2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
şu düşüncesiz insanlardan illallah geldi bebek doğdu doğalı yaa. bebeğim sevgi dolu bi ortamda büyüsün istediğim için bebeğimi seven herkesle yakın olmak istiyorum ben. bu yüzden bebeğimi çok seven bi aile dostumuzun ısrarlarını kıramayıp misafirliğe gittik dün eşim bebeğim ben. kadın hırpalayarak seviyor. defalarca uyardık kar etmedi. en son benim sırtım dönükken bebeği balkondan aşağı sallandırmaya kalkmış. kızı bağırdı anne ne yapıyorsun diye. diyo ki kadın aşagıdaki yeşillikleri görsün istedim. kızı da anne risk almaya değer mi ya bi şey olsa diye payladı annesini:KK43:((

yok artık daha neler,öyle sevmek mi olurmuş..babam sigara içtiği için oğlumun yanına çok yaklaştığında bile içim cız ediyor.tabii bir şey söylemiyorum alınmasın diye,annem uyarıyor titizliğimi bildiğinden..şap şup öpmüyoruz bile mikrop kapmasın diye..tabii ki hastalanacak,başına kötü şeyler gelecek ama ben elimden geleni yapayım da içim rahat etsin isterim..insanlar çok tuhaf,ben öyle bir kişiyle bir daha görüşmezdim,sen de görüşmem demişsin,iyi demişsin..

Bebegimib gazi dun hem onu hem beni mahvetti. butun gun zaten surekli mizikladi gecede 3 e kadar uyumadi 10 gun sonra 3 aylik olucaz nezaman gecicek bu gaz bitsin artik yaa kizim mahvoldu tabi bende ortada uykusuzluktan zombi gibi geziyorum gunduz uykumuzda zaten yok ve uyumadigi icin surekli aglamaya calisiyo gezdirsemde ne yapsam kar etmiyo salliorum uyuyo en fazpa 10 dakika sonra kalkiyo sonra basliyo aglamalar cok yoruldum artik coook buyu kizim buyu buyu buyu

canım ilacını düzenli kullan,gaz masajı yap,kıyafetlerini ısıtıp giydir,karnına ısıtılmış havlu koy..yüzüstü yatmak rahatlatabilir,yatır biraz debelensin,tekme atsın hareket ettikçe gazı daha rahat çıkar..ılık banyo da rahatlatır.ben bir göğsümü iyici emdikten sonra diğerine geçtim hep,memedeki o ilk süt çok gaz yaparmış.bizim gaz sanımız çok şükür bitti.ilacı kestik artık,masaj yapıyorum arada..ama bir ara inanılmaz kötüydü,omzumdan inmiyordu yapışık ikiz olmuştuk..gündüz uyuttuğumda 10 dakikada bir uyanıyordu..ama geçti,yarın 3 aylık oluyoruz kısmetse..sizin de düzelir stress olma ki bebeğine geçmesin..kolaylıklar diliyorum..

Eki Görüntüle 731654 Eki Görüntüle 731650
arkadaşlar bebişlere kısa kollu ve şhort giydiriyor musunuz. ben ara sıra giydiriyorum bakıyorum bacakları soğuk tekrar uzunlara geçiyorum
bu arada buda benim kuzum: azra'mmmm

çilegi yememi söyledik doktor bana alerji yapabilir bebege diye
sonra öğrendim 1 yaşından önce verilmiyormuş alerjikmiş
hafta sonu eşimle dışarı çıktık babaannesi baktı kızıma durudamayınca emzigine bal sürmüş eşim çok kızdı kayınvalidemde aman sinirlenme emmedi zaten sana verdim hep neyin var dedi
çok şükür sağlıklı biraz abartıyormuyuz bilmiyorum

evet,çilek alerji yapabilirmiş bilmiyordum ben de dün öğrendim..bal içini yakar ,vermemek lazım..biz emziğine reçel sürdükten sonra bile hemen 1 çay kaşığı su içirdik,kaldı ki bal daha yoğun..eskiler her şeyden yedirmişler tabii ama biz yapamayız ya mümkün değil.

