2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Cnm bebegime emzirme snrasi veriyorum mamayi sutum kesilmesin diye bazen doyuyo miziklamiyo bazen mizikliyo iste emmeye ragmen huzursuzsa gazii falan yoksa mama veriyoruuum gz icin ilac kullanmiyorum masaj yontemiyle kendim cikariyorum tek sorunumuz aclik daha dogrusu haddinden fazla istemesi sutumu sagip verdim 60cc doymadi bi de 60lik mAMa icti:)) o kadari da benden cikmaz:)) mecburen vermek zorunda kaliyorum yoksa agliyo etini koparmislar gbi

Ben cektirmedim işitme testide yaptirmadk dr. Kontrollerinde her hangi bir şey demedi. Acaba birseyden suphelenincemi yapılıyor.

Cnm isitme testini hastanede kontrol sirasinda yapiyolar kalca ultrasonuna 3. Ayinda gun verdiler 40 kontrolunde dr istiyo belki senin dr soylemeyi unutmustur kontole gidince hatirlat cekilmesi gerekenn bisey her bebege cekiyolar

cnm bnde senn gibi emzirme sonrası veriyorum zaten belli edio aclıktan ağladığını bnde rededene kadar veriyorum mamayı gazını da çıkardımı mışıl mışıl uyuyor çok şükür. sonuçta sütümüzü de alıyor.hem bu süreçde göğüslerimizde daha verimli süt üretmiş oluyoruz.o yüzden mama verdiğim için üzülmüyorum.

Cnm sizleri okuyunca cok sevindim mama veriorum diye uzuluyodum. cevremdeki insanlarada sinir oluyorum aaaa mamami veriyosun diyolar sanki zehir verioruz bide cevremdeki herkesin bi cok sutu varmis bebegi varken sutyenini acinca karsiya fiskiriyomus ustu hep islak oluyomus bazen bebegini uyandiriyomus gogusleri okadar doluyomuski agrisi gecsin diye yani herkes cok guzel moral veriyolar saolsunlar

Cnm hani dun dedimya bebegimle hic agulasamiyoruz diye bugun mamayi verince gulucukler saciyo valla bana super moral oldunuz cok saolun

Herkese iyş hafta sonları arkadaşlar bebeğimin boynundaki isiliği paylaşmıştım sivilceye dönüştü bi öneriniz varmı?

ben kılabiliyorum çok şükür canım ama sadece otururken ayakları sağa doğru koyamıyorum ağrı yapıyor.

At canim beni anlattin sanki.bi benim mi sutum fiskirmiyor diorum artık. Brm dem ek olarak emzirdikten sonra veriyorum mama.cok ta huzurlu oluyor gazi ypksa

Cnm hani dun dedimya bebegimle hic agulasamiyoruz diye bugun mamayi verince gulucukler saciyo valla bana super moral oldunuz cok saolun

Ne demek cnm aynen siz de bna moral oldunuz bi kac gune agu yapar :)
Asya35 cnm bn de hic pisman degilim doymuyosa doymuyodurmama vermekten baska care yok zaten keske inek gbi olsak da 1 kilo cikarsak:))) malesef o da mumkun degil

az önce öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum sizlerle. eşimin göz profesörü bir velisi var bebeklerin hala göremediğini sadece takip edebildiğini söylemiş ayrıca 1 buçuk yaşından önce göz rengi kesinlikle belli olmazmış değişebilirmiş. oğlum hala göremiyormuş beni yani bir de gözleri renkli gibi duruyordu inşallah değişmez

Sağol canım geçti gitti bile. Kusura bakmak ne demek tabiki cevaplarım. bende kolay karar veremedim ama doktorum korkuttu beni biraz o yüzden oluverdim hemen..

Öncelikle tek kişilik odada olduğum için annem kıza bakar eşimde benle ilgilenir diye aynen sezeryanda yaptığımız gibi gittik ama eşimin bana hiç müdahalesi olmadı inan.. yani sadece eşin bebeğiniz ve sen idare edebilirsiniz.. Anestezist 6 saat bekleyip emzirebilirsin dedi.. Doktorum ise bir hafta bekle diye tutturdu ama kadın doğumcumla da konuşarak 3. akşam emzirdim. doktorumada söylediğimde boşver iyi yaptın dedi :) bizim için önemini bilmiyor cerrahlar emzirmenin sanırım. 3. akşam emzirdim ama aynı akşam emzirenler de var çünkü hiç bir antibiyotik falan almıyorsun. sadece ağrıkesici ki sezeryan sonrasıda aldık daha fazlasını..

Milupa aptamil 1 numara verdim.. anne göğsü formunda olan medela calma aldım.. bebek çekmeden vermiyor mamayı.. ama şimdiki aklım olsa 2 gece için 60 lira verip almazdım. Steril edip kurutana kadar aventin pes biberonlarınıda verdim ve emzirirken hiç sorun yaşamadık kızımla.. istersen bir tane avent al ve su falan vererek dene almayacağını sanmıyorum çünkü ılık mama veya süt ağzına damladığında emmeye başlıyorlar hemen.

