2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

benim oğlumda aralıksız 3-5 saat aralıksız uyuduğu oluyor.Bazen dahada fazla uyuduğuda oluyor.
Ben o istemediği sürece emzirmiyorum gece altınıda değiştirmiyorum

tesekkurler kizlar yani oluruna birakalim.ne bileyim beslenemiyor ya icime dert oluyordu
ha birde gece emzirin bol bol. daha iyi sut oluyor dedikleri icin sormustum.

Son düzenleme:
canım senin 40 günü aşkındır kanın geldiği için temiz sayılıyorsun o senin özrün sayılıyor yani eğer namaz kılcaksan her namaz için abdest tazelemen gerek sadece sonrasında namazını kılabilir kuranını da okuyabilirsin...

kızlar kullandığınız kanguruların markasını ve memnun olup olmadığınızı sormuştum sadece bir kişi cvp verdi fikir verin bana bir an önce karar vermeliyim...
Moby wrap tavsiye ederim canim,yeni dogandan 35kg ya kadar kullaniliyo,askilari cok kalin hic bebek tasidigini hissetmiyosun,bisuru degisik pozisyonu var,bebis hangisinde rahat ederse artik yasina gore,bu yaslarda klasik dik duran kangurular pek onerilmiyo kafalarini tam tutamadiklari icin,emzirme pozisyonunda tasimak en ideali

Canım bu konuda bende senin gibi düşünüyorum.Ek mama verilmesini gereksiz buluyorum ve yanlış bir yol şöyle ki çevremde hem mama verip hem emzirenler vardı bebek 3-4 aylık olunca bu sefer anneyi emmeyi bırakıyor bence çok zorunda kalmadıkça mamaya başlamamak lazım.Arkadaşlar umarım bebekleriniz sizi emmeyi bırakmaz.Mama daha kolay ve rahat geliyor bebeğe çünkü çok çaba sarfetmemiş oluyor.Emzirdikçe süt üretimi artar dönem dönem benimde süt fışkırdığı oluyor bazen göğüslerim boşmuş gibi geliyor ama bebeği doyurucak kafar süt mutlaka vardır diye düşünüyorum hemen telaşa kapılıp doymadı dememeli bence.Canım bu arada ben cumartesi dışarı çıkmıştım 3 saat falan kaldım eşime bırakıp biraz ağlamış gelmeme yakın bende karar verdim deniycem dedim sağıp bırakmayı.Ve dün bebeğim uyurken sağdım az bişey chicconun cam biberonuna koydum kalkınca verdim başta ağzında dolandırdı ağzından aktı sütler bizde biberon ağzı büyük mü geldi falan dedik ama sonra öğrendi ve emmeye başladı biberonu.Senin de aç olunca alır mutlaka başlangıçta ne olduğunu anlayamadı.Artık sağıcam dışarı çıkarken biberonla vericem havalar sıcak ısıtmaya gerek yoktur herhalde sütü oda sıcaklığında 4-8 saat durabiliyormuş sanırım.

Ay guzel hanimlar kusura bakmayin doldurdum sayfalari mesajlarimla ama son bisey sorucam,gogus kalkani kullanan varmi? Ben emzirirken degilde sut toplamak icin kullanmak istiyorum,nette baktim hava alma delikleri varmis,o deliklerden sut dokulmuyo mu? Benim en cok gece ihtiyacim var,hasta olucam islanmaktan, bide sutlere yazik topliim sonra veririm ogluma istedim,var mi bilgisi olan?

Evet bende vazgecmis degilim aciktigimda deniycem yeniden,buzlukta 6ay saklanabiliyomus,buzdolabinda da 5 gun,hemen sagilan direk verilebilir tabi dedigin gibi

Dogru aslinda ama rahat edemedim zaten bugünde hasta oldum:-( artık haftaya baslarim nasipse cocuk icin önemli olduguna inanıyorum kücük ama nasil müzik dinliosa kuranda dinlemeli

Bebegin kac aylik canim,2 aydan sonra basliyo oyuncaklara ilgi.o da oyle uzun uzun degil,benimki ana kucaginda ancak 10dk duruyo,sonra bi sinirleniyo,asili duran oyuncaklarla kavga etmeye basliyo:))

benim bebeğim de ikibuçuk aylık, 7 mart doğumlu, ana kucağını sevmedi, oto koltuğunda fazla vakit geçirmiyor, oyun minderinin, oyuncakların yüzüne bakmıyor; masrafsız benim kız:) müzikli oyuncağı var uyurken onu açıyorum onu seviyor galiba, gezmeyi seviyor evin içinde, çıkabilirsem dışarıyı da seviyo, hep uyuyor arabasında, seninki kaç aylık canım.

kizlar bir sorum olacak..oglum gece 4-5 saat araliksiz uyuyor..o zaman dogal olarak emziremiyorum ve altini degistiremiyorum..
sizce kendi kalkmadan uyandirip hem emzirip hem altini degistirmelimiyim?

Ben bebeğimi 7 buçuk gibi banyo yaptırıp emzirip uyutuyorum 4-5 saat aralıksız uyuyor 12-1 gibi kalktığında altını temizlerim emziririm uyur hemen sonra 4 gibi kalkar emmek için ama altını almam sabah uyandığında değiştiriyorum uykusu açılmasın diye eğer senin bebeğinde erken bir saatte uyuyorsa altını değiştirebilirsin ama geç saatte uyuyorsa sabaha kadar değiştirme bence doktıoruma sordum uyandırıyım mı diye kilo alımı iyi o yüzden kaldırma dedi 900 gr aldı bu ay ama bazen 6-7 saat uyuyanlar oluyormuş onlara kaldır diyorum dedi çünkü 6-7 saat uzun biraz dedi

Ben aldım ama kullanamadim hem rahat edemiyosun hemde süt birikip bianda dökülüo daha fazla ıslanıosun gögüs pedi kullanıorum

Kanguru düsündük hatta esim cok özeniodu ama yaz geldi oglumda cok terlio terletir diye düsündüm ama bıdaha bakayim

Benimkide 9 mart canim,hemen hemen ayniymis bebeklerimiz:)daha erken tabi oyuncak icin,benim oglumunda en sevdigi oyuncak benim:))ablalarinin ilgisi de cok hosuna gidiyo,hala insan yuzu donemindeler,ben yere battaniye serip yuzu koyun birakiyorum birazda,boyun sirt kaslari guclensin diye ama dedigin gibi en cok kucakta geziyo,peki bebeginin uykulari nasil canim,benimki gunduz sadece kucagimda uyuyo,yerine yatirmam mumkun degil!

Benim 10mart dogumlu.gündüz cogu zaman kucagımda uyuyor bi alt degistirirken yatio biraz oyalıorum sonra yine kucak
Bebegi ishal olan varmı bizımkı ishal gibi üsüttüm mü acaba

Benim 10mart dogumlu.gündüz cogu zaman kucagımda uyuyor bi alt degistirirken yatio biraz oyalıorum sonra yine kucak
Bebegi ishal olan varmı bizımkı ishal gibi üsüttüm mü acaba
Canim bebegimde baya sulu kaka yapiyodu bi aralar,doktor anne sutu alan bebeklerde normal dedi,ishal denebilmesi icin gunde 7 kereden fazla yapiyo olmasi gerekiyomus,benimkide son bikac gundur cok kaka yapiyo,6-7yi buluyo,rengi filan normal ama niye boyle siklasti anlamadim?

benım kızımda 7 mart doğumlu 2 aydır gaz sorunumuz yoktu uyku düzeni vardı emzıgını cok seviyordu kendi duruyordu biraz ben iş yapana kadar...son bır hafta değişti emzikten hiç hoşlanmıyor bu çok kötü oldu oyalanmıyor çünkü oyalanmak için kucakta dolaşmak istiyor artk malesef...
gündüz uykularıda azladı uyumak isemıyor dalamıyor,emme konusuda fena eskıden 2 -3 saatte emerdi şimdii saat başı emmek istiyor verdikçe emiyor hiç kendisi bırakmıyor....gaz sıkıntısı başladı durup dururken aglıyor ıkınıyor...
ben düzelir derken büyümek yaramadı benim kıza..

Bu mesajin aynisini ben oglum icin yazabilirdim canim,bu kadar mi benzerlik olur!Demekki bu boyle bi donem,hepimiz birebir ayni seylerden yakiniyoruz,benim oglumda cok kolay gaz cikarirdi,emerken ciktigi bile olurdu,simdi kivraniyo ikiniyo cikaramiyo,aslinda cikiyo biraz ama yetmiyo,acaba bebek cayi filan mi versek? faydasindan cok zarari olur diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…