2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bende boyamak istiyorum ama öyle bitkisel yada organik boyamı kullandın yoksa bildiğimiz marketlerde satılan boylardan kullnılbilirmi ben kendim boyuyordum önceden yine öyle yapak istiyorumda.

yok canım ben kendim boyadığım zaman olmuyor tutmuyor yada akıp gidiyor ben kuaföre gittim önce tek renge çevirmek için boyadılar sonra balyaj attırdım eşime bile iyi geldi beni bekliyordu çay bahçesinde taktım gözlüklerimi saçlar yapılmış fönlü falan gittim merhaba tanışabilirmiyiz ben kızının annesi dedim valla adam kendine geldi beni pijamalarla saçlar havada gördüğü için bir süredir sadece gitmeden önce süt sağdım boyattıktan sonrada o gün emzirmedim sütü verdim mamada verdim ertesi gün emzirdim

ende aynı durumdayım hergün pijamalı ve saçlar tepede yığılı çok uzadı saçlarım hem bakımı zor oluyor hemde benimde değişikliğe ihtiyacım var bugün kestiricem boyamakta istiyorum ama benimki mama içmiyor bür gün emzirmeden sorun olur işte ne yaparım bilmiyorum.

bildiğim kadarıyla sadece hamileliğin ilk üç ayında önermiyo doktorlar sonrası için emzirmede dahil sorun yok..

kızlar bebeğinin kafa çapı küçük olan veya büyük olan var mı. benimki 38 haftalık doğdu ve 32 cm. dr önce şüphelenmiş ama bana söylememiş 2. haftada büyümüş ve tmm dedi normal bebeğin kafa çapı istediğim gibi büyüyor dedi. şimdi iki aylık 36 cm olmuş.gene de küçük ama büyümesi yeterliymiş. başka bi dr a gittim o da aileden birinin kafası küçükse çok çok normal dedi.baktı aa babasının da küçük hiç telaş etme dedi. var mı böyle bi şey yaşayan veya duyan??????***

Benimkininde büyük doğdu.38+5 te 38 cm doğdu.bıngıldağıda çok küçük parmağımın ortası kadar.2 aylıkken kafası 40,5 tu.doktor bıngıldak yada kafasının büyükdoğması önemli değil önemli, olan normal ölçülerde büyümesi dedi.bende büyükdiye kafayı takmıştım amadoktordan sonra rahatladım.seninkide 4 cmbüyümüşbence doktorunda dediğigibi gayet iyi.

ebruli, bizimkinin bıngıldağı 1 tl para büyüklüğünde. büyümesi iyiymiş de ne biliyim ortalamaya bakıyor dr % 3 lük dilimdeymiş. bunun gibi %3 bebek varmış inş normale döner.dr gelişimi ii diyor

Hayırlı kandiller kizlar, dualarinida bizleri de unutmayın. Yakari .. Eşimsabirli degilde biraz umursamaz.çocuk ağlar bizim ki Maça gider, ark. Çarşıda gezer, bilg. Oyunlar oynar... Dün yarım saat ayağında salladı. Ben evi toparladim. Bir naz bir naz topuklari agrimis :) dedim ben napiyorum tüm gün salla kuçakla yarım saat uyusa evin içinde kostur. Bu erkeklerden ev kadını olmazmis valla :) çok nazlilar... Yada ben mi canımı bilmiyorumdiyorum bazen.geçen çocuk ağlıyor diye oturma odasina kaçtı sabah ise gitcekmis. Sanki biz öğlene kadar yatiyoruz :) .. Rota virüs asisini dr onermedi. Sizler yaptırdık diyince kafam karışıyor. Karar veremedim hala. Bende hala adet olmadım ( 14 mart doğum) ... Gazı olup çok ağlayan ark. Kimyon rezene iciyormusun ben hala devam ediyorum. Günde 2 şu bardağı. Fon makinasıyla dikkatini dağıt canım belki susar. Dün kızım ev anahtarının sesiyle bile şutu kısa bir süre olsada. Birde bebeğini sicak tut tatlım yatağını isıt ayağı kontrol et sıcak olsun ben fon mak. Isıtıp giydiriyorum arada sıcak havluda rahatlatıyor. Aglayasi varsada. NApsanda susmuyor biraz aglamasina izin vermek lazım...kocami ne çok kesmisim suan karşımda tv izliyor bi okusa utandım şimdi... Iyidir benim kocam :)

