2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
ben naptıysam emziğe alıştıramadım annem takmış doğduğu hafta verseymişiz alışırmışız ben inat etmişim emzik alıştırmayalım demişim diye beni suçluyor .bebeğim çok ağlayan bi bebek değil aslında yani istediklerini verirsem ağlamıyor cingöz:KK9:ama çok memeci oldu uykuya meme ağzında olmadan dalmıyor daldıktan sonra en ufak bi harekette ağzına meme bulamadımı uyanabiliyor bazen ve ağlamaya başlıyor .bu durum beni strese sokuyor kasıyor son zamanlarda boynum ağrır oldu kendimi ha uyudu ha uyucak diye kasmaktan ellerimde ağırmaya başladı artık ağır geliyor taşımak yoruyor e tombişte 7kg geçkiniz 2.5 aylığız eş konusuna gelince benim eşim bana karşı anlayış lı aslında başından beri birdediğimi iki ettimedi pek her ihtiyacımı hiç sualsiz aldı falan yani ama akşamları genelde yorgun olduğu için bir iki sevip birazda ayakta gezdirdikten sonra bana paslamaya çalışıyor bebişimi :KK9: aramız genelde iyi ama bebek bakımının verdiği stresten dolayı aramız zaman zaman açılmadı değil birde ben doğumdan beri sık sık annemlere gider oldum gidincede 1 hafta kalıp öle geri gönüyorum bu durumda aramızda gerginlik yaratıyor biraz kıskançlık ediyor falan e napim diyorum anneannesi iyi bakıyor istemiyorsan gitmiyim senbak benim sabahtan akşama kadar neler çektiğimi biliyormusun sen yalnız başımayken diyorum susuyor bebeğim ilk aylara nazaran daha anneci mememiağzına almadan uyumuyor aktivite konusuna gelince sabahları baby tv izliyor karnı doyunca birde anakucağındakiobjelerle vakit geçiriyor yarımşar saatten 1 saat zamanım oluyor sabahları .kanguruyla geziyoruz bazen. daha bebek arabasını kullanmaya başlamadım.şu an annemdeyim.dedesi öğle güneşinden önce kangurusuyla çıkarıp gezdiriyor oturdukları sitede .şu an durumum ortaşeker yani inşallah zamanla yükümüz hafifler bir nefes alırız:KK55: bebeğimin resmni eklemeye çalışayım $128.jpg $24616_10200554973811363_939958775_n.jpg

günaydın kızlar kanguru kullanıyor musunuz? kullanıyorsanız memnun musunuz? ve hangi marka kullanıyorsunuz? bende almayı düşünüyorum normalde araba kullanıyorum ama yaz tatili için annemlerle memlekete gidicez 2-3 ay kalmayı planlıyoruz e haliyle yükümüz fazla arabamızı götüremicez banada kanguru mantıklı geldi siz ne dersiniz?

günaydın kızlar kanguru kullanıyor musunuz? kullanıyorsanız memnun musunuz? ve hangi marka kullanıyorsunuz? bende almayı düşünüyorum normalde araba kullanıyorum ama yaz tatili için annemlerle memlekete gidicez 2-3 ay kalmayı planlıyoruz e haliyle yükümüz fazla arabamızı götüremicez banada kanguru mantıklı geldi siz ne dersiniz?

biz kullanıyoruz memnunuz chicco nun orda uyuya kalıyo
ama arabanın rahatlıgı yok hele bebiş ağırsa arabanızı götür bence

Benimde 18 haziranda başlangıç. Meclis kapanmadan çıkacak demişlerdi.1 temmuzda kapanıyor ya eğer 18inden sonra çıkarsa çok üzüleceğim.bende heyet raporları ve yıllık izinlerle 6 aya kadar idare etmeye çalışacağım.ücretsiz izin alamam maaşın biri ev kredisine gidiyor çünkü.inşallah bize de yetişir şu kandil gününün hikmetine.

Ben umidimi kestim canım yetismiycek sanırım bize. Ucretsiz izin alicam ben en az 1,5 yaşına kadar ben büyütmek istiyorum. Bakıcı için suan çok küçük.

Bende 2ay alıcam ücretsiz sonra kayınvalidem bakıcak yasa cıksa almama gerek kalmıcak

bebeğin çok ağır değil gittiğimiz yerede arabayla gidiyoruz ama bazen çarşı pazar gezmesi için düşünüyorum chicconun hangi modelini kullanıyorsun?

Günaydın guzel anneler... Kızım emzik almıyor midesi bulanıyor. Ruyamya 2 yaşlarında filandi kızım, ark. Var oturuyoruz çocukları oynuyor ortalıkta. Bir çocuk var 7 aylık gibi emzik emiyor. Kızım döndü bana bende bundan istiyorum dedi. Ben nasıl cemkirdim bi görseniz. Zamanında denedim denedim almadın bu saatten sonra napican emzigi diye. Uyandım kendime nasıl gülüyorum. Emzik almıyor diye etkisinde mi kaldım ne. :)

kızlar dün 2. ay aşısı oldu kızım ve tüm düzen gitti yaa. ateşi olmadı ama uykusu gitti ağlamıyo da sürekli ses çıkartıyo sonra bağırıyor. uyutuyorum zorla 20 dk sonra uyanıyo ve emmek istiyo sürekli. sizde de oldu mu ne güzel gece uykularımız vardı bitti dün hiç uyutmadı.geçici mi acaba

kızlar dün 2. ay aşısı oldu kızım ve tüm düzen gitti yaa. ateşi olmadı ama uykusu gitti ağlamıyo da sürekli ses çıkartıyo sonra bağırıyor. uyutuyorum zorla 20 dk sonra uyanıyo ve emmek istiyo sürekli. sizde de oldu mu ne güzel gece uykularımız vardı bitti dün hiç uyutmadı.geçici mi acaba

Canım dün bizde asi yaptırdık. Gündüz yarım saatten fazla uyumayan kızım uyudu uyanincada farklı bir çığlık atışı vardı. Gözleri pek acilmiyordu. Akşamda çok zor uyuttum uykusunu gündüz aldi sanırım. Bu gün eski halimize döndük hala ayagimda salliyorum ama uyku yok :) düzelir bence bugün.

mgokche: benim kızım emziği almasına rağmen elini emiyo hem de cappıdı cuppudu sesler gelerek. emzikten daha tatlı geliyor galiba bi kaç gündür iyice arttı sürekli eli ağzında tek parmak iki parmak tüm el yumruk şeklinde. heralde tüm bebekler aynı

evet,ellerini ve çevreyi tanımaya çalışıyorlar..annem,bebeklerin ellerinde bal olurmuş,bırak emsin der hep..

mgokhce... bide bankacı gördüm mesleği , hangi bankada çalışıyorsun bende bankacıyım. bugün 6 ay ücretsiz için dilekçe verdim şubeye

canım ,ben banka avukatıyım bankacı işaretlemişim ama bankacı değilim :)

benim oğlanda emzik hiç almadı sevdiremedim şimdi ellerini emmeye başladı ne yaptıysam kesemedim:) ellerini yumuk yapıp salya sümük emişiyo parmaklarıyla:) bazen öyle hırslanıyoki iki elinede saldırıyo:) doktoruna sordum normalmi diye normalmiş bırak emsin dedi damaklarının sertleştiğini gösterirmiş doktorumuz öyle dedi:)

evet,kesinlikle damakları sertleşti çünkü birkaç gündür öyle sert emiyor ki göğüs ularım yeniden acımaya başladı..gazın etkisiyle hırslı hırslı emiyor,memelerden alıyor sinirini sıpa..

Öncelikle kandiliniz mübarek olsun,dualarımız kabul günahlarımız affolsun inşallah:KK16:
Geçen Cuma kızımın 2. ay aşısı yapıldı çok ağladı kızım:KK5:Ateşlenme olmadı şükür.Doktoru 3 gün banyo yaptırmayın dedi.Neyseki o günüde atlattık şükür.Eve gelincede biraz ağladı.Doktora rota aşısını sordum bende çocuğuma yaptırdım yaptırın derim dedi.Yaptıracağız 3. ayda kısmet olursa.:KK5:Reflü olabilir diye ilaç verdi ama biz ilacı yarıda kestik.Eşimin bir tanıdığı çocuk doktoru profösörü daha şimdiden ilaç vermenize gerek yok.Yatağına yastık koyun mama yada emzirirken bebeği tutma pozisyonuna dikkat edin geçer demiş.İlacı vermekten vazgeçtik bizde,dikkat etmeye çalışıyorum.Kızım gündüzleri bazen çok huysuz oluyor iş yemek kalıyor bütün gün yanında olmamı ve sallamamı istiyrdu bende çok alıştırmak istemedim ama alışmış bir kere:KK1::emir_bebek:Emziği vardı damaklı olandan onu begenmedi tutmadı.Eşime normal klasik emzik aldırdım.Ve kızım kalitelisini tutmadı 3 liralık emziği tuttu:KK1:Emzik vermeye karşı olan ben mecbur kaldım.Emziği alınca sakinleştiğini hissettim:nazar:Dün başladık emziğe:KK1:ve daha rahat evle işimle ilgilenebildim.Mecbur kalınca ister istemz oluyor.İnternettende okuduğum kadarıyla çokta zararı yokmuş emziğin.Sadece 2 yaşına kadar bıraktırılması gerekirmiş.Diş yapısı için.Bende emzik emmişim baya bir ama çok şükür diş sağlığımda sorun olmadı.Ama ben yinede çok vermekten yana değilim.Emziği vermesem parmaklarını ağzına götürüyor değişen birşey olmuyor yani:KK1:Kızım bana çok düşkün oldu:nazar:Sizinkiler nasıl babacımı annecimi?Daha şimdiden belli ediyorlar sanırım:KK1::KK34:
İyigeceler Allah'a emanet olun,hayırlı Cumalar...

