2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Burda biri bebeler bu aylarda gormuyormus die yazmisti. Ben buna katilmiyorum. Bebegim gozlerimin icinden tutun da boynumdaki bene kadar goruyor. Gulumseyince dudaklarima bakiyor o da guluyor. Gaz cikarirken omzuma havlu koyuyorum. Havluyu omzuma koyuna onu alacagimi anlayip sevinip cirpiniyor. Emzigi uzatinca yuzunu burusturuyor daha pek cok sey. Donencesindeki oyuncaklari inceliyor :nazar: masaalah. Bebegimin gordugunu dusunuyorum ben.

çok uykum var ayakta uyuyorum bide üstüne üstlük başım ağrıyor oğlanda uyumuyor çıldırcam İMDATTTTTTTTTT

canım bende senden duyduktan sonra araştırdım baktım almaya niyetliyim sadece şu kafama takıldı o salıncak yana sallanmıyor ileri geri gördüğüm kadarıyla bizimki beşiğinde hep yanyan sallanıyorda ileri geri işe yarar mı acaba
Canim soyle dusun kucagimizda sallarken de ileri geri salliyoruz ya o da oyle iste.

bebeklerinizi hangi hastaneye ve dr a goturuyorsunuz? memnuniyet dereceniz nedir?

kizlar bir sorum olacak..oglum gece 4-5 saat araliksiz uyuyor..o zaman dogal olarak emziremiyorum ve altini degistiremiyorum..
sizce kendi kalkmadan uyandirip hem emzirip hem altini degistirmelimiyim?

Medicana incilay ustundag. Tel no vermiyor sadece buna takiyorum biraz. Cok tatli bir doktor, deneyimli. Cocuklari da cok seviyor. Herseyi anlatiyor acikliyor.

Gunde tek seferde bir kereye mahsus 5 saate kadar uyuyabilir dedi. 5 er saat 5er saat degil de bugun kesintisiz 5 saat uyuma hakkimiz varmis.

çok uykum var ayakta uyuyorum bide üstüne üstlük başım ağrıyor oğlanda uyumuyor çıldırcam İMDATTTTTTTTTT

Ben de az once uyuttum uyanir diye tuvalete gidemiyorum. Gozumu karartip gidicem birazda .
Gunduzleri yine idare ediyoruz da geceleri uyanikken ruya gormeye basladim. Bu gecede bebegimi almisim emzirmisim saniyorum. Baktim bebek yok kucagimda. Artik esimde inanmiyor bana emzirdim deyince emin misin diyor. Kafa kalmadi ki.

kizlar benim kullandim emzikte koku olustu.plastik kokusu var gibi.dayanamadim agzima alip baktim garipte bir tadi vardi.
hic sevmedim kizimda almadi tam olarak zaten.bende vermedim.
digerine baktim oda ayni her emzikmi bole acaba?baska bi tane daha alsam ayni seymi olurki?sizinkilerde varmi ole bisey canlarim?

canım,
koku varsa değiş. zaten en gec 3 ayda bir, cizik vs varsa hemen değişmek gerekiyor. silikon olanlar daha dayanıklı. avent'i kullandım ben, koku oluşmadı hiç bir zaman. ama bakımına da dikkat ettim hep.

Kizlar bugun dr randevum vardi gittim cok sukur hersey yolundaymis smr testi verdim 1 hafta sonra alicm sonucu. Asil solicegim dedimki sutum cok az hocam dedim metpamid ic sut yapiyo dedi hani mide bulantisi icin ilac var ya o iste hic sutu olmayana bile yariyo dedi ben baslicam bugun kullamaya eger etki ederse yazarim buraya hepimiz sutleniriz ins

Burda biri bebeler bu aylarda gormuyormus die yazmisti. Ben buna katilmiyorum. Bebegim gozlerimin icinden tutun da boynumdaki bene kadar goruyor. Gulumseyince dudaklarima bakiyor o da guluyor. Gaz cikarirken omzuma havlu koyuyorum. Havluyu omzuma koyuna onu alacagimi anlayip sevinip cirpiniyor. Emzigi uzatinca yuzunu burusturuyor daha pek cok sey. Donencesindeki oyuncaklari inceliyor :nazar: masaalah. Bebegimin gordugunu dusunuyorum ben.

ben yazmıştım canım görmüyorlar derken net görmüyorlar seni görüyor her şeyi görüyor takip ediyor ama gördüğü sen değilsin demek istediğim buydu. görme durumu 4. ayda netlik kazanırmış

kızlar sipariş vermeyi düşünyrm ama midi yazıyor kullandıklarımda midi yazmıyr çok mu küçük bu nedersinz kullanan arkadaşlar midi farkı ne normal paketten ?

Aksama ne yemek yapsam kizlar tum gun bebis uyudukca temizlik yaptim aperatif biseyler yapmak istiyorum

Bu mesajin aynisini ben oglum icin yazabilirdim canim,bu kadar mi benzerlik olur!Demekki bu boyle bi donem,hepimiz birebir ayni seylerden yakiniyoruz,benim oglumda cok kolay gaz cikarirdi,emerken ciktigi bile olurdu,simdi kivraniyo ikiniyo cikaramiyo,aslinda cikiyo biraz ama yetmiyo,acaba bebek cayi filan mi versek? faydasindan cok zarari olur diye korkuyorum

bebeklerin hepsi böyleyse geçici bir dönemdir kısa sürede normale dönerler inşallah canım..yoksa biz normalin dışına çıkacağız bence :)

