Kızlar merhaba,
Geçen sayfalarda kilo konuşulmuş. Aşk ağlatır dert söyletirmiş. Hamileliğimde 27 kilo aldım ben. 37. hafta gebeliğimde bebeğim 3,450 görünüyordu, doktorum "bak haftan dolmaya bu bebek 4 kilo olur, normal doğum düşünüyorsun, zor olur" diyordu. Yavrumu 40. hafta bitiminde normal doğumla kucağıma aldım, 2,750 gr doğdu.
Hani ultrasonda da az gözükseydi problem etmeyecektim, sağlıklıydı yaa, çook şükür; insanlar ya da insancıklar "hep sen beslenmişsin bebeği hiç beslememişsin" demeseydi yine dert etmeyecektim.
O kadar üzüldüm o kadar üzüldüm ki bebeğimi her gün tartar oldum. Hâlâ da öyle
Yavrumun kırış kırış cildi, kurumuş toprak gibi kabuk kabuk teni, yenidoğan kıyafetlerinin içinde kaybolmuş hali..
Hiç unutamayacağım
Sırf etrafımdaki insanlar yüzünden bebeğinin kilosuna takan saplantılı bir anne oldum. Annelik sevinci yaşayamadım ilk birkaç hafta..
Sarılık olunca yavrum fototerapi aldı. 4 anne 4 bebek o odadaydık, gelen geçen makine içindeki yavruma bakıp "erken mi doğdu bu" diyordu. Sezeryanlı bir anne vardı orda, bebeği makinada sıkça uyanıyor emmek istiyordu, bense gayet iyiydim, anneye "sen kalkma bebeği ben alır veririm" dedim, onun bebeği 3,250 grdı.. O bebeği kucağıma alıp anneye verdikçe o 500 gr orda farkettim ben.. O 500 gram var ya o 500 gr. Benim yavrum kuş tüyü gibi elimde kalıyor onun bebeği külçe altın gibi ağır geliyordu..
Ama Allah o kadar büyük o kadar büyük ki..
Oğlum ilk ay 500 -1000 gr arası alınması normal iken 1750 gr. birden aldı..
2. ay yine 1500 gr aldı..
3. ay .... gr. aldı
Şimdi -beni mazur görün kızlar nolur, nazardan korktuğumdan yazamıyorum kilosunu- maşallah maşallah 3 ayını bitirmek üzere kilosu yerinde bir bebek.. Hatta muayenelerde ve de ev gezmelerinde "maşallah iyi bakmışsın" diyorlar..
Hele o eski "hep sen yemişsin" diyenler bu sefer "iyi beslemişsin" diyor..
Bre vicdansız hangi anne çocuğunu besler ya da aç kor! Oysa hamileliğimde çok kaliteli beslenmiştim ben.. Kilomun çoğu istirahat ve sigarayı bırakmam sebebiyleydi.
Neyse kızlar..
Şükür sağlıklı ya bebeklerimiz kilo hiiiiiiiiiiç önemli değil..
Ama o etraf yok mu o etraf..
Şimdi gülüp geçiyorum.. Her gün ahmak gibi tartmayı bıraktım..
Ha bir de yenidoğan bebeklerin kilosunu sormayı :)