kızlar birileri beni rahatlatsın.ben grip oldum kızıma da geçti.doktora götüreyüm dedim.ben grip için gittim kızımda egzama başlangızı varmış.cildi hep kızmızı kırmızıydı ve kuruyodu sürekli kulak arkaları felan kabuk kabuk olmuştu.her kes geırçer her bebekte olur diyodu.ben araştım öyle hemen geçen bişey değilmiş.çocuğumun bişeye alerjisi var ve ben bilmiyorum.sürekli cildini nemlendirmek gerekiyormuş.hiç bebek gibi cildi yok yavrumum.saçlarının dibi hep kabuk kabuk.elleri süreklü yüzünde kaşınıyo yavrumum yüzü..çok üzülüyorum..
kızlar birileri beni rahatlatsın.ben grip oldum kızıma da geçti.doktora götüreyüm dedim.ben grip için gittim kızımda egzama başlangızı varmış.cildi hep kızmızı kırmızıydı ve kuruyodu sürekli kulak arkaları felan kabuk kabuk olmuştu.her kes geırçer her bebekte olur diyodu.ben araştım öyle hemen geçen bişey değilmiş.çocuğumun bişeye alerjisi var ve ben bilmiyorum.sürekli cildini nemlendirmek gerekiyormuş.hiç bebek gibi cildi yok yavrumum.saçlarının dibi hep kabuk kabuk.elleri süreklü yüzünde kaşınıyo yavrumum yüzü..çok üzülüyorum..
Kızlar merhaba,
Bebeğim 15 mart doğumlu. Normalde 15 Mayısta 2. ay aşıları vardı. Şimdi annemlerdeyiz pazar günü döneceğiz. İklim değişikliğinden çok huzursuzlanmıştı yavrum. Doktora sormuştum aşılarını bir kaç gün geciktirsek sorun olur mu diye. olmaz demişti. Gider gitmez yaptırmak istemiyorum aşıları, yine iklim değişikliği olacak. Gitsek bir kaç gün geçse öyle yaptırsak olur mu? 15indeki aşısını bir hafta geçirip 21 mayısta yaptırsak? Hem değişiklik hem ağrı ateş çok hırpalanır diye düşünüyorum. Doktora soracağım yine ama bizim kızlara bir sorayım dedim evdekilere :) Bi fikri olan var mı? Aşılar ne kadar geciktirilebilir acaba?
Canım bu aşı 3 doz oluyo 3.5.7. ayda bizim doktorumuz 2 doz yeterli dedi yanı 3. ve 5. ayda olcak yanı 3.ayda ılk dozu yaptırman gerek .bizede kendı cocuguma yaparım maddı durumu musaıt olan herkese öneriyorum devlet pahalı bı ası oldugu ıcın takvımıne almıyo dedı eger bu mıkrobu kaparsa gunde 40 kereye kadar ıshal durdulamayan bı kusma ve ates yapıyomus yanı dırek hastanelık oluyo bızde dusunduk baya ama yaptırcaz tam emeklemeye basladıkları zaman fılan oyuncaklardan heryerden mıkrop alcak oyuncaklarda yerde halılarda cok yasayan bı mıkorpmus çünkü
Erdemine.. Kızımın uykusu gelip uyuyamasa öyle yapıyor. Acaba senin bebisininde uyku zamanı geçmiş olabilir mi. Realist nerdeee kendi kendine uyumayı birak ayağımda 1 saat salliyorumyarim saatlik uyku için. Gecelerideuyaninca emziriyorum gazını çıkarırken biraz fazla bekliyorumuyyor kucagimda.
