2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
benim kızımdada bu sıralar öyle bir sorun var ma aşıdan değil 3 ayda böyle byüme atakları oluyormuş kimi bebek emmeyi reddediyomuş bi süre ama kesmemek lazım emmiyo diye ben birbir türlü şekle giriyorum emzirmek için uyanınca alıyo bazen uykuda alıyo ama baznde 4 saat ağzını açmıyo çığlık çığlıga ağlıyo memeyi yaklaştırınca kilo alımıda ilk ay 1500 gramdan fazlayken bu ay 600 gram sadece ama mama vermiyorum doktorda düzelir dedi bekliyoruz
biberon deniyorum arada onuda yapmayın diyolar kafası karışır dahda reddedermiş ama süt içsinde nasıl içerse içsin diyorum

aaa benimkide aynı valla.memeyi reddetmeye başladı.emmek istemiyor zorla verdikçe çığlığı basıyor.bende üzülüyorum.bazı bebeklerde oluyormuş.büyüdükçe kolay yolu seçmek istiyormuş.inatla emzirmeye devam ediyorum..İnşallah düzelir.(GErçi her bebek kısmetini yiyor ama elimizden geleni de yapalım değil mi??)

Canım Aletha j. SOLTER in Bilinçli Bebek adında kitabı var.Orda bebeğin ağlamasının doğum öncesi,doğum sırasında veya sonrasında yaşadığı travma veya sıkıntıları ağlayarak atmaya çalıştıklarından bahsediyor. Bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra hala ağlıyorsa,,, kucağınıza alın ve sadece ağlamasına izin verin,böylelikle stresini atacağını ve böylelikle ileriki hayatında bastırılmış ağlama duygusu ve travmalarıyla yaşamasına engel olabileceğimizi söylüyor...

doğum öncesinde hipertansiyonum vardı gebelikte diyabet vardı varoğlu var:KK43:((
o travma yaşamasında ben mi yaşayım kuzum offf ya
siniri de hırsı da bundan olabilir elbette
ama işte günü gününü tutmuyor bazen hep ortada ağlak vaziyette bazen de uyku modunda devamlı çözemedim ki:S
uyusa da yaratmıyor kendine seviniyorum ohh tam 2 saat aralıksız uyudu diye ama uyanınca o 2 saati 4 saat uyanık kalıp ve sürekli mızıldanıp ortada kucakta dolanarak bana da kendine de zehir ediyor:S
bakalım zaman diyorum işte...

uyudugunda dinlensemmi evimi toplasam şaşırdım bugüm oturmaya karar verdim:)

aşıdan sonra akşam üstü ateşimiz çıktı dolven verdim geçti gitmeden bişey vermemiştim

emzik konusuna gelince ben çok zorladım alsın diye almadı bugünlerde elini kemiriyo bende emzik veriyorum onu kemirsin diye yavaş yavaş alıyo hatta dün akşam emzikle kendi kendine uyudu çok şaşırdım tabi 20 dk ama olsun buda bir başlangıçtır:KK70:

ben ayagımda sallamaya bile başladım napayım kucagımda taşıyamıyorum artık belim tutmuyor ama kendi kendine uyursa gerek kalmayacak inşallah

uyudugunda dinlensemmi evimi toplasam şaşırdım bugüm oturmaya karar verdim:)

aşıdan sonra akşam üstü ateşimiz çıktı dolven verdim geçti gitmeden bişey vermemiştim

emzik konusuna gelince ben çok zorladım alsın diye almadı bugünlerde elini kemiriyo bende emzik veriyorum onu kemirsin diye yavaş yavaş alıyo hatta dün akşam emzikle kendi kendine uyudu çok şaşırdım tabi 20 dk ama olsun buda bir başlangıçtır:KK70:

ben ayagımda sallamaya bile başladım napayım kucagımda taşıyamıyorum artık belim tutmuyor ama kendi kendine uyursa gerek kalmayacak inşallah

