2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Nerdesiniz kizlar?

canım bana özelden yaz demişsin yazdım epey döşedim ama gönderemedim. meğer 100 mesaj sonra özele yazabiliyormuşuz, yeni üye olduğumdan bilemedim.ama şunu söylemek isterim o kitabı al ve oku. illaki kitapla yönetilmez çocuk çok şey anlayacağından eminim. ben emzik kullanıyorım bebeğimin sakinleşmesi için ve kundak da yapıyorum çünkü elleri ile uyandırıyor kendini. 4 aya kadar yapılabilir kundak benimki iki aylık gündüzleri yapmamaya başladım ellerini öğrensin diye.

kızlar iki aylık bebekle nasıl aktiveteler yapıyorsunuz. neler öğretebiliriz şu anda alacakları şeyler neler. benim kızım agu diyo ve konuşmaya çalışıyo yani ona yakın konuşuruz tepki veriyor bi şeyler söylemeye çalışıyor ve gülüyor. ellerini öğretmeye çalışıyorum bi şeyler tutmayı öğretmek istiyorum. sizin bebekleriniz neler yapıyor ne kadarlıklar ona göre biz de öğretelim.

Kizlar ogluma gunde 2 3 kez mama veriyorum mamanin suyunu hayatin bebek suyuyla yapiyodum bitince bizim ictigimiz suya gectim bi gazz bi huzursuzluk 1 hafta snra tekrar bebek suyu kullanmaya basladim bebegimin huzursuzlugu minimuma indi siz mamayi hangi suyla hazirliyosunuz?

bende 2 çay kaşıgı kadar veriyordum bi kaç gündür biraz çogalttım 3-4-5 kaşıgı buluyo şimdi ne kadar sık vermeli onu bilemiyorum işte
kaşıga sütünüzü sağın azıcık atını da okudum biraz önce aslında daha kolay kızım kaşıkla içmeyi sevmiyo geri çıkartıyo yutmuyo bekletiyo ağzında

içtiğimiz suyu kaynatıp soğutup hazırlıyorum.Çok cahilim sanırım bu konuda bebek suyu olduğunu bilmiyordum .

içtiğimiz suyu kaynatıp soğutup hazırlıyorum.Çok cahilim sanırım bu konuda bebek suyu olduğunu bilmiyordum .

Birbirimizden ogrencegimiz cok sey vardir daha :) ankaradasin sen de sanirim carrefourda buldum dun genelde buyuk marketlerde var cnm

Serum fizyolojiyle aspiratoru nasil kullaniyosunuz kizlar bn serumu sknca genzine gidiyo aspiratiorle cekiyorum gelmiyo hicbisey biri bna anlatabilir mi acaba

Serum fizyolojiyle aspiratoru nasil kullaniyosunuz kizlar bn serumu sknca genzine gidiyo aspiratiorle cekiyorum gelmiyo hicbisey biri bna anlatabilir mi acaba

bana dr kullanma dedi çok çok mecbur kalmadıkça kullanma alışır sıksık burnu tıkanır dedi hırıltı var dye çekme serum fizyolojikte kullanma sıksık dedi ben artık hiç kullanmıyorum kendisi açılıyor.Zaten gün aşırı banyo yapıyor ve kendi açılıyor.

Kızlar bebeği sık sık banyo yapmak iyi değişmiş. Bebeğin vücudunda yararlı bakteri florası varmış onu koruyan. Sabunla sık banyo yapılınca o flora gidiyormuş. Sık sık suya sokulabilitmiş ama sabunla haftada iki yeterliymiş. Kardeşim Hacettepe tıp 5. Sınıf öğrencisi. Hocaları söylemiş

Bir de şu bebek pişik kremlerini bebek pişik olmadan sürmemek gerekliymiş. Ostorojen hormonu içeriyormuş. Özellikle de erkek bebeklere sürülmemeliymiş. Kaynak Hacettepe:)

kızlar nasılsınızz ?

2 hafta öncesine kadar bebeğim onunla konuşunca sadece gözlerime bakıp beni dinliyordu.
şimdi ise tepki veriyor,gülüyor,cevap verir gibi sesler çıkarıyor.agu dışında gırtlaktan farklı seslerde çıkarmayada başladı gülerken :)
böyle anlarda hemen videoya çekiyorum,bebek dili konuşmalarını kaydediyorum oğlumun :)
büyüyünce elinde güzel hatıraları olur bebekliğe dair..
teknoloji bi çok imkanı sunuyor artık bize..
keşke bende bebeklik halimi görsem diyorumm..
benim 6 aylıktan itibaren resimlerim var..çok fazla olmasada hiç yoktan iyidir :)
fotoğraf makinalarının 36'lık filmlerinin fotoğrafçıda banyo ettirildiği yıllar..
video yok.öyle bi imkanda yok herkesin elinde :)
ki çokta yaşlı sayılmam..25 buçuk yaşındayım.