bana çok düşkün oldu,iyice tanıyor artık..altını değiştirdikten sonra ellerimi yıkamaya,bezini atmaya gittiğimde bile gel der gibi bağırıyor hemen..gece,boynuma doğru yan yatırıp uyuttum bir iki kez,şimdi onu istiyor,kendi kendine uyuyamazsa sarılıp uyutuyorum..bir de burnumu burnuna sürttüğüm an çok huzurlu oluyor,alıştırdım sanırım burun buruna yapmaya..çok hoşuma gidiyor bu halleri..balık burcu zaten ,düşkün olur anneye muhtemelen:)

selam kızlar,

görüşmeyeli uzun zaman oldu şöyle bi göz gezdirdimde..emzik konuşulmuş.

bizde 2 aylık olduk emzik tutmuyoruz hemen midesi bulanıyor. ellerini emme bizde de var.

baş parmağını ağzına götürüyor eğer çok acıktıysa 4 parmak birden ağızda çok tatlı oluyorlar.

babasıyla hemen videoya çekiyoruz biz tam görmemişin çocuğu olmuş ailesiyiz:KK1::KK1:

hele ben millete kabus olduk çocuğuma dokunmaya korluyolar. pişt öyle tutma düşürceksin,

yavaş boynu acıdı fazla sallama vs vs al be çocuğunu diyolar:KK52:

agular başlamaıştır sizlerde de. bana acayip alıştı emerken gözümün içine bakıyo,

konuşunca hemen emmeyi bırakıp gülüyo bide agularla bana cevap veriyo allahım

dünyalara değer...

ben kanguru kullanıyorum ama bi elimlede onu tutuyorum havaya kaldırıp.

dışarda uzun kalıcaksam bebek arabasıyla çıkıyorum hemen uyuyor zaten.

kızlar korunmak için ilaç kullanan var mı emziren annelerin kullanabildiği varmış bi tane

kararsızım kullansam mı?

bu arada,eşimin hakkını yiyemem..işten gelir.ellerini yıkayıp alır oğlunu hemen..daraldığım an yardımcı olur,ev işlerini elinden geldiği kadar yapmaya çalışır..bulaşık,yemek değil ama çamaşırları asar söylemesem de,evi süpürür..doğumdan sonra temizlikçi almadım,evi hep eşim ya da gelip gittikçe annem süpürdü daha hiç süpürge yapmadım:) inşallah hep böyle devam eder,Allah bozmasın.amin:)

ya aşıdan sonra inş düzelir bugün pek bi garipleşti. ağlama yok ama mız mız sürekli ses çıkarıyo uyumuyo. inş düzeliriz. kanguru ben chiggo nun aldım ama 2 aylık bebeklere kullanıyor musunuz. ben biraz daha büyüsün diyorum ama en azından dört aylık falan. rahat oluyor mu

bizde bugün 13:30 da gidecez aşıya :18: şimdiden panik yaptım..çok akıllı uysal kızım bugün bi tuhaf sanki aşı olmuşta huyu değişmiş gibi bana çemkirdi sabah sabah:83:

cumanız mübarek,ettiğiniz dualar da kabul olsun inş.

:119::119::119::119::119::119::119:

nasilsniz kizlar.kizimla her kesi selamliyoruz:KK3::KK3::KK3::KK3:

Son düzenleme:
Ayy sizede günaydın tatlı bebis ve annesi. Telefonla yazarken beğen butonunu göremiyorum. Son iki bebisimiz vardı onlarada maşallah çok tatlılar. Bebeklerin ateşine kaç dereceden sonra var diyebilirz? 37 miydi acaba...

Hayırli cumalar arkadaşlar, benim iznim haftaya bitiyor heyet raporu almak istiyorum ama ankara da alabileceğim neresi var bilemiyorum.. doktorum da özel muayenehanesi vardı hastane de çalışmıyor yani, ucretsiz alamam ev kredisi var. Napcam bilmiyorum hiç çalışmak istemiyorim bebeğimi bırakmak çok zor geliyor.. sizin ankarada bildiginiz biryer varmı..

Benimde 4 yaşında kızım var.oğlumda 2 aylık.maşallah kızım hiç kıskanmıyor.ben hamilelikte başladım karnımdan konuşuyormuş gibi her akşam iyi geceler abla dedik hayallerimizi anlattık.Sonra bütün bebeğin eşyalarını kızıma aldırttım.beğenmesemde kızım seçti diye aldım .onun sayesinde oğlum mor emzik emiyor :).Bu sayede kızım kıskanmadı aksine bebek ağlayınca bana kızıyor neden ağlatıyorsun emzirsene kardeşimi diye.Oğlumu sallarken beni ne zaman sallayacaksın anne diyor hemen oğlumu kaldırıp kızımı sallıyorum.Kıskanmasın diye kızıma daha çok önem veriyorum.Kardeş lazım vazgeçmeyin.Paylaşım için ve rahatlığa alışmadan yaş arası çok da olmamalı bence.Yaş ilerledikçe hamilelikte bakmakta daha zor oluyor.

Bende bide kızım olsun istiyorum ama korktum acıkcası:-) bakalım zamanla unutuyomus insan hayırlısı neyse o olsun:-)

X