2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar gaz sancısı için Colinox damla kullanan var mı?? Günde kaç kere ve kaçar damla veriyorsunuz? Nisan annesiyim 45 günlük bebeğim bas bas bagırıyor :KK43:( bu ilaçla rahatladı biraz ama 2 gün oldu kullanalı bugün yeşil kaka yaptı ilaçtan olabilir mi???

Ben hic bisey kullanmadim drum da onermedi bagirsaklari duzzene girecek sen niye mudahale ediyosun ki demisti cok olursa bikac hamla zeytinyagi vermemi soyledi onu da vermedim suan gecti cok sukur gecmistw gaz cikarma yontemi yazmistim istersen onu uygula yapan arkadaslar faydasini gordu cnm

Dün bayagı bisüre dısardaydık oglum herkese gülücükler atti cok rahat geciyodu ta ki aksam olana kadar bir aglama tutturdu susturamadık gözünden yaslar geldi eve geldik uyuması icin bayagı ugrastık gece uykusunda cok gaz cıkardı ve kakası yesildi ben mi o mu üsüttü anlamadım sabahta aglayarak uyudu:-( okadar dısarda kaldıgim icin kendime cok kızdım
Birde gündüz yüzüstü yatırıorum yatagın ortasına yatırmıstım uyanınca kendini ite ite uca kadar gelmıs aman dikkat edin
Gaz icin omx kullandım cok iyi gelio suan sabsimplex kullanıorum masajda yapıorum iyi gelio tavsiye ederim
Hasta olan bebislere acil şifalar dilerim

geçen benim kızımda aynısını yaptı. çay bahçesi gibi bir yer vardı oraya gittik. kuş sesi su sesi çok güzeldi kızımda sağolsun akıllı akıllı oturdu arabasında sonra tam kalkmaya yakın kıyameti kopardı. ağla ağla hatta dr. bile gitmeyi düşündük bir şeymi oldu diye öyle gözyaşı dökmezdi hiç. ertesi gün kakası yeşildi. havalar sıcak iki defa kısa kollu şortlu çıkardım ikisindede kakası hemen yeşil oldu.

elimket yazıyı okudum canım sağlıklı yaşamak için zaten cam fanusa girip dışararıyla olan bütün irtibatı kesmemız lazım. sağlık adına hiç bir şey kalmadı ne yediğimizde ne kullandığımızda. bazen diyorum biz yine babaanneler sayesinde doğal yoğurdu tereyağını yedikte bizim bebişlerimiz doğal hiçbir şey yiyemiycekler...bu alt açma minderi dediği acaba alt açma bezimi kullan atlar varya onlar mı ki ben kullanıyorum onları çok rahat oluyor:KK50:

merhaba kızlar...
haftasonu rahat edip dinlenirim diye hayal kuruyordum,bebişi eşime veririm bıraz uyurum diyordum ama daha beter yoruldum....eşim kızımızı salladı gezdırdı ilgilendi ama benim işim bitmedi ki :KK43: bulaşı çamaşır ütü temizlik derleme toplama yemek falan derken cok yoruldum bütün işler haftasonuna birikiyor malesef...güzel güzel uzun banyo yapabildim tuvalete girebildim en azından :)

akşamda babaannesine götürdük kızımızı orda gıkı cıkmadı agamak falan yok baktı etrafa yattıgı yerde uyudu,herkes ne uslu cocuk cok rahat işin kolay falan demeye başadı...eve geldik bizimki başladı mızmızıga,sabah gene 7 de kalktı basladı kucak istemeye gezmeye durmuyo tek başına hiç...bana herhalde kızımın bütün eziyeti..

bu arada geçen hafta kıımın boynunda kızarık kabartılar vardı sonra gectı ama bugün baktım gene cok fena kızarmış kabarmış baya büyük bi bölge...neden oluyo anlamıyorum

Kızım 1 martta doğdu ve 1,5 aydır kaka yapamama sorunu var. zeytin yağı ve derece ucu ile dürterek ben yaptırıyorum. Kabız değil, gayet sulu kakası ama yapmıyor. darlık, çatlak vb yok, kaka tahlili temiz, popodan bolca gazda çıkarıyor. doktor 3 aydan sonra düzelir dedi onu bekliyoruz artık. Bu 1,5 aylık sürede 3 kere kendi kendine yaptı, yine yapar diye 4-5 gün ellemiyorum ama kızımın barsakları dolduğu için ağlıyor, ıkınıyor ama bu ıkınma sadece ağzıyla, popoda bir faaliyet yok, derece ucu ile dürtünce popo açılıyor ve kakasını rahatça yapıyor,

benzer durum yaşayan var mı?

canım benim oğlumda 4 5 günde bir kaka yapıyo ben sadece saf vazelin sürerek poposunu uyarıyorum popoya bişey sokmuyorum
birde masaj yapıyorum doktorlar sadece anne sütü alan bebeklerin böyle olmasının normal olduğunu söylüyo

merhaba kızlar...
haftasonu rahat edip dinlenirim diye hayal kuruyordum,bebişi eşime veririm bıraz uyurum diyordum ama daha beter yoruldum....eşim kızımızı salladı gezdırdı ilgilendi ama benim işim bitmedi ki :KK43: bulaşı çamaşır ütü temizlik derleme toplama yemek falan derken cok yoruldum bütün işler haftasonuna birikiyor malesef...güzel güzel uzun banyo yapabildim tuvalete girebildim en azından :)

akşamda babaannesine götürdük kızımızı orda gıkı cıkmadı agamak falan yok baktı etrafa yattıgı yerde uyudu,herkes ne uslu cocuk cok rahat işin kolay falan demeye başadı...eve geldik bizimki başladı mızmızıga,sabah gene 7 de kalktı basladı kucak istemeye gezmeye durmuyo tek başına hiç...bana herhalde kızımın bütün eziyeti..

bu arada geçen hafta kıımın boynunda kızarık kabartılar vardı sonra gectı ama bugün baktım gene cok fena kızarmış kabarmış baya büyük bi bölge...neden oluyo anlamıyorum

okurken kardeşim geldi aklıma sabahın 5 inde uyurdu hem çok uykusuz bir bebekti gece 12 ye kadar ben kucağımda gezdirirdi mannem uyurdu biraz sonra annem alırdı sabaha kadar otururdu. ağlar dururdu. biri geldimi biryere gittimi susardı herkes ne akıllı diyince ben çok sinirlenirdim :KK9: kızımın ensesindeki doğumlekeside oyle bir gün azalıyor geçti sanırım derken ertesi gün kıpkırmızı oluyor...

günaydın annişler bebişler nasıl bu gün
iyidirler inşallah
benim kuzum uyuyo şu an tabi az sonra bi canavara dönüşücek
hazır uyuyoken mutfağı toplim dedim
mutfağı toplarkende bi kaçamak yapim size günaydın diyim dedim

bizim evin durumu içler acısı
temizlik yapmam lazım ama nasıl yapıcam bilemiyorum
televizyonda bi reklam varya
sandalyenin üzerinde mor bir kazak var midium beden bi tarih söylüyo o tarihten beri bir daha haber alınamıyo diyo
benim kıyafetlerde aynen öyle
geçen kazak dolabımı hızlı bi şekilde düzelttim
aa diyorum benim bu kazaklarımda varmış uzun zamandır haberim yoktu kazaklardan
daha ortada olmayan nelerim var bi bilseniz
özellikle balkon çamaşırlık gibi hepsi ütülencek yada katlancak yerine yerleşmeyi bekliyo sanırım biraz daha beklicekler :KK36:

geçen benim kızımda aynısını yaptı. çay bahçesi gibi bir yer vardı oraya gittik. kuş sesi su sesi çok güzeldi kızımda sağolsun akıllı akıllı oturdu arabasında sonra tam kalkmaya yakın kıyameti kopardı. ağla ağla hatta dr. bile gitmeyi düşündük bir şeymi oldu diye öyle gözyaşı dökmezdi hiç. ertesi gün kakası yeşildi. havalar sıcak iki defa kısa kollu şortlu çıkardım ikisindede kakası hemen yeşil oldu.

elimket yazıyı okudum canım sağlıklı yaşamak için zaten cam fanusa girip dışararıyla olan bütün irtibatı kesmemız lazım. sağlık adına hiç bir şey kalmadı ne yediğimizde ne kullandığımızda. bazen diyorum biz yine babaanneler sayesinde doğal yoğurdu tereyağını yedikte bizim bebişlerimiz doğal hiçbir şey yiyemiycekler...bu alt açma minderi dediği acaba alt açma bezimi kullan atlar varya onlar mı ki ben kullanıyorum onları çok rahat oluyor:KK50:
Bende tshirt ve sort giydirdim hava sıcak ama üsüyolar demekki kakası bugün düzeldi ama huysuzluk devam ediyor artık ayakta sallamayada basladım:-(

ben doğduğu güncen beri kullanıyorum yastık
başının tabi sırtından beri sadee boynunun değil biraz havada olması reflü içinde iyi yediğinide hazmeder
hatta bazen baya diklerştiriyorum yastığı televizyona baksın diye
hiç düz yatırmadım
Bende önceleri düz yatağında yatırıyordum ama baktık sık kusunca yastık kullanmaya başladık,doktor reflü olabilir diye ilaç vermişti,eşimin tanıdığı çocuk doktoru prf. var oda şimdiden ilaç vermeyin gerek yok yastık koyun beslenirken eğimli besleyin demiş,dediği gibi yaptık ve kusması azaldı şükür:nazar::emir_bebek:Yastığı var küçük onda yatırıyorum genelde:KK16:
aa herkezin canı patates çekmiş
kız gelin doluşun bana ben hepinize yaparım hep beraber yeriz tospaların ellerinede birar salatalık verdikmi bizden mutlusu olmaz
Keşke yakın olsaydık birbirimize gider gelirdik,ben mudanyadayım İstanbula gelmek o kadar zor değil gemiyle 1,5 2 saate oradayım:KK1::KK55:
selamun aleyküm kızlar:KK16:
bende topiğin eskilerindenim,hamileliğimin 2. yarısndan sonra uğrayamadım...sıkıntılarım çoktu:KK14:
çok şükür oğlum kucağımızda,sağlıklı,3 ay 3 günlüğüz teyzeleri...:KK55:
ara sıra jet hızıyla okuyorum,bakıyorum ki kaynanadan,komşuya,kilodan kıyafete,evden yemeğe,ve bebeklerimizle ilgili tümm bahsedilen sıkıntılar yada yaşanan güzel şeyler hepp aynı...:KK19:
içim rahatlıyor böyle görünce,yalnızlığımı sesiszce paylaşıyorum sizinle...:KK19:
yazmak istediğim çokkkk şey var,mağlum arkamda da bas bas bağıran küçük bir canavar var.:KK55:(annesi kurban olsun onu verene:KK16:)

bizim en büyük sorunumuz uyku,mağlum... hep aynı olsa tamam dicem kabul edicem.ama hergün başka bişey icat ediyor,bazen uyuyor bazen uymuyor vs vs vs.....hele hele son 1 haftadır iyice değişti işler:KK14:
hani 3 aylık olunca daha iyi olurdu:KK50: şimdide uykuya dalma problemi yaşıyor,nerde nasıl yatırcağımı şaşırıyorum vallahi.hele birde etraftan "sakın sallama,ayağa alışmasın,yok salıncağa alışmasın,göğsünde uyutma!" diyenler olmuoyrmu,kafayı yicem yha:KK14:
birde eylülde okula başlıcam,öğretmenim.anlatmaya bile gerek görmüyorum ruh halimi:KK5:karmakarışığım,sinirliyim, düzensizlikten dolayı mutsuzum,enerjim yitik,bi konuda fikir bile yürütmek istemiyorum,çaresizim vs vs:KK14:
ama ŞÜKREDİYORUM.neyseki sağlıklı maşallah:nazar:
nasıl geçecek bu aylar,nasıl gireriz düzene bilmyorum ama sabırsızlıkla bekliyorum o günleri:KK16:
ALLAH ım hepimizin yavrularını bağışlasın,ömürleri bereketli,yazıları güzel olsun inşaaalaaahhhh..............:KK16:AMİN ECMAİN.
A.s canım aminnn inşallah,Allah sizin meleğinizide bağışlasın canım:nazar::emir_bebek:
merhaba canım, sağol sorduğun için. iyiyiz çok şükür, 3ayı bitirdik, bugün 92günlük kızım. 6200gr ve 60cm olmuş, maşallah kuzuma:) genelde okuyorum ama pek yazacak birşey bulamıyorum, sessiz okuyucu oldum:) bugüne kadar yalnızdık evde kızımla ama yarın memlekete gidiyoruz. biraz annemlerde, biraz kayınvalidelerde kalıcaz. kızımın mevlütünü felan yapıcaz, öyle öyle haziran ayını orda geçiricez.