şimdiki çocukların her anı ölümsüzleştiriliyor ne güzel
sizlerde güzel bi arşiv yapın yavrulara :)
ben baya bir vakit ayırıyorum bu işe

evet bunu biliyordum..bende her yıkamada şampuan kullanmıyorum duru suyla yıkıyorum.
bir gün yıkayıp bir gün yıkamıyoruz biz.yetiyor şimdilik.havalar iyice ısınsın hergün yıkarız artık :))

sen diyene kadar emziğin tadına bakmak aklıma gelmemişti.chicco kavuçuk emzik kullanıyorum.koku ya da herhangi bir tad yok bizim emzikte

tuhaf!! bizimkindemi gariplik var :))
demekki her emzikte koku olusmuyo.
sagol canim bilgim olmus oldu.
bende ondan alirim olmazsa:))

hangi emziği kullanıyosun ki? bizimki avent herhangi bişey olmadı koku yada bi gariplik yok.günde 2 sefer falan kaynar suda bekletiyorum 2 tane emziğimiz var dönüşümlü kullanıyorum.
magazadan alinmisti.markasi hatirlayamiyorum.
ama belli bir markasi yoktu sanirim.
her emzik ayni saniyodum.
oyuzden onemsemedim.
goruyorumki yanilmsim.
sonradan plastik gibi cok tuhaf bir tat olustu.
sahsen ben bole bisey emmezdim :))
zaten kizimda almadi dogru duzgun.
bizde 4 tane var hepside ayni.
baska bi tane alayim bari.
markasina dikkat ederek tabi fark ediyo demekki.
sogol hayatim.
valla benim kizim bezi buyuk olmasina ragmen yinede disina tasiriyodu.yandan yada belinden.
cunku ben fazla siki bantlarini yapistirmiyodum sikar diye.
bizimkiside hareket ettikce yada daha kucukken kucagima falan alirken kayiyodu disina tasiyodu oooo!!!!!! hemde kaaac defa!!!
yaptim seyse cok basitti.
lavoboda sicak suyu aciyodum.once altinda bekletiyorum bir sure sonrada sivi deterjani var (eldede yikanabiliyo) onunlada bi guzel yikiyodum mis gibi tertemiz oluyodu.hiiic leke falan kalmadi.
1 gun falan beklese bile yine cikiyodu.
sonra makinedede yikiyorum istersem.
bikez bende attim direk makineye yikamadan tam cikmadi.
ole yapinca daha guzel cikiyo canim.

geçmiş anneler gününüz kutlu olsun tüm anneler
benim kabus gibi geçti ilk anneler günüm... taşındığımız için ev topladım, yorgunluktan geberdim, oğlum huzursuzdu falan filan, off hatırlamak bile istemiyorum
özel günleri kutlamayı başaramıcam sanırım hiç.. zaten ilk evlilik yıldönümümüzü bile unutan bi kocam var

bebekleriniz kaç günde bir kaka yapıyo

konaklar için hangişampuanı kullanıyısunuz

oğlumun saçlarına bebek yağı sürdüm iyi gelmedi çok fazla konak var

lolocum benim ufaklık günde 1 veya 2 günde 1 yapıyo. en uzun yapamama süremiz 3 gün, onda da biraz zeytinyağı içirdim gecesine sırtına kadar kaka olmuştu..
konak bizim de en büyük sorunumuz.. zeytinyağı, karbonatlı zeytinyağı, tarama, fırçalama, hiçbiri geçirmedi. hatta bazen alnında bile oluyo ama onlara bebeyağı sürüp pamukla silince geçiyo. doktor saçlarındakine zeytinyağıyla geçer demişti ama bizimki bi türlü geçmiyo, azalmıyo da. sol kulağı da kabuk kabuk oldu, yanaklar bazen sertleşiyo. acaba benim oğlumun cildinde bi sıkıntı mı var diye düşünmüyo değilim...

gülüşüne kurbaaannn, maşallah geceyimben, çooooooook hınzır gerçekten

ben de mama ve anne sütü dışındakilerin bağırsaklarını zorladığını hatta zarar verdiğini duydum açıkçası, hayatta cesaret edemem sanırım..

ben normal içtiğimiz damacana suyu kaynatıp soğutarak veriyorum. markalı su da değil yani. çok şükür bi sıkıntı yaşamadık hiç...

aspiratör dediğin armut şeklinde olansa o hiiiiiiiiiiiiiç çekmiyo. ben de başta onu almıştım ama hiçbi işe yaramadı. sonra otri bebe aldım, resmen çocuğun burnunda sümük kalmıyo onunla, tavsiye ederim. kendi burnumu bile temizleyesim geliyo onunla
sadece benim oğlum burnunun temizlenmesinden şimdiden nefret ediyo. sanırım baya pasaklı sümüklü bişey olcak benimki

Son düzenleme:
merhaba arkadaşalr
deneyenler belirtmiş bende belirtmek istedim
bugün kelebex arkadaşımızın gaz çıkarma şeklini denedim
sonuç mükememl:)
akşam üzeri ve bide akşam emmeden sonra yaptım
ikisinde de hem gaz hem kaka yaptı
tüm gün kakasını da yapmamıştı rahatladı yavrum:))
denemeyenlere şiddetle tavsiye edilir..

Cok sevindim canim yardimci olabildigime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…