Kizlar gaz icin sab simplex kullanan oldumu. biz buna baslamaya karar verdik doktoru aradim bunu al dedi kullananlar varmi etki ettimi

canım kesinikle işe yarıyor mutlaka faydasını göreceksin bizde 1 aylıkken kullanmaya başlamıştık o gün bugündür gazını o kadar rahat çıkarıyorki o da bizde çok rahat ettik 3 gün önce artık keselim 3 aylık oldu belki artık gerek yoktur dedik ilk gece rahat uyudu ama 2 gece uyuyamadı yavrum bacaklarını yatağa vuruyor pat pat anlıcan bu sabah tekrar başladık sab simplexe 1 ay daha kullanırız ondan sonra keseriz diyoruz inşallah faydasını görürsünüz ama düzenli vermeye dikkat et olurmu Allah yardımcın olsun

çilegi yememi söyledik doktor bana alerji yapabilir bebege diye
sonra öğrendim 1 yaşından önce verilmiyormuş alerjikmiş

hafta sonu eşimle dışarı çıktık babaannesi baktı kızıma durudamayınca emzigine bal sürmüş eşim çok kızdı kayınvalidemde aman sinirlenme emmedi zaten sana verdim hep neyin var dedi
çok şükür sağlıklı biraz abartıyormuyuz bilmiyorum

amma yanlış yazmışım yemememi söyledi olarak düzeltildi :)

Cok saolun kizlar ins venim kizimda guzel uykular cekicek bundan sonra babamizi bekliyoruz simdi gelirken getiricek acaba nekadar zaman sonra etki gosterirki. inanmicaksiniz belki ama ilaca baslicaz diye heyecanliyim artik kizim mutlu olucakmis gibi geliyo ins ole olur bide nekadar verdiniz kac kere verdiniz

Canim naptin sutum uzuntuden kesiliyo demistin duzeldimi ins duzelmistir. Bu kocalar yokmu onlar normal hayatlarina devam ediyolar biz bisey diyince bide uste cikiyolar hepsi ayni canim onun icin hic dert etme bende canim sikilirsa bagirip kavga cikariyorum

canım biz 12 sinde 3 aylık olucaz inş. başımız dik çok şükür ilk günden böyleydi ve bu şekilde yüzüstü yatmayı çok seviyor. başını kaldırıp oraya buraya bakıyor. bana da erken emekler gibi geliyor ama hayırlısı...
:nazar::nazar:kocaman maşallah canım yawruna bnde gün içinde sık sık oğlumu yüzüstü yatırıorum.çok sevio ama hemen sırtüstü dönüyo bide gülüyo bana döndüm die.hop anında yuwarlanıo. yüzüstü yatıramıorum..

Eki Görüntüle 731654 Eki Görüntüle 731650
arkadaşlar bebişlere kısa kollu ve şhort giydiriyor musunuz. ben ara sıra giydiriyorum bakıyorum bacakları soğuk tekrar uzunlara geçiyorum
bu arada buda benim kuzum: azra'mmmm

:nazar::nazar::nazar:maşallah kuzuna Allah bağışlasın:KK9::KK9::KK9:
ben kısakollu çıtçıtlı badi üzerine uzunkollu giydiriyorum, altına külotlu çorap üzerinerine takımın altını ve çorap
geçen gün içindeki külotlu çorabı çıkardım, iki saat kadar öyle kaldı, akşama bir sancı bir sancı,:KK50::KK50: eşim de demezmi sen külotlu çobı çıkardın çocuk üşüdü diye:KK53:
nerdeee kısa kollu giydirmek, neredeyse evde üşüyoruz, dışarısı iyi ama..
konya da yaşıyoruz bu arada

