ben bunu doktora sordum şok olmuş gibi yüzüme baktı bırak uyusun neden kaldırıyorsun 8-10 saat uyusun isterse karışma zaten acıkırsa onu kimse susturamaz sen merak etme dedi bende 3 saatte bir kaldırıyordum şimdi kendiliğinden 11-12 gibi uyuyor sabah 7-8 e kadar yatıyor hiç ellemiyorum sabah uzun bir bakım oynama saatlerimiz oluyor uyanınca gülücükler atıyor baya bir mama yiyor
benim oğlumda aralıksız 3-5 saat aralıksız uyuduğu oluyor.Bazen dahada fazla uyuduğuda oluyor.
Ben o istemediği sürece emzirmiyorum gece altınıda değiştirmiyorum
Moby wrap tavsiye ederim canim,yeni dogandan 35kg ya kadar kullaniliyo,askilari cok kalin hic bebek tasidigini hissetmiyosun,bisuru degisik pozisyonu var,bebis hangisinde rahat ederse artik yasina gore,bu yaslarda klasik dik duran kangurular pek onerilmiyo kafalarini tam tutamadiklari icin,emzirme pozisyonunda tasimak en idealikızlar kullandığınız kanguruların markasını ve memnun olup olmadığınızı sormuştum sadece bir kişi cvp verdi fikir verin bana bir an önce karar vermeliyim...
Selamlar hanimlar,gecmisi cok okuyamadim umarim herkesler iyidir,ek mama vermekten bahsedilmis sanirim,bende sadece anne sutu veriyorum,bebegin kilo alimi iyi oldugu surece gerek yok yabanci maddeleri bu erken yasta vermeye bence,birde sutu arttirmanin en iyi yolu emzirmek,caylar corbalar hikaye,gogusler sutu talep kadar uretiyolar,bazen benim oglumda buyume donemine giriyo,gece gunduz hic durmadan emiyo,bir ikigun suruyo goguslerin uyum saglamasi bu artan talebe ama ucuncu gun bir artiyo sut aman Allah! Hani arkadas demis ya karsiya fiskiriyo diye iste aynen o hale geliyo:) son olarak hani aksamlari gogusum bosaliyo,yumusacik kaliyo,sutum bitti diyoruz ya,iste en kaliteli sut o zaman geliyo,gogusun en arkasindaki sut en kalorili,en kremali sut,cocuga kiloyu o aldiriyo,yani biraz sabir istiyo tabi ama her anne cocugu icin yeterli sutu uretiyo,isin sirri surekli emzirmekte,ben arada sagiyorumda,hani disari ciktigimda kolaylik olsun diye,gecende koydum biberona verdim,agzinda oynadi durdu:)arada agzina dokulunce sut sasiriyodu:)ama ac olunca emer diye dusunuyorum,bakicaz artik
Canım bu konuda bende senin gibi düşünüyorum.Ek mama verilmesini gereksiz buluyorum ve yanlış bir yol şöyle ki çevremde hem mama verip hem emzirenler vardı bebek 3-4 aylık olunca bu sefer anneyi emmeyi bırakıyor bence çok zorunda kalmadıkça mamaya başlamamak lazım.Arkadaşlar umarım bebekleriniz sizi emmeyi bırakmaz.Mama daha kolay ve rahat geliyor bebeğe çünkü çok çaba sarfetmemiş oluyor.Emzirdikçe süt üretimi artar dönem dönem benimde süt fışkırdığı oluyor bazen göğüslerim boşmuş gibi geliyor ama bebeği doyurucak kafar süt mutlaka vardır diye düşünüyorum hemen telaşa kapılıp doymadı dememeli bence.Canım bu arada ben cumartesi dışarı çıkmıştım 3 saat falan kaldım eşime bırakıp biraz ağlamış gelmeme yakın bende karar verdim deniycem dedim sağıp bırakmayı.Ve dün bebeğim uyurken sağdım az bişey chicconun cam biberonuna koydum kalkınca verdim başta ağzında dolandırdı ağzından aktı sütler bizde biberon ağzı büyük mü geldi falan dedik ama sonra öğrendi ve emmeye başladı biberonu.Senin de aç olunca alır mutlaka başlangıçta ne olduğunu anlayamadı.Artık sağıcam dışarı çıkarken biberonla vericem havalar sıcak ısıtmaya gerek yoktur dherhalde sütü oda sıcaklığında 4-8 sa durabiliyormuş sanırım.
canım senin 40 günü aşkındır kanın geldiği için temiz sayılıyorsun o senin özrün sayılıyor yani eğer namaz kılcaksan her namaz için abdest tazelemen gerek sadece sonrasında namazını kılabilir kuranını da okuyabilirsin...
Bebegin kac aylik canim,2 aydan sonra basliyo oyuncaklara ilgi.o da oyle uzun uzun degil,benimki ana kucaginda ancak 10dk duruyo,sonra bi sinirleniyo,asili duran oyuncaklarla kavga etmeye basliyo:))
kizlar bir sorum olacak..oglum gece 4-5 saat araliksiz uyuyor..o zaman dogal olarak emziremiyorum ve altini degistiremiyorum..
sizce kendi kalkmadan uyandirip hem emzirip hem altini degistirmelimiyim?
