2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kizlar bide bisey sorucam ek gidalara nezaman baslamayi dusunuyosunuz gerci biz daha cok kucuguz ama merak ettim
bende 5. ayını doldurunca başlamayı düşünüyorum,ama 4. ayından itibaren ufak alıştırmalar yapabilirim.
okula başlamadan önce-eylülden önce- ek gıdaya geçiş işi tamamlanmalı benim açımdan,
yavrucuğum da,ona bakan kişide zorlanmasın bu konuda,böyle düşünüyorum:KK34:

şimdi haberlerde gördüm kadın 10 aylık kızını hasta diye boğmaya calışıyo öncekı cocuklarını da öldürmüş olabilir diyolar Allah ım nasıl hasta ruhlu ınsanlar varya ben ağladım çocuğun halını görünce :KK43:

ek qidalardan konusulmus.kizimda 5 ayinda basladim.ama brenim kucuk kiz istahsiz/kilo alimida az.en erken 4 ay en gec 5 ay basliycam insallah.:KK16::KK16::KK16:
NUR nasilsin canim bayadir yoksu :KK3::KK3::KK3::KK3:

Ben adanaliyim cukurova mezunuyum. Kpssye girdim.ogretmenlik istemiyrdm.matci kadrosu için. 90aldim.acikta kaldim.89 aldim acikta kaldim.duz memurluk da olmadi.en son 80 aldim.olmadi.ben de hmle kldikrn snra biraktim.ozel ders falan veriyordum.cocuk olunca ona da ara vercm.sen calisiyor musun jelale
adenizeki, canım ben de Adanalıyım. Orda mısın şimdi? 1 hafta oldu döneli memleketten.Hani diyor ya şarkıda "huzuru kokladım geldim" :)
,

Aynen,bende ogretmenlik istemiyodum yuksek lisans yaptim ingilizce isletme, sona asik oldum,evlendim o sirada formasyon da aldim.cok karisti hersey tek bildigim ogr yapmak istemedigimdi dersanelerde calistim ogrenciyken felaketti simdi calismiyorum canim bende:KK49:
Yahu ben öğretmen olmayı ne kadar çok istemiştim :) Formasyon sebebiyle öğretmen olamadım :)

şimdi haberlerde gördüm kadın 10 aylık kızını hasta diye boğmaya calışıyo öncekı cocuklarını da öldürmüş olabilir diyolar Allah ım nasıl hasta ruhlu ınsanlar varya ben ağladım çocuğun halını görünce :KK43:
Onun ruh sağlığı bozuktur. Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

ek qidalardan konusulmus.kizimda 5 ayinda basladim.ama brenim kucuk kiz istahsiz/kilo alimida az.en erken 4 ay en gec 5 ay basliycam insallah.:KK16::KK16::KK16:
NUR nasilsin canim bayadir yoksu :KK3::KK3::KK3::KK3:
ayy canım benim
seni görünce nasıl sevindmmm:KK19:evet canım yha bayadır uğrayamıyırum.sebebi de şunda kucağımda emmeye çalışıyor beni:KK1:
bebekle uğraşmaktan hayati vasıflarımı yitirdim resmen .benimki biraz zor bir bebek...bende baktım onun düzeleceği yok,o zorlukla birlikte hayata karışmam gerektiği sonucuna vardım:KK6:
ben onu düzene sokmaya çalışırken o beni kendine uydurdu.:KK53:böyle böyle geçiriyoruz vaktimizi bakalım canım bneim...
senin kuzuların,meleklerin nasıl,canlarım benim..:KK16:

Kızlar malum yemek, iş, güç, bebek.
Her şey yarım kalıyor..
Geçen memleketten döndük, çamaşır as, topla, katla, ütüle.. Temizliktemizlik..
Çöp atmaktan bile nefret eder olmuştum. Üç ayrı çöp kovasını topla, birleştir, ayrı ayrı poşetler geçir vs vs. Eşime diyordum, çöp atmak bile bir iş.
Hani özlem de var, efkâr tavan yapmış. Üstelik bebeğim hava değişimi yaşamış, huysuz.
5 dk iş 15 dk bebiş :)
Eşim sınavlar sebebiyle geç geliyordu, ben, evim, her şey yarım yamalak. "Yahu" dedi "Sen akşama kadar ne yapıyorsun merak ediyorum" Hiç seslenmedim. Zira görünürde haklıydı, o işte ben evdeydim..

Bugün 2,5 saatliğine dışarı çıktım. Önce 1 saat dışardaydım eve geldim, sağdığım sütü içmemiş kuzum, meme verdim, altını temizledim, al babası, dedim. Daha odadan çıkmadan eşim "Uykuu zamanııııııııı" demeye başladı :)
Gittim kalan işimi hallettim, geldim ki eşim kan ter içinde kalmış. Telefon açmıştım "çay koy, simit aldım" Sen tut çaydanlığı ocağa susuz koy, yak! :)

"Çok rica ediyorum bir daha bana 'Akşama kadar evde ne yaptın' deme. En azından çaydanlık yakmıyorum" dedim. Eh anladı tabii :)
Şimdi güya markete gidecektik, kuzum da babası da sızdı içerde :)

Kızlar malum yemek, iş, güç, bebek.
Her şey yarım kalıyor..
Geçen memleketten döndük, çamaşır as, topla, katla, ütüle.. Temizliktemizlik..
Çöp atmaktan bile nefret eder olmuştum. Üç ayrı çöp kovasını topla, birleştir, ayrı ayrı poşetler geçir vs vs. Eşime diyordum, çöp atmak bile bir iş.
Hani özlem de var, efkâr tavan yapmış. Üstelik bebeğim hava değişimi yaşamış, huysuz.
5 dk iş 15 dk bebiş :)
Eşim sınavlar sebebiyle geç geliyordu, ben, evim, her şey yarım yamalak. "Yahu" dedi "Sen akşama kadar ne yapıyorsun merak ediyorum" Hiç seslenmedim. Zira görünürde haklıydı, o işte ben evdeydim..

Bugün 2,5 saatliğine dışarı çıktım. Önce 1 saat dışardaydım eve geldim, sağdığım sütü içmemiş kuzum, meme verdim, altını temizledim, al babası, dedim. Daha odadan çıkmadan eşim "Uykuu zamanııııııııı" demeye başladı :)
Gittim kalan işimi hallettim, geldim ki eşim kan ter içinde kalmış. Telefon açmıştım "çay koy, simit aldım" Sen tut çaydanlığı ocağa susuz koy, yak! :)

"Çok rica ediyorum bir daha bana 'Akşama kadar evde ne yaptın' deme. En azından çaydanlık yakmıyorum" dedim. Eh anladı tabii :)
Şimdi güya markete gidecektik, kuzum da babası da sızdı içerde :)

çok güzel yha...:KK9:

Peki lolocum ve adenizeki nekadar yuksek yastiklariniz. bende pazartesi evime donucem simdi ne istesem anneme soluyorum yapiyodu eve gidince banada kokmaya baslar patatesler eyvahlar olsun 6 aylik olsunlar sole kosede otursalar ohhh ozaman degmeyin keyfimize
Canim elyaf yastik ve yattiginda cok yuksek degil.reflu olusmasin diye kullandim.yani sirti ve basi 3 4 cm yukarida duruyor en fazla

Canım bizim kızda da iki gün önce farkettim, pamukçuk sanıp iyice silmeye çalıştım ama geçmedi ve kızım orayı temizlerken rahatladı resmen. Yeri alt çenedeki kesici dişin yeri. Emin olamadım kaynıma sordum dişi patlıyordur dedi. Su dolu dişlikler var ondan almayı düşünüyordum almamamı onun yerine yumuşak çocuk diş fırçalarından al ver eline onunla kaşısın hem daha çok rahatlar hem de fırçalamaya çok kolay alışır dedi. Kendisi diş hekimi o yüzden tavsiyesine uyacağım mantıklı da geldi hem :) Eğer senin de aklına yatarsa yapabilirsin böyle bir şey. Kullanmadığın zamanlarda buzdolabına koy soğuk olduğu için çok rahatlatırmış. İnşallah sıkıntısız atlatırsınız diş çıkarmayı.
Yutmaz mi fircayi? Niye dislik onermedi ki?

Günaydın anneler.. Son girişimde kuzumun öksürdüğünü yazmıştım. Doktor önce nezle dedi. Mikrobikmiş, kapalı alandan ya da hasta biri öpmüşse kapmıştır demişti (geçen hafta sonu otobüs yolculuğu yapmıştık ordan kaptı muhtemelen:KK14:)
Malesef dün de hastalık bronşite döndüğü için hastaneye yattık :KK43: nolur dua edin kuzum iyileşsin bi an önce :KK43:
O farkında değil hala gülücükler atıyo etrafa ama öksürdükçe ağlaması, o minicik elindeki kocaman damar yolu beni mahvediyo :KK14::KK14::KK14:
Gecmis olsun. Nasil oldu simdi?
malt içeceği kullanan arkadaşlar
ben malatyadayım buradaki migrosa baktım bulamadım
hangi reyonda bulunur ben meyv sularının olduğu içecek reyonunu komple taradım ama
bulamadım acaba buradaki migrosta mı yok
bi de nasıl bişi üzerinde malt içeceği yazıyor dimi ben mi göremedim acaba..
Maltana adi. Aldim ama faydasi olmadi bana.
slm kızlar

canlar dün akşam eşimle ilişkiye girdik ve banyodan sonra kasıklarımda deli bi sancı başladı ki abartısız oğum sancısı gibiydi kızımda gece 2den sonra uyandı sancı hala devam ediyodu kız uyumuyo bende sancı var saat 5 gibi artık bi soluk alayım diye beşiğe bırakım kızı mutfağa gittim ama sancıar tavan yapmış durumda bi su içtim felan dönerken sancıdan nefes alamadım başım döndü en son eşimin adını bağırdığımı hatırlıyorum yatakodasının kapısına düşmüşüm ki kolum başım çok fena çarpmışım sıyrılmış kolum hep gözümü açtığımda eşim kaldırmaya çalışıyodu su fela içtim biraz kendime geldim sancı devam ediyodu ama kızım uyumuştu buda ayrı bi ayrıntı aslında :)))

neyse hala sancı devam ediyo yürüyemiyorum bile ablamı çağırdım o bakıyo şimdi hem bana hem kıza
sizdede böyle ilk ilişki sonrası ağrı oldumu

allahtan kzıım kucağımda değildi diyorum allah korudu iyikibırakmışım beşiğine

diğer konuya gelince bu mart bebeleri hep aynı benim kızımda uyumuyo 5 dk uyuyo sonra uyanıyo dün 3lü aşımızı olduk ateşi çıkmadı ilaç verdim öglene kadar uyudu sonra yine uyandı bu sancıyla hiç çekilmyo valla kızlar ablam gitmeden bu sancıların geçmesi gerek
Gecmis olsun. Ben de sanci filan olmadi. Sezeryanliyim ben.simdi nasilsin?
Kaslarim balta girmemis orman gibi
saclarim desen rengarenk gokkusagi gibi
Tirnaklarim at toynagi gibi
Gobogim japonya depreminde sarsilmis gibi

Kendime siir yazmaya karar verdim duygu patlamasi yasiyorum :KK52:
Bayildim siirine.
Selam kizlar sizlere onemli bi sorum olacak
Ben hamilelikten onceki hic bi kiyafetimi giyemiyorum esofmanlar harici poskolojim coktu tunik giymezdim hic o yuzden yok simdi alisverise cikacagim ama sonra da giymek istiyorum yani zayiflayincA:)))) siz neler aldiniz ya da ne giyiyosunuz?ozellikle sezeryanli arkadaslarim dikis yeri acisindan
7 kilo fazlam var. proteini yetersiz alirsam karbonhidrata yukleniyorum. Kilo veremiyorum o zaman da. Kalorisi 39,5 olan tam bugday ekmeginden aldim pakette. Az yemeye calisiyorum. Zayifkenki kiyafetlerim olmuyor. Sismankenki kiyafetleri giyyorum.
eşofman giyiyorum genelde beli lastıklı nede olsa 5 kilo fazlam kaldı benim eskilerde oluyo yenide aldım bi takım bide ayakkabı anneler günü hediyesi babamızın :)
eski pantolonlarıma giriyorum ama yemek yememem lazım geçen hafta sonu yemege gittik (kızım burnumuzdan getirdi bi daha tövbe dedim bu rezilligimi unutana kadar evden çıkmayacam) yemekten sonra düğmeyi açtım kalkarken çaktırmadan kapattım alışveriş yapmak istiyorum ama bebekle çok zor

doğum lekesi konuşulmuş bizdede var sağ göz kapagında doktor geçer dedi bazen çok hafif oluyo bazen daha belirgin kızıma çok yakışıyo teyzeleri

kayısı gaz yapar mı?
Goz kapagindakiler damar genislemesi olabilir. Bizimki oyleymis. Gecermis.
kızlar bikaç gündür soru sorup kaçıyor gibi oldum üzgünüm :KK43: evdeyken diyorum işyerinde cevap yazarım işe geliyorum eve gidince bakarım ama ne mümkün beşik ve bebek şekeri konusunda cevap verenlere teşekkür ederim :)
kızlar ben dün kilomu takataka migrenim tuttu işe giderken giyecek bişey bulamıyorum resmen dana gibiyim çok moralim bozuluyor hamile kaldığımda 73 kiloydum doğuma girerken 100 çıktığımda 102 şuan 90 :KK43: 3 ay 3 gün oldu doğum yapalı ve 90dan aşağı düşemiyorum bütün gün koşturuyorum eve işe kızıma kocama yetişmek için yemek yemeği bile unutabiliyorum ama yok hiç kilo veremiyorum dün iş yerinde arkadaşım benim ablamda yeni doğum yaptı 2 ay önce dedi kaç kilo aldı dedim 6 dedi oda gitti zaten dedi bende doğum yaptım bahanesin arkasına yeni sığınmıştım öyle kalakaldım öğle yemeğinde sadece çorba ve yogurt yedim eve gittiğimde migren ağrısından ağlıyordum artık sinir sistemim kaldıramıyor ben 1 çocuğa bakmak için bu kadar yıpranırken herkes nasıl yetişiyor acaba diyorum evim rezalet durumda kocam bildiğiniz aç geziyor annem kızıma bakıyor bide iş yap diyemiyorum ben ayakta uyuyorum dışardan bakıldığında aaa ne güzel işemi başladın kızında büyümüş aaa gece uyuyor mu kocanda destek oluyor ne güzel gibi tepkiler alsamda dışı sizi içi beni yakar demiyorum :KK43: neyse

esas sorunum kızım 3 ay 3 günlük ve 3 gündür acayip huzursuz yaklaşık 10 gündür ağzının suyu akıp duruyor öyle tükürük falan değil hertarafı ıslatıyor resmen ve çırpınıyor gibi tepiniyor aç diyoruz mama yemiyor daha sonra yiyor altı temiz ama ciyak ciyak bağırıyor kucakta gezdirince susardı yok mamayı gezdirerek yedirebildik bugün bide bir çıppınması var görmeniz lazım kolunu sutatıma patlatıyor bacakları ittiip duruyor sonra yine başlıyor dişmi çıkarıyor yoksa hemen doktoramı götüreyim normak randevumuz 6 haziranda ama kızım çok huzursuz neyapsam acaba
Benimki de senin anlattigin gibi. Bu bebekler hep ayni ya.
Ya bu mart bebeklerinin hepsi cok guzel allah bebislerimizi bize bagislasin. cingirak icinde bizde 65 gunluguz ben sallarsam bakiyo donenceden hemen sikiliyo. benim dogum sonrasi kilo kalmadi cok sukur 3 kilo var ama dugmelerde bende zorlaniyorum. dogum lekesi bizimde var alnimizda. Bide belinde bi morluk var dogdugunda yoktu sonradan oldu gecmedide bi turlu doktora gidince soricam bende. Benim kizim cok cabuk uyuyo. iki sallamaya uyuyo ama iki dakikadada uyaniyo dalamiyo uykuya bi turlu. Az once kizimi sallayip yatirdim birden vi aglamaya basladi ama ne aglamak memeyi bile alamadi. korkuttular herhalde aslinda basinda surekli kiran tutuyorum ama niye oldu bilmiyorum.
Asil sormak istedigim bebislere yastik kullaniyomusunuz gece yatarken zor nefes aliyo gibi oluyo yastik kullansammi acaba.
Yastik degilde yataginin bas kismini alttan yukseltiyoruz. Havlu filan koyuyoruz.

Lolocum cok anac bi yapin var valla yirim o salatalik tutan ellerini ben onlarin
Emsalsiz bacim valla pazara gittim geldim aldim patetesimi de ama yapcak dermanim kalmadi artik nerem siserse sissin gobusum hariic orasi yeterince sisik:KK52:

kız şişmesin bi yerin ciddi söyledim istanbulda oturan varsa gelin bana ben patatesde kızartırım kekler böreklerde yaparım size
övünmek gibi olmasın ama elim lezzetlidir
bebişlerimizde kardeş kardeş salatalıklarını kemirirler karşılıklı agulaşırlar

ahh demekki matematikçiler varmış bizim annişlerde
kız matematiği nasıl anladınız benim kafammı almıyo acaba
gerçi şimdiki müfredatla 20 yıl önceki pek aynı değil ama:))
ben dışardan yarım bıraktığım okulumu bitirmeye çalışıyorum ama her dersi veriyorum ama matematik ııh öylece kaldı
hatta kendimi aştım oğlum 4 üncü sınıftayken öğretmenine söyledim bende matematik derslerinize girim dedim tamam demişti
oğlumla ders yapıyoduk aynı sınıfta :))

ahh demekki matematikçiler varmış bizim annişlerde
kız matematiği nasıl anladınız benim kafammı almıyo acaba
gerçi şimdiki müfredatla 20 yıl önceki pek aynı değil ama:))
ben dışardan yarım bıraktığım okulumu bitirmeye çalışıyorum ama her dersi veriyorum ama matematik ııh öylece kaldı
hatta kendimi aştım oğlum 4 üncü sınıftayken öğretmenine söyledim bende matematik derslerinize girim dedim tamam demişti
oğlumla ders yapıyoduk aynı sınıfta :))
Calistirayim seni lolocum.adanadaysan gellll:)))

Calistirayim seni lolocum.adanadaysan gellll:)))

yok canım istanbuldayım malesef benim kafam hiç almıyo ma:KK31:ematiği oğlumda bana çekmiş oda matematikte geride
ana oğul anlamıyoruz
şimdi yanımda yok yaa di,yo çok iyi çarpmam toplamam var diyo:)):KK51:
pazartesi sınavı var matematikten almış defterini roman okur gibi :KK55:bakıyo okuduğunada emin değilim ya öylr bakıyo bakalım defteri roman gibi okuyarak son matematik sınavından kaç alıcak ilk 2 si hiç iyi değilde

kızlar ben kaçıyorum oğluş çoktan uyudu eşimde yattı zavallı 24 saat çalıştı hiç durmadan
benim koca kazık oğlumda sınavına çalışacağına arkadaşlarımla netten konuşucam diye tutturdu
kafayı yememek elde değil
bi ergen bi bebek bi kociş arada ben :KK37: artık düşünün halimi
:KK52: :KK52: :KK52: :KK35: :KK35: :KK35:

adenizeki, canım ben de Adanalıyım. Orda mısın şimdi? 1 hafta oldu döneli memleketten.Hani diyor ya şarkıda "huzuru kokladım geldim" :)

Yahu ben öğretmen olmayı ne kadar çok istemiştim :) Formasyon sebebiyle öğretmen olamadım :)

Onun ruh sağlığı bozuktur. Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

Evet canim.adanada yasiyorum ben.canim adanam:KK66:))

merhaba kızlar henüz geçmiş yapamadım ama size bi konuda fikirlerinizi sormak istiyorum benim kızım maşallah çok hareketli tepinmeye falan başladı bende internetten dünden beri oyun halısı araştırıyorum enson tiny love tekmele oynaya karar vermiştimki aybaşında ilk maaşımla kuzuma alırım diyordum fakat ben alana kadar kızım oluyor 3 buçuk aylık ne kadar oyun halısı kullanır onda kararsız kaldım çok kısa kullanır gibi düşündüm sonrada hoppala bakmaya başladım resmini yüklediğim 2 hoppala arasında kaldım ve bunları nezaman kullanmaya başlar kullanışlı olur mu bi tanesi 9 kiloya diğeri 11 kiloya kadar diyor benim kızım 7 kilo zaten şimdi ben anlamadım ne alsam ne yapsam sizce fikir verin lütfen ömrünün uzun olduğu kullanışlı bişey almak istiyorum