bebeğini iyi bir cildiyeye götür çocuk doktoru anlamaz
madem nemlenmesi gerekiyo sende sürekli bebek yağı vazelin falan sür nemli kalsın fakat kullandığı ürünler bitkisel olsun
bebeğimin kafasındaki konaklar için zeytinyağını bekletip yumuşak keseyle biraz bastırarak masaj yaparak yıkadım baya iyi geldi kaş aralarındada kepeklenme kuruma gibi bişeyler vardı bir kere bebek yağı bir kerede zeytinyağı beklettim cildinede sürdüm yüzü yumuşacık oldu öncesinde sertti yanaklarının yanları yağdan sonra yumuşadı
egzama başlangıcıymış olmamış şükür doktor krem vermiştir yanı sıra bitkisel nemlendiricilerde kullanırsan geçer inşallah
Maşallah Allah bağışlasın canımben naptıysam emziğe alıştıramadım annem takmış doğduğu hafta verseymişiz alışırmışız ben inat etmişim emzik alıştırmayalım demişim diye beni suçluyor .bebeğim çok ağlayan bi bebek değil aslında yani istediklerini verirsem ağlamıyor cingözama çok memeci oldu uykuya meme ağzında olmadan dalmıyor daldıktan sonra en ufak bi harekette ağzına meme bulamadımı uyanabiliyor bazen ve ağlamaya başlıyor .bu durum beni strese sokuyor kasıyor son zamanlarda boynum ağrır oldu kendimi ha uyudu ha uyucak diye kasmaktan ellerimde ağırmaya başladı artık ağır geliyor taşımak yoruyor e tombişte 7kg geçkiniz 2.5 aylığız eş konusuna gelince benim eşim bana karşı anlayış lı aslında başından beri birdediğimi iki ettimedi pek her ihtiyacımı hiç sualsiz aldı falan yani ama akşamları genelde yorgun olduğu için bir iki sevip birazda ayakta gezdirdikten sonra bana paslamaya çalışıyor bebişimi aramız genelde iyi ama bebek bakımının verdiği stresten dolayı aramız zaman zaman açılmadı değil birde ben doğumdan beri sık sık annemlere gider oldum gidincede 1 hafta kalıp öle geri gönüyorum bu durumda aramızda gerginlik yaratıyor biraz kıskançlık ediyor falan e napim diyorum anneannesi iyi bakıyor istemiyorsan gitmiyim senbak benim sabahtan akşama kadar neler çektiğimi biliyormusun sen yalnız başımayken diyorum susuyor bebeğim ilk aylara nazaran daha anneci mememiağzına almadan uyumuyor aktivite konusuna gelince sabahları baby tv izliyor karnı doyunca birde anakucağındakiobjelerle vakit geçiriyor yarımşar saatten 1 saat zamanım oluyor sabahları .kanguruyla geziyoruz bazen. daha bebek arabasını kullanmaya başlamadım.şu an annemdeyim.dedesi öğle güneşinden önce kangurusuyla çıkarıp gezdiriyor oturdukları sitede .şu an durumum ortaşeker yani inşallah zamanla yükümüz hafifler bir nefes alırız bebeğimin resmni eklemeye çalışayımEki Görüntüle 713846 Eki Görüntüle 713847
Evde var ama hiç kullanmadım henüz,bazen iş hiç yaptırmıyor kanguruya baglayıp öyle yapayım diyorum:18:günaydın kızlar kanguru kullanıyor musunuz? kullanıyorsanız memnun musunuz? ve hangi marka kullanıyorsunuz? bende almayı düşünüyorum normalde araba kullanıyorum ama yaz tatili için annemlerle memlekete gidicez 2-3 ay kalmayı planlıyoruz e haliyle yükümüz fazla arabamızı götüremicez banada kanguru mantıklı geldi siz ne dersiniz?
