2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
2 aylığız ama kaka konusundA düzenimiz yok.genelde günde 2 kez yapıyoruz ama sulu sanki ishal gibi.bazen gün boyunca yapmadığıda oluyor.ama ertesi gün mutlaka yapıyo kakasını.Eğer gün boyu doğru-düzgün uyumamışş ise kaka sayısı artıyor.
bizde konak olmadığı için bu soruya cevap veremeyeceğim

benim oğlumunda kafasında konak var.ve bugün iki kez ishal gibi kaka yaptı acaba neden.karnı ağrımıyor gibi.kolay yaptı.hergün 4-5 kez kaka yapıyor acaba çok mu?

Kızlar benim kızımda konak yok ama konak olursa geçmesi için birşey kullanmakmı gerekiyor dursa öyle kendikendine geçemzmiki bence birşey sürmeyin bebişlere.
Benim kızımın yüzündeki kırmızılar bir arttı bir azaldı bazen tüm yüzünü kapladı ama ben hiç birşey süremedim kendi kendine geçti sonunda sanırım konak olursada sürmem.

Prima Premium Care kullanıyoruz doğdugundan beri hiç böyle koku hissetmemiştim bi ara duydum internetten aldık kokuyo diye sanırım burda okudum kokladım yoktu bizim bezlerde geçen hafta çok bildik bi marketler zincirinden 80li indirimli aldık 2 gündür kullanıyoruz tesadüfen fark ettim koktugunu indirim olunca kalıtemi düşüyo anlamadım indirim dedigimde normalden 3-5 lira daha ucuza geliyo. o bezi kullanıp kullanmakta kararsızım 2 pakette almıştım :KK43:

canım onu ben söylemiştim bende e bebekten 3 numara 80li aldım az kalsın cişi kokuyo diye doktora götürücektim bez rezalet kokuyor ağır bi koku var allaha şükür benim 2 paket bitti sayılır kalanı kaldı artık ben molfixe geçtim bundan memnunum

Merhaba arkadaslar
surekli okuyorum ama nadiren yaziyorum. Bu sefer telden degil de bilgisayardan okuyunca yazayim dedim.
Primalarin bazilarinda koku var. Benim aldiklarimda cok oluyor. Bazen internetten bazen marketten aliyorum. Kullandim o kokulu olanlari, bir sorun olmadi. Primaya da mail attim.

Yakari ve Edlin'in idrar yollari maceralarini okuyorum. kizimda da dansite dusuk lokosit pozitif cikti. doktor lokosit 2, 10 olana kadar sorun yok dedi. Kusmalari onemsemiyorlar.

Papatya size bayildim :)

Porselen taaa ne zaman yazmisti yazamadim. Porselen doktorlardan cok cekiyor. 6 kilo hic de 6 aylik cocuk kilosu degil. benim kizim 2,5 aylik 6.200. Doktora gore 1 ay onden gidiyor.

bizimki de donenceyi seviyor. Oyun halisi denemedim daha. Ama henuz oyuncaklarla cok ilgili degil.

gunde 1-2 defa kaka yapiyor. Ama sadece anne sutu aldigi icin 5 gune kadar yapmasa bile normalmis. Doktor zorlanirsa 1-2 damla zeyt'nyagi icir dedi. cildi kabuklaniyor bizimkinin bir de ona da zeytinyagi suruyorum.

Bu da benim canima okudugu bir gun hinzir hinzir gulerken cekilmis bir fotosu
$182536_10151431733001623_2090112480_n.jpg

bizde 3 numaralı beze geçtik ama yinede çıkartıyor bide babamız rahat yapsın die bezi gevşetiyo arada olsun bişey olmaz diyor hepsinde leke var:)

şu halıyı bende düşünüyorum böyle olmayacak hep birlikteyiz ev işleri kalıyor siz nasıl yapıyosunuz ben yetişemiyorum çok yoruluyorum gecede 2 saatte bir uyandıgı için uykusuz kalıyorum:KK43:
$B0158705005ss.jpg canım hangi deterjan yada toz sabun kullanıyorsun bilmiyorum ama ben bunu kullanıyorumm mükemmel tertemiz çıkıyor tavsiye ederim :KK34: ayrıca 30 derecede yıkıyorum tersten yıkıyorum kızımın cicilerini ve tersten ütülüyorum

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar
surekli okuyorum ama nadiren yaziyorum. Bu sefer telden degil de bilgisayardan okuyunca yazayim dedim.
Primalarin bazilarinda koku var. Benim aldiklarimda cok oluyor. Bazen internetten bazen marketten aliyorum. Kullandim o kokulu olanlari, bir sorun olmadi. Primaya da mail attim.

Yakari ve Edlin'in idrar yollari maceralarini okuyorum. kizimda da dansite dusuk lokosit pozitif cikti. doktor lokosit 2, 10 olana kadar sorun yok dedi. Kusmalari onemsemiyorlar.

