2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

gögsümü almak istemediginde kustugunda annemde aman aman kardeş gelmesin bebegime diyo sürekli burda okudukca annem söyledikce diken üstünde oluyorum gibi
adet de olmadım bi kaç test alacam evde bulunsun

merhaba hanımlar
benimde 24 martta bir oğlum oldu şimdiye kadar herşey normal ama 2 gündür kakasını yapmıyor ama sıkıntıda gibi gözükmüyor. anne sütüyle besleniyor çoğunlukla ama 2 veya 3 günde bir de bir öğününü 60 cc kadar mama alabiliyor normal mi telaşlanmalı mıyım ne yağmalıyım??

Canim benim oglum da 23 mart dogumlu.gecen haftadan beri 2 gunde bir yapti kaka ve kivami koyu idi.sanirim kaka kivami koyulasinca boyle bir surec oluyor.

Maşallah

Ne kadar güzel resimler ve anlamlı sözler, hediyenizde hazır. Eşimin ilk babalar günü olmasına rağmen sözle bile kutlamayı düşünmüyorum. İlk doğumum ve ilk anneler günümde kuru bir kutlama almış olmam sonucu eşimde verdiği değerin aynısını alacak koca bir hiç

Kelebex hakkinda hayirlisi olsun...dis gebelik olsa sadece kanaman olmaz ayni zamanda siddetli sancin olur benim ilk gebeligim did gebelikti resmen dogum sancisi cekmistim...
Korunmayi soran bir arkadas vardi ben 40. Gunumde spiral taktirdim biraz agrili oldu ama bugun 2.adetim bitti dogum yapali 3.5 ay oldu.o kucuk ihtimal hepimizde var ama 2.defadan korkuyorum pamuk kizim benim ilk ve tek gozagrim olsun istiyorum.
Bu arada cuma gunu fitnes basliyorum hem kilolarim gitsin hem sosyalleseyim...bakalim 3 ay sonra neye benzicem eski pantalonlarima girebilecekmiyim acaba

Kızlar merhaba,
Benim 1 Temmuzda işbaşı yapmam gerekiyor. Doğum öncesi 5 hafta iznimi doğumdan sonraya aktarmış son ana kadar çalışmıştım. Şimdi geçen yıldan kalanla birlikte 40 günlük iznimi kullanıp 15 Ağustosa kadar çalışmayacağım. Sonrasında da alabildiğim kadar (sanırım 40 gün) rapor alacağım. Bu süreçte oğlum 6 aylık olmuş olacak.
Uzatmayayım..
1 Temmuzda işe girişimi yaptırıp 2 Temmuzda izne ayrılmam mı gerekir yoksa hiç iş başı yapmadan direkt izin alabilir miyim?
Belki basitçe bir sorudur ama kafam çok karışık.
Yardımlarınızı bekliyorum

İnsallah canim mama takviyesi de yapiyorum canim bizim oyle kusmamiz pek olmadi bugune kadar henuz bi skntimiz yok

canım ben de spirali soracaktım, taktıran arkadaşlar var mı diye? ya da taktırmayı düşünen...
ben de düşünüyorum, ama korkuyorum, malum benim üç numara, ee yeter bu kadar, Rabbim olmayanlara versin.
ben daha önce hiç spiral kullanmadım, hormonlu olanları daha garantiliymiş, sizinki nasıl?
ya da bu konuda bilgisi olan arkadaşlar ne der acaba?

bu da kızıma emzik zinciri, bugün spariş verdim, çok beğendim, hem de büyüyünce hatıra kalsın istedim

nerelerdesin canım?
görüşemiyoruz bu aralar, nasılsın?

