kızlar benim kızım 1 hafta sonra 3 aylık olucak son bikaç gündür ağzının suyu akıp duruyor baya bir ıslatıyor hertarafı sizce bu ne diş çıkarmaya başlamış olamaz dimi
günaydın kızlar kandiliniz mübarek olsun
allah dualarınızı ve tövbelerinizi kabul etsin
oğlumu kakasını yapamadığı için dün doktora götürdüm
doktor fitil vermememi söyledi verdim deyince sakın bir daha verme dedi
saf vazelinlerden al top şeklinde poposunun ağzına sür dedi
ve masaj yap sürekli dedi bebeklerde kaka yapmaması normalmiş
saf vazelin eczanede bulamadım büyük yerlerde vardır dediler
bende yüksek bi avm varya ismini söylemek belki yanlış olur diye söylemedim
o avm ye gidicem ordan alıcam vazelini masajada devam bakalım işe yarıcakmı
bu fitil konusu çok muammada kaldı versekmi vermesekmi bazı doktorlar verin diyo bazıları sakın vermeyin
erkek çocuğa 2 yaşından sonra verilmez diye biliyorum ama oğluma vermiştim gerekli oldukça doktoru dinlim vermim bakalım
bide herkez adet olmuş ben hala olmadım bu gün 77. günümüz hala tık yok
doğumdan sonrada kanamam çok olmadı hep az az oldu bazende leke şeklinde normal bişey olmadı hiç
bendemi bi anormallik var acaba doktoramı gitsem
Yakari bizde de bazen ağlama nöbetleri oluyor. Hatta bir defa bende kızımla ağladım. Naparsak yapalım ağlıyordu kucagimiza alınca sırtını gogsumuze doğru alınca susuyordu. Sabretmekten baska bir şey gelmiyor elimizden. Hafta sonu annemler gelmisti ( başka sehirdeler ) kızım çok akıllıydı gündüz bile uyudu yani. Uyanık olduğunda annemlerin kucagindayifazla aglamadi. Akşam agladigind biz eşimle sakindik. Hatta napsakta sustursak paniginegirmedk. ( o çığlık çığlığa ağlama değildi çünkü. Normal husuzluguydu ) annemin sürat değişti. Niye durmuyor hiç uyumadida dedi :) bende en sakin günlerinde biri anne diyince daha bir şaşırdı :) ... Geçen Avm ye gittik rezil etti beni yazmistimya. Eşim kabinde bir şeyler deniyordu bende kızımı susturmaya çalışıyordum. Kadının biri geldi " hastami" dedi bende hayır sadece huysuz dedim. Kadın şaşırdı geçmiş olsun dedi gitti :) şimdi gülüyorum halimize. Eşimi kabine zor gondermistim ağlıyor denemesemmidiip duruyord garibim :) çektiğimi sikintilargungectikce trcrube ve guzel anılara bırakıyor yerini.[/QUOTsenın eşinde sabırlıymış ama...ben butun gun kafayı yıyorum aksam gelince babası istiyokı hep gulsun cıglıklardan sonra sınırlendi ben zaten bunalmışım tartıştık sonundaeş çok önemli
bu fitil konusu çok muammada kaldı versekmi vermesekmi bazı doktorlar verin diyo bazıları sakın vermeyin
erkek çocuğa 2 yaşından sonra verilmez diye biliyorum ama oğluma vermiştim gerekli oldukça doktoru dinlim vermim bakalım
doğumdan sonrada kanamam çok olmadı hep az az oldu bazende leke şeklinde normal bişey olmadı hiç
bendemi bi anormallik var acaba doktoramı gitsem[/QU
amin canım seninde kandilin mubarek olsun.bende adet olmadım 22 şubatta doğum yaptım hala yok bişey bende bekliyorum.canım benim kızımda kaka yapamayınca bebe yağıyla göbüşüne masaj yapıyorum altını açıyorum o ıkınırken bacaklarını düz bir şekilde yukarı asağı hareket ettiriyorum poposu iyice acılıyor ve genelde bu şekilde yaptırabildim sırtı biraz yüksek yapıp arkasına bişeyle destekledim yok eğer yapamıyorsa mamasını sıcağa yakın gibi yapıp içinede 1 çay kağışı has zeytinyağ koyup verdim kucağımdayken corrtttt yaptı fitil hiç vermedim z.yağını bebek hemşiresi olan arkadaşımı aradığımda o söylemişti
bızdede oluyor tükürük canım normaldir....3 aylık oluyo ne guzel :)
rota virüs yaptırdınızmı
bendemi bi anormallik var acaba doktoramı gitsem
canım bizim tükürük değil su şeklinde çok fazla akıyor bacağıma yatırdım az önce yüzüstü bacağım sırılsıklam neden anlamadım canım bizim doktorumuz 2.ay aşılarının yanında rotayıda elime yazıp direk verdi bende bunu sorucaktım siz öneriyormusunuz diye dedim tabiki ishal çok tehlikeli ben her hastama yaptırtıyorum maddi açıdan yapmak istemeyen olabiliyor ama bence çok gerekli zaten aşı takvimine girmesi çok yakın dedi fiyatı 114 liraydı ilk dozunu yaptırdık ağızdan damla şeklinde zaten bidahaki kontrolde 2.dozuda yapılcak bu arada bizim bütüm kıyafetler küçükdü etiketlerdeki aylar yalan oldu 3-6 ay 6-9 ay kıyafetleri giydiriyorum bidahaki sene diye almıştım halbuki hiç bişey olmuyor
Ben de olmadim.bazilari 6 ay bile olmuyo dr bna adet gormeyebilirsin dedi
bendemi bi anormallik var acaba doktoramı gitsem[/QU
amin canım seninde kandilin mubarek olsun.bende adet olmadım 22 şubatta doğum yaptım hala yok bişey bende bekliyorum.canım benim kızımda kaka yapamayınca bebe yağıyla göbüşüne masaj yapıyorum altını açıyorum o ıkınırken bacaklarını düz bir şekilde yukarı asağı hareket ettiriyorum poposu iyice acılıyor ve genelde bu şekilde yaptırabildim sırtı biraz yüksek yapıp arkasına bişeyle destekledim yok eğer yapamıyorsa mamasını sıcağa yakın gibi yapıp içinede 1 çay kağışı has zeytinyağ koyup verdim kucağımdayken corrtttt yaptı fitil hiç vermedim z.yağını bebek hemşiresi olan arkadaşımı aradığımda o söylemişti
demekki adet olamamam normalmiş cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim
oğlumda hemen olmuştum çok fazlada kanamam olmuştu demekki her gebelik bir olmadığı gibi kanama şeklide bir olmuyomuş
sürekli masaj yapıyorum yağ içirmedim hiç gaz ilacı kullanıyorum içinde birsürü yağlar var
bide yağ içirim belki işe yarar doktor bide sıcak havlu koy karnına bacaklarına dedi
bacaklarını zaten sürekli hareket ettiriyorum tek denemediğim yağ onuda deneyim vazelinde alıcam bu gün
bakalım inşallah faydasını görürüm
Selam kizlar ben sezeryanla dogum yaptim dr korunmak icin spral saglikli olmaz sezeryanlisin dedi ve 3 aylik igne verdi vuruldum ona guveniyorum simdilik ama adet gormeyebilirsin dedi ya haamile kalirsam nerden bilcem adet olmazsam oglum da hapa ragmen olmustu zaten 3 aylik igne vurduran var mi koruma gucu nedir
Günaydınlar... Dün 2. ay aşılarımızı olduk, aşı olurken çok ağladı kızım çok şükür sonrasında ağlamadı, ateşimiz çıkmadı. Hafif uykulu geçti günümüz sanki sakinleştirici almış gibiydi :) Bakınca gülüyordu bazen de her an uyuyacakmış gibi tatlı bir sersemliği vardı. Hiç korktuğum gibi olmadı darısı aşı yaptıracaklara :) Kilomuz az çıktı sadece, bu ay 600 gr almış. Hemşiremiz 2 aylık alımı iyi ama ay olarak az almış dedi. 48 cm 2900 doğmuştu kızım şuan 59 cm 4800. Gece uykusu uzundu kızımın kesintisiz 6-7 saat uyur emmek için kalkardı kendi. Sorumlu hemşiremiz gece 3 saate bir emzir uzun süre aç kalmasın dedi.
doktr bıze önermedi aşıyı bende yaptırmıcaktım ama herkes yaptırıyor galıba....ne zaman bunun son yaptırma tarihi yaptırsam mı bende gec olmadıysa...
Günaydınlar... Dün 2. ay aşılarımızı olduk, aşı olurken çok ağladı kızım çok şükür sonrasında ağlamadı, ateşimiz çıkmadı. Hafif uykulu geçti günümüz sanki sakinleştirici almış gibiydi :) Bakınca gülüyordu bazen de her an uyuyacakmış gibi tatlı bir sersemliği vardı. Hiç korktuğum gibi olmadı darısı aşı yaptıracaklara :) Kilomuz az çıktı sadece, bu ay 600 gr almış. Hemşiremiz 2 aylık alımı iyi ama ay olarak az almış dedi. 48 cm 2900 doğmuştu kızım şuan 59 cm 4800. Gece uykusu uzundu kızımın kesintisiz 6-7 saat uyur emmek için kalkardı kendi. Sorumlu hemşiremiz gece 3 saate bir emzir uzun süre aç kalmasın dedi.
benim doktorum spiral önerdi ama eşim kabul etmedi spiralle hamile kalan var diye
3 aylık iğneyi ilk doğumumdan sonra kullanmıştım ..şimdide ondan kullanıyorum (depo provera)
ama ilkte 2 sene kullandım bu sefer o kadar uzun kullanmıycam.. 6. ayımdan sonra varsa emzirirken kullanılan doğum kontrol hapı istiycem doktordan
adetlerim düzenli olur o zaman...
bu iğne kanamayı kesebiliyor yada arttırıyormuş..bende kanamayı kesmişti
bıraktıktan sonrada ne zaman düzene girer Allah bilir
ilk doğumumda 2 yıl vuruldum..kızım 6 yaşındaydı ilk adet olduğum zaman
adetlerim son 6 yıldır çok düzenliydi..keşke bende hemen adet olabilseydim takvim yöntemiyle korunmayı deniycektim
Off baya beklemissin kanamayi ben 2 kere vurulcakmisim dr oyle dedi snra bi caresine bakariz dedi dedigin gibi spiral dogumdan hemen snra saglikli degimis tam oturmuyomus rahim toplanmadigi icin riskli dedi bi de icten dikisler icin anlamadim bnde cogu kisi taktiriyo riskli olsa olarinda drlari soylerdii
canım bence çok iyi hiç kafana takma benim kızım 5 kilo ama 53 cm boydan kısayız. ama doktorum iyi oldğunu söylüyor. benim de canım çok sıkılıyo niye kısa diye ve kafa çapı küçük ama büyüyor dedi dr endişelenecek bişey yok gayet sağlılkı diyo. inş öyledir