Kızlar merhaba. Bebeğim elini ağzından çıkarmıyor emmiyor onu dişlik gibi kullanıyor resmen, emzik veriyorum çok nadiren emiyor genelde ağzının içinde çevirip çiğner gibi hareketler yapıyor. Saat başı ellerini yıkasam bile parmak araları hem terden hem de pamuklu kıyafetlerinden dolayı kirleniyor :KK43: Damağı sertleşir diye arada göz yumuyorum ama çok fazla ağzına götürüyor, bir de ileri de parmak emmeye alışırsa diye de çekiniyorum henüz emme yapmasa da. Sizlerde bu durumla karşılaşan var mı, herhangi bir çözümü olan?

canım bende senden duyduktan sonra araştırdım baktım almaya niyetliyim sadece şu kafama takıldı o salıncak yana sallanmıyor ileri geri gördüğüm kadarıyla bizimki beşiğinde hep yanyan sallanıyorda ileri geri işe yarar mı acaba

Canım onu düşünme bizimkide öyleydi hatta ayağımdada sallıyodum ama hiç yadırgamadı aksine çok hoşuna gitti ileri geri sallanması daha iyi anne kucağında sallanıyomuş gibi oluyor hem daha sağlıklı zaten o şekilde tasarlanmasının sebebide bu

kızlar sipariş vermeyi düşünyrm ama midi yazıyor kullandıklarımda midi yazmıyr çok mu küçük bu nedersinz kullanan arkadaşlar midi farkı ne normal paketten ?

bizde aldık 80li paket koku var çok fazla kimyasal kokuyo. molfix aldım onuda beğenmedim havalandırıyorum şimdi primayı koku geçiyo havalanınca

ANNE OLMASAYDIM EĞER

Ben anne olmasaydım eğer...

Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.

Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.

O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.

Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.

Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.

Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.

Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.

Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.

Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.

Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.

Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.

Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.

Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!...

Alıntı :emir_bebek::nazar::KK31::KK54:

Gerçekten de ÇoKK güzelmiş canIM.........Her cümlesi çok doğru.....Şimdi sizinkiler çok küçük ,,, hele bir de yürümeye , konuşmaya başlayınca her an düyanın en güzel mucizesine sahip olduğunuzu daha bi iyi anlıcaksınız ,,, :KK16::KK16::KK16:
Rabbim hepinizin evladına sağlıklı , uzun uzun ömürler versin......:emir_bebek::emir_bebek:

Kızlar merhaba. Bebeğim elini ağzından çıkarmıyor emmiyor onu dişlik gibi kullanıyor resmen, emzik veriyorum çok nadiren emiyor genelde ağzının içinde çevirip çiğner gibi hareketler yapıyor. Saat başı ellerini yıkasam bile parmak araları hem terden hem de pamuklu kıyafetlerinden dolayı kirleniyor :KK43: Damağı sertleşir diye arada göz yumuyorum ama çok fazla ağzına götürüyor, bir de ileri de parmak emmeye alışırsa diye de çekiniyorum henüz emme yapmasa da. Sizlerde bu durumla karşılaşan var mı, herhangi bir çözümü olan?

Hepimizde aynı sorun var ama engellenmiyor normalmis bu dönemlerde öyle diyolar

Benimkide 9 mart canim,hemen hemen ayniymis bebeklerimiz:)daha erken tabi oyuncak icin,benim oglumunda en sevdigi oyuncak benim:))ablalarinin ilgisi de cok hosuna gidiyo,hala insan yuzu donemindeler,ben yere battaniye serip yuzu koyun birakiyorum birazda,boyun sirt kaslari guclensin diye ama dedigin gibi en cok kucakta geziyo,peki bebeginin uykulari nasil canim,benimki gunduz sadece kucagimda uyuyo,yerine yatirmam mumkun degil!

bizim gece uykularımız biraz düzene girdi gibi, üç dört saate bir kalkıyor, emzirip tekrar yatırıyorum, önceden yarım saatte uyanırdı. gündüzleri de bazen iki üç saat uyuyor, bazende gözünü kırpmadan akşamı ediyoruz, zaten önemli olan gece uyuması ve annenin dinlenebilmesi... akşamları bazen kendimi şarjı bitmiş eşyaya benzetiyorum, biraz olsun uyuyup dinlenmek iyi geliyor, bizim de bi ablamız bi de abimiz var, onlarla vakit geçirmek de hoşuna gidiyor bebişin :)

bizde aldık 80li paket koku var çok fazla kimyasal kokuyo. molfix aldım onuda beğenmedim havalandırıyorum şimdi primayı koku geçiyo havalanınca
Bizde aldık ıslaklık göstergeli hiç memnun değiliz bide en pahalı bez hem kokuyo hemde poposuna çok kötü yapışıyo tahriş oldu hep normal prima aktif bebek aldım şimdi o çok daha güzel...
acı yiyormusunuz süte geçermiş gibi bişey duydum doğru mu sizce
Evet bende duydum ama hep yiyorum bi farklılık hissetmedim:) ben hamileykende çok acı tüketiyodum belkide oğlum alışkın olduğu içindir...

bebişimin kakası çok fena kokuyo sizinkilerde durum ne koku var mı sizde de
Aynen ya çok acayip kokuyo:) iyi beslendiği anlamına geliyomuş canım idrarı kokmadığı sürece sorun yok telaş yapma

herkese selam anneler
benim kuzu dünden beri öksürüyo boğazında balgam varmış gibi :KK43: otobüsle yolculuk yaptık ordaki klima mı çarptı anlamadım ki :KK43:
yarın doktora gidicez umarım bronşit falan olmamıştır :KK43:

X