Son düzenleme:

Ya benimki 2saatte hatta bazen 1.5 saatte bir emiyor gecede aynı 3-4 saat uyudugunu hic bilmiyorum:-(

Allah'im ben o gunleri gorebilcek miyim diye dusunurken baktim benim gibi olanlarda var gece 4 saatten fazla uyudugunu bilmem duzelsin artik nolurrr bugun 78 gunluk olduk

Bingildak meselesi benim kafama takildi ya bizimde azicik kaldi kapanmak uzere annem sizin eskiden 1 yasina kadar kapanmazdi diyo normalnmi bilemedin kuzenimde hemen kapandi diye goturmustu dr normal demis ama ne bileyim cok az kaldi bizim kapanmasina

Bizimkininde çok küçükte işte doktor 1 yaşına kadar bile aynı ölçüde kalabilir bıngıldak dedi küçük diye hemen kapanacak değil dedi.Ayrıca kapansa bile içerde de kafasının büyümesini sağlayan bi yapı varmış önemliolan onların kapanmamasıymış.İnternettede 3 aydan sonra kapanması sorun o-lmaz yazıyor.bizimki 1 aylıkkende 2*1 diyodu sağlıkocağı 2 aylıkkende 2*1 dediler yani kapanmaya başlamamış.Benimkızın kafası doğum ölçüsü olarak persentile bile giremiyor.%97 persentil 37 cmmiş.benimkinin kafası 38 doğdu.Benimki iri bi kız 2 aylıkken kilosu için 3 aylığın bile ortalamasından fazla dedi doktor o yüzden ölçümleride normal kendiside iridedi.Sende normal büyürse takma kafaya.Ölçümlerini her ay yaptır.Bide doktor kafa boyutu tek başına referans değil kafa büyümesiyleilgili bi rahatsızlık düşünmek için diğer motor gelişimlerinede bakıyoruz o şekilde değerlendiriyoruz dedi.Senin doktorunda mutlakakızının motor gelişimini takip ediyortdur.

humananın kimyonlu rezene çayını içiyorum. hiç soğuk gazlı vs içmiyorum.. gaz yapan hiçbişeyi yemiyorum.. ayağımı sıcak tutuyorum.. ne fön makinaları ne elektrik süpürgeleri faydasız.. oğlumada sıcak su torbası masaj neler neler denedim.. zaten ben çözüm bulasıya çocuğun gaz sorunu bitecek sanırım

bizde bu yüzden tartıstık,sürekli söyleniyor şikayet ediyor ve de umursamaz rahat fazlasıyla...bende dün rahat olayım dedim cocuk aglıyo susturamadım o aldı susturamadı sinir oldu hemen söylenmeye başladı,sustur der gibisinden...işe gidiyomuşta ugrasıyomusta yoruluyomusta sanki biz yatıyoruz butun gun...bazen tuvalate gıdemıyorum yada yemek yıyemıyorum tek başıma ugrasıyorum evde butun gün...anne olarak benim görevimmiş bu işler delirtti beni konuşmalarıyla

bebegınde pamukçuk olan varmı???belırtılerı nedır??kızımın huyu degıstı 2 gundur hep aglıyo memede susuyor cekıyorum gene baslıyor bagırmaya...ıkınıyor gaz cıkarıyor ama genede aglıyor...pamukçuk acı yaparmı acaba??

bizde eşimle limoniyiz bugün elimden geldigince konuşmamaya çalıştım öğlen geldiginde oda kızımıza "senin için geldim bebeğim annen fazla kırıyo babanı " vs vs konuştu hiç cvb vermedim konuşmayacam kırılıyorum nefes alamıyorum bazen ev işi yapamıyorum ev günlerdir süpürülmüyo belki 10 günü geçmiştir sinirlerim bozuluyo hep onun işi hiç mi bitmez ya

kızımda bugün sürekli uyumak istiyo bana zaman veriyo ev işleri için sanki tartışma sebebini biliyo gibi uyuması beni rahatsız etti sabahtan beri toplamda 3 saat uyanık kalmamıştır alışkın olmadıgım bi durum ateşi falanda yok pazartesi aşı olduk etkisi geçmiştir diye düşünüyorum niye bu kadar çok uyuyo bu çocuk oyalayamıyorum hiç bişekilde uyusa bi dert uyumasa bi dert

pamukcuk ağızında olurmuş beyaz beyaz öyle demişlerdi görülürmüş ağlarken belli olur bence

bende cok bunaldım dısarı cıkıp hava alamıyorum evde işleri yapamıyorum banyo bıle yapamıyorum eve gelmesını beklıyorum o zamanda acele acele cıkıyorum hemen...kendıme bakamıyorum cok sıkıldım...benım hamılelgımde sorunluydu hep evdeydım nerdeyse 1 yıldır dogru duzgun dısarı cıkıp gezmıslıgım yok hep stres içindeyım....hala daha bana işte yoruldugunda falan bahsedıuor ve benım evde olmamı başıma kakıp duruyor...konusmuyoruz bizde çok yıprandım..

hepimiz dönem dönem aynı şeyleri yaşıyoruz demekki ah bu erkekler hiç anlamıyolar bizi bende akşamları ona veriyorum iş yapıyorum peşimde geziyor al der gibi:)
bugün oglum uyanıktı koltugun üstüne koydum süpürgeyi açtım bütün evi süpürdüm aglamadı süpürge sesinde duruyo nedense:) ama silme işlemini yapamadım daha

pamukçuk bizde oldu dilinde beyaz süt kalıntısı ve yanaklarında aft gibi beyazlıklar oluyo 1çay kaşıgı karbonat 1çay bardagı suyla karıştırdım temiz tülbenti ıslatıp parmagımla agzını temizledim doktor bide solüsyon vermişti temizledikten sonra onu verdim agzına arada tekrarlıyor yine yapıyorum

pamukcuk agrı yapıyomu pekı sureklı aglıyor benım kızım...daha önce duruyordu kendı basına etrafa bakıyordu ıkı gundur butun gun ağlıyor....ya memede durcak yada kucakta gezıcek,kucaga alıp oturuncada aglıyor ılla gezdırceksın....cok fena bı durumdayım bittim yorgunluktan...acaba pamukcuktanmıdır dıye sorayım dedım

kızlar yazdıklarınızı okudum da yalnız olmadığımı gördüm
kendime hiç bakkamıyorum, kendimle hiç ilgilenemiyorum
tek bakımım banyo yapmak
altımda bir siyah tayt, üzerimde ise beyaz 3-5 tişört
sürekli aynı şeyleri giyiyorum
beyaz da kusmuğu az belli ediyor diye tercihim oluyor
evden dışarı çıkamıyorum,
eşimle vakit geçiremiyorum
bulduğum her müsait zaman dilimnde yatağa bırakıyorum kendimi
o kadar yorgunum ki hem bedenen hem ruhen

bebeklerimin ikisinde de konak var
kaşlarının arasında ve oğlumun saçlarında
bunlar için hiçbir şey yapmadım, zamanla geçeceğini düşünüyorum

gece sabaha kadar uyuyan bebeklerin anneleri sizlere çok imreniyorum

bez en fazla 2 saat uyuyoruz geceleri
ama genelde 1,5 saat uyuyorlar
gece kızımın ateşi de vardı
uykusuzluğum had safhada

aynı zamanda bebeklerimin ikisinin de ağzında pamukçuk denen o beyazlıklardan var
karbonatlı su ile silmemi söylediler ama
ben onların acı verdiğini düşünmüyorum

Son düzenleme:
İyili burayi okuyorum gercekten rahatladim cunku dediginiz gibi kizim hic durmuyo surekli onunla ilgileniyorim onun icin kendime zaman ayiramiyrum ve bolca agliyorum ben bunlari sadece ben yasiyorum diye dusunuyodum ve daha fazla umitsizlege kapiliyodum nezaman gecicek bu zor zamanlar nezaman alicaz kuzucuklarimizi gezicez cok merak ediyorum ve artik ogunler gelsin istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…