Porselen taaa ne zaman yazmisti yazamadim. Porselen doktorlardan cok cekiyor. 6 kilo hic de 6 aylik cocuk kilosu degil. benim kizim 2,5 aylik 6.200. Doktora gore 1 ay onden gidiyor.

bizimki de donenceyi seviyor. Oyun halisi denemedim daha. Ama henuz oyuncaklarla cok ilgili degil.

gunde 1-2 defa kaka yapiyor. Ama sadece anne sutu aldigi icin 5 gune kadar yapmasa bile normalmis. Doktor zorlanirsa 1-2 damla zeyt'nyagi icir dedi. cildi kabuklaniyor bizimkinin bir de ona da zeytinyagi suruyorum.

Eki Görüntüle 710141

Çok tatlı mahşallah subhanallah:nazar::nazar::nazar::nazar:

Merhaba arkadaslar

Eki Görüntüle 710141

bana lökosit 7 olunca antibiyotık verdi doktor...sizinki 2 imiş peki bu artarmıymış bunu söyledimi?? her doktor farklı seyler söylüyor nasıl iş bu anlamadım..
bebegın cok tatalı maşallah ona..

Kızxlar benim kızım tuvalaetini yapmaadan önce çok ıkınıyor saatler öncesinden ıkınmaya başlayabiliyor ama ağlaması yok bu kabız olduğunumu gösterir kıvamı sulu ama ıkınması uzun sürüyor bunun için bitkisel birşey çay varmı bağırsak hareketlerini arttıracak ilaç kullnıp alıştırmak istemiyorum.

Birde ben grip oldum kızımada geçecek diye korkuyorum dr a gitmelimiyim laç verirmi emzirirken kullanabilirmiyim aslında ben kendi kendime şlaçsız atlatırım diyorum ama kızıma geçmesinden korkuyorum.

Birde bebeklerinize şuan kaç kaç giydiriyorsunuz ben istanbuldayım havlar iyi ama yinede kombiyi en düşükte yakıyoruz buna rağmen kızıma bir atlet bir kısa kollu çıtçıtlı birde uzun kollu giydiriyorum ama bütün vücudu isilik döktü iki kata düşüreyim diyorum bu defada üşütmesinden korkuyorum şuan ben evde bir atlet ve bir kısa kollu giyirorum kendim kızımada fazladan kendimden bir kat faza giydiriyorum.

Canım benim oğlumda aynı. Çok gazı var ve kakasını zor yapıyor. Ama kabız değil. Ben tane kimyon yapıp veriyorum. Çok iyi geliyor . Hatta biraz önce de yapıp verdim. 15 dk kalmadan işlem tamam:) 30cc ye yakın yapıyorum. Kaynar suya çay kaşığının ucuyla yaklaşık 10 15 tane Kimyon atıp bir dakika kaynatıp bir dakikada demliyorum. Gerçekten işe yarıyor. Kendimde her gün bir bardak içiyorum.

Bizde dayanamayıp en sonunda salıncak aldık KRAFT DONDY !!!Kızlar şiddetle tavsiye ediyorum elektrikli kendisi sallanıyor ve müzikli normalde ufak bi salıncak alıcaktık ama satıcı bunu tavsiye etti bu hem beşik hem salıncak hemde mama sandalyesi oluyor 6. Aydan sonra mama sandalyesi derdim kalmıycak gerçekten çok kullanıllı bişey oğlumda çok sevdi gündüz elim kolum bağlı oturuyodum şimdi gecede gündüz de bunda yatıyor hafif mızırdandığı zaman kumandası var yatağımda basıyorum sallama tuşuna dakikasınıda ayarlıyosun hemen tekrar dalıyor gece sallama derdinden de kurtuldum kolum kopuyodu valla :KK43:
Gündüz içinde tiny love ın tak çıkar oyuncağından aldık hem pusetine hemde dondy e takılıyo onunla konuşup oyalanıyo bende artık karnımı doyurabiliyorum ve işlerimi yapabiliyorum tavsiye ederim:)

Maşallah subhanallah topiğin en çok merak ettiğim annnesini ve bebişlerini görmüş olduk sonunda:)

Benim oğlumda bilinçli veya bilinçsiz resmen anne diyorrrrr:)
cnm fiyati nekadar? birde sen ankaradamiydin eger oyleyse nerden aldin?
arkadaşlar oğlum yarın 2 aylık olcak yani iki ayını doldurcak.ve benim hala kafam karma karışık bir türlü kendi çocuğumu çözemedim.düşünün ikinci çocuğum sözde tecrübeliyim.gündüzleri kesinlikle doğru dürüst hatta hiç uyumuyor.sallanmaktan bazen hoşlanıyor.genelde kucakta uyuyor veeee ardından en geç 5 dk.sonra uyanıyor tekrar uyutabilen beri gelsin.ne yaparsan yap uyumuyor ve sanki saatlerce uyumuşta uyanmış gibi gözleri kıpkırmızı ve genleşerek uyanıyor.(şimdi olduğu gibi )kolik bir bebek değil çok şükür.oyun halımız var ama erken değil mi halı için.ben bişeyleri eksik mi yapıyorum aslında bilmiyorum.en korktuğum şey başıma geldi UYKUUUU ve düzeni.bu yazