2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

ben bir günü iyi bir günü çok zor şekilde geçiriyorum
gün sayıyorum büyüsünler diye
ama eskiye oranla daha iyiler
kızımın deli deli ağlamaları bitti çok şükür
bebeğimi delirten mamaymış
yeni doktorumuz bebeği görür görmez bunun mamasını değiştirelim, önceki yaramamış dedi
değiştirdik ve kuzum meğer bir melekmiş
oğlumun gece uykusu hala berbat
ortalama 6-7 kere uyanıyor hala

canım neden ücretsiz izin aldın ki hemen
yaz tatilinde maaşını alıp eylül de de ücretsiz izne ayrılırdın
benim ücretsiz izinde olan arkadaşım bile haziran ayında işe döndü
üç ay maaş alıp eylül ayında tekrar izne ayrılacak

ben de eski savrukluğuma şaşıyorum
ne kadar hesapsız harcamışım diyorum

eşim bana diyor ki
herkes mi böyle yoksa biz mi böyleyiz
bebekler doğduğundan beri yatak alıyoruz diyo
önce yan yatış yatakları aldım
sonra sert sünger aldım
şimdi de ortapedik yatak aldım,
bez, mama ve kıyafet masraflarını düşünürsek epey bi harcamamız oluyor

benim de eşim yurt dışındaydı
bugün geliyor çok şükür

senin kayınvalide ve kayınpeder de amma ilginç yani
ortalığı karıştırıp karıştırıp hiç bir şey olmamış gibi gelecekler ya
pes valla
çok önemseme, duymazdan, görmezden gel yaptıklarını, dediklerini

hala kayınvalidemlerde kalıyorum
tek başıma altından kalkamam
buna hala inancım yok

bu arada kuzularım iyice etrafı algılıyorlar
gülücükler atıyorlar sürekli
agulayıp, guguluyorlar
ama hala birbirlerinin farkında değiller
yanındaki yokmuş gibi davranıyorlar
her gün dışarı çıkıyoruz onlarla
eğer yalnızsam birini kanguruya koyuyorum
biri arabasında
zor oluyor ama bayılıyorum onlara
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Annem daha kirkim cikmadan bile gitmek zorunda kaldi. Kardesim kpss ye hazirlaniyor samsun da. Ben de ankara dayim.hem de bebegim cok kucuk diye dedigini yapamadim. Ama simdi de baslayip geri ucretsiz izne ayrilabiliyorum galiba de mi? Com sIkisirsak oyle yapicam. Krese vericem napiyim. 1 yasinda vericem zaten. Bakici kesinlikle dusunmuyorum.

Evt cok yuzsuzler. Benden gelip saygu beklerler kesin. Bir ozur dileyin, pismanliginizi gosterin ama yok. Kizim pismaniz biz, tanlis yaptik deseler zaten kus kalmam.

Birak pismanligi kotu bir seyler yaparlar diye cekiniyorum. Odama bir sey birakmak guni. Yasak diye yazamiyorum simdi.
Bu yuzden bebegimin yatagini da alip yatak odasina doneyim. Odami da yanliz birakmiyim ki bir sey yapamasin diyorum. Esimle ayri yattigimixi gorup sevinmesini de istemiyorum. Bebegimin duzenini bozucam onlarin yuzunden.

Annem daha kirkim cikmadan bile gitmek zorunda kaldi. Kardesim kpss ye hazirlaniyor samsun da. Ben de ankara dayim.hem de bebegim cok kucuk diye dedigini yapamadim. Ama simdi de baslayip geri ucretsiz izne ayrilabiliyorum galiba de mi? Com sIkisirsak oyle yapicam. Krese vericem napiyim. 1 yasinda vericem zaten. Bakici kesinlikle dusunmuyorum.

Evt cok yuzsuzler. Benden gelip saygu beklerler kesin. Bir ozur dileyin, pismanliginizi gosterin ama yok. Kizim pismaniz biz, tanlis yaptik deseler zaten kus kalmam.

Birak pismanligi kotu bir seyler yaparlar diye cekiniyorum. Odama bir sey birakmak guni. Yasak diye yazamiyorum simdi.
Bu yuzden bebegimin yatagini da alip yatak odasina doneyim. Odami da yanliz birakmiyim ki bir sey yapamasin diyorum. Esimle ayri yattigimixi gorup sevinmesini de istemiyorum. Bebegimin duzenini bozucam onlarin yuzunden.

çok mu kalacaklar ki?
yatak odanızdan pek çıkmazsın sen de
bebefon kullanıyor musun canım
eğer kullanmıyorsan sen odada olmadığın zaman
bebeğini uyutup dışarı çıkarken odanın kapısını kapatırsın
içeriye birinin girdiğini duyarsın hemen

cnm benim kızımda olmuştu..dr kendiliğinden geçer diye hiçbişey vermek istemedi ama kızım deli gibi suratını kaşıyordu ..kuru ve kabuklu olduğu için en azından rahatlatacak bi krem yazmasını istedim
doktorumuz emolium krem yazdı..ilaç değil kortizon falan içermiyor..3 günde normale dönmüştü kızımın yüzü..eski ve yeni halinin resimlerinide eklemiştim buraya
şimdi yine çıkmaya başladı çok öpülmekten heralde...bugün sabah sürdüm tekrardan..
günde 2 kere kullanıyorum bi sabah bi akşam

internetten araştır https://www.eczanem.com.tr/Emolium_Hipoalerjik_Nemlendirici_Krem_75_ml-urun5382.html tavsiye ederim..geçmiş olsun

Ayy evet canim o fotolari nekadar aradim eskiyi okudum okudum bulamadim cevap yazdigin icin tesekkurler egzama degilmiymis sizinki ben ondan kprktum gerci nette herseyin en kotusu yaziyo ama yinede aklima takildi zaten pimpirikli bi anneyim bide bole seyler olunca iyice takiyorum kafama kesnlikle yarin doktora sorucam bu kremi ins bizimkide gecer

Bu kaynanalar insani oldurur ya benimkide 25 gunlukken gelmisti bizde tartismistik. benim suclarimda cok buyuk bebegimi ona yikatmamisim. dua edicekmis o sirada kucagina vermemisim gibi sacma sapan seyler yuzunden kavga cikardi giderken yinede buyukluk bende kalsin diyip anne yine bekleriz dedim hiii cok memnun kaldim ya yine gelirim dedi. gelmezsen gelme dicektimde neyse sustum. Gittikten sonra bi baktim bebegimin kurabiyeri susleri vardi dogumda dagittigim gorumcelerime gotursun falan diye vermistim onlari bile almamis sanki cokta umrumdaydi aman sabah sabah sinirim bozuldu yine allahtan kocam annesinin ne oldugunu biliyo yoksa bizi birbirimize dusurup ole gidecekti 5 gun kaldi 5 yil gibi gelmisti allahtan urfaya tasiniyorum artk hic gelemez

mrb kızlar nasılsınız.malesef ben çok kötüyüm.3 gündür uyumayı bırak kendimden geçmiş durumdayım.düşünmekten ağlamaktan kafayı yiyeceğim.pazartesi çok iyi dedikleri bir çocuk drsine gittik.muayne etti.bu çocuğun hareketlerinde sorun var dedi.sarılık oldumu diye sordu.biliyorsunuz kızım 28 derece sarılıktan 1 hafta yoğun bakımda kalmıştı.onu söyledik.hemen bir çocuk nöroloğuna götürün dedi.bizde pazartesi bir nöroloğa götürdük.tepkileri refleksi fena değil ama siz mutlaka işitme testi yaptırın dedi.sarılıktan hastaneden çıktıktan 4 gün sonra yapılmıştı ve testi geçmşti.dr yine yaptırın deyince dün işitme testi yaptırdık.sağ kulak geçti ama sol kulak 5 kere denenmesine rağmen geçmedi.işitme kaybı var denildi.bera/abr testi yaptırın dediler.bizde haftaya cumaya(20 hazirana)anca randevu alabildik.benim hatam,aptallığım yüzünden kızımda sağırlık olursa vicdan azabından ölürüm asla kendimi affedemem.20 haziranı nasıl bekliyeceğim bilemiyorm.çok kötüyüm.ne olur dua edin.çok ihtiyacımız var buna.

geçmiş olsun,inşalllah bir sorun çıkmaz..beklemek zor olacak mutlaka ama iyi düşünmeye çalış ki iyi olsun..

Çalışan anneye de müjde - Sabah - 13 Haziran 2013

yasanın meclise sunulacağı yazıyor kızlar,geriye doğru işlerse 24 aydan yararlanabiliriz..meclis kapanmadan yani 1 temmuz öncesi yasalaşırsa süper olur..ama ben yine temkinli yaklaşıyorum,heyet raporumu alacağım haftaya..çok da umutlanmamak lazım,malum hem günden yoğun hem de uzun süredir konuşulmasına rağmen hayata geçmedi ..hakkımızda hayırlısı

kızlar merhaba benim bebeğimde 3 aylık oldu kızım sakin bir bebek geceleri 11 de yatırıyorum sabah 5 gibi uyanıyor uyanınca emiyor ardından iki saat uyuyor sonra 11 e kadar oyun istiyor resmen sürekli yanında oturup onunla sohbet edeyim istiyor birde bebeğime annem bakıcak ama annemlerin evini hiç sevmiyor oraya gidince çok huzursuz oluyor işe başlamam iki ay kaldı nasıl olucak bilmiyorum orayada ayrıca beşik aldık herşeyinden çift çift aldık evi aramasın diye ama kıyametleri koparıyor oraya gidince ama evimize gelince mışıl mışıl uyuyor daha çok küçük nasıl algılıyor anlamadım birde odamdada yanımda sepet beşiği var onda yatırıyorum ama artık baya büyüdü sepet beşik biraz yüksek onu kaldırıp koyarken zorlanıyorum bir ay daha yatar ancak acaba 4 aydan sonra odasına mı geçirmeliyim yoksa başka bir yatakta yanımdamı yatmalı

mrb kızlar nasılsınız.malesef ben çok kötüyüm.3 gündür uyumayı bırak kendimden geçmiş durumdayım.düşünmekten ağlamaktan kafayı yiyeceğim.pazartesi çok iyi dedikleri bir çocuk drsine gittik.muayne etti.bu çocuğun hareketlerinde sorun var dedi.sarılık oldumu diye sordu.biliyorsunuz kızım 28 derece sarılıktan 1 hafta yoğun bakımda kalmıştı.onu söyledik.hemen bir çocuk nöroloğuna götürün dedi.bizde pazartesi bir nöroloğa götürdük.tepkileri refleksi fena değil ama siz mutlaka işitme testi yaptırın dedi.sarılıktan hastaneden çıktıktan 4 gün sonra yapılmıştı ve testi geçmşti.dr yine yaptırın deyince dün işitme testi yaptırdık.sağ kulak geçti ama sol kulak 5 kere denenmesine rağmen geçmedi.işitme kaybı var denildi.bera/abr testi yaptırın dediler.bizde haftaya cumaya(20 hazirana)anca randevu alabildik.benim hatam,aptallığım yüzünden kızımda sağırlık olursa vicdan azabından ölürüm asla kendimi affedemem.20 haziranı nasıl bekliyeceğim bilemiyorm.çok kötüyüm.ne olur dua edin.çok ihtiyacımız var buna.

Canım lütfen kendine gel, bak senin yavrun var. tepkileri fena değil demiş, belki ölçümde hata vardır, bir şeyler vardır, asla suçlama kendini asla suçlama. Teyzemin bebeği 55. günde ilaçla tedavi olarak atlattı sarılığı, kimi bebekler böyle. Sadece dua et gülüm, Allah'a sığın ve sadece dua et. İnşallah güzel haberler yazacaksın buraya, bak gör, yazacaksın inşallah..

benim hamilelikte saçım dökülmemişti hiç,doğum sonrasıda dökülmedi ama son iki haftadır tutam tutam dökülüyor ama doktor bunun normal oldugunu söyledi geçici bir durum düzelecek daha sonra....

emme konusunda sabit bişey yok ama cok sık aralıklarla emmek istiyor..egerki cok doymadıysa daha kısa sürede emmek istiyor saat başı...ama iyice doyduysa 3-4 saat duruyor..

ben doğum yapalı 11 ay oldu hala saçım tutamı geç anlatamam nasıl dökülüyor :KK1::KK1:

kızlar 3 ay oldu hala bezimizden memnun değiliz. var mı benim gibi sorun yaşayan kullandığım bez taşırıyor sürekli. yine değiştirecem sizler ne kullanıyorsunuz neyden memnunsunuz ondan alıyım

dün sağlık ocağına gittiğimde 16 temmuza aşı için gün verdiler. biz de o tarihlerde tatile gitmeyi düşünüyoruz. doktora denize koyabilir miyim diye sorduğumda 3. aşıdan önce önermiyorum demişti. mecburen o tarihten sonra tatili planlayacağız. gerçi bebeğimle nasıl olacak onu da merak ediyorum.dün dışarı çıktık. akşam saat 6 dan 10 a kadar mahvetti.biliyorum uykusu var. sallıyorum battaniyeyle koyuyorum arabasına 10 dk sürmeden açıyo gözlerini. eee böyle oluncada uykusu tekrar geliyor.

dün oğluma şapka baktım ama chicco, mother care, lcw, joker .bu mağazalarda bulamadım bir türlü başına göre.hep 48den başlıyor. bizim baş çevremiz ise 40. sizler nerelerden aldınız?

çok mu kalacaklar ki?
yatak odanızdan pek çıkmazsın sen de
bebefon kullanıyor musun canım
eğer kullanmıyorsan sen odada olmadığın zaman
bebeğini uyutup dışarı çıkarken odanın kapısını kapatırsın
içeriye birinin girdiğini duyarsın hemen
2 gun kalirlar heralde. Bebefon pahaliydi alamadim.
Bu kaynanalar insani oldurur ya benimkide 25 gunlukken gelmisti bizde tartismistik. benim suclarimda cok buyuk bebegimi ona yikatmamisim. dua edicekmis o sirada kucagina vermemisim gibi sacma sapan seyler yuzunden kavga cikardi giderken yinede buyukluk bende kalsin diyip anne yine bekleriz dedim hiii cok memnun kaldim ya yine gelirim dedi. gelmezsen gelme dicektimde neyse sustum. Gittikten sonra bi baktim bebegimin kurabiyeri susleri vardi dogumda dagittigim gorumcelerime gotursun falan diye vermistim onlari bile almamis sanki cokta umrumdaydi aman sabah sabah sinirim bozuldu yine allahtan kocam annesinin ne oldugunu biliyo yoksa bizi birbirimize dusurup ole gidecekti 5 gun kaldi 5 yil gibi gelmisti allahtan urfaya tasiniyorum artk hic gelemez
Cnm seninki yine gururluymus. Bir daha gelmez rahat edersin. Benim ki yapip yapip yapmamis gibi muamele gormek istiyor.
kızlar merhaba benim bebeğimde 3 aylık oldu kızım sakin bir bebek geceleri 11 de yatırıyorum sabah 5 gibi uyanıyor uyanınca emiyor ardından iki saat uyuyor sonra 11 e kadar oyun istiyor resmen sürekli yanında oturup onunla sohbet edeyim istiyor birde bebeğime annem bakıcak ama annemlerin evini hiç sevmiyor oraya gidince çok huzursuz oluyor işe başlamam iki ay kaldı nasıl olucak bilmiyorum orayada ayrıca beşik aldık herşeyinden çift çift aldık evi aramasın diye ama kıyametleri koparıyor oraya gidince ama evimize gelince mışıl mışıl uyuyor daha çok küçük nasıl algılıyor anlamadım birde odamdada yanımda sepet beşiği var onda yatırıyorum ama artık baya büyüdü sepet beşik biraz yüksek onu kaldırıp koyarken zorlanıyorum bir ay daha yatar ancak acaba 4 aydan sonra odasına mı geçirmeliyim yoksa başka bir yatakta yanımdamı yatmalı
Ben bebegimi odasinda yatiriyorum. Biraz daha buyusun tek yatacak. Simdi ben de onun odasinda yatiyorum.