bilinçaltına yerleşmişGünaydın guzel anneler... Kızım emzik almıyor midesi bulanıyor. Ruyamya 2 yaşlarında filandi kızım, ark. Var oturuyoruz çocukları oynuyor ortalıkta. Bir çocuk var 7 aylık gibi emzik emiyor. Kızım döndü bana bende bundan istiyorum dedi. Ben nasıl cemkirdim bi görseniz. Zamanında denedim denedim almadın bu saatten sonra napican emzigi diye. Uyandım kendime nasıl gülüyorum. Emzik almıyor diye etkisinde mi kaldım ne. :)
çok geçmiş olsun kolay değilkızlar dün 2. ay aşısı oldu kızım ve tüm düzen gitti yaa. ateşi olmadı ama uykusu gitti ağlamıyo da sürekli ses çıkartıyo sonra bağırıyor. uyutuyorum zorla 20 dk sonra uyanıyo ve emmek istiyo sürekli. sizde de oldu mu ne güzel gece uykularımız vardı bitti dün hiç uyutmadı.geçici mi acaba
yani bu bebeklerin çoğu sanırım aynıevet,ellerini ve çevreyi tanımaya çalışıyorlar..annem,bebeklerin ellerinde bal olurmuş,bırak emsin der hep..
canım ,ben banka avukatıyım bankacı işaretlemişim ama bankacı değilim :)
evet,kesinlikle damakları sertleşti çünkü birkaç gündür öyle sert emiyor ki göğüs ularım yeniden acımaya başladı..gazın etkisiyle hırslı hırslı emiyor,memelerden alıyor sinirini sıpa..
bana çok düşkün oldu,iyice tanıyor artık..altını değiştirdikten sonra ellerimi yıkamaya,bezini atmaya gittiğimde bile gel der gibi bağırıyor hemen..gece,boynuma doğru yan yatırıp uyuttum bir iki kez,şimdi onu istiyor,kendi kendine uyuyamazsa sarılıp uyutuyorum..bir de burnumu burnuna sürttüğüm an çok huzurlu oluyor,alıştırdım sanırım burun buruna yapmaya..çok hoşuma gidiyor bu halleri..balık burcu zaten ,düşkün olur anneye muhtemelen:)
Allah bozmasın canım yardımcı olması güzelbu arada,eşimin hakkını yiyemem..işten gelir.ellerini yıkayıp alır oğlunu hemen..daraldığım an yardımcı olur,ev işlerini elinden geldiği kadar yapmaya çalışır..bulaşık,yemek değil ama çamaşırları asar söylemesem de,evi süpürür..doğumdan sonra temizlikçi almadım,evi hep eşim ya da gelip gittikçe annem süpürdü daha hiç süpürge yapmadım:) inşallah hep böyle devam eder,Allah bozmasın.amin:)
inşllh iyi geçmiştirbizde bugün 13:30 da gidecez aşıya :18: şimdiden panik yaptım..çok akıllı uysal kızım bugün bi tuhaf sanki aşı olmuşta huyu değişmiş gibi bana çemkirdi sabah sabah:83:
Amin canım senindecumanız mübarek,ettiğiniz dualar da kabul olsun inş.
:119::119::119::119::119::119::119:
nasilsniz kizlar.kizimla her kesi selamliyoruz
Maşallah Allah bağışlasın canımgunaydin teyzoslarEki Görüntüle 714016
Allah bağışlasın geçmiş olsun canım,bizde yaptırmayı düşünüyoruzhayırlı cumalar herkese :)
oğlum bugün 3 ayını doldurdu.kontrole gittik.
6400 gr olmuş.boyuda 62 cm.
3150 gr doğmuştu.
oğlum büyüdükçe sütüm yetmiyordur belki diye düşünmeye başlamıştım
ama doktorumuz mama vermene gerek yok
aylık kilo alımı olması gerektiği gibi.demekki yetiyor sütün dedi.
sadece anne sütüne devam dedi.
doğduğundan beri hiç mama vermedim ben şükür ki yetiyor şimdilik sütüm...
kızlar benim oğlumda ellerini emiyor arada.özelikle acıktığı zamanlar.
emzik hiç vermedim ben.denemedim bile vermeyi.belki vermesemde kabul etmezdi kimbilir.. :)
birde rotavirüsü aşımızın ilk dozunu aldık bugün
hemşire özellikle yazın daha sık karşılaşıldığını söyledi bu vaka ile.