yastık konuşulmuş, ben kullanmıyorum yastık, sadece mama yerken boğazına kaçırmasın diye yastık koyuyorum başının altına, maması bitince alıyorum hemen. 1yaşına kadar yastık kullanmayın dedi bizim doktorumuz.

canım bizim kız nerdeyse sadece mamayla besleniyor, o yüzden 3.ay kontrolümüzde doktor "1ay daha mama yesin, sonra ek gıdalara başlıcaz dedi. yani 4.ayda başlıycaz biz.
Doktorlar öyle diyor canım ama çoğumuz bebekken yastıkla uyumuşuz ve eskiye nazaran hastalıklar dahada arttı,Her doktorun dediğinide doğru bulmuyorum ben,ama mecburen bazen yapmak zorunda kalıyoruz:KK31:Benim kızımda mamayla besleniyor çoğunlukla,4. ayda düşünüyorum bende ek gıdaya geçmeye.Bakalım doktoru nediyecek:KK31:
canım yastık olarak kendi silikon yastığımı kullanıyorum ilk zamanlar daha yumuşak kullanıyodum şimdi kendi yastığımı kullanıyorum tabiki en yumuşağını
kendi yastığını kullanmadım henüz baya bir sürede kullanmam benim yastığım nerdeyse tüm bedenini dikleştiriyo böylece reflü olma olasılığıda en aza iniyo

canım 6 aylık olunca dahamı kolay olucak sanki o zamanda başka dertleri olucak :))

ben sadece anne sütü vermeme rağmen
hemen her yediğimin tadına baktırıyorum emdiriyorum ki ek gıdaya geçtiğimde tadına alışsın
doktorlara sorsan verme der
amaann her şeyide doktora sormuyorum doktor kitaplardakini söylüyo hayat kitaplardaki gibi olmuyoki
Yani haklısın eskiden herşey daha sağlıklı,hastalıklar daha azmış,artık herşeyden nem kapar olduk:KK31:
şimdi haberlerde gördüm kadın 10 aylık kızını hasta diye boğmaya calışıyo öncekı cocuklarını da öldürmüş olabilir diyolar Allah ım nasıl hasta ruhlu ınsanlar varya ben ağladım çocuğun halını görünce :KK43:
Yaa hiç sorma internette okudum açamadım videoyu Allah ıslah etsin,akıl fikir versin böylelerine,nasıl bir vicdan,akıl sağlığı yerinde olsa bunu yapamaz normal olmadığı kesin,Allahım aklımızı koru yarabbimm:KK16::KK31:
Kızlar malum yemek, iş, güç, bebek.
Her şey yarım kalıyor..
Geçen memleketten döndük, çamaşır as, topla, katla, ütüle.. Temizliktemizlik..
Çöp atmaktan bile nefret eder olmuştum. Üç ayrı çöp kovasını topla, birleştir, ayrı ayrı poşetler geçir vs vs. Eşime diyordum, çöp atmak bile bir iş.
Hani özlem de var, efkâr tavan yapmış. Üstelik bebeğim hava değişimi yaşamış, huysuz.
5 dk iş 15 dk bebiş :)
Eşim sınavlar sebebiyle geç geliyordu, ben, evim, her şey yarım yamalak. "Yahu" dedi "Sen akşama kadar ne yapıyorsun merak ediyorum" Hiç seslenmedim. Zira görünürde haklıydı, o işte ben evdeydim..

