2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Pamukcuk kızımda da var ben tulbentle silemiyorum midesi bulanıyor göğsumu siliyorum karbonatli şu ile emzirmeden önce biraz azalıyor. Ama hala var.

allah kolaylık versin güç kuvvet versin sana gerçekten çok zor işler bunlar ya ben bazen diyorumki yok 2.bebeği ben kaldıramam kızımı doğru düzgün büyütmeyi beceriyim yeter diyorum bazende ama kızımın kardeşi olmamış olucak diyorum hatta 2.çocuğu yapanlara şaşıyorum demekki çekilen çileler zamanla unutuluyor diye düşünüyorum tabi etrafında destek verenler varsa maddi manevi şartlar iyiyse yapılabilirde değilse olan kadına oluyor kendinden geçiyor insan valla çok zor

yasayla ilgili haberi olan varmı hala çıkaramadılar iznimin bitmesine 1 ay kaldı
Ben umidimi kestim canım yetismiycek sanırım bize. Ucretsiz izin alicam ben en az 1,5 yaşına kadar ben büyütmek istiyorum. Bakıcı için suan çok küçük.

kızlar sütünün azaldığını düşünen, göğsünün boşaldığını düşünen var mı. şu an kızım iki göğsümüde emdi ama ikiside yumuşacıktı baya sönüktü. acaba bitiyor mu ki sütüm. çok üzülürüm ya öyleyse. kızımı en az 6 ay emzirmek istiyorum.

iki saattir oğlumu uyutuyorum ama ablası ısrarla napıyo ediyo uyandırıyo ay deliricem yarabbim..

Asyaazra... Bu saatler olunca bendede pek süt kalmıyor. Geçen ark. Nane şutu azaltıyor dedi. Bilginiz olsun hatta denemiş taze nane yiyince sütü az oluyormuş....

bugün ilk defa yalnız yıkadım kızımı çok da başarılıydım maşallah bana
artık babamız olmadan da yıkanıyoruz en çok bunun için mutluyum şuan ona olan ihtiyacımız azaldı

ha birde kızım elini emiyo daha çok yalıyo emzigini atıp
sizin bebişlerde yapıyo mu

Evet benimki de elini emiyor ama emzik almiyor.. bi de benim kuz çok geç uyuyor 12 ye kadar uykuya dalamiyor kafayı yiycem ben ya, aksama kadar ayağımda salladim bugün toplasan 1 saat uyumustur.. nasıl düzene girecek bu ya..3 aylık oldu artık....

Benim oğlum da yapıyor canım elimi yumruk gibi yapıp ağzına götürüyor senin dediği gibi yalıyor bende hemen emziği veriyorum bazen alıyor bazen istemiyor onu da ama normalmiş alini ağzına götürmesi tanımaya çalışıyormuş.Hatta sabah uyanıyorum bş bakıyorum uyanmış el ağızda ay gülesim geliyor çok tatlı anneyi kaldırmıyor ağlayıp idare ediyor eliyle :)

hayırlı kandiller..

benimki de parmaklarını ve hatta iki elini birden emiyor,şapır şapır yalıyor..
emzik almadı,bir sürü marka ve çeşit denedik almıyor. geçen gün emzik verirken feci kustu,biraz fazla ısrarcı oldum sanırım.çok üzüldüm kustuğu için,suçlu hissettim kendimi..tekrar denemedim o yüzden..annem bugün bakkaldan yeni bir emzik aldığını söyledi,eski modellerdenmiş..gelsin,çok ısrarcı olmadan vermeyi düşünüyorum,almazsa yapacak bir şey yok,parmağını emmeye devam eder ve tabii beni emzik gibi kullanmaya da..

yasayla ilgili haberi olan varmı hala çıkaramadılar iznimin bitmesine 1 ay kaldı

yasa bize yetişmez..ben rapor almayı düşünüyorum..işe başladıktan sonra da 1 ay yıllık izin kullanacağım..

Asyaazra... Bu saatler olunca bendede pek süt kalmıyor. Geçen ark. Nane şutu azaltıyor dedi. Bilginiz olsun hatta denemiş taze nane yiyince sütü az oluyormuş....

ya valla bugün aşı oldu ondan mı yoksa kakasını yapamadı ben müdahele ettim poposuna bu seferde baya çıkardı tüm bağırsakları boşalttı ondan mı bilmiyorum ki. emiyo emmek istiyo sürekli istekli istekli çekiyo ama göğüsler boş, boşaldı. mama da vermek istemiyorum zaten bu saat oldu elimde mama da yok da. ne yapacağım bu gece çok korkuyorum. inş uyanmaz sabaha kadar, sabaha birikir uyuyunca.