her çocuk yakalanmayabilir bu virüse ama yaklandığı zaman çok ağır atlatıyorlar dedi
bizde ikilem içinde kaldık ama çok araştık.genel kanı yaptırmamız yönündeydi.
hemşirede işin ticari boyutu olduğu için devlet aşı takvime almıyor.pahalı bir aşı çünkü dedi.
herzamanki gibi birileri para kazanıyor büyük paralar dönüyor yani..
ama aşı takvimine alınabilir diye duyduk bizde dedi.
bakalım hayırlısı..yaptırdık rotavirüsü aşımızı..
kesin yaptırmayı düşünenler var mı bu aşıyı?
sizlerin duyumlarınız ne yönde arkadaşlar merak ettim?
evet cnm günü geçmeden karar verirsin daha varmış 3 aylık olmasına bebeğinin :)
bizede hastanede serumla tedavi edildiğini söylediler.
rotavirüs çocukluk çağı ishallerinin en sık görülenlerindenmiş..
vücut çok su kaybediyormuş ishal olunca ve bu su kaybı en kısa sürede karşılanmassa
bebek ölümlerine bile yol açabiliyormuş nadir olsada..
genelde internetteki bilgiler bu yönde..
allah hepimizin bebeğini hastalıklardan korusunn..
Canım çok geçmiş olsun,Allah şifa versin,dikkat et kendine,belli müddet mamada verebilirsin,bende mama veriyorum mecburen,düzelince yine anne sütüne devam et yada sağarsın önceden.selam kızlar
bebeklerimiz çok güzeller hepsine maşşallah
kızlar dün akşam öyle kötüydümki!
eymeni yatırdım yanıma bende oğlumla meyva yiyordum bir anda bi sancı girdi
felaket bişeydi doğum sancısı gibi bi ağrı göğsüm sırtım omuzlarım ve sağ kolum çok ciddi bir şekilde ağrımaya başladı
kendimi sıktım sıktım yok geçmiyo nefes bile almakta zorlanıyorum
oğlumdan bir tane parol istedim getirdim babamızda uyuyordu
bekliyorum geçsin diye yok geçmiyo artık yere oturdum yerleri tırmalıyorum sancıdan oğlum başımda ağlıyo anne ne oldu sana diyo
ben konuşamıyorum bile sadece dua ediyorum geçsin bi an önce diye
oğlum gitti babasını uyandırdı eşiminde yapıcak bişeyi yokki safra kesesi ağrısı aynı ağrıyı eşimde çekti
biliyo acısını titreşim aletimiz vardı onu getirdi eşim göğsüme sardım yüksek ayarda açtım
ağrı inatla artarak devam ediyo artık midem bulanmaya öğürmeye başladım kusamıyorumda mide ameliyatlı olduğum için
ağzımdan kusamadığım için salyalar akıyo bir süre daha devam ettikten sonra başladığı gibi birden bire kesildi
sadece kolumdaki ve sırtımdaki hafif ağrı kaldı 1 saat kadar sürdü
ameliyat olmam lazım bebeğimi emzirdiğim için olamıyorum fakat bu ağrıya bir kere daha dayanamam
ağrılarım oluyordu fakat bu kadar uzun sürmüyordu
pazartesi doktora gidicem bakalım eğer ağrılar için yapabileceği bişey varsa onu yapıcam yoksa mecbur ameliyat olucam
fakat bebeğe eşim nasıl bakar bilemiyorum mama alsam anne memesine yakın olan biberonlardan alsam bir gün idare edebilirmi acaba
ya bebek mamayı istemezse ya memeyi bırakırsa kendimi düşünmüyorum eşim bebeğe bakabilse ben ameliyatımı olur gelirim
işte annesizliğimi bir kere daha hissedeceğim bir durum daha
bekide dişimi sıkabildiğim kadar sıkmalıyım
Kızlar merhaba,
