2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
At canim beni anlattin sanki.bi benim mi sutum fiskirmiyor diorum artık. Brm dem ek olarak emzirdikten sonra veriyorum mama.cok ta huzurlu oluyor gazi ypksa

kızlar çok komiksiniz ya valla bendende fıştırmıyor sıkarsan çıkıyor :) ve ben hamileliğimde bi yedim bi yedimki oldum 100 kilo 30kilo aldım toplamda şuan 90 olabildim bide evde oturup bütün gün emziricem diye yesem olucam obez zaten süt olucağı varsa vücudumdaki depolarımdan olsun varsın daha fazla yiyemicem zaten biyerde şöyle diyordu hamilelik boyunca vucudunuz yağlanmaya elverişlidir kalçalrınız yağ depolarki bunun nedeni kadınlar doğumdan sonra aç bile kalsa vucudunda süt yapıcak deposu olması içinmiş daha ne yapıyım ben fazla 20 kilomdan süt olmasını bekliyorum :) bu arada kızıma mama bile yetmiyor yedikçe yiyor benim onu doyurmam çok zor valla he bu arada ben bide çalışıyorum gönül isterdi şöyle zayıf olayım evde oturup yiyip yiyip süt olmasını bekliyim sürekli emziriyim ama hayat şartları malum

Bizde kraft dondy kullanıyoruz çok memnunum hem salıncak hem beşik hem mama sandalyesi oluo çok kullanışlı gündüzleri uyumayan oğlum artık uyuyor:) otomatik sallanıyor ve müzikli

canım bende senden duyduktan sonra araştırdım baktım almaya niyetliyim sadece şu kafama takıldı o salıncak yana sallanmıyor ileri geri gördüğüm kadarıyla bizimki beşiğinde hep yanyan sallanıyorda ileri geri işe yarar mı acaba

Ay canım benim yaa kiyamam... Bencede tatlım gelisimi iyiyse hiç gerek yok. Ben emziriyorum hala aklıma geldikçe ceviz fındık yiyorum (hamileyken hergun yerdim ) süte vitamini gecsin diye. Emziriyorsan sen besinini al süte geçer en dogalindan .... Benim saçlarım hamilelikt dokulmedi hiç ( artmadida kimisi artıyor ya) şimdi dökülmeye başladı açaba elevit alsam icsem faydası olurmu ? :)
Elevit ve kan ilaci ic. Benim de saclarim dokuldugunde bunlar iyi grliyordu.
Kiyamam kucuk bebise. bencede cnm verme bende artik vermyorum zaten gaz icin falan ilac kullanioruz cokta ilac kullanmamak daha iyi.
Vermiycem ama annem de verin diyor. Sali gunu gelicek babamla. Ben vermek istemiyorum artik.

ev tipi anakucagı kullanan varmı yada salıncak kucakta taşımaktan yoruldum beşiktede yatmıyor böyle bişey rahatlatırmı beni 250 den aşagıda yok boşuna para vermek istemiyorum

Bizde kraft dondy kullanıyoruz çok memnunum hem salıncak hem beşik hem mama sandalyesi oluo çok kullanışlı gündüzleri uyumayan oğlum artık uyuyor:) otomatik sallanıyor ve müzikli
Kizlar ilk zamanlar bebegim uyudun diye 2 farkli salincakli mama sandalyesi ve bir hamak aldik. Hepsi bir sire hosuna gitti ama sevmedi sonra. Oyle duruyorlar kenarda.yatagina alistirin derim ben. Sallanan dondy mama sandalyesi disinda digerleri gereksiz almayin bence.

herkese iyi aksamlar.uzun zaman oldu yazamadim.kizim kabizliktan hastanede yatiyordu hatirlayanlar olur belki.3gun yattik surekli ilaclarla bagirsak temuzligi yapildi filimler cekildi.3 gunun sonunda kizim kendi yapabildigi icin dr cikis verdi fakat kizim.hastaneden ciktiktan sonra tekrar yapamamya basladi 2-3gunde bir zor yapiyor.3 gunden fazla yapamazsa dr kesin ameliyat dedi.hastaneye yatmadan once 1hafta bile yapmadigi oluyordu.hakkimizda hayirlisi olur umarim.bu arada gecmis olsun dileklerini ileten teyzelerimize tesekkur ederiz.bi turlu cevap yazamadim.simdi kizimda yeni bisey cikti acaba sizin bebislerde de varmi merqk ediyorim yoksa benim kizimdami sorun var.kizim uyudugu zaman idrarini yapmiyor ve bobreklerine zarari olur diye cok korkuyorum.uyanik oldugunda normal yapiyor.dru normal dedi idrar tahlilindede bisey cikmadi.neden boyle yapiyor anlamadim.yine cok uzattim.telefonla yazi biraz kotu oldu kusura bakmayin.okuyqn herkese simdiden tesekkur ederim...

geçmiş olsun canım benim bebişim gece çişini az yapmaya başladı önceden kakasını yapmasa bile çişi baya çok oluyodu bezini değiştiriyordum şimdi akşam 9 gibi değiştiriyorum sabah 5 gibi falan bir daha değiştiriyorum ve bezi sanki 2 saat ömnce takılmış gibi az çişli oluyo

benim bebiş kakasını yapmıyo br süredir
doktora götürdüm bebeklerin uzun süre yapmaması normal dedi
günde bir kaç kez yaparken birden kesilmesi tuhaf aöma doktor normal diyo 2 gündür yine yapmıyo 2 gün öncede az bşey yapmıştı
bakalım şimdi kaçıncı gün yapıcak

ev tipi anakucagı kullanan varmı yada salıncak kucakta taşımaktan yoruldum beşiktede yatmıyor böyle bişey rahatlatırmı beni 250 den aşagıda yok boşuna para vermek istemiyorum

ben salıncak kullanıyorum genelde evde iş yaparken işime yarıyo öyle teferruatlı bişeyde değil
13 yıl önce büyük oğlumun kullandığı salıncak gayete memnunum

Sağol canım geçti gitti bile. Kusura bakmak ne demek tabiki cevaplarım. bende kolay karar veremedim ama doktorum korkuttu beni biraz o yüzden oluverdim hemen..

Öncelikle tek kişilik odada olduğum için annem kıza bakar eşimde benle ilgilenir diye aynen sezeryanda yaptığımız gibi gittik ama eşimin bana hiç müdahalesi olmadı inan.. yani sadece eşin bebeğiniz ve sen idare edebilirsiniz.. Anestezist 6 saat bekleyip emzirebilirsin dedi.. Doktorum ise bir hafta bekle diye tutturdu ama kadın doğumcumla da konuşarak 3. akşam emzirdim. doktorumada söylediğimde boşver iyi yaptın dedi :) bizim için önemini bilmiyor cerrahlar emzirmenin sanırım. 3. akşam emzirdim ama aynı akşam emzirenler de var çünkü hiç bir antibiyotik falan almıyorsun. sadece ağrıkesici ki sezeryan sonrasıda aldık daha fazlasını..

Milupa aptamil 1 numara verdim.. anne göğsü formunda olan medela calma aldım.. bebek çekmeden vermiyor mamayı.. ama şimdiki aklım olsa 2 gece için 60 lira verip almazdım. Steril edip kurutana kadar aventin pes biberonlarınıda verdim ve emzirirken hiç sorun yaşamadık kızımla.. istersen bir tane avent al ve su falan vererek dene almayacağını sanmıyorum çünkü ılık mama veya süt ağzına damladığında emmeye başlıyorlar hemen.

iyileşmem şöyle oldu.. cuma 2 de ameliyata girdim.. 1 saat operasyon.. 1 saat uyandırma 4 te odamdaydım. kızımı koklayıp uyudum.. 8 gibi tamamen ayıldım ve kızımı kucağıma aldım sevdim kesilere denk getirmeden.. zaten hemen ayağa kalktım. gezdim tuvalete gittim.. sıvı şeyler yedim.. ertesi gün zorlanmadan evime gittim kızımı kucaklayıp altını falan alabiliyordum.. ama pazar sabahı inanılmaz bir ağrı ile acile gittim. gaz verdikleri için normalmiş ağrı kesici yapıp eve yolladılar. pazar akşam emzirdim.. gayet iyiydim.. pazartesi ise hafif ağrılar dışında birşey kalmadı ve çarşambaya tamamen normale döndüm..

ilk doktorum daha kırkım çıkmadığı için bekle demişti bana.. spasmomeni ameliyat öncesi verdi.. zararı yok dedi ama ben çocuk doktorumada sorarak kullandım. içeriği bebeklerin gaz ilaçlarıyla benzer içerikte dedi.. ki zaten spazm çözücü bu ilaç. ağır yemeklerden önce ve ağrıyı hissettiğimde aldım ve daha hafif atlattım krampları. ağrılar aynı canım ya.. ağlasan ağlayamıyorsun.. kusmak istesen kusamıyorsun.. yatsan olmuyo kalksan olmuyo..kıvran da kıvran.. sonra tak diye kesiliyo birden.. benim kramplar çok sıktı ama eşim 4 senede toplam 10 atak geçirmiş ve 4. senenin sonunda ameliyat olmuş anlamadıkları için.

sezeryanla birlikte 3. ameliyatıda atlattım.. umarım ikimizinde son operasyonu olur..hayırlısı olsun şimdiden.

detaylı anlattığın için teşekkür ederim
o günden beri sancı gelmedi arada göğsümde ve sırtımda hafif ağrılardan başka bi sıkıntım yok
belkide gelmez ağrı bi daha sıklaşmazsa ağrılar bu şekilde biraz bekliyebilirim sanırım

Biz bebegimizi usutup hasta yaptigimiz icin simdi cesaret edemiyoruz.

istanbul baya sıcak pijama takımı giydirirsem hasta ederim bence bu halde bile terliyo
dün dışarı çıktık üstüne tişört altınada şort giydirdim çok şirin oldu kanguruyada koydum yüzünüde dışarı döndürdüm bakına bakına gezdi
şimdi üzerinde alttan çıtçıtlı sıfır kollu badi üstündede alttan çıtçıtlı yarım kollu hani şu badiye benzeyen daha bol olan şortlu gibi tulumlar varya onlardan var ferah ferah uyuyo

günaydın anneler ve bebişleri

burda hava çok sıcak sizler ne giydiriyosunuz bebişlere biz şort ve tişörtlere başladık 2 gündür

kızlar kullandığınız kanguruların markasını ve memnun olup olmadığınızı sormuştum sadece bir kişi cvp verdi fikir verin bana bir an önce karar vermeliyim...

Eki Görüntüle 715815 Eki Görüntüle 715816 Eki Görüntüle 715817

Şifacım ve arkadaşlar buda benım bebışımın ılk dogdugu gunler son hallerı fotoraf makınemde oldugu ıcın yukluyemedım kılo 6.750 boy 61 santım oldu RABBIM tum bebeklerımıze hayırlı uzun omurler versın ...
masallah subhanallah..
herkese iyi aksamlar.uzun zaman oldu yazamadim.kizim kabizliktan hastanede yatiyordu hatirlayanlar olur belki.3gun yattik surekli ilaclarla bagirsak temuzligi yapildi filimler cekildi.3 gunun sonunda kizim kendi yapabildigi icin dr cikis verdi fakat kizim.hastaneden ciktiktan sonra tekrar yapamamya basladi 2-3gunde bir zor yapiyor.3 gunden fazla yapamazsa dr kesin ameliyat dedi.hastaneye yatmadan once 1hafta bile yapmadigi oluyordu.hakkimizda hayirlisi olur umarim.bu arada gecmis olsun dileklerini ileten teyzelerimize tesekkur ederiz.bi turlu cevap yazamadim.simdi kizimda yeni bisey cikti acaba sizin bebislerde de varmi merqk ediyorim yoksa benim kizimdami sorun var.kizim uyudugu zaman idrarini yapmiyor ve bobreklerine zarari olur diye cok korkuyorum.uyanik oldugunda normal yapiyor.dru normal dedi idrar tahlilindede bisey cikmadi.neden boyle yapiyor anlamadim.yine cok uzattim.telefonla yazi biraz kotu oldu kusura bakmayin.okuyqn herkese simdiden tesekkur ederim...

cok gecmis olsun..rabbim sifa versin..

kizlar bir sorum olacak..oglum gece 4-5 saat araliksiz uyuyor..o zaman dogal olarak emziremiyorum ve altini degistiremiyorum..
sizce kendi kalkmadan uyandirip hem emzirip hem altini degistirmelimiyim?

kızlar kullandığınız kanguruların markasını ve memnun olup olmadığınızı sormuştum sadece bir kişi cvp verdi fikir verin bana bir an önce karar vermeliyim...

babymol diye bi marka türk malı
bende cumartesi günü birden karar verdim almaya
bana yakın olan bebek mağazasına gittim 2 model vardı ben iyi olanını aldım
memnun kaldım fakat sanki içinde biraz küçük kaldı gibi gerçi önemli değil zaten büyüyo
kafasını yaslamak için arka kısmıda uzun uyurken kaldırabiliyosun uyanınca kıvırıyosun etrafını görebiliyo
dün yaklaşık 3 saat kanguuyla gezdik arada bi bacakları rahatlasın diye kucağımada aldım uyududa kanguruda rahattım yani

Eki Görüntüle 715815 Eki Görüntüle 715816 Eki Görüntüle 715817

Şifacım ve arkadaşlar buda benım bebışımın ılk dogdugu gunler son hallerı fotoraf makınemde oldugu ıcın yukluyemedım kılo 6.750 boy 61 santım oldu RABBIM tum bebeklerımıze hayırlı uzun omurler versın ...
ecelim gelmişş yuppi :KK66::KK66::KK66: hoşgeldiniz tatlım maşallah oğluna ne çok tatlı Rabbim nazarlardan korusun inşallah öp yerime annesi bu arada ismi ne oldu yoksa Ateş mi :107: çok özlemiştim artık netlendin sanırım sık-sık buluşmak ümidiyle kendinize cici bakın :KK19::KK16:

kizlar bir sorum olacak..oglum gece 4-5 saat araliksiz uyuyor..o zaman dogal olarak emziremiyorum ve altini degistiremiyorum..

ben bunu doktora sordum şok olmuş gibi yüzüme baktı bırak uyusun neden kaldırıyorsun 8-10 saat uyusun isterse karışma zaten acıkırsa onu kimse susturamaz sen merak etme dedi bende 3 saatte bir kaldırıyordum şimdi kendiliğinden 11-12 gibi uyuyor sabah 7-8 e kadar yatıyor hiç ellemiyorum sabah uzun bir bakım oynama saatlerimiz oluyor uyanınca gülücükler atıyor baya bir mama yiyor

benim oğlumda aralıksız 3-5 saat aralıksız uyuduğu oluyor.Bazen dahada fazla uyuduğuda oluyor.
Ben o istemediği sürece emzirmiyorum gece altınıda değiştirmiyorum

Yok arkadaş cocugumu bir haller oldu 2. Ay asisindan beri uyumuyor yaa. Tmm gündüzleri uyumuyordu da akşam uykusuna noldu anlamadimi kafayı yiycem valla... Artık napsamda eylesem çocuğu şaştım kaldım...
Bence o asiyla alakali degil,burda 2.ay asisi yok,3. aydan devam ediliyo ama benim oglumunda uyku duzeni alt ust,6-7 haftaya kadar ne guzel 7-8 saat uyudugu olurdu geceleri,simdg 3 saatte bir kalkiyo,gunduz hele hic uyumuyo,sadece emerken kucagimda kestiriyo,kimildadigim an aciliyo gozler

herkese iyi aksamlar.uzun zaman oldu yazamadim.kizim kabizliktan hastanede yatiyordu hatirlayanlar olur belki.3gun yattik surekli ilaclarla bagirsak temuzligi yapildi filimle cekildi.3 gunun sonunda kizim kendi yapabildigi icin dr cikis verdi fakat kizim.hastaneden ciktiktan sonra tekrar yapamamya basladi 2-3gunde bir zor yapiyor.3 gunden fazla yapamazsa dr kesin ameliyat dedi.hastaneye yatmadan once 1hafta bile yapmadigi oluyordu.hakkimizda hayirlisi olur umarim.bu arada gecmis olsun dileklerini ileten teyzelerimize tesekkur ederiz.bi turlu cevap yazamadim.simdi kizimda yeni bisey cikti acaba sizin bebislerde de varmi merqk ediyorim yoksa benim kizimdami sorun var.kizim uyudugu zaman idrarini yapmiyor ve bobreklerine zarari olur diye cok korkuyorum.uyanik oldugunda normal yapiyor.dru normal dedi idrar tahlilindede bisey cikmadi.neden boyle yapiyor anlamadim.yine cok uzattim.telefonla yazi biraz kotu oldu kusura bakmayin.okuyqn herkese simdiden tesekkur ederim...

Canim cok cok gecmis olsun,bebegin anne sutuylemi besleniyo? Sadece anne sutuyle beslenen bebeklerin bir hafta 10 gun kaka yapmamalari normal anne sutunun tamamini hazmediyolar cunku,bide doktoruna tam guveniyosun sanirim,bence yinede bi ikinci hatta 3. gorus alsan iyi olur,son olarak benim oglumda geceleri az cis yapiyo

Canim kanguru dusunmez misin? Benim hayatimi o kurtardi,oglumda surekli kucak istiyo cunku,simdi yen dogan modelleri de var,hic sirt bel agritmiyo,koy bebegi ister etafina bakinsin ister uyusun,buyuk rahatlik,hatta icinde emzirebiliyosunda ama ben beceremedim:)

Canim kanguru dusunmez misin? Benim hayatimi o kurtardi,oglumda surekli kucak istiyo cunku,simdi yen dogan modelleri de var,hic sirt bel agritmiyo,koy bebegi ister etafina bakinsin ister uyusun,buyuk rahatlik,hatta icinde emzirebiliyosunda ama ben beceremedim:)

canım kullandığın kangurunun markası ne bende düşünüyorum da

selam kızlar, bebişler uyanıkken nasıl vakit geçiriyorsunuz, oyuncaklara tepkisi ne oluyor, oyun minderi aldım o kadar para verdim; ooo hiç oralı değil hanfendi:) yüzüne bile bakmadı. kucaktan inmek istemiyo, yalnız şu müzikli peluş oyuncaklar varya ipini çekince müzik çalıyo; uyuyacağı zaman çok işe yarıyo.
Bebegin kac aylik canim,2 aydan sonra basliyo oyuncaklara ilgi.o da oyle uzun uzun degil,benimki ana kucaginda ancak 10dk duruyo,sonra bi sinirleniyo,asili duran oyuncaklarla kavga etmeye basliyo:))

X