Ay guzel hanimlar kusura bakmayin doldurdum sayfalari mesajlarimla ama son bisey sorucam,gogus kalkani kullanan varmi? Ben emzirirken degilde sut toplamak icin kullanmak istiyorum,nette baktim hava alma delikleri varmis,o deliklerden sut dokulmuyo mu? Benim en cok gece ihtiyacim var,hasta olucam islanmaktan, bide sutlere yazik topliim sonra veririm ogluma istedim,var mi bilgisi olan?
Ay guzel hanimlar kusura bakmayin doldurdum sayfalari mesajlarimla ama son bisey sorucam,gogus kalkani kullanan varmi? Ben emzirirken degilde sut toplamak icin kullanmak istiyorum,nette baktim hava alma delikleri varmis,o deliklerden sut dokulmuyo mu? Benim en cok gece ihtiyacim var,hasta olucam islanmaktan, bide sutlere yazik topliim sonra veririm ogluma istedim,var mi bilgisi olan?
Canim kanguru dusunmez misin? Benim hayatimi o kurtardi,oglumda surekli kucak istiyo cunku,simdi yen dogan modelleri de var,hic sirt bel agritmiyo,koy bebegi ister etafina bakinsin ister uyusun,buyuk rahatlik,hatta icinde emzirebiliyosunda ama ben beceremedim:)
Benimkide 9 mart canim,hemen hemen ayniymis bebeklerimiz:)daha erken tabi oyuncak icin,benim oglumunda en sevdigi oyuncak benim:))ablalarinin ilgisi de cok hosuna gidiyo,hala insan yuzu donemindeler,ben yere battaniye serip yuzu koyun birakiyorum birazda,boyun sirt kaslari guclensin diye ama dedigin gibi en cok kucakta geziyo,peki bebeginin uykulari nasil canim,benimki gunduz sadece kucagimda uyuyo,yerine yatirmam mumkun degil!benim bebeğim de ikibuçuk aylık, 7 mart doğumlu, ana kucağını sevmedi, oto koltuğunda fazla vakit geçirmiyor, oyun minderinin, oyuncakların yüzüne bakmıyor; masrafsız benim kız:) müzikli oyuncağı var uyurken onu açıyorum onu seviyor galiba, gezmeyi seviyor evin içinde, çıkabilirsem dışarıyı da seviyo, hep uyuyor arabasında, seninki kaç aylık canım.
Himm,anladim tahmin ettigim gibi yani,cok sagol cevabin icin canim,hic bosuna almiim o zamanBen aldım ama kullanamadim hem rahat edemiyosun hemde süt birikip bianda dökülüodaha fazla ıslanıosun gögüs pedi kullanıorum
Benimkide 9 mart canim,hemen hemen ayniymis bebeklerimiz:)daha erken tabi oyuncak icin,benim oglumunda en sevdigi oyuncak benim:))ablalarinin ilgisi de cok hosuna gidiyo,hala insan yuzu donemindeler,ben yere battaniye serip yuzu koyun birakiyorum birazda,boyun sirt kaslari guclensin diye ama dedigin gibi en cok kucakta geziyo,peki bebeginin uykulari nasil canim,benimki gunduz sadece kucagimda uyuyo,yerine yatirmam mumkun degil!
Canim bebegimde baya sulu kaka yapiyodu bi aralar,doktor anne sutu alan bebeklerde normal dedi,ishal denebilmesi icin gunde 7 kereden fazla yapiyo olmasi gerekiyomus,benimkide son bikac gundur cok kaka yapiyo,6-7yi buluyo,rengi filan normal ama niye boyle siklasti anlamadim?Benim 10mart dogumlu.gündüz cogu zaman kucagımda uyuyor bi alt degistirirken yatio biraz oyalıorum sonra yine kucak
Bebegi ishal olan varmı bizımkı ishal gibi üsüttüm mü acaba
Ne güzel bebekleriniz uzun uyuyor benimki 2 saatte bir uyanıp emiyor
Bizim bebeklerimiz gercekten birbirlerine cok benziyo:)benimkide bu aralar 2-3 saatte bir kalkip emiyo
benım kızımda 7 mart doğumlu 2 aydır gaz sorunumuz yoktu uyku düzeni vardı emzıgını cok seviyordu kendi duruyordu biraz ben iş yapana kadar...son bır hafta değişti emzikten hiç hoşlanmıyor bu çok kötü oldu oyalanmıyor çünküoyalanmak için kucakta dolaşmak istiyor artk malesef...
gündüz uykularıda azladı uyumak isemıyor dalamıyor,emme konusuda fena eskıden 2 -3 saatte emerdi şimdii saat başı emmek istiyor verdikçe emiyor hiç kendisi bırakmıyor....gaz sıkıntısı başladı durup dururken aglıyor ıkınıyor...
ben düzelir derken büyümek yaramadı benim kıza..