2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

benim oglum gunduz toplamda 3 saat anca uyur..gece de 11 de yatip 4 de kalkiyor..ac kaliyir diye sknti yapiyorum ama uykusunuda bolmek istemiyorum

canım aynen kızımda aynı ben bebeğimi yatağımızda yatırıyorum ve artık sanırım yeni tatlar-lezzetler istiyor olmalı ki yastığımızı bile emiyorr dr. a bahsedeceğim hafta sonu kontrolde yazarım dr. görüşünü benimde aklımda diş habercisimi diye geliyoo bilemiyorumm :26:

evet miniminiminnağız biz çok haklısın her hali ayrı hoş duygu tattıracak bizlere nasip eden Rabbime şükürler olsun olmayanlara tez zamanda dilesin inşallah amin o güzel duan için

bebişimin kakası çok fena kokuyo sizinkilerde durum ne koku var mı sizde de
evet canım kokulu kaka var bizdede eeee büyüyoruz ondandır demi

çok geçmiş olsun tatlım ALLAH korusunn korktuğuna uğratmasın :2:

benim oglum gunduz toplamda 3 saat anca uyur..gece de 11 de yatip 4 de kalkiyor..ac kaliyir diye sknti yapiyorum ama uykusunuda bolmek istemiyorum
bende ilk başlarda çok endişeliydim bebeğimi uyandıramazdım emzirmek için eşim de dediki aç olsa zaten uyanır uyandıkça emzir bende alıştım bu duruma bebeğim seslendikçe emziriyorum tatlı uykularını bölmemek lazım

geceleri benim kızımda 4-5 saat deliksiz uyuyor hatta bazen 6 saati bile bulduğu oluyor(çok şükür gece uykumuz iyi) bende hemşiremize sordum elleme çocuk uyusun uyumakta beslenmek kadar önemli dedi acıkırsa kendisi ister zaten dedi bende pek karışmıyorum o yüzden zaten acıkınca kmıldanmaya başlıyor uyanmadan hemen alıp emziriyorum gözlerini bile açmıyor.

Son düzenleme:

geçmiş olsun bir günde bronşit olmaz korkma hemen doktora götüreceğin için ilerlemez sıkıntısı hemen iyileşir

günaydın annişler ve bebişleri

ben bu gün uykusuzum malesef üstelik beni uyutmayan minik oğluşum değil koca kazık oğlum :))

ödevlerini yapmadığı ve bu gün son günü olduğu için dünden beri yetiştirme çabasında
bende mecbur yardım ettim akşam 12 gibi yattık sabah 4 de geri kalktık tabi eymen bey uyudu rahatça
yarında 3 tane sınavı var onlara çalışmasına yardım edicem
yap demekten bıktım bari son sınavlarda yardım edimde notlarını düzeltme şansı olsun
dün dersleri konusunda beni baya bi strese soktu şimdi her yerim alerji olmuş durumda strese girince şişiyo ellerim ayaklarım yüzüm kısaca her yerim
beni eymenden daha çok yoruyo
cumartesi toplantıda öğretmenler çok konuştuğunu söyledi
konuşuyo çenesi düşük o kadar uyarmama rağmen derste susmasını sağlayamıyorum o bi yana ödevlerini yaptıramıyorum ne yapıcam ben bu çocukla bazen psikoloğa götürim diyorum bu aralarda en iyisi ben psikoloğa gidim diyorum
çünkü sabredemiyorum tamam kendi hayatı ben ona doğruyu anlatıyorum yapıp yapmama ona kalmış diyorum ama derslerine olan ilgisizliği görünce kendimi tutamıyorum bu sefer kavga etmeye başlıyoruz dersler yüzünden sürekli yüzgöz oluyorum saygısızlaşmaya başladı oğlum hiç bişey kitaplardaki gibi olmuyo yazılanları uygulayamıyorum oğluma
tamam bu durumun suçlusu belkide birazda benimdir
eşim 4 yılda öyle sağlık sorunları yaşadıki sürekli hastanede yattı oğlumu çok fazla yanlız bıraktım yinede herşeye yetişmeye çalıştım ama olmadı beceremedim heralde şimdide kaybettiğimiz zamanı telafi edemiyorum
sabah sabah yine dolmuşum napim sizlerden başka derdimi anlatacağım kimsem yok

üzme kendini canım saınırım oğlun orta okul öğrencisi tam sorunlu dönem yani bulunduğu dönemin verdiği sıkıntılar bunlar ayrıca böyle düşünmen onun için çalışman çözüm yolları bulmaya çalışman senin ne kadar iyi ve ilgili bir anne olduğunu gösterir...