Eklentiler

• $lFPR-K7198_1.jpg
    $lFPR-K7198_1.jpg
    30,5 KB · Görüntüleme: 26
  • $lBRG-KIDS6942_1.jpg
    $lBRG-KIDS6942_1.jpg
    38,6 KB · Görüntüleme: 20
merhaba kızlar henüz geçmiş yapamadım ama size bi konuda fikirlerinizi sormak istiyorum benim kızım maşallah çok hareketli tepinmeye falan başladı bende internetten dünden beri oyun halısı araştırıyorum enson tiny love tekmele oynaya karar vermiştimki aybaşında ilk maaşımla kuzuma alırım diyordum fakat ben alana kadar kızım oluyor 3 buçuk aylık ne kadar oyun halısı kullanır onda kararsız kaldım çok kısa kullanır gibi düşündüm sonrada hoppala bakmaya başladım resmini yüklediğim 2 hoppala arasında kaldım ve bunları nezaman kullanmaya başlar kullanışlı olur mu bi tanesi 9 kiloya diğeri 11 kiloya kadar diyor benim kızım 7 kilo zaten şimdi ben anlamadım ne alsam ne yapsam sizce fikir verin lütfen ömrünün uzun olduğu kullanışlı bişey almak istiyorum

Canım her ikiside çok eğlenceli görünüyor ama bana sorarson böyle şeylere para harcama şu an 7 kilo bebeğin 2 ay sonra olacak 9 sadece 2 ay içinde gerek yok bence 11 kg olan da aynı şekilde....oyun halısı da emekleyene kadar kullanabilrisn çünkü emeklemeye başladıklarında onları oyun halısı üzerinde tutmak çok zor:) yinede sen bilirsin ...bu arada dondy den vazmıgeçtin?

Her sabah 7_ 7.30 arasi bebisim gaz sancisi cekiyo sonrada bidaha uyku yok. yani bizim icin gun basladi gunaydin kizlarrr

Her sabah 7_ 7.30 arasi bebisim gaz sancisi cekiyo sonrada bidaha uyku yok. yani bizim icin gun basladi gunaydin kizlarrr

Günaydın bebegi, iyi pazarlar tüm anneler ve kuzular..
Biz hala hastanedeyiz (kuzum beonşit oldu da) o yüzden bizim için de gün erken başlıyo... Bugün 4. Günümüz hastanede, göğsündeki hırıltının azalmasını bekliyoruz.. Beslenmesi azaldı diye serum da bağlamışlardı, dün serumu çıkardılar, inşallah en kısa sürede tamamen iyileşir ve taburcu oluruz..
Kuzu hasta olduğunun farkında bile değil, hastanedeki bütün hemşirelere kur yapmakla, gülücükler atmakla meşgul :) doktoru bile şaşkın bu kadar enrjik bi hasta bebek nasıl olur diye

Son düzenleme:
Günaydın bebegi, iyi pazarlar tüm anneler ve kuzular..
Biz hala hastanedeyiz (kuzum beonşit oldu da) o yüzden bizim için de gün erken başlıyo... Bugün 4. Günümüz hastanede, göğsündeki hırıltının azalmasını bekliyoruz.. Beslenmesi azaldı diye serum da bağlamışlardı, dün serumu çıkardılar, inşallah en kısa sürede tamamen iyileşir ve taburcu oluruz..
Kuzu hasta olduğunun farkında bile değil, hastanedeki bütün hemşirelere kur yapmakla, gülücükler atmakla meşgul :) doktoru bile şaşkın bu kadar enrjik bi hasta bebek nasıl olur diye

Gunaydin cnm insallah sag salim evinize donersiniz gecmis olsun Allah sifalar versin

X