unutmam en hassas olduğum konu ...tekrar nice mutlu yıllar dilerim eşinle ve çocuğunla bir ömür boyu :KK16:
Allah Allah ..neden o kadar dolmayı beklemiş..ne derdi varsa yada ne hata ettiysen niye hemen canım şu hareketin veya lafın hoşuma gitmedi birdaha yapma demiyorda biriktirip patlamayı beklemiş
eşimle evliliğimizin ilk 5 yılı bizimde küslükle falan geçmiştir...sonradan anladıkki herşey boş...erkek olsun kadın olsun evlenip bir yuva kurduktan sonra ikiside ailelerinin yanına sığmıyor...çoluk çocuğa karışıyoruz,onlarda 2 gün sonra evlenip gidecek herkes yuvasını kuracak...kalacağız başbaşa..birbirimize muhtacız yani ...
aslında birazda erkeklerin anneye olan düşkünlüğünden ileri geliyor bu durum
birtane oğlum olmadıki bana düşkün olsun..kızlarımın ikiside babaya aşık...hele bu yeni doğan minnak baba işten gelince şımarmalar çığlıklar gülücükler...gelde ortadan ikiye çatlama :KK37:
hastaneye tek gitme meselesine gelince valla benim eşim öyle bi durumda işten izin alır gelir ama ben gelsin istemem...tek başıma daha iyiyim ben...hastane ortamı malum ,beni sinir eder strese sokar aman ne gereği var ...
aslında tek başına biyerlere gitmende bi nimet...benim eltim 7 yıllık evli daha tek başına hiçbiryere gitmedi...ya kocasıyla ya kaynanamla yada kaynatamla gidebilir anca :KK25:
benden sana tavsiye evde gergin ortam olmasına müsaade etme...eşinle konuş,kırıldığın şeyleri anlat,onada sor seni kızdıracak ne yaptım diye...sarıl öp aranıza soğukluk girmesin
bu arada kafam şişmez merak etme sen yaz içini boşalt biz okuruz..çok iyi okuyucularız topikçe:KK1:
e
Cok tesekkur ederim ablacim sen bizden daha tecrubelisin tabi daha iyi bilirsin agresif bi insan degilimdir aksine sen sakrak biriyim oglum da oyle cok pozitif bi bebek devamli guluyor karni acikmadigi muddetce mizirdanmaz ama esim biraz agresif cabuk parlayip sonen turden o yuzden problem yasiyoruz pzar gunu 9.30da kaldirdim diye trip atan bi adam:KK1: isim zor yani neyseki gonlumu aldi istedigim bi parfum vardi onu almis gelmis normalde tam bi melek isten 8de gelmesine ragmen yemek yapmadiysam yapar sofrayi toplar bulasik yikar o derece de iyidir tezat bi kisilik iste soylediklerin aklimda uygulayacagim tecrube konusuyo sonucta:KK6:

Canim naptin sutum uzuntuden kesiliyo demistin duzeldimi ins duzelmistir. Bu kocalar yokmu onlar normal hayatlarina devam ediyolar biz bisey diyince bide uste cikiyolar hepsi ayni canim onun icin hic dert etme bende canim sikilirsa bagirip kavga cikariyorum

Yok canim yine gunde 4 biberon vermeye basladim 3 olcek ins. Duzelecek herkes bi gitse basimdan iyi olcak da iste sabir cekiyorum simdilik:KK55: bebegim icin ailemi ayakta tutmak zorundayim savasiyorum kazanicam:KK9:

Kizlar gaz icin sab simplex kullanan oldumu. biz buna baslamaya karar verdik doktoru aradim bunu al dedi kullananlar varmi etki ettimi
biz de kullanıyoruz hala, önceleri daha sık kullanıyorduk günde üç defa falan, biraz büyüdükçe azalttım, şimdi günde bir kullanıyorum faydasını gördüm tavsiye ederim, canım
Canim arada girip okuyorum ama yazacak vakit ve moralim yoktu hic..
Esiimle baya kavga ediyoruz kac gundur kaynanam yuzunden daha bugun iyi gibiyiz aksam yine hafif bi surtusme oldu da hafif atlattik:)
Oglum da olanlardan etkilendi sanirim huysuzlasti o da ugrastiriyor biraz sen nasilsin cnim

canım hepimiz zaman zaman benzer şeyler yaşıyoruz, şu veya bu sebepten, bu kadar kafanı takıp üzülme, bebeğini düşün, üçüncü kişiler yüzünden huzurun kaçmasın:KK54:

Cok saolun kizlar ins venim kizimda guzel uykular cekicek bundan sonra babamizi bekliyoruz simdi gelirken getiricek acaba nekadar zaman sonra etki gosterirki. inanmicaksiniz belki ama ilaca baslicaz diye heyecanliyim artik kizim mutlu olucakmis gibi geliyo ins ole olur bide nekadar verdiniz kac kere verdiniz

inşallah faydasını görürsün canım, ben önce günde üç sefer üç dört damla ağzına damlatıyordum, şimdi ise günde bir üç dört damla veriyorum, iyi olunca unutuyorum, ağlayınca aklıma geliyor veriyorum, yine de faydası oluyor, sen düzenli kullan, reçetesini de oku canım, sonucu da bizimle paylaş olur mu:KK9::KK9:

biz de kullanıyoruz hala, önceleri daha sık kullanıyorduk günde üç defa falan, biraz büyüdükçe azalttım, şimdi günde bir kullanıyorum faydasını gördüm tavsiye ederim, canım

canım hepimiz zaman zaman benzer şeyler yaşıyoruz, şu veya bu sebepten, bu kadar kafanı takıp üzülme, bebeğini düşün, üçüncü kişiler yüzünden huzurun kaçmasın:KK54:

Saol canim cok dogru dediklerin her skntinin bi ferahi vardir elbet Allah a havale ediyorum cocugumu sutumden mahrum ettiler ya tek uzuldugum sey o ins.o da Duzelecek:KK16:

Son düzenleme:
Yok canim yine gunde 4 biberon vermeye basladim 3 olcek ins. Duzelecek herkes bi gitse basimdan iyi olcak da iste sabir cekiyorum simdilik:KK55: bebegim icin ailemi ayakta tutmak zorundayim savasiyorum kazanicam:4

bie düredir yazılanları sadece okuyorum yazı yazıcak vaktim hiç olmuyo benim oğluşum huysuzlaştı bu aralar evde malum okul tatilide şimdiden balşladı bizde büyük oğlumda evde ohh kafayı yememek içten değil ama idare etmeye çalışıyorum
malesef eşler bazen anlayışsız olabiliyolar bu ara benimde eşimle sıkıntılarım var oluyo böyle şeyler biz bayanlar olarak hep huzurlu ve mutlu olmak istiyoruz avde bi sorun olsada bizim kontrolümüzde olsun istiyoruz malesef her zaman bizim kontrolümüz altında olamıyo herşey
böyle sebepsiz sıkıntılar gelmeye başlayınca ben çok korkuyorum bu sebepsiz şeylere üzülüyoruz allah bize bu halimizi arattırıcak diye korkuyorum ve hemen kendime geliyorum ve sorunu ben hatalı olmasam bile bir şekilde düzely,tmeye çalışıyorum
evlilik bu her zaman güllük gülistanlık olmuyo sıkıntılarda yaşıcaz tabiki neler yaşanmıyoki allah dermansız dert vermesi
dicem şuki sorun her neyse aranızı daha fazla açmasına izin verme biz kadınlara düşüyo evliliğimizi korumak bak sana hediye almış demekki eşinde uzatmak istemiyo olayı ama direk söyleyemiyo erkekler böyle işte dolaylı yoldan anlatırlar demek istediklerini anlamakta bize düşüyo
olayı uzatma sarıl kocana barışın hayatım aramıza hiç kimsenin girmesine izin vermeyelim seni çok seviyorum de olay kapansın
birde şöyle bir laf vardır ya bu sürüyü güdücen ya bu diyardan gidicen diye bence çok doğru bu sürüyü sonuna kadar gütmek lazım
ve daha yolun çok başındasın önüne daha çok engel çıkıcak bunlarıda sabırla ve sevgiyle aşıcaksın