iyileşmem şöyle oldu.. cuma 2 de ameliyata girdim.. 1 saat operasyon.. 1 saat uyandırma 4 te odamdaydım. kızımı koklayıp uyudum.. 8 gibi tamamen ayıldım ve kızımı kucağıma aldım sevdim kesilere denk getirmeden.. zaten hemen ayağa kalktım. gezdim tuvalete gittim.. sıvı şeyler yedim.. ertesi gün zorlanmadan evime gittim kızımı kucaklayıp altını falan alabiliyordum.. ama pazar sabahı inanılmaz bir ağrı ile acile gittim. gaz verdikleri için normalmiş ağrı kesici yapıp eve yolladılar. pazar akşam emzirdim.. gayet iyiydim.. pazartesi ise hafif ağrılar dışında birşey kalmadı ve çarşambaya tamamen normale döndüm..

ilk doktorum daha kırkım çıkmadığı için bekle demişti bana.. spasmomeni ameliyat öncesi verdi.. zararı yok dedi ama ben çocuk doktorumada sorarak kullandım. içeriği bebeklerin gaz ilaçlarıyla benzer içerikte dedi.. ki zaten spazm çözücü bu ilaç. ağır yemeklerden önce ve ağrıyı hissettiğimde aldım ve daha hafif atlattım krampları. ağrılar aynı canım ya.. ağlasan ağlayamıyorsun.. kusmak istesen kusamıyorsun.. yatsan olmuyo kalksan olmuyo..kıvran da kıvran.. sonra tak diye kesiliyo birden.. benim kramplar çok sıktı ama eşim 4 senede toplam 10 atak geçirmiş ve 4. senenin sonunda ameliyat olmuş anlamadıkları için.

sezeryanla birlikte 3. ameliyatıda atlattım.. umarım ikimizinde son operasyonu olur..hayırlısı olsun şimdiden.

Gecmis olsun cnm. Bir farklilik varsa goturmek gerek tabi.
Biz bebegimizi usutup hasta yaptigimiz icin simdi cesaret edemiyoruz.
Benim de uzun surdu senin gibi 55. Gun muydu ne bitti. Su an adet olmadm

Selamlar hanimlar,gecmisi cok okuyamadim umarim herkesler iyidir,ek mama vermekten bahsedilmis sanirim,bende sadece anne sutu veriyorum,bebegin kilo alimi iyi oldugu surece gerek yok yabanci maddeleri bu erken yasta vermeye bence,birde sutu arttirmanin en iyi yolu emzirmek,caylar corbalar hikaye,gogusler sutu talep kadar uretiyolar,bazen benim oglumda buyume donemine giriyo,gece gunduz hic durmadan emiyo,bir ikigun suruyo goguslerin uyum saglamasi bu artan talebe ama ucuncu gun bir artiyo sut aman Allah! Hani arkadas demis ya karsiya fiskiriyo diye iste aynen o hale geliyo:) son olarak hani aksamlari gogusum bosaliyo,yumusacik kaliyo,sutum bitti diyoruz ya,iste en kaliteli sut o zaman geliyo,gogusun en arkasindaki sut en kalorili,en kremali sut,cocuga kiloyu o aldiriyo,yani biraz sabir istiyo tabi ama her anne cocugu icin yeterli sutu uretiyo,isin sirri surekli emzirmekte,ben arada sagiyorumda,hani disari ciktigimda kolaylik olsun diye,gecende koydum biberona verdim,agzinda oynadi durdu:)arada agzina dokulunce sut sasiriyodu:)ama ac olunca emer diye dusunuyorum,bakicaz artik

Cnm isitme testini hastanede kontrol sirasinda yapiyolar kalca ultrasonuna 3. Ayinda gun verdiler 40 kontrolunde dr istiyo belki senin dr soylemeyi unutmustur kontole gidince hatirlat cekilmesi gerekenn bisey her bebege cekiyolar
2. Ay kontrolüne gittigimizde 4. Ay gelin demişti. Kontrol için yarın arayıp sorayım.

ben kılabiliyorum çok şükür canım ama sadece otururken ayakları sağa doğru koyamıyorum ağrı yapıyor.
saol canım bende secdede zorlanıyorum. Birde nasıl desem vajinamda igne batması gibi ağrı oluyor netten baktım şimdi genital uçuk belirtisiymis. Daha önce duydunuz mu hiç? Olabilir mi acaba dr ye gitmek hiç istemiyorum

Bebegime az once emzirirken verdim. Once ogurmee basladi sonra da midesinde ne var ne yok hepsini cikardi. Cok kotu olduk. Attim cope o ilaci. Artik vitamin vermiycem. Sanki biz vitaminle buyuduk

Bebegime az once emzirirken verdim. Once ogurmee basladi sonra da midesinde ne var ne yok hepsini cikardi. Cok kotu olduk. Attim cope o ilaci. Artik vitamin vermiycem. Sanki biz vitaminle buyuduk

Ay canım benim yaa kiyamam... Bencede tatlım gelisimi iyiyse hiç gerek yok. Ben emziriyorum hala aklıma geldikçe ceviz fındık yiyorum (hamileyken hergun yerdim ) süte vitamini gecsin diye. Emziriyorsan sen besinini al süte geçer en dogalindan .... Benim saçlarım hamilelikt dokulmedi hiç ( artmadida kimisi artıyor ya) şimdi dökülmeye başladı açaba elevit alsam icsem faydası olurmu ? :)

Gecmis olsun cnm. Bir farklilik varsa goturmek gerek tabi.

Biz bebegimizi usutup hasta yaptigimiz icin simdi cesaret edemiyoruz.

Benim de uzun surdu senin gibi 55. Gun muydu ne bitti. Su an adet olmadm

Allah dahada artirsin sutunu ama o karsiya fiskirma sutun fazlaligindan diil meme ucunun yapisindan oluyomus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…