kızlar 3 ay oldu hala bezimizden memnun değiliz. var mı benim gibi sorun yaşayan kullandığım bez taşırıyor sürekli. yine değiştirecem sizler ne kullanıyorsunuz neyden memnunsunuz ondan alıyım

prima yeşil olanı kullanıyorum. taşma şöyle oldu. eğer çok uzun süre altını değiştirmediysem 5 saat falan gündüzleri.ıslaklık oluyo. ama geceleri hiç değiştirmediğim halde bir problem yaşamadım.

Prima kullanyorm. Sirtina tasiyor. Bacaklarini kaldirdigi icin. Seninki ne marka?

Ayy evet canim o fotolari nekadar aradim eskiyi okudum okudum bulamadim cevap yazdigin icin tesekkurler egzama degilmiymis sizinki ben ondan kprktum gerci nette herseyin en kotusu yaziyo ama yinede aklima takildi zaten pimpirikli bi anneyim bide bole seyler olunca iyice takiyorum kafama kesnlikle yarin doktora sorucam bu kremi ins bizimkide gecer
bizimkide egzemaydı cnm..atopik dermatit yani bebek egzeması
o kadar kötü durumdaydıki geçeceğini hiç sanmıyordum ama çok şükür geçti

3496. sayfada eklediğim bi resim var...resimde çok çıkmamış..gerçekte daha feciydi

can bebe kullanıyorum ben memnunum
arada kaçamak oluyor ama her bezde olur o kadar...ilk kızımda prima kullanmıştım ensesine kadar çıkıyordu kaka
ayrıca pişik sorunumuzda hiç geçmemişti..hiç memnun kalmadım primadan

Son düzenleme:
divinity sihirli kupanız harika olmuş.güle güle içsin kahvelerini eşinn :)
bebeğinde maşallah çoook tatlıymışş.kaderide güzel olsun inşallahh :)

cnm çok geçmiş olsunn.şimdiden umutsuzluğa kapılma..
Rabbim bebeğine sağlık versinn..kendini suçlama sakın.gelen herşey Allahtan geliyor
dua et bol bol..inşallah güzel haberler alırsınn..

kızlar ben prima beyaz olanını aldım ilk doğduğunda alerji yaptı kızımın yüzü dahil heryeri kıpkırmızı oldu. evy baby e döndüm kızarıklık yok ama hiç emmiyo. bi kaka yapıyo olduğu gibi bezde duruyo. sürekli de taşma oluyo kakasıda çişi de . huggies alıyım diyorum ama emin değilim.

Kelebex inşallah korktuğun gibi hamile değilsindir..
ben doğum yaptıktan sonra iki kez adet oldum..ama yinede tedirgin oluyor insan..
daha yavrularımız çok küçük hepimizin dikkatli olması lazım bu konuda

kızlar ben prima beyaz olanını aldım ilk doğduğunda alerji yaptı kızımın yüzü dahil heryeri kıpkırmızı oldu. evy baby e döndüm kızarıklık yok ama hiç emmiyo. bi kaka yapıyo olduğu gibi bezde duruyo. sürekli de taşma oluyo kakasıda çişi de . huggies alıyım diyorum ama emin değilim.

ben hem prima hem molfix denedim.
ama molfix ten memnun kaldım şimdi uzun zamandır hep bunu kullanıyorum
hiç pişik ve sızıntı yaşamadım.istersen molfix te deneyebilirsin :)

X