mgokche: benim kızım emziği almasına rağmen elini emiyo hem de cappıdı cuppudu sesler gelerek. emzikten daha tatlı geliyor galiba bi kaç gündür iyice arttı sürekli eli ağzında tek parmak iki parmak tüm el yumruk şeklinde. heralde tüm bebekler aynı

mgokhce... bide bankacı gördüm mesleği , hangi bankada çalışıyorsun bende bankacıyım. bugün 6 ay ücretsiz için dilekçe verdim şubeye

benim oğlanda emzik hiç almadı sevdiremedim şimdi ellerini emmeye başladı ne yaptıysam kesemedim:) ellerini yumuk yapıp salya sümük emişiyo parmaklarıyla:) bazen öyle hırslanıyoki iki elinede saldırıyo:) doktoruna sordum normalmi diye normalmiş bırak emsin dedi damaklarının sertleştiğini gösterirmiş doktorumuz öyle dedi:)

Senin yazdıklarını okuyunca 2.yi yapmaktan vazgectim benimkide kucakta uyuyo sadece sırtım kopuyo ama yazdıklarinın yanında hicmis

Benimde 4 yaşında kızım var.oğlumda 2 aylık.maşallah kızım hiç kıskanmıyor.ben hamilelikte başladım karnımdan konuşuyormuş gibi her akşam iyi geceler abla dedik hayallerimizi anlattık.Sonra bütün bebeğin eşyalarını kızıma aldırttım.beğenmesemde kızım seçti diye aldım .onun sayesinde oğlum mor emzik emiyor :).Bu sayede kızım kıskanmadı aksine bebek ağlayınca bana kızıyor neden ağlatıyorsun emzirsene kardeşimi diye.Oğlumu sallarken beni ne zaman sallayacaksın anne diyor hemen oğlumu kaldırıp kızımı sallıyorum.Kıskanmasın diye kızıma daha çok önem veriyorum.Kardeş lazım vazgeçmeyin.Paylaşım için ve rahatlığa alışmadan yaş arası çok da olmamalı bence.Yaş ilerledikçe hamilelikte bakmakta daha zor oluyor.

Benimde 18 haziranda başlangıç. Meclis kapanmadan çıkacak demişlerdi.1 temmuzda kapanıyor ya eğer 18inden sonra çıkarsa çok üzüleceğim.bende heyet raporları ve yıllık izinlerle 6 aya kadar idare etmeye çalışacağım.ücretsiz izin alamam maaşın biri ev kredisine gidiyor çünkü.inşallah bize de yetişir şu kandil gününün hikmetine.

Bizdede vardı.kulak pamuğunu gazlı beze sarıp karbonatlı suyla dilinin üstünü kazıdım.iyi sürtmezsen geçmiyor çünkü.Kulak pamuğuyla kara dut sürdüm bir defada dahi çok azaldı.

2 aylık gelişiminde ellerininin farkına varıp ellerini keşfediyorlar oyüzden sürekli ellerini ağzına götürüyorlar.

Öncelikle kandiliniz mübarek olsun,dualarımız kabul günahlarımız affolsun inşallah
Geçen Cuma kızımın 2. ay aşısı yapıldı çok ağladı kızımAteşlenme olmadı şükür.Doktoru 3 gün banyo yaptırmayın dedi.Neyseki o günüde atlattık şükür.Eve gelincede biraz ağladı.Doktora rota aşısını sordum bende çocuğuma yaptırdım yaptırın derim dedi.Yaptıracağız 3. ayda kısmet olursa.Reflü olabilir diye ilaç verdi ama biz ilacı yarıda kestik.Eşimin bir tanıdığı çocuk doktoru profösörü daha şimdiden ilaç vermenize gerek yok.Yatağına yastık koyun mama yada emzirirken bebeği tutma pozisyonuna dikkat edin geçer demiş.İlacı vermekten vazgeçtik bizde,dikkat etmeye çalışıyorum.Kızım gündüzleri bazen çok huysuz oluyor iş yemek kalıyor bütün gün yanında olmamı ve sallamamı istiyrdu bende çok alıştırmak istemedim ama alışmış bir kereEmziği vardı damaklı olandan onu begenmedi tutmadı.Eşime normal klasik emzik aldırdım.Ve kızım kalitelisini tutmadı 3 liralık emziği tuttuEmzik vermeye karşı olan ben mecbur kaldım.Emziği alınca sakinleştiğini hissettimDün başladık emziğeve daha rahat evle işimle ilgilenebildim.Mecbur kalınca ister istemz oluyor.İnternettende okuduğum kadarıyla çokta zararı yokmuş emziğin.Sadece 2 yaşına kadar bıraktırılması gerekirmiş.Diş yapısı için.Bende emzik emmişim baya bir ama çok şükür diş sağlığımda sorun olmadı.Ama ben yinede çok vermekten yana değilim.Emziği vermesem parmaklarını ağzına götürüyor değişen birşey olmuyor yaniKızım bana çok düşkün olduSizinkiler nasıl babacımı annecimi?Daha şimdiden belli ediyorlar sanırım
İyigeceler Allah'a emanet olun,hayırlı Cumalar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…