Bugün 2,5 saatliğine dışarı çıktım. Önce 1 saat dışardaydım eve geldim, sağdığım sütü içmemiş kuzum, meme verdim, altını temizledim, al babası, dedim. Daha odadan çıkmadan eşim "Uykuu zamanııııııııı" demeye başladı :)
Gittim kalan işimi hallettim, geldim ki eşim kan ter içinde kalmış. Telefon açmıştım "çay koy, simit aldım" Sen tut çaydanlığı ocağa susuz koy, yak! :)

"Çok rica ediyorum bir daha bana 'Akşama kadar evde ne yaptın' deme. En azından çaydanlık yakmıyorum" dedim. Eh anladı tabii :)
Şimdi güya markete gidecektik, kuzum da babası da sızdı içerde :)
Bir defasında bende dışarı çıkmak zorunda kalmıştım kızıma babası bakmıştı,geldimki evi sabah bıraktığım gibi etraf toplanmamış yemek yok birşey yok,ee nasılmış dedim:KK1:Kolay değilmiş bebek bakımı dimi dedim,öyleymiş dedi:KK1::KK17:
kızlar ben kaçıyorum oğluş çoktan uyudu eşimde yattı zavallı 24 saat çalıştı hiç durmadan
benim koca kazık oğlumda sınavına çalışacağına arkadaşlarımla netten konuşucam diye tutturdu
kafayı yememek elde değil
bi ergen bi bebek bi kociş arada ben :KK37: artık düşünün halimi
:KK52: :KK52: :KK52: :KK35: :KK35: :KK35:
Allah yardımcın olsun,bizimkilerde ergen olucak birgün bakalım biz ne yapacağız:KK1::18:
Evet canim.adanada yasiyorum ben.canim adanam:KK66:))
Bende adana doğumluyum ama aslen bursa bursada yaşıyorum,hemen hemen anne tarafım adanada yaşıyor ve teyze kızı teyzem gelicek yakında adanadan bana kalmaya,çok seviniyorum oyüzden,adanalılar sıcak kanlıdır sıcakkanlılığı oradan almışım sanırım:KK1::KK16::KK34:Adananın neresinden:KK3:

Günaydın bebegi, iyi pazarlar tüm anneler ve kuzular..
Biz hala hastanedeyiz (kuzum beonşit oldu da) o yüzden bizim için de gün erken başlıyo... Bugün 4. Günümüz hastanede, göğsündeki hırıltının azalmasını bekliyoruz.. Beslenmesi azaldı diye serum da bağlamışlardı, dün serumu çıkardılar, inşallah en kısa sürede tamamen iyileşir ve taburcu oluruz..
Kuzu hasta olduğunun farkında bile değil, hastanedeki bütün hemşirelere kur yapmakla, gülücükler atmakla meşgul :) doktoru bile şaşkın bu kadar enrjik bi hasta bebek nasıl olur diye
Allah şifa versin canım,inşallah en yakın zamanda taburcu olursunuz :KK16:
Kizlar arada girip yazilarinizi okuyup cikiyorum konulara cvp yazamiyorum yavrum dis cikariyorr!!basta anlamamistim hep elleri agzinda sulaniyor hirsla iki elini sokmaya calisiyor sonra bakiim dedimm ki patlamiss disi kirmizi olmus orasii iyide cok erken dahaa yaa henuz 3 bucuk aylikk bende tatli biberi verdim eline tutamadi basta ben yardimci oldum sonra baktim hosuna gitti herhalde kendi kasidi dis kasiyici lazim bugun alicam cok huzursuz gorseniz hirsindan cildirip agliyor uzuldum halinee :KK43: hangi marka iyidir ki ben bebek urunleri hep chicco aldim acaba chicconunmu alsam yine sizce ?ha bide bebegim istahsizdi yaa hepten zorlaniyoruzz artikk ..
Geçmiş olsun ve gözün aydın diyeyim,sıra bizede gelicek bakalım neler olacak:KK34::emir_bebek::KK1:
kızlar konak için ne yapiyodunuz, geçmişte bahsi geçmişti ama dönemedim. zeytinyağı sürüp beklettikten sonra yıkadım, taradım ama prk geçmedi, bikaç kere dahamı yapsam acaba? önce yoktu, iki aydan sonra oluşmaya başladı.
Bende zeytinyağı sürüyordum sadece,ama karbonatta koymak gerekiyormuş,yağın içine,sade zeytinyağı besliyor diye duydum,dün karbonatlı zeytinyağı sürdüm bakalım faydasını görecekmiyim:KK31:
merhaba kızlar...

