2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Canim bebegine gunde kac kez kac cc mama veriyorsun.ben de takviye veriyorum.dr verme gerek yok dedi ama oğlum doymuyor

Canim dr bna dq sutun yetiyo verme dedi ilk ay anne sutuyle 1300 gr almmis huzursuz olunca 60 cc yapiyodum artik yetmiyo sanirim 90 cc yapcam gunduz 2 3 kez veriyorum gece de 1 kere cnm

piyasada çeşitli markaların biberon ısıtıcıları var, bazıları çok uygun fiyata. anne sütü, mama, kavanoz maması vs. biberonla koyup ideal ısıda bebeğe verebilirsin. sık sık dışarı çıkmak zorundaysan işine yarar canım.

Ayyyy canimm cok geçmiş olsun.Allah bi daha göstermesin

Canim maşallah 14 yıllık evliymissin.kacinci bebisin bu

kızlaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrr kanama ile ilgili soruma neden hiç cevap gelmiyo yaaaaaa siz hiç kanamadınızmı yada herkes benim gibi mi yoksa kimse beni okumuyorda ondan mı cevap gelmiyooo

valla küsecem artık siteye ve sizlereee (

Canım benim bebek de memeyi cekistirip duruyor.canim da aciyor.sut bitince mi yapiyor bilemiyorm.benimki de emiyor ellerini.kanama 2aya kadar devam ederse dra git.cunki benim46gun surdu drum 2ay gelirse gel kntrol edelim dedi.

Cnmmm benimki 20 gun surdu 20 gun de sari akinti senin konun hakkinda billdigim tek sey 60 gun surerse dr mudahalediyle kesiliyomuss bnce dr git baska turlu cozum bulamazsin sanirim

Canım benim bebek de memeyi cekistirip duruyor.canim da aciyor.sut bitince mi yapiyor bilemiyorm.benimki de emiyor ellerini.kanama 2aya kadar devam ederse dra git.cunki benim46gun surdu drum 2ay gelirse gel kntrol edelim dedi.

Sizi okuyunca sasirdim 150-120-90 cc.veriyorum diye yazanlar olmus birde anne sutude veriyosuzz..benimki sirf mama iciyor ve 3 saatte 50 ml.le doyyuyor geceleride aciktim diye uyanmiyor ben besliyorum zorla puff ya dr.goturdum gecengun hele sabah uyandi mama verdim bir kustu hepsi cikti isinrada aksam 6 ya kadar agzina mama surmedi..acile goturdum..evde uyuyan uyusuk bebek inadina canlandi gulucukler sacti dr.a dr.bisiyi yok cik saglukli dedi idrar tahlili istedim temiz ciktii..sebebi ne olabilir dedim kimi bebek boyledir eve git guzelce muhallebi yap az az yesin maksat midesi bis olmasinmis ya huuuu bebek mama icmiyor onu nasil yesin..gonderdi birde bebekler 1hafta ac yasarlarmismis ...depolari dolu olurmusmuss yuhhh dedim icimdenn ..birde bebegim yine kabiz oldu cok sertt ve cikartamiyor ..suda bol bol veriyirorumm ..bebegim coik istahsiz yaaa naoaam z?

mamayı hazırlarken suyu birazcık fazla koy canım mesela 120 cc mi yapıosun azcık geçir 120 yi suyu koyarken kabızlığa faydası olur ben öyle yapıyorum.

kızlar gece yarısı aklıma doğum yaptığım günlerdeki ayrıntılar geldi hiç düşünmemiştim doğumdan önceki gece eşim beni gülme krizine sokmuştu gözümden yaşlar gelmişti gülmekten göbüşüm sallana sallana kasılmıştı belkide bu yüzden erken doğum yaptım :) kontrole gittiğim gün doğum yapmıştım ya o gün giderken o kadar yorgunum uykusuzumki bu gün doğur deseler doğuramam demiştim o gün doğumum oldu :) he bide her kontrolde hastane odalarını gezicem deyip hep unutuyordum gezdiğim gün yarım saat sonra doğuma alındım gezdiren kadında şaşırmıştı ne kadar var diye sormuştu 1 ay demiştim yarım saat sonra oda falan seçemeden boş olan tek odaya apar topar sokuldum :)evde doğuma giderken giyeceğim kıyafetleri bile hazırlamıştım hepsi yalan oldu en kötüsüde şu oldu eşyalarımı almaya gitmeme izin bile vermediler eşim ve ablam eve valizlerimizi almaya gittiklerinde daha önce eşime gösterdiğim ama henüz yıkanmamış olan yedek gecelik valizin üstünde poşetteydi eşim onuda alıp getirmiş 1 valiz dolusu sadece benim eşyalarım varken hepsi ütülenmiş tertemizken ameliyattan çıktığımda gecelik isteyen hasta bakıcılara eşim poşette olan yıkanmamış geceliği vermiş ve ben onunla gözümü açtım :)bi ayrıntı daha ben doğumdayken eşim 1 paket sigara içer diye düşünürdüm hep oysaki onun hiç sigara içmediğini öğrendim kapıdan ayrılmamak için annemle ablam bebeğin yanına gitmişler eşim ameliyathane kapısından hiç ayrılmamış doğumla ilgili benimle hiç konuşmazdı dalgaya vururdu hep halada konuşmuyor benim o halimle ilgili ağzını açmıyor canım kocam ya bak sevesim geldi şimdi :) hamilelik hiç bitmicek o 40 gün lohusalık hiç geçmicek sanarken kızım oldu 3 aylık allah şükür neler atlattık hep beraber ya şuan kızıma bakınca allahın lütfü diyorum mucizeye inanmayan varsa eğer bebek yapsın diyorum neyse ben işteyim kızımı özledim sanırım

Lolo merhaba belki faydam olur diye yazmak istedim. İki hafta önce safra ameliyatı oldum ben. Ağrılarım bir günde iki kez falan oluyordu artık. Taşlarım çok küçük olduğu için doktorum kanala düşer pankreatite çevirirse kötü olur o yüzden ben sana olma bekle diyemem süt vs yüzünden dedi. Bizde riske girmedik eşimle ve oldum. Toplam 350 gr.lık kutu mama ile atlattık bu süreci. İki günlük süt sağıp depolamıştım onlarında tamamını verdim anne göğsü formundaki medelanın calma biberonu ile. Hiç sorun yaşamadım. Kızım memeyi almakta hiç sorun çıkarmadı. Ameliyat öncesinde spasmomen diye bir ilacım vardı ağrıyı hissettiğim anda alınca hafif atlatıyordum. Yada ağrı sırasında alınca kusmadan geçiyordu mesela. Hayırlı şifalar diliyorum sana. Sormak istediğin bir şey olursa burdayım.

Son düzenleme:
Masalim cok guzeldi paylaştıkların bazı şeylerin farkına sonradan variyoruz... Bende bebeği ilk gosteriyorrya hemsireye " bu bebek benim mi daha esmer bekliyordum" demişim. Hiç hatirlamiyrm :) hemşire eşime söylemiş. Kalkıp kolidorda gezinirken sedyeye yatmış bir bayanı odaya goturuyorlardi. Eşime" aa genel anestezi olmus sanırım " dedim eşim neden diyince " bak yatarak getirdiler" dedim eşim şok oldu " sen nasıl geldin odaya yurudun mu " dedi bu sefer ben şok oldum "hatırlamıyorum" dedim. :) hamileyken hep tekmelemesini çok ozliycem derdim elimi karnima koyar tadını cikarirdim. Şimdide gogsumde uyumasina bayılıyorum. Bazen uyusa bile sırf tadını çıkarmak için biraz daha bekliyorum yerine koymadan. Hani derlerya bebek kucağa alışır. Anneye de kucaklamaya alisirsin demeyi unutuyorlar...rabbim olmayan herkese tattirsin bu guzel duyguyu. Olanların bebislerinede sağlık sıhhat versin inş.

geçmiş olsun canım
sen ameliyat olurken bebeğine kim baktı ve ne zaman emzirmeye başladın
ayrıca hangi mamayı kullandın oğlum hiç biberon kullanmadı acaba biberonu alırmıki
iyileşmen ne kadar sürdü
ve dediğin ilacı ameliyat öncesi ağrı içinmi kullandın bende kullanabilirmiyim acaba ağrı geldiğinde bebeğe bir zararı yok dimi
senin ağrında benim yaşadığım gibimiydi
benim çok sık olmuyo doğumdan beri 4 kere anca olmuştur bu son yaşadığım hem çok uzun hem çok daha ağrılıydı
kusura bakma çok fazla soru sordum ama bebeğim için çok endişeleniyorum
yoksa ameliyat önemli değil 3 ameliyat geçirdim 4. cüyüde atlaırım heralde

bugün 45. günümüz 35 ile 40 arası kanamam çok artmıştı adet sandım sonra namaza da başlayabilirmiyim diye sormak için hocaya danıştım 40 başı görüyosundur namazını 4o ın çıkınca kılabilirsin dedi. sonra 40 ımız çıkınca hafif lekelenme şeklinde oldu dünden beri de yoğunlaştı bende anlayamadım. aslında doktora gitsem adet mi değil mi söyler de ben adet olduğunu sanmıyorum herkeste kanama süresi farklılık gösteriyor bence canım.

Kizlar bisey soricam ya benim bebegimin yuzu daha esmer elleri pamuk gibi beyaz. zamanlami oturacak rengi teninin hangisine donecek acaba rengi ve nezman donecek

Canim dr bna dq sutun yetiyo verme dedi ilk ay anne sutuyle 1300 gr almmis huzursuz olunca 60 cc yapiyodum artik yetmiyo sanirim 90 cc yapcam gunduz 2 3 kez veriyorum gece de 1 kere cnm

Canım benim bebeğim 3200 doğdu 1 ayda 1300 gr aldı senin bebeğin gibi dr çok beğendi 2.ayda 900 gr bana az geldi ama dr çok iyi sütün yetiyor dedi sadece emziriyorum bebeğim de doyuyor emzirmeden sonra ağlamıyor. senin bebeğinin de kilo alımı gayet iyi dr verme demiş mama naçizane benim fikrim ama bence vermemelisin sütün iyiyse ne gerek var mama sağlıklı bişey değilki.tabii mecbur kalınırsa verilicek ama sütün varken mama verirsen sütün azalmaya başlar sık emzirme olmadığı için.eğer huzursuzsa doymadığından değildir bebeğin hem mama hem emiyorsa gaz sıkıntısı olabilir bizimde vardı sab simplex kullanıyorum çok memnunum.

Kizlar bisey soricam ya benim bebegimin yuzu daha esmer elleri pamuk gibi beyaz. zamanlami oturacak rengi teninin hangisine donecek acaba rengi ve nezman donecek

Kiziminda elleri daha beyaz hatta vucudundanbile beyaz duruyor. Zamanla gecer bence. Birde buz gibi oluyor eldiven takiyorum soğuk olduğu zaman usur diye. Ayağında hem çorap hem ayaklı altlardan var ayagida soguk. Kan dolasimlar yüzünde sanirim.namaz konusu açılmışken aklıma geldi sezeryan alup kilanlar normal kilabiliyormusunuz. Ben sandalyede kiliyorum. Bir kaç rekat sonra ağrı yapıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…