Iyiiym cnm sen nasilsin? Diyet topigine de takiloyorum. Ondan eskisi gibi giremedim.
Annemler yanimda. Esim yurtdisina gitti. Cmartesi gelicek. Boyle iste. Arada sutum azaliyor. Snra normale donuyor.
Haftaya da kus oldugum kv kp gelecek bize. Allah bana sabir versin.
Ucretsiz izindeyim. Cimri biri oldum ciktim resmen. Her harcamaya dikkat ediyorum artik. Onceden cok savruk biriymisim.
Bebegim masallah onceki gibi uzmuyor yormuyor beni. Annemler burda diye mi degisti yoksa buyudugu icin mi bilmiyorum.

Senin ikizler nasil?

mrb kızlar nasılsınız.malesef ben çok kötüyüm.3 gündür uyumayı bırak kendimden geçmiş durumdayım.düşünmekten ağlamaktan kafayı yiyeceğim.pazartesi çok iyi dedikleri bir çocuk drsine gittik.muayne etti.bu çocuğun hareketlerinde sorun var dedi.sarılık oldumu diye sordu.biliyorsunuz kızım 28 derece sarılıktan 1 hafta yoğun bakımda kalmıştı.onu söyledik.hemen bir çocuk nöroloğuna götürün dedi.bizde pazartesi bir nöroloğa götürdük.tepkileri refleksi fena değil ama siz mutlaka işitme testi yaptırın dedi.sarılıktan hastaneden çıktıktan 4 gün sonra yapılmıştı ve testi geçmşti.dr yine yaptırın deyince dün işitme testi yaptırdık.sağ kulak geçti ama sol kulak 5 kere denenmesine rağmen geçmedi.işitme kaybı var denildi.bera/abr testi yaptırın dediler.bizde haftaya cumaya(20 hazirana)anca randevu alabildik.benim hatam,aptallığım yüzünden kızımda sağırlık olursa vicdan azabından ölürüm asla kendimi affedemem.20 haziranı nasıl bekliyeceğim bilemiyorm.çok kötüyüm.ne olur dua edin.çok ihtiyacımız var buna.

canım allah yardımcınız olsun inşallah hiçbişey sorun çıkmaz o testte sende buna inan güçlü olmaya çalış 20 hazirandan önce gidebileceğin başka biyer yokmu bu düşünceyle beklemek çok yıpratır insanı

canım diyet topiği hangisi ya benimde orda takılmam lazım vermem gereken 15 kilo varda

kızlar günaydın demeliyim sanırım ben gece vardiyasındayım şuan çalışıyorum sabah 9 gibi işten çıkıp eve koşup kızıma kavuşucam inşallah dün kızımın yaptığı bişeyi anlatayım size şimdiye kadar eliyle kendisi bişeye uzanıp almamıştı ben eline çıngırak verirsem tutuyordu dün ise eşim işten gelince kızımın pijamasına arkadaşının yolladığı parayı sıkıştırdı kızım oyun halısında belinde para sıkışmış duruken bende işyapmak için ortalarda koşturuyordumki neden almadıysam o parayı unuttum işte işyaparken kafamı bi çevirdim nehir pijamasından çekmiş parayı sokmuş ağzına yiyor pis mikroplu parayı soktu ağzına diye deli olsamda ilk kez kendi kendine bişey eline almış gördüm tatlı bıdığımı dişi kaşınıyor ya baya sulamıştı parayı nasıl kaptığımı bilemiyorum elinden ah akıllı kocam ah niye sokuyorsa parayı oraya neyse esas size bişey sorucam tek bendemi var bu çatlaklar merak içerisindeyim hala kırmızılar yan taraflarda göbeğimin altında bide bacaklarımın arasında sezeryan izide eklenince felaket duruyor kendimi çok kötü hissediyorum zaten zayıflıyamıyorum bu çatlaklar ne zaman beyazlar hep bu kadar kötümü durucak spor yapsam zayıflasam falan farketmez mi bide 2.çocukta ne hale gelirim düşünmek bile istemiyorum ya sizde durumlar ne ?