kusura bakma sabah sabah biraz karışık yazdım sabah mahmurluğu içerde bebek mızmızlanırken bu nkadar yazabildim

inşallah faydasını görürsün canım, ben önce günde üç sefer üç dört damla ağzına damlatıyordum, şimdi ise günde bir üç dört damla veriyorum, iyi olunca unutuyorum, ağlayınca aklıma geliyor veriyorum, yine de faydası oluyor, sen düzenli kullan, reçetesini de oku canım, sonucu da bizimle paylaş olur mu:KK9::KK9:

İns canim fayda eder. ben unutamam saat bile kurdum gunde uc kere calsin saati saatine veriyim tam iyi gelsin dusun iste agzim okadar yandiki unutma gibi bi sansim yok :KK66: bide kizlar bu gaz yapmayan biberondan kullanan varmi onuda aliyim ise yariyosa

kızlar geçen sene bu zamanlar hamile kalmıştık çoğumuz dimi kazen haklı ne kadar çanuk geçti
şimdi bebeklerimizin sorunlarını konuşuyoruz allah her keze bu duyguları yaşatsın inşallah

kızlar yaaa. ben şu kızımın bi gülüşünü değişmem dünyalara. siz de böyle çok seviyor musunuz bebeklerinizi yoksa en çok seven anne ben miyim:)))) ya hiç bi şeyde yok o huzur...asla asla asla el kaldırmam hiç bir zaman diyorum rabbim şaşırtmasın hiç birimizi.

haftaya seminere başlayacağım. bakıcı işini nasıl hallederim eylülde diye kara kara düşünmeye başladım. ben minik kızımı nasıl emanet ederim de giderim. çalışmam lazım eşim tek başına yetişemez eve ( ücretsiz izin de alamam). ne yapacağım bilmiyorum. içime şimdiden ateşi düştü. ya bakıcı kızıma kötü davranırsa ya onu koruyamazsam diye:KK43:(( rabbime emanet yavrularımız.

ben kızımın ağlamasına bile izin vermiyorum diye bana kızıyorlar. bırak biraz ağlasın diyorlar. ben nasıl dinlerim onun ağlamalarını. bir kere duymadım ağlamasını bakayım diye gittiğimde kırmızı gözlerle iç çekişleriyle karşılaştım. daha yanar yüreğim o manzaraya. ben dayak yerdim kızlar babaannem ve babamdan.sonra bir de iç çekme diye yerdim dayak. kendi kzızıma asla yaşatmam. annem çaresiz kalırdı. ben kalamam. aman neyse ağlıyorum hatırlayınca.

bi gün babam tekme atmaya kalktı popoma. ayağı kırıldı. o günden sonra bi daha el kaldırmadı bana. kardeşlerim yemezdi dayak. eb herhalde biraz yaramazlık yapıp misafirlikte bana verilen çikolatayı yedim diye yerdim dayak.

bi de hiç unutmadığım babaannemin beni döveceğim diye soluk soluğa kalışıdır.

neyse karartmayayım içinizi. ağlıyorum da hatırlayınca. boşaldım birden

aman kızlar biliyorum çok zor tahammül etmek çocuklara. aman diyorum yaşım 27 ben hala hatırladıkça ağlıyorum. unutmuyor çocuklar. sakın ha sakın biz böyle hatıralar bırakmayalım onlarda. terbiye adı altında işkence yaşatmayalım. şeytana uydurmasın rabbim. sakın ola ki hele bebekkken sesimizi bile yükseltmeyelim. kimseler bilmez benim yediğim dayakları. ve babama duyduğum öfkemi. babam bile bilmez

neyse ben kızımı el bebek gül bebek büyütüyorum ya. demek ki yaşamam gerekiyormuş çocuğumu benim yetişme tarzımdan daha iyi büyütebilmek için...

X