Ben 1. Ayindan beri ayagimda salliyorum cok da rahatim zarari oldugunu da dusunmuyorum eskilerin bildigi biseyy vardir elbet

merhaba anneler,
uzun zamandır giremiyorum nete, sorunlarla ugrasmaktan hic birseye vakit kalmıyor.
ama simdi yasadıklarım yanında hicbirseymis.
ogluma gecen hafta karma ası yaptırdım. ertesi gun emmeyi reddetmeye basladı. buyukler asıdan sonra huy degistirir duzelir dediler. ama bir hafta oldu duzelme yok. kilo vermeye basladı gibi geliyor bana. evde ki tartıda gecen haftayla aynı cıkıyor. her hafta en azından 100 gr alması lazım ki benim oglum kilolu bir cocuk. napıcagımı sasırdım. uykuya dalarken ve yeni uyanmısken emzirebiliyorum, hayat iskence gibi oldu. ne dısarı cıkabiliyorum ne evde rahat rahat oturabiliyoruz. hevesli hevesli emmesini ozledim, bir hafta once meger hersey ne kadar guzelmis.
bu sorunu yasayan varmı? gecermi dersiniz yakın zamanda.. cok uzuluyorummmmm cok...

ya varya aynı bizde bu durumdayız. emmemek için nasıl direniyo bi görseniz kafasını geri atoyor öbür tarafa çeviriyor uykuluyken emziriyorum sadece. ilk iki ay birer buçuk kilo almıştı 7 haziranda 3 ayımız bitcek evdeki tartıyla kucağıma alıp tartıyorum sadece 400 gr almış çok sinirlerim bozuldu iyice sütüm var bizim oğlan emmiyo artık sütlerim kendiliğinden akıyo göğüslerimden. çok zor bir durum inş eskisi gibi olurlar.

zararından degilde alışmasın diye ama herşeye alıştı zaten:KK70:
bende çok çabaladım sallanmaya alışmasın diye,ama benim nasibime,öyle kendi kendine uyuyan,sakin çocuk düşmeyeceğini akıl edemedim:KK31:

aklıma gelmişken,ben garip bi saplantı şeklinde sallamamak için direniyorum.şimdiye kadar duyduklarım,okuduklarım,çevreden gelen baskı niteliğindeki önriler:KK1: vs vs,hep sallamamamın daha iyi olacağı yönünde.:44:
galiba çok içselleştirdim olayı,çocuk kendi kendine emerken uykuya daldığında çok büyük bir iş başarmış gibi hissediyorum,çok garip.:44:
ne var sanki azıck sallanarak uyusa demi:KK31:
çok fazla dinliyorum çevreyi ya,
ve de gereksiz takıntılar yapıorum ben..
yavrum sallandığında uyuyunca,içten içe kızdığımı farkettim...:KK50:
ne acayibim ben yha:KK14:

buyume atagımı gaz sancısımı kolikmi yada aşının etkisimi bilmiyorum ama 2 aydan sonra cok degıstı kızım...anlamsız aglamalar bagırmalar basladı uykuya dalmıyor gözü hep yarı acık takipte sanki bi iş yaptırmıyor...kucak istiyor sürekli..ve emmek istiyor emmese bıle memede uyumak istıyor,emzik veriyorum atıyor oysakı eskıden emzıgını cok seviyordu...gene eskiye dönmesini bekliyorum artık...

bu rota virüs aşısı sadce saglık ocagındamı yapılıyor???
bir de agızdan verilıyormus galiba,benım kızım agzına aldıgı seyı cıkarıyor ya da kusuyor..bunuda cıkarırsa boşamı gıtmıs olacak o doz acaba bilen varmı?