Bebeğim 15 mart doğumlu. Normalde 15 Mayısta 2. ay aşıları vardı. Şimdi annemlerdeyiz pazar günü döneceğiz. İklim değişikliğinden çok huzursuzlanmıştı yavrum. Doktora sormuştum aşılarını bir kaç gün geciktirsek sorun olur mu diye. olmaz demişti. Gider gitmez yaptırmak istemiyorum aşıları, yine iklim değişikliği olacak. Gitsek bir kaç gün geçse öyle yaptırsak olur mu? 15indeki aşısını bir hafta geçirip 21 mayısta yaptırsak? Hem değişiklik hem ağrı ateş çok hırpalanır diye düşünüyorum. Doktora soracağım yine ama bizim kızlara bir sorayım d
benim kızım 8 mart doğumlu 2. ay aşısını doktor 10 mayısa verdi mesela,sanırım birşey olmaz yinede sor doktoruna
Nazara gelmiş olabilir canım bak bende yeni emziğe başladı dün bebek görmeye gittiğimiz yerde bebeklerinin emzik almamasından şikayetçiydiler bizim kızıda görünce emzikli sanırım nazara geldi kızmda şimdi veriyorum almıyor atıyor mesela,canım sıkıldı benimdeemzıge cok alışmıstı kızım hatta emzıgı agzına verınce kendı kendıne bakınarak uyuyordu...bu hafta emzık almıyor uykuya dalamıyor hep aglıyor ne oldu bu kıza böyletükürüyo emzıgını hatta agzında tutunca aglıyor çok garip gerçekten...gezinmeden susmuyo bi yerimi agrıyor acaba doktora gidelim yarın en iyisi..sanki başka bir bebek oldu kızım değil bu... Bol bol nazar duası okumak lazım
geçmiş olsun cnm..
kızında olan sorunların birebir aynısı benim kızımdada oldu
saç dipleri ,kulağının içi ,yüzü pütür pütür ve çok kuruydu..dr götürdüm ..atopik dermatit yani egzema ,geçer her bebekte olur dedi..bende bari kaşıntısı için bi krem verin sürekli yüzünü kaşıyor dedim
emolium krem yazdı...devlet karşılamıyormuş..reçetesiz aldık
günde 2 kere kullandım kızıma 2. 3. günden sonra düzelmeye başladı
kulaklarının içine bile sürdüm
şimdi bebek cildi gibi oldu kızımın yüzü
EMOLİUM KREM Kullanım Alanları: Kuru, kaba, çatlayan derilerde ve Atopik Dermatit, Psoriasiz, Liken planus, İktiyosiz gibi aşırı deri kuruluğunun yaşandığı deri hastalıklarında, Kuru derinin nemlendirilmesi, beslenmesi ve bakımı için kullanılır.
Kullanım Şekli: En iyi sonuç için, temizlenmiş deri üzerine ince bir tabaka halinde günde 2 kez uygulanır.
Etki ve Özellikleri: Emolium, kuru deride yıpranmış durumdaki üst tabakanın onarılmasını sağlar. Kaşıntıyı azaltır. Derinin koruyucu lipid bariyerini tamamlayarak, deri yoluyla su kaybını önler. Ayrıca deride su tutan maddelerin yapımını da arttırır. Tüm bu özellikleri sayesinde Emolium Krem, deriyi yüksek düzeyde nemlendirir. Tüm deri tipleri için uygundur. Etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Dermatolojik olarak test edilmiştir. Bu formülasyon bir aylıktan büyük bebekler ve çocuklar için uygundur. Hipoalerjeniktir.
kızımın kremden önceki ve sonraki halini ekleyim farkı gör
Eki Görüntüle 714780 Eki Görüntüle 714781
Canım kızımında kulakları kuru kabuklaşmış gibi ,geçmezse bende bu kremden deneyim,ben sebamedin yüz kremini aldım onu kullanıyoruz ciltleri hassas oluyor genelde beyaz tenlilerde daha çok olurmuş.Allah bağışlasın kızını bu arada
Güzel bir hafta sonu dilerim hepinize.Konunun dışında ama paylaşmak istedim sizlerle de...
Bizde dün tatsız bir olay yaşadık.Bebek görmeye giderken arabayla kaza geçirdik.Arkadan gelen bir tır arabanın yan tarafına sürttürdü üzerimize çıkacak diye aklım yerinden çıktı.Onun etkisiyle sanırım ayakta duracak halim yok, boğazlarım tahriş olmuş,rahatsızım biraz,herhalde olayın stresinden olduğunu düşündüm.Çok şükür bize birşey olmadı arabada biraz sorun oldu,moralsiz keyifsizim,en çokta korktuğum bebeğim olduAllah beterinden korusun,kimsenin başına vermesin.Allah'a emanet olun...
Masallah bebisine. Bu ne guzellik. Bu krem benim de aklimda bulunsun. Gercekten ise yaramis.geçmiş olsun cnm..
kızında olan sorunların birebir aynısı benim kızımdada oldu
saç dipleri ,kulağının içi ,yüzü pütür pütür ve çok kuruydu..dr götürdüm ..atopik dermatit yani egzema ,geçer her bebekte olur dedi..bende bari kaşıntısı için bi krem verin sürekli yüzünü kaşıyor dedim
emolium krem yazdı...devlet karşılamıyormuş..reçetesiz aldık
günde 2 kere kullandım kızıma 2. 3. günden sonra düzelmeye başladı
kulaklarının içine bile sürdüm
şimdi bebek cildi gibi oldu kızımın yüzü
EMOLİUM KREM Kullanım Alanları: Kuru, kaba, çatlayan derilerde ve Atopik Dermatit, Psoriasiz, Liken planus, İktiyosiz gibi aşırı deri kuruluğunun yaşandığı deri hastalıklarında, Kuru derinin nemlendirilmesi, beslenmesi ve bakımı için kullanılır.
Kullanım Şekli: En iyi sonuç için, temizlenmiş deri üzerine ince bir tabaka halinde günde 2 kez uygulanır.
Etki ve Özellikleri: Emolium, kuru deride yıpranmış durumdaki üst tabakanın onarılmasını sağlar. Kaşıntıyı azaltır. Derinin koruyucu lipid bariyerini tamamlayarak, deri yoluyla su kaybını önler. Ayrıca deride su tutan maddelerin yapımını da arttırır. Tüm bu özellikleri sayesinde Emolium Krem, deriyi yüksek düzeyde nemlendirir. Tüm deri tipleri için uygundur. Etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Dermatolojik olarak test edilmiştir. Bu formülasyon bir aylıktan büyük bebekler ve çocuklar için uygundur. Hipoalerjeniktir.
kızımın kremden önceki ve sonraki halini ekleyim farkı gör
Eki Görüntüle 714780 Eki Görüntüle 714781
Gecmis olsun cnm. Biz de dogumdan once bir kaza gecirdik. Yine karsi tarafin soforu yuzunden.Güzel bir hafta sonu dilerim hepinize.Konunun dışında ama paylaşmak istedim sizlerle de...
Bizde dün tatsız bir olay yaşadık.Bebek görmeye giderken arabayla kaza geçirdik.Arkadan gelen bir tır arabanın yan tarafına sürttürdü üzerimize çıkacak diye aklım yerinden çıktı.Onun etkisiyle sanırım ayakta duracak halim yok, boğazlarım tahriş olmuş,rahatsızım biraz,herhalde olayın stresinden olduğunu düşündüm.Çok şükür bize birşey olmadı arabada biraz sorun oldu,moralsiz keyifsizim,en çokta korktuğum bebeğim olduAllah beterinden korusun,kimsenin başına vermesin.Allah'a emanet olun...
Güzel bir hafta sonu dilerim hepinize.Konunun dışında ama paylaşmak istedim sizlerle de...