Genelde gezdiklerinde susarlar değişik ortam olunca ilgilerini çeker,ev nasıl olsa her zamanki ev diye düşünüyorlar sanırım:KK1::emir_bebek:Yine işini bitirmişsin oda güzel,hiç olmazsa işine engel çıkmamış:18:
Benim kızımdada oluyor sıcaktan diyorlar ama cildi hassassa ondanda olurmuş.sık sık sil,sonrada bebek için nemlendirici sür,ben sebamedin yüz kremini kullanıyorum,inşllh geçer canım:KK16:

Kızlar dün pazarınız nasıl geçti, dün sağolsun eşimin yardımıyla halı yıkadık,hafif kirli olanları,diğerlerinide yarın vereceğiz halı yıkamaya,dün balkonu temizle camları sil halıları yıka derken,yukarda oturan ev sahibinin kızı gelmiş annesine gezmeye,koca kadın sen kalk benim temiz balkona yeni yıkanmış halılı yere,halı silkele:KK47:Üstelik o sırada eşimde biraz dinleneyim diye balkonda oturuyormuş.Görünce eşimin siniri tepesine çıkmış,bende çamaşır seriyordum başka bir balkonda, bir baktımki eşim yukarı çıkmış yaptığınız ayıp değilmi heryer battı yenidenmi temizleyelim demeye kalmadan,kızı kusura bakmayın diyeceğine eşime bağırdı,oğluda 18 yaşında eşime horozlanmış,eşim kendimi zor tuttum dedi ve eşimde onlara bağırdı çağırdı haklı olarak,kısmetse bu evden taşınmayı düşünüyoruz,Allah herkezi hayırlı komşularla insanlarla karşılaştırsın,insanlıktan nasibini almamışlardan uzak etsin.Taşınma işide kolay değil ama herşeyde bir hayır vardır,evimin manzarası güzel olsada komşuluk adına birşey olmadığı için belkide böylesi bizim için daha hayırlı olacak.Allah ev sahibi olmayı nasip etsin bize ve olmayan herkeze:KK16::KK31:Ev alma komşu al diye boşa denmemiş,üstelik günleri gelmeden her ay tıkır tıkır kiralarını ödedik şimdiye kadar,karşılığındada nankörlük bulduk,bizden sonra bulsunlar artık iyisini:KK19::KK20:

Birde internetten bebek için kıyafet aldınızmı hiç,ben çarşıya zor çıkarım diye iki sefer internetten kıyafet aldım kızıma vededığın begendim hoşuma gitti,çıkamadığın zamanlarda iyi olmuş bu online alışveriş olayı:KK34:tabiki bilindik güvenli yerden olması şartıyla:KK34:

Selamlar hanimlar,ben feci usutmusum:KK43: bademciklerim sis,butun vucudum agriyo,az oncede titremeye basladim,bi parasitemol alayim diyorum ama malum emziriyorum,bebege bi zarari olurmu acaba,aranizda emzirirken kullanan var mi?

canım aynen bende uslu dendikçe sinir oluyorum sanki ben yalan atıyorum evde neler cektıgımı ben biliyorum :)
bızımkısı dogum lekesı degıl malesef yeni olmaya başadı sonra kayboldu ama şimdi daha fazla cıktı kırmızı kabarık ve küçük noktalar degıl daha geniş alan...egzama değildir inşallah..