benimle aynı sorunu yasayanlara bol bolll sabır diliyorum. insallah bebeklerimiz bizi hic reddetmeden lıkır lıkır emecek. eskiden disi cıkınca emzirmeyi bıraktırıcam derdim ama simdi oglumla konusurken ona soz veriyorum disin cıksada bıraktırmıcam, goguslerim tekrar yara olsada bıraktırmıcam diye. onun memeyi reddetmesi benim icin cok uzucu. hatta uzuntunun otesinde birsey, sanki annesi degilmisim gibi, sanki baglarımız kopuyor gibi hissediyorum. bunu anne olmayan anlayamaz sanırım. insallah duzelicez...
bu arada surekli aglayan bebekler icin eger paraya kıyabiliyorsanız su salıncagı alabilirsiniz ve ya benzerini bizde bu var diye linkini veriyorum.
Fisher Price Akvaryum Salncak - Oyuncak Dnyas
biraz pahalı sanırım. bizdeki kuzenimden geldi, o kadar işe yarıyorki anlatamam. oglum gunduz onda uyuyor, uyumadıgı zamanlar guvenle yalnız bırakabiliyorum. cok hosuna gidiyor zaten. ve cokda dayanıklı bisey, benden once 3 bebek kullandı, biz 4.yüz, hala tıkır tıkır calısıyor. bir fikir vermek istedim, insallah yakın zamanda bebeklerimiz butun bu sorunları asarlar...

Kizlar ilginc bi sekilde sutum gelip goguslerim tas gibi olmaya basladi eskisi gibi yari mama yari anne sutuyle beslenirken sdce geceleri vermeye basladim oglumartik onu da istemiyo diliyle itiyo 2 3 gun mama almayinca bos bos emzirdin ilk azar azar geldi simmdi cesme gibiyim :nazar: oglumun memr azmi saolsun mama vernce memeyi birqkirr derler bbuzimki daha da yapisti
maşallah:nazar:
kızlar benim oğlum 2 gündür değişti
sürekli beni emmek isto yatağına yatırınca a uyanıyo hemen
4. ay yaramadı bize
ben vicdan yapıp yalancı meme vermiyodum ama böyle devam ederse vericem galiba
sinirli huysuz mızmız bi bebek oldu
akşamda çok zor uyuttum
demin abisi dışarı çıktı eymenle bende kapıda bay bay diyoduk abiye
resmen abisinin peşine atlamaya çalışıyo
sanırım bizim bebiş sokak hastası oluıcak
şimdide kucağımda bana kafa atıp duruyo
benim kızımda dünden beri bi tuhaf gece uykularımız 50 gündür falan çok düzenliydi dün uyumak bilmedi babamızı rahatsız etmemek için salonda sabahladık bu gece de anneme gidecez hafta sonu ordayız hava değişiminden etkilenip yine uyumayacak :KK4:

Ayyy sanki benim kizimi anlatmissiniz. bugun ama artik zirveyi yapti. cildiricam sandim. bizim en buyuk sorunumuz gunduz uykusu gunduz salliyorum uyuyo ayagimdan indiriyorum iki dakika sonra uyaniyo dalamiyo dolayisiyla bidaha surekli hhuzursuzlaniyo. bizdede emzik olayi sorun. uyurken istiyo sadece emzigi gece sallarken emiyo sonra agzindan dusuyo ve uykuya devam ediyo ama gunduz agzindan dusunce uyaniyo ve agzindada tutamiyo dolayisiyla uyaniyo. kizlar sizin sut var bebisler emmiyo bende sut yok kizim cildirmis gibi emmek istiyo offf offf ne zormus anne olmak ama yinede en iyi yaptigim sey :)

bir de agızdan verilıyormus galiba,benım kızım agzına aldıgı seyı cıkarıyor ya da kusuyor..bunuda cıkarırsa boşamı gıtmıs olacak o doz acaba bilen varmı?

Eczeneden alirsan saglik ocagi vuruyor.yada buyuk hastanelerde doktorun yaninda oluyor hemen vuruyor.vuruyor yaziyorum ama dedigin gibi agizdan verdiler bizimkini.doktor agzini iki yanagindan eliyle sikti zorla icirdi.bende d viti bile zorla iciriyom tukuruyo hemen.ama doktor sikarak icirdi valla.benimkide cok kusuyor bende senin gibi dusundum kusarsa ne olacak diye doktor hemen emzirme devamlida pozisyonunu degistirme cocugun kusmasin dedi.biraz bekledim sonra emzirdim dedim ilac asagida kalsin kusarsa sut ciksin diye dusundum :-) sukur kusmadi.
Yakari benim kizin idrar yolu enf.hala devam ediyor.uremesi 100000hep.yarin yeni kultur sonucu cikacak antibiyotik baslanacak.cok canim sikin heray 1500 kilo alan kizim enfeksiyondan dolayi buay 500 gr almis zor emiyo emdigini kusuyo.yinede bunada sukur diyom subat bebeklerini okuyomda malesef baya zor rahatsizliklari olan bebekler varRAbbim hepsine sifversin ins.