Kizlar bebegimin yuzunde kirmizi kurumalar var her iki yanagindada yarin doktora goturucem ama internetten biraz baktim egzema olabilir diye yaziyo. cok uzuldum. burda bazi arkadaslarda oldugunu sonra gectigini yazmisti ne yaptiniz nasil gecti

Gecmis olsun cnm. Bir sey cikmaz ins. Kendini de suclama.
canım diyet topiği hangisi ya benimde orda takılmam lazım vermem gereken 15 kilo varda

Ozelde yazdim cnm. Belki yasaktir diye buraya yazmadim.

Benim de gecmedi catlaklar. Yagli bir vucudum oldugundan catlamam saniyordum catladim. Duruyor kirmizi kirmizi.

Bebegine de masallah diyorum.
Kizlar bebegimin yuzunde kirmizi kurumalar var her iki yanagindada yarin doktora goturucem ama internetten biraz baktim egzema olabilir diye yaziyo. cok uzuldum. burda bazi arkadaslarda oldugunu sonra gectigini yazmisti ne yaptiniz nasil gecti
Gecmis olsun.

ben bir günü iyi bir günü çok zor şekilde geçiriyorum
gün sayıyorum büyüsünler diye
ama eskiye oranla daha iyiler
kızımın deli deli ağlamaları bitti çok şükür
bebeğimi delirten mamaymış
yeni doktorumuz bebeği görür görmez bunun mamasını değiştirelim, önceki yaramamış dedi
değiştirdik ve kuzum meğer bir melekmiş
oğlumun gece uykusu hala berbat
ortalama 6-7 kere uyanıyor hala

canım neden ücretsiz izin aldın ki hemen
yaz tatilinde maaşını alıp eylül de de ücretsiz izne ayrılırdın
benim ücretsiz izinde olan arkadaşım bile haziran ayında işe döndü
üç ay maaş alıp eylül ayında tekrar izne ayrılacak

ben de eski savrukluğuma şaşıyorum
ne kadar hesapsız harcamışım diyorum

eşim bana diyor ki
herkes mi böyle yoksa biz mi böyleyiz
bebekler doğduğundan beri yatak alıyoruz diyo
önce yan yatış yatakları aldım
sonra sert sünger aldım
şimdi de ortapedik yatak aldım,
bez, mama ve kıyafet masraflarını düşünürsek epey bi harcamamız oluyor

benim de eşim yurt dışındaydı
bugün geliyor çok şükür

senin kayınvalide ve kayınpeder de amma ilginç yani
ortalığı karıştırıp karıştırıp hiç bir şey olmamış gibi gelecekler ya
pes valla
çok önemseme, duymazdan, görmezden gel yaptıklarını, dediklerini

hala kayınvalidemlerde kalıyorum
tek başıma altından kalkamam
buna hala inancım yok

bu arada kuzularım iyice etrafı algılıyorlar
gülücükler atıyorlar sürekli
agulayıp, guguluyorlar
ama hala birbirlerinin farkında değiller
yanındaki yokmuş gibi davranıyorlar
her gün dışarı çıkıyoruz onlarla
eğer yalnızsam birini kanguruya koyuyorum
biri arabasında
zor oluyor ama bayılıyorum onlara

cnm benim kızımda olmuştu..dr kendiliğinden geçer diye hiçbişey vermek istemedi ama kızım deli gibi suratını kaşıyordu ..kuru ve kabuklu olduğu için en azından rahatlatacak bi krem yazmasını istedim
doktorumuz emolium krem yazdı..ilaç değil kortizon falan içermiyor..3 günde normale dönmüştü kızımın yüzü..eski ve yeni halinin resimlerinide eklemiştim buraya
şimdi yine çıkmaya başladı çok öpülmekten heralde...bugün sabah sürdüm tekrardan..
günde 2 kere kullanıyorum bi sabah bi akşam

internetten araştır https://www.eczanem.com.tr/Emolium_Hipoalerjik_Nemlendirici_Krem_75_ml-urun5382.html tavsiye ederim..geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…