ilgili olsam ne olcak olmuyo ne yaptıysam oğlumun sorumluluk sahibi olmasını sağlayamadım
seneye sbs ye giricek nasıl olucak hala hiçbirşeyin ciddiyetinde değil
iyi bir liseye girmesini istiyorum ama böyle devam ederse olmucak
ilerde pişman olacağını biliyorum ben sonunu gördüğüm için uğraşıyorum ama o görmüyo tamam daha çok küçük ama sorumluluklarını bilicek kadarda büyük
sürekli uyarmaktan bıktım kendi halinede bıraktım bu sefer dahada sorumsuz oluyo
öğretmeni niye bana çok konuşuyo desin şikayet etsinki
çok zeki ama kafasını vermiyo diyo bütün öğretmenleri
biraz çaba gösterse 1 alsın önemli değil ama hiç çalışmadan giriyo sınavlara e doğal olarakta notları çokta iyi değil yinede hiç çalışmayana göre iyi aslında
yani o kadar zeki bide çalışsa çok başarılı olucak ama yok olmuyo çalışmak ölüm gibi geliyo oğluma
sevmiyorum ders yapmayı diyo sevmesende mecbursun diyorum geleceğin için
hamgimiz her şeyi severek yapıyoruzki ama anlatamıyorum
kendimi çıkmazda hissediyorum oğlumun bu davranışları yüzünden sütüm azalmaya başladı bu kadar strese dyanamıyorum artık

Allah yardımcın olsun cnm
dün bizde kızımla 11 e kadar ödev yaptık
oğlun 6. sınıf öğrencisimi
nefret ettim ben bu yeni sistemden... bizim zamanımızda ödevde kolaydı
oğlunun söz dinlememesine gelince ne yaparsak yapalım , ne kadar terbiyeli olsada belli bir dönem kafalarına girmez bişey
bizde yaşadık az çok genç olduk yani
ergen olmanın verdiği havaya giriyolar kendilerini büyüdüm sanıyorlar
idare edecez artık
kızımdan yana çok şikayetim yok çok şükürde onda da var az buçuk karşı gelmeler
eskidenmiş o bizim dediğimizi yapmalar
bebek bakmada ne var..genç idare etmek daha zor
ama yinede binlerce kere şükürler olsun yaşıtlarıyla kıyaslarsam saygısı ve terbiyesi onlardan çok üstün
ne kadar deli aksada kanları zamanında verdiğimiz terbiye var
seninde geçmiş mesajlarından anladığıma göre sende iyi ve ilgili bir annesin
geçer bu dönemler sıkma canını

7. sınıfa gidiyo
haklısın ergenle uğraşmak daha zor bebekle uğraşmaktan
il kez anne olupta bebeği ağlıyo uyumuyo diye sitem eden yeni annelere kızıyorum
iyi günleriniz bunlar diyorum asıl çocuğunuz okula başlayınca görüceksiniz hele bide ergen olsun vay halinize
bakalım biraz daha büyüyünce ne olucak
erkek çocuğu etraf çok kötü erkek çocuk kız çocuğu gibi evcimende değil
saldırganlık bunların geninde var
zaptetmek çok zor
ben oğlumu istemeden biraz boş bırakmak zorunda kaldım oğlum 3. sınıfa yeni başladığında eşim talihsiz bi olay yaşadı ve defalarca ameliyat oldu ve sürekli hastanelerde yattı bende hastane okul ev arası mekik dokudum 4 yıl boyunca
en sonunda mide hastası tiroit hastası sebebi belli olmayan alerjik hasta olup çıktım şimdi artık başındayım ama ...

aynı lafları bende işittim tecrübe edince bende söylüyorum bebeğinin ağlamasından ve yaramazlığından şikayet edenlere
Allah gençlerimize akıl fikir versin..etraf kötü..bizim çocuklarımızı kötüye uydurmasın inşallah
eşimde iyiki kız oldu çocuklarım ..bu zamanda erkek çocuk zapdedilmiyor diyor
hayırlısı olsun ama 3. çocuğu düşünürsem onuda erkek isterim ..kaynana olup gelinimle uğraşmak isterim
şaka bir yana rabbim herşeyin hayırlısını versin ..kaldıramayacağımız yükü yükletmesin bize

abimden örnek veriyim...bekarken bize çok çektirdi..dediğin gibi saldırganlık genlerinde var ..sopa yemedik ama huysuzdu..çay tepsisini ters çeviriyordu sinirlenince
evlensede bi rahatlasak derdik
evlendi şimdi iki kızı var abimde kuzu oldu kuzu
o deli akan kanı şimdi akmaya üşeniyo

albümüne baktım çok genç duruyorsun..küçük yaşta anne olmuşsun
aramızda 1 yaş var..seninle baya ortak noktamız var
küçük yaşta anne olmakta avantaj..şimdi kızımla beni kardeş sanıyorlar
benim işime geliyor ama kızım şikayetçi abla diycekmiş bana bundan sonra

sanada Allah şifa versin cnm
evin reisi baba ama direğide anne
bize bişey olsa hastalansak hepsi perişan olur..

merhaba. 3-4 gündür giremiyordum foruma kardeşimin nişanı vardı.şükür atlattık.bebeğim o gürültüde bile uyudu 2-3 saat.tabi arada huysuzlukta yaptı.

ankara da çocuk doktoru sorulmuş. bu konuda benim de önerilere ihtiyacım var. ben akrapol hastanesinde doğum yaptım çokta memnundum ama aynı şeyi çocuk doktorları için söyleyemeyeceğim.bende aydınlıkevler tıp merkezinde bir doktora götürüyorum şimdilik memnunum.

bebeğimde ellerini emmeye başladı.bazen yüz üstü bacağıma yatırdığımda benim kolumu bile emiyor.

mama ve anne sütü konuşulmuş.benim sütüm bebeğimin uyumasına bağlı olarak değişiyor ama ne yersem yiyeyim akşam 6-7 bazen 5 ten sonra sütüm yetmiyor.bazen 2 bazen 3 ölçek mama yiiyor. bir de gece yatmadan 10-11 gibi mama yiyo.tabi mamadan öncede sonrada gene de emiyo.

Arkadaslar gögüs yaraları icin ne kullanıosunuz
garmastan pomat kullandım,çok iyi geldi tavsiye ederim..

iki çocuk çokk daha zor,Allah kolaylık versin..

kızımın boynununaltında kırmızı seyler cıktı kabarık hafif,küçük nokta şeklinde değilde biraz daha büyük...tahrişmi yoksa sıcaktanmı boynu kat kat deriler orda...benzeri bişeyler varmı sizde

çevremde oğlumla yaşıt kızları olan annelerde var çok fazla şikayet duymadım fakat nerdeyse bütün erkek annelerinden şikayet duydum gerçekten erkek evlat çok daha zor benim kızım yok ama kardeşlerim yiğenlerim hep kız
sadece 1 tane erkek yiğenim var oda henüz 11 aylık
ablam annem kız büyütmedikleri için erkek çocuğuna şaşırıyolardı ilk zamanlar
bunu tepkisi farklı çok sinirli her yere vuruyo gibi şikayetlerde bulunuyolardı
ben erkek çocuk büyüttüğüm ve çevremde çok gördüğüm için normal diyodum şaşırıyolardı
dediğim gibi erkek milletinin genlerinde var
evet ortak yanımız çokmuş tek ortak olmayan yön ben sağlıklı bi kızım olsun isterdim bir tane daha sende erkek allah gönlümüze göre versin
bazen kendimi bi kaynana olarak düşünüyorum da tabiki ilk zamanlar evlat kıskanılır kolay büyümüyo çocuklar tabi önemli olan geline belli etmemek bu durumu :))
çok erken evlendim şimdi sorsalar yine aynı şeyi yaparmısın diye evet yaa her ne kadar hayata erken başlamak zor olsada evladımın olması çok güzel bi duygu
oğlumun boyu beni geçti artık kilolarımız bile hemen hemen aynı ayakkabı numarası babasınınkinden büyük
babasıyla ortak giyiniyolar üzerim müsait değilse oğlumun tişörtlerini hırkalarını giyiyorum balkona çıkarken bazen eşofmanlarını bile giyiyorum gülüyo bana
benim oğlumda sürekli anne sen çok genç bi annesin arkadaşlarımın annelerinin çoğu yaşlı ama sen çok gençsin diyo
alışverişe giderken oğlumla gidiyoruz gerçi genelde ben alışveriş yapıyorum oğlum taşıyo çünkü alışveriş en nefret ettiği şey
sesi çok kalınlaştı bıyıkları baya bi belli oluyo artık banyo yaparken bana söylemiyo sürekli duş alıp abdest alıyo
yani anneliğin iyi yönleri saymakla bitmez çok şey paylaşıyoruz oğlumla
duaların içinde amin canım allah herkezin çocuklarını korusun evlatla sınamasın kimseyi
benim canım acıdığında acıyo geçiyo
ama oğullarımın canı acıdığında benim dahada çok acıyo ve izi kalıyo geçmiyo

isiliktir canım benim oğlumdada olmuştu boynu geniş kıyafetler giydirdim
duş aldırdım geçti kendiliğinden

Benim kızımdada var tatlım. terden olduğunu düşünüyrm ..doktora götürdüm losyon verdi.sürekli yıka bence bebişini=)

garmastan pomat kullandım,çok iyi geldi tavsiye ederim..

iki çocuk çokk daha zor,Allah kolaylık versin..
Bide onu deneyim bepanten kullaniodum bitti aynısını bulamadım bidaha lanolin kullanıorum onunda hic faydası olmadı cok kötü suanda:-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…