Kizlar ilginc bi sekilde sutum gelip goguslerim tas gibi olmaya basladi eskisi gibi yari mama yari anne sutuyle beslenirken sdce geceleri vermeye basladim oglumartik onu da istemiyo diliyle itiyo 2 3 gun mama almayinca bos bos emzirdin ilk azar azar geldi simmdi cesme gibiyim :nazar: oglumun memr azmi saolsun mama vernce memeyi birqkirr derler bbuzimki daha da yapisti

Once kirkbinkere masallah diyorum. bide canim baska biseyler yedinmi ayni zamanda sutunu artiracak farkli bisi. bende yapiyim diye soruyorum :KK43: bende iki gun hic ara vermeden memede tutiyim diyorum cekelesin dursun diyorum ama memeyede alisir diye korkuyorum bi o eksik cunku nekadar nekadar tuttun memede kizim cok istekli emmek icin bem emzirmek icin istekliyim ama sut gelmek icin hic istekli degil :KK43:

ağızdan oldugu için sizde yapabilirsiniz demişti doktoruz
kusunca boşamı gider hiç bi fikrim yok

Kızlar benim -kendim de dahil - her şeyim düzensiz.
Oğluşum için daha şöyle uyur, şu zaman uyanır, şu kadar emer diyemiyorum.
Bazen aralıksız 3-4 saat uyuyor gece gündüz bazen 30 dk uyuyup 2 saat uyanık kalıyor.
Bazen çok sakin öyle koyduğum yerde etrafı seyrediyor dakikalarca, sessiz sakin.
Bazen ortalığı inim inim inletiyor saatlerce..
Annemlerdeyken karşı komşumuz "bunu bir doktora gösterin bir bebek bu kadar ağlamaz" demişti, düşünün :)
Bir keresinde markete gitmiştik, gitmemizle gelmemiz bir oldu, daha hayatta çıkmam tostosumla demiştim.
Dün Yaradana sığınıp :) çıktık dışarı, inanamadım! Sessiz sessiz durdu, hatta o kadar gezmenin üzerine yemek bile yedik eşimle, ağlarsa kaçarız dedik, yavrum çıtını çıkarmadı.
Guya kanguru almıştım, yürüyüşe gidecektik, oğlum sevmedi kanguruyu. Bana da bacak kısmı çok ayrık gibi geldi, biraz erken galiba dedim.
Tamam zor bir bebek ama sağlığı sıhhati için Rabbime sonsuz teşekkürler..

Once kirkbinkere masallah diyorum. bide canim baska biseyler yedinmi ayni zamanda sutunu artiracak farkli bisi. bende yapiyim diye soruyorum :KK43: bende iki gun hic ara vermeden memede tutiyim diyorum cekelesin dursun diyorum ama memeyede alisir diye korkuyorum bi o eksik cunku nekadar nekadar tuttun memede kizim cok istekli emmek icin bem emzirmek icin istekliyim ama sut gelmek icin hic istekli degil :KK43:

Canim ayni ben de senin gibiydim sut gelmedigi icin bi muddet snra uclari yaniyodu goguslerimin yikamadan once bebisi soydum kendim de soyundum gogsume yatirdim ten temasi yaptik sonra esim dag inciri getirmis ondan bi iki tane yedim aksine normalde yedigimden daha az yedim ama gece boyunca 2 lt su bitirmisim ertesi gun de mamayi almayinca mecbur bosbos emzirdim bilmiyorum kac saat memede kaldi uyuyana kadar emzirdim yatirdiim kalllkinca yine ayni sekilde full emzirdim sadece yemek ve wc ihtiyacimi gordum hep memedeydi 2 gunun sonunda bi gogsumu emzirirken oburu akmaya vasladi gece yuzustu rahat yatardim dolulugundan yatamadim tek care saatlerce emzirmek haa bi de ne ise yaradigini hala bilmedigim milupa lactamil ictim:))

X