Ayy sizede günaydın tatlı bebis ve annesi. Telefonla yazarken beğen butonunu göremiyorum. Son iki bebisimiz vardı onlarada maşallah çok tatlılar. Bebeklerin ateşine kaç dereceden sonra var diyebilirz? 37 miydi acaba...
kızlar hersey kolay olacak derken zorlaşmaya basladı...kızım emzıgı cok sevıyordu artıık almıyor atıyor o yuzden oyalanamıyor aglıyor hep...memede durcak yada en kötüsü kucakta duracak..kucakta oturarak degıl gezinecek
hiç almazdık nasıl alıştı anlamıyorum..ana kucagında duruyordu eskiden ordada durmuyyor..
hayırlı cumalar herkese :)
oğlum bugün 3 ayını doldurdu.kontrole gittik.
6400 gr olmuş.boyuda 62 cm.
3150 gr doğmuştu.
oğlum büyüdükçe sütüm yetmiyordur belki diye düşünmeye başlamıştım
ama doktorumuz mama vermene gerek yok
aylık kilo alımı olması gerektiği gibi.demekki yetiyor sütün dedi.
sadece anne sütüne devam dedi.
doğduğundan beri hiç mama vermedim ben şükür ki yetiyor şimdilik sütüm...
kızlar benim oğlumda ellerini emiyor arada.özelikle acıktığı zamanlar.
emzik hiç vermedim ben.denemedim bile vermeyi.belki vermesemde kabul etmezdi kimbilir.. :)
birde rotavirüsü aşımızın ilk dozunu aldık bugün
hemşire özellikle yazın daha sık karşılaşıldığını söyledi bu vaka ile.
her çocuk yakalanmayabilir bu virüse ama yaklandığı zaman çok ağır atlatıyorlar dedi
bizde ikilem içinde kaldık ama çok araştık.genel kanı yaptırmamız yönündeydi.
hemşirede işin ticari boyutu olduğu için devlet aşı takvime almıyor.pahalı bir aşı çünkü dedi.
herzamanki gibi birileri para kazanıyor büyük paralar dönüyor yani..
ama aşı takvimine alınabilir diye duyduk bizde dedi.
bakalım hayırlısı..yaptırdık rotavirüsü aşımızı..
kesin yaptırmayı düşünenler var mı bu aşıyı?
sizlerin duyumlarınız ne yönde arkadaşlar merak ettim?
Maşallah oğluna canım, Allah sağlıkla büyütsün. Rota aşısını bizde çok kararsız kaldık, yaptırmamayı düşünüyordum sorumlu hemşiremiz bulaşıcı bir virüs olduğunu söyledi, özellikle el hijyenine çok dikkat etmemizi önerdi. Kendi çocuğuna yaptırmamış o dönem yeni bir aşıymış, Ne yaptırın ne de yaptırmayın derim dedi, sadece bilgilendiririm gerisi size kalmış dedi. Bulaşıcı olduğu için benim de kafam karıştı açıkçasıSırf bebeğimin bağışıklık sistemi gelişsin ona aşı buna ilaç sonu zayıf bir bebek olacak diye yaptırmayı düşünmüyordum ama şuan ikilem içindeyim.
Maşallah oğluna canım, Allah sağlıkla büyütsün. Rota aşısını bizde çok kararsız kaldık, yaptırmamayı düşünüyordum sorumlu hemşiremiz bulaşıcı bir virüs olduğunu söyledi, özellikle el hijyenine çok dikkat etmemizi önerdi. Kendi çocuğuna yaptırmamış o dönem yeni bir aşıymış, Ne yaptırın ne de yaptırmayın derim dedi, sadece bilgilendiririm gerisi size kalmış dedi. Bulaşıcı olduğu için benim de kafam karıştı açıkçasıSırf bebeğimin bağışıklık sistemi gelişsin ona aşı buna ilaç sonu zayıf bir bebek olacak diye yaptırmayı düşünmüyordum ama şuan ikilem içindeyim.
bende senin gibi düşünüyordum.ama gerçekten güvendiğimiz tanıdığımız bir kaç prof. bilgilendirdi bizi.
bu aşı rotavirüs dışındaki etkenlerin yol açtığı ishallere karşı koruyucu olmuyor
yani yine diğer mikroplara karşı bağışıklık sistemi güçlenecek.
ama bu virüs çok ağır atlatılan bir virüs.bu yüzden yaptırmaya karar verdik bizde işte :))
bende kararsız kaldım bızım doktor önermedi napıcam bılmıyorum..böyle düşünürken süresi gecmesin bi yandan...
allah yardımcın olsun..bebeklerin günü gününü tutmaz derler.
bugün bi sıkıntısı vardır belki.tuvalet ya da gaz..
hep memede durmaması için dikkatini dağıtmaya çalışabilirsin..
hava güzelse biraz balkona çıkar,temiz hava iyi gelebilir..
ben biraz huysuzlaşınca öyle yapıyorum.evin önündeki ağaçlar dikkatini çekiyor
bi 5-10 dakika bakınıp sakinleşiyor.. :)
Sağlık ocağında 8. aya kadar yaptırmamız gerektiği sonrasında vurulamayacağını söylediler canım.
gunaydin teyzoslarEki Görüntüle 714016
hayırlı cumalar herkese :)
oğlum bugün 3 ayını doldurdu.kontrole gittik.
6400 gr olmuş.boyuda 62 cm.
3150 gr doğmuştu.
oğlum büyüdükçe sütüm yetmiyordur belki diye düşünmeye başlamıştım
ama doktorumuz mama vermene gerek yok
aylık kilo alımı olması gerektiği gibi.demekki yetiyor sütün dedi.
sadece anne sütüne devam dedi.
doğduğundan beri hiç mama vermedim ben şükür ki yetiyor şimdilik sütüm...
kızlar benim oğlumda ellerini emiyor arada.özelikle acıktığı zamanlar.
emzik hiç vermedim ben.denemedim bile vermeyi.belki vermesemde kabul etmezdi kimbilir.. :)
birde rotavirüsü aşımızın ilk dozunu aldık bugün
hemşire özellikle yazın daha sık karşılaşıldığını söyledi bu vaka ile.
her çocuk yakalanmayabilir bu virüse ama yaklandığı zaman çok ağır atlatıyiorlar dedi
bizde ikilem içinde kaldık ama çok araştık.genel kanı yaptırmamız yönündeydi.
hemşirede işin ticari boyutu olduğu için devlet aşı takvime almıyor.pahalı bir aşı çünkü dedi.
herzamanki gibi birileri para kazanıyor büyük paralar dönüyor yani..
ama aşı takvimine alınabilir diye duyduk bizde dedi.
bakalım hayırlısı..yaptırdık rotavirüsü aşımızı..
kesin yaptırmayı düşünenler var mı bu aşıyı?
sizlerin duyumlarınız ne yönde arkadaşlar merak ettim?
Çok ağır atlatıyormuş bebekler hastanede yatarak tedavi oluyormuş, bizim 62. günümüz bugün 3 aylık olana kadar karar veririm herhalde :)
Bende bugün yaptırdım canım, bizim kızla senin oğlun hemen hemen aynı. Bizimki 6300 gr ve 61 cm olmuş maşallah bebislere bende anne sütüyle besliyorum..rota yi yaptırdık bizde 2. Dozunu 5. Ayın sonunda yaptıracağız
8 mi ben 3. ayda oluyor dıye bılıyordum kızım 70 gunluk oldu
dıkkatı dagılmıyor illaki memede susuyor yada alıp kucagımda gezdireceğim...gezerken sesi cıkmıyor bir süre memede ise emmeye başlıyor uyuyor orda,yerine koyunca acıp gözünü cıglık cıglık kucaga alana kadar susmuyor bide...o agladıkça ben kötü biri gibi hissediyorum sanki herkes butun apartman toplanıcak başımıza gibi geliyor..