2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar bebeklerinizi kaç dk emziriyorsunuz?

benimki doğdu doğalı en fazla 10 dk ne kadar uğraşırsam uğraşayım artmıyor. ama bebekler 5 dk da %90 ınını emermiş gerisi zevkmiş bunu çok yerde okudum.eğer bebeğin kilosu normalse hiç takma artık takmıyorum ben. 5 dk da emse olur. bazı bebeklker çok hızlı hiç durmadan emiyo bazıları dinlene dinlene emiyo.

Bugün 2 saatte bir meme vermeye çalıştım. Bir kaç defa 1 saat, 2 defada20 dk. Sonra verdim. Geri kalanını 2 saatte bir verebildim. Inş. Yarın daha iyi olur.Bizim gündüz uykularimizda az zor dalıyor çabuk uyanıyor. Huysuzlaniyor uykusu olduğu için mecbur uyutmaya çalışıyor. Cok yorucu oluyor. Huzurla kalksa zorlamiycan ama huzursuz olunca mecbur uyutmaya çalışıyorum. 2 gündür ev supurucem goya, bugün çamaşırı 3 defada anca asabildim. Uyudu diyorum tam asiyorum bir çığlık gidip yeniden uyutuyorum. Cok guzel bir telaş ama kızım uyurken nereye yetisecegimi şaşırıyorum. Bebislerimiz ve annisleri çok tatlılar koskoca maşallah. Rabbim nazarlardan saklasin hepsinide. Esimede gösteriyorum bazen bak kızımın ark. Diye :) kızım kakasini yapamayınca bir kaç damla zeytinyağı veriyorum. Tavsiye ederim.yarın aşıya gidicez kızım inş cocok ağlamaz( gecengun bugum gidicegimiziyazmistim yarın gidicez diye günleri sasirmisim :))

bugün cok kötü bizim kız,butun gün agladı cıglık attı...emzırıyorum koydugum an başlıyor cıglıga,kucaga alıyorum susmuyo sallıyorum susmuyo sadece alıp gezdırınce susuyor...sakinleşti diye koyuyorum daha koydugum ana cıglıga başlıyor sanki canı yanıyor gibi sürekli...ama gezerken niye aglamıyor canı yanıyorsa anlamadım delircem sinir kalmadı sabahtan beri cıglık sesi tuvalete bıle gıdemıyorum dogurduguma pişman oldum çokca

bnde sadece anne sütü veriyırum bnmde göğüslerim öyle yumuşak ama kilosu çk iyi

Bende mama vermiyorum sadece anne sütü ve benim göğüslerimde genelde yumuşak ben yinede emziriyorum kilo alımıda iyib olduğu için mama vermiyorum

arada incir hoşafı yapıp içiyorum o zaman göğüsler sertleşip doluyor.birde bulgur çok etkili oluyor kısır seviyorsanız bolbol yapıp yiyebilirsiniz

Cnm aynen bizi anlatmissin cildiricaktim bugun simdi salliyorum bakalim ins bugun bitmis olsun artik cunku ben bittim

Cnm aynen bizi anlatmissin cildiricaktim bugun simdi salliyorum bakalim ins bugun bitmis olsun artik cunku ben bittim

bende bittim sinirlerim cok bozuldu...anlamıyorum da delırıcem gecede uymazsa nolcak bılmıyorum...
sallasamda uyumuyo kı sadece memede uyuyor onuda koydugum an baslıyor bagırmaya...hiç sabrım kalmadı şuan

bende bittim sinirlerim cok bozuldu...anlamıyorum da delırıcem gecede uymazsa nolcak bılmıyorum...
sallasamda uyumuyo kı sadece memede uyuyor onuda koydugum an baslıyor bagırmaya...hiç sabrım kalmadı şuan

Cnm sdece memede duruyosa acliktan olabilir ben de o durumu yasiyorum mama verince sustu simdi uyuyor

merhabalar
gece banyo yaptirmak zor olmuyor alistik artik. aksam 9-10 arasi uyuyor. 11-12 gibi uyaniyor banyo emme derken hemen uykuya daliyorve gece 3-4 saat uyuyor, sanraki kalkiis 2 saat sonraki kalkisi ise 1,5 saat sonra oluyor. daha erken yikarsam 4 saat prime time da uyumus oluyor gece erken kalkiyor. yani aslinda biraz da kendimiz icin gec yikiyoruz ki gece daha uzun uyuyalim. birde zaten esimde bende erken yatan insanlar degiliz. gunduzleri kendi odasinda karyolasinda yatiriyorum gecede kucuk bir park yatak aldik bizim odada yatiyorlar pasam. asla yatagimiza almadik. gunduz her uyudugunda kendi yatagina yatiyorum ki alissin. cogu kez yatirinca uyaniyor. ama son 2 haftadir artik yataginda daha uzun uyuyor (1-2 saat). yaklasik 6-7 aylik olunca kendi sadece kendi yataginda yatmasini palanliyorum bakalim. biz chiccnun duo 2 travel sistemini aldik. araba puseti guzel fakat dedigin gibi agir tasinmasi zor ama guvenli. arabasid aben begeniyorum hareketi guzel fakat buyuk. arabanin bagajinin cogunu kapliyor. bizim ailelerde uzakta yazin araba ile yolculuklar yapmayi planliyoruz ona gore cozum bulacagiz artik.
iyi aksamlar

Son düzenleme:
Kizlar yardim edin sabahtan beri agliorum. Kizim sabahtan beri uyumuyo cok uykusu var uyutiyorum yatiriyorim 5 dakika sonra uyaniyo. Cildiricam artik ben bebegime bakamiyorm

