doğduğunda daha çoktu döküldü :)

Benim bebegim de cok zor annemler yanimdaydi bugun gittiler. Korkuyorum sonra da diyorum ki bu senin bebegin sen bakacaksin buyuteceksin tabi ki.

Esinle problemler daha cozemediniz mi canim. Ustunu kapatmayin konusun orta yol bulun. Is yuzunden tartisiyordunuz de mi? Isi birakmak mi istiyordu? Yoksa ailesi yuzunden mi aaniz kotuydu?

4.ay kontrolümüzden geldik.
7400 gr 63 cm olmuşuz.
Kan damlasına başladık.
Aç karnına günde 7damla olarak veriyoruz.
Şimdiden ek besine geçmedik.
Bir sonra ki ay ek besine geçeceğiz.
Çok şükür şimdilik herşey yolunda..
:nazar:

saol cnm Allah razı olsun
idrar tahlilinde lökosit 6 çıkmış....normal değer aralığı 0-5 olması gerekiyormuş
kültürde sadece bakteri üredi yazıyor
eşim iğne vermeseniz olmazmı demiş ama dr daha etkili olur demiş...genta diye bi iğne...hemşire bu iğne çok yakar dedi
iğne vuruluyor diye dün gaviscon içirmedim yine kusmaya başladı
gaviscon içince daha az kusuyor sanki
10 gün sonra tekrar kültüre bakılacak inşallah o zamana kadar geçer

İnsallah gecer doktor bana tekrar edebılır dedi... Bizde bakterı üremedi yazıyordu ürese bile belli bi degerın üstüne cıkınca ciddiye alınıyormuş dıye okudum ben arastırdıgımda...o lökositte azmış 10 a kadar ciddiye almıyor bazı doktorlar ilaç bile vermiyor...antıbıyotık içmişti kzıım sonra baktırdık yoktu lökosit ama tekrarlıyan bişey malesef ki...bu arada belirti varmıydı bu ara ben gene koku duyuyorum çişinde ama gecen seferki gibi keskin bı konu degıl daha degısık,normla idrar kokusumu acaba normalde kokarmı idrar acaba
Gaviscon içince azaldı kusmalar bızde de ama bu ıkı gundur ilaç içsede biraz fazla kusuyor sanki... Hayırlısı olsun inşallah

fotolar eklenmiş. ben de ekleyeyim dedim işte bu da benim kızım :)
Eki Görüntüle 740180
Masallah kızına cok tatlı:-)
4.ay kontrolümüzden geldik.
7400 gr 63 cm olmuşuz.
Kan damlasına başladık.
Aç karnına günde 7damla olarak veriyoruz.
Şimdiden ek besine geçmedik.
Bir sonra ki ay ek besine geçeceğiz.
Çok şükür şimdilik herşey yolunda..
:nazar:

Masallah allah nazardan saklasın
4.ay asınızı oldunuz mu ates yapıyor mu

canım benim kızında inan seninkinden fazlası var eksiği yok.okadar çok kusuyorki.ilk zamanlar sinirden ağlıyordum şimdi alıştım.sabahtan beri değiştim üstü inan 1 makine çamaşıur oldu şimdi yıkadım asıyorum okadar çok yani.dün dolap almaya mağazaya gittik mağazanın ortasına foş diye kustu herlkes koşusturdu.adam diyoki nesi var niye kusuyo.benim kızdada bakteri üredi ama dokltor ateş olmadan iğneye gerek yok dedi.200.000 mikrop üredi 1 şişe antibiyotikle geçti ama kusması devam.daha yazacamda kız durmuyo.
ben alışamam heralde çok sinir bozucu bi durum
benim kızda mağazada kustu..tam bi rezalet
az önce ipten çamaşır aldım üstünü değişecem bi fışkırttı yeni ipten aldığım çamaşırların üstüne :KK43:(
umarım 6 aylık olunca biter tahammül edemiyorum

cnm kültüre bakılırken hangi ilaçlara duyarlı hangisine dirençli raporun altında yazıyor
benim kız en çok gentaya duyarlı çıkmış...diğer antibiyotikleri versede bi işe yaramazmış onun için vermiş iğneyi
İnsallah gecer doktor bana tekrar edebılır dedi... Bizde bakterı üremedi yazıyordu ürese bile belli bi degerın üstüne cıkınca ciddiye alınıyormuş dıye okudum ben arastırdıgımda...o lökositte azmış 10 a kadar ciddiye almıyor bazı doktorlar ilaç bile vermiyor...antıbıyotık içmişti kzıım sonra baktırdık yoktu lökosit ama tekrarlıyan bişey malesef ki...bu arada belirti varmıydı bu ara ben gene koku duyuyorum çişinde ama gecen seferki gibi keskin bı konu degıl daha degısık,normla idrar kokusumu acaba normalde kokarmı idrar acaba
Gaviscon içince azaldı kusmalar bızde de ama bu ıkı gundur ilaç içsede biraz fazla kusuyor sanki... Hayırlısı olsun inşallah

saol canım..inşallah iğne işe yarar ve tekrarlamaz..ne kadar can sıkıcı bi durum ...bezinde her zaman değil bazen koku alıyordum...
idrarı duru berrrak kokusuz yazıyor test sonucunda
bezde beklediğinden koku yapıyor olabilir
zaten kız çocukları enfeksiyon kapmaya çok meyilli olurmuş
sık sık alt değişmemiz gerekiyor
ben zaten sık değişiyordum ..arada poposunuda yıkıyordum lavaboda...
büyük kızımda çok çekmiştik enfeksiyondan ama bu kadar küçük değildi ...bu daha çok küçük :KK43:

Bugun sami ulus hastnesine gittik oglumun kalvine bakildi ekg rontgeen falan cekildi cok sukur buyuk bisey degilmis cogu bebektee olurmus ama farkedlmezmis bizim dru tbrik etti dr soylemeseniz duymak zor cok dikkatli bakmis ben bile zor duydum dedi 2 ay snra kardiyolojiye gidecegz umarim bisssey cikmaz o zamana kadar kapanir buyuk iht. Dedi dr icim az da olsa rahatladi

kaç gündür siteyi takip edemiyorum. geçen kaka problemimiz vardı. yorum yavan arkadaşlara teşekkür ederim. dr. ye götürdük 4. gününde yani dün. dr 8 güne kadar normal 9. günde yarım fitil ver dedi. çok şükür yolda gelirken yaptı. okadar çok çukura düştükki yollar berbat kızımın bağırsakları dayanamadı sanırım:KK9: .. bugün yine tık yok. kaka düzenimiz bozuldu..

kelebek tebrik ederim arkadaşım yeni bebişini. rabbim sağsağlim kucağınıza almayı nasip etsin. oğlusuna da geçmiş olsun.

dün akşam kızımı emzirirken elimi göğsünde gezdirirken sol memesinde şişlik farkettim. sağda yoktu. nette araştırdım pek bir şey bulamadım. bugün sağ taraftada şişlik var. süt toplanması olurmuki bu ayda. yarın dr yi arayıp sorucam. yinede size sormak istedim bir yerde masaj yapın diyor. diğer sitede aman dokunmayın yazıyor. siz hiç duydunuz mu. böyle bişey...

X