Selamlar hanimlar,ben feci usutmusum:KK43: bademciklerim sis,butun vucudum agriyo,az oncede titremeye basladim,bi parasitemol alayim diyorum ama malum emziriyorum,bebege bi zarari olurmu acaba,aranizda emzirirken kullanan var mi?

parol minoset bi zarar vermiyo canım geçmiş olsun
ben kullanıyorum ağrım oldukça

bahar 27 tamam işte 2 saatte burda olursun bende o zamana kadar hazırlığımı yaparım:))

gerçekten keşke yakın olsak birbirimize gidip gelsek bebeklerimiz kardeş gibi büyüsek ne güzel olurdu
artık netten kaynaşır bebeklerimiz:)))

parol minoset bi zarar vermiyo canım geçmiş olsun
ben kullanıyorum ağrım oldukça
Tamam canim cok sagol,bi saat uyumusuz oglumla,cok sukur gecmis titreme,zar zor bi corba pisirebildim,icersem o da iyi gelir insallah,ya oglusumlada ilgilenemiyorum,bi an once aksam olsada esim gelse :KK43:

Tamam canim cok sagol,bi saat uyumusuz oglumla,cok sukur gecmis titreme,zar zor bi corba pisirebildim,icersem o da iyi gelir insallah,ya oglusumlada ilgilenemiyorum,bi an once aksam olsada esim gelse :KK43:

yapabilirsen tavuk suyuna çorba çok iyi geliyor ben hasta olunca yada olucagımı anlayınca yapıyorum hemen karabiberli hemen ayaga kaldırıyo:)

Süte geçiyor, ama herhangi bir sakıncası olmuyor,mecbur kadıkça kullanabilirsin,geçmiş olsun.

Selam anneler
biz bugün taburcu olduk sonunda evimizdeyiz
Allah bütün kuzucukları korusun, hasta olanlara şifa versin.. Ama tabi bizim de korumamız lazım.. Biz bronşit olmuştuk, doktor dediki üşütmekten değil mikrobiktir bu tür hastalıklar.. O yüzden henüz daha küçücüklerken özellikle kapalı küçkü alanlardan ve hasta kişilerden uzak dur diyoruz dedi.. Şimdi önümüz yaz, bol bol açık havaya çıkın gezin kapalı yerlerde durmamaya çalışın dedi.. Şimdi bi 5 gün de evde tedavi sürecimiz var. Haftaya tamamen iyileşmiş olucak inşallah kuzum..
geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok çok teşekkür ediyoruz :KK16:

Sen cok erken basladın ise alıstın mı zor oluyo mu bide sütü nasıl saklıyorsun bende yakinda ise baslayacagımda:-(

canim gercekten soylemek gerekirse ozellikle ilkgunler cok zordu kizim 2 ay 2 gunluktu simdi 3 ay 5 gunluk oldu biraz daha alistim sayilir 1 hafta bogazim dugum oluyordu heran aglicak gibiydim simdi biraz daha duzene alistik sut konusu ise her isten geldigimde patlicak duruma geldigim gunler hemen emzirip uzerine sagiyordum sagdigim sutu annem ertesi gun veriyordu zaten benim kizim ilk 1 haftadan sonra mamada lcmeye basladi oyle idare ediyoruz simdi vardiyali calisiyorum bugun evdeyim mesela gece gidicem butun gun emziriyorum evdeyken is guc hicbisey yapmiyorum esimde halimi goruyor zaten oda destek olmaya calisiyor nehire bakiyor kendi karnini doyuruyor hic degilse ama gercekten zor :KK43:

kizlar bugun tkmele oyna oyun halisini denedik gercekten ok ise yaradi suan uyuyor tepinmekten yoruldu baya bir oynadi tekmeleyince muzik caliyr onu kesfetti ustteki cingiraklara vuruyor kendiside ciglik atiyor sevdi kuzucum :)

X