Boyle dusunme.benim de bgn oglum ayni senin anlattigin gibi 5dk uyuyup uyandi.ablami cagirdim yetis dedim geldi sağolsun. Yani kotu bir anne degilsin.oyle oldaydin ben kötü bir anneyim diye dusunmezdin bile))

Aynen beni anlattin ben de bunlari yasiyorumAllah yardimcimiz olsun

kızlar benim kızım 1 hafta sonra 3 aylık olucak son bikaç gündür ağzının suyu akıp duruyor baya bir ıslatıyor hertarafı sizce bu ne diş çıkarmaya başlamış olamaz dimi

kızlar benim kızım 1 hafta sonra 3 aylık olucak son bikaç gündür ağzının suyu akıp duruyor baya bir ıslatıyor hertarafı sizce bu ne diş çıkarmaya başlamış olamaz dimi
Dis cıkarma hic aklıma gelmemisti benim oglumda resmen tükürüyor ama daha 2aylıgız cok erken

oyyyy maşallah bebişlere :)))) allah nazarlardan saklasın hepsi de çok güzel maşallah

bence çocuk cerrahı olmalı

bizde de var hafif göz kayması. dr 1 yaşına kadar yalancı şaşılık normal dedi.

ya yarın biz de aşı vurulcaz hangisi nerelerinden vuruluyor?

en erken diş çıkarmayı 4. ayda duymuştum

Son düzenleme:

benim kızımda yapıyo hatta biriktirip genelde sol taraftan bırakıyo köpük köpük pek tatlı oluyo

bizdede tükürük başladı küçük küçük baloncuk yapıyo:) ama normalmiş diş çıkarmasıyla alakası yokmuş artık elimde peçeteyle gezer oldum:) uyurken bile tükürük çıkarıyo ama olsun çoook şeker oluyo oğluşumm

Yakari bizde de bazen ağlama nöbetleri oluyor. Hatta bir defa bende kızımla ağladım. Naparsak yapalım ağlıyordu kucagimiza alınca sırtını gogsumuze doğru alınca susuyordu. Sabretmekten baska bir şey gelmiyor elimizden. Hafta sonu annemler gelmisti ( başka sehirdeler ) kızım çok akıllıydı gündüz bile uyudu yani. Uyanık olduğunda annemlerin kucagindayifazla aglamadi. Akşam agladigind biz eşimle sakindik. Hatta napsakta sustursak paniginegirmedk. ( o çığlık çığlığa ağlama değildi çünkü. Normal husuzluguydu ) annemin sürat değişti. Niye durmuyor hiç uyumadida dedi :) bende en sakin günlerinde biri anne diyince daha bir şaşırdı :) ... Geçen Avm ye gittik rezil etti beni yazmistimya. Eşim kabinde bir şeyler deniyordu bende kızımı susturmaya çalışıyordum. Kadının biri geldi " hastami" dedi bende hayır sadece huysuz dedim. Kadın şaşırdı geçmiş olsun dedi gitti :) şimdi gülüyorum halimize. Eşimi kabine zor gondermistim ağlıyor denemesemmidiip duruyord garibim :) çektiğimi sikintilargungectikce trcrube ve guzel anılara bırakıyor yerini.

Günaydınlar... Dün 2. ay aşılarımızı olduk, aşı olurken çok ağladı kızım çok şükür sonrasında ağlamadı, ateşimiz çıkmadı. Hafif uykulu geçti günümüz sanki sakinleştirici almış gibiydi :) Bakınca gülüyordu bazen de her an uyuyacakmış gibi tatlı bir sersemliği vardı. Hiç korktuğum gibi olmadı darısı aşı yaptıracaklara :) Kilomuz az çıktı sadece, bu ay 600 gr almış. Hemşiremiz 2 aylık alımı iyi ama ay olarak az almış dedi. 48 cm 2900 doğmuştu kızım şuan 59 cm 4800. Gece uykusu uzundu kızımın kesintisiz 6-7 saat uyur emmek için kalkardı kendi. Sorumlu hemşiremiz gece 3 saate bir emzir uzun süre aç kalmasın dedi.

günaydın kızlar kandiliniz mübarek olsun
allah dualarınızı ve tövbelerinizi kabul etsin

oğlumu kakasını yapamadığı için dün doktora götürdüm
doktor fitil vermememi söyledi verdim deyince sakın bir daha verme dedi
saf vazelinlerden al top şeklinde poposunun ağzına sür dedi
ve masaj yap sürekli dedi bebeklerde kaka yapmaması normalmiş
saf vazelin eczanede bulamadım büyük yerlerde vardır dediler
bende yüksek bi avm varya ismini söylemek belki yanlış olur diye söylemedim
o avm ye gidicem ordan alıcam vazelini masajada devam bakalım işe yarıcakmı
bu fitil konusu çok muammada kaldı versekmi vermesekmi bazı doktorlar verin diyo bazıları sakın vermeyin
erkek çocuğa 2 yaşından sonra verilmez diye biliyorum ama oğluma vermiştim gerekli oldukça doktoru dinlim vermim bakalım

bide herkez adet olmuş ben hala olmadım bu gün 77. günümüz hala tık yok
doğumdan sonrada kanamam çok olmadı hep az az oldu bazende leke şeklinde normal bişey olmadı hiç
bendemi bi anormallik var acaba doktoramı gitsem

6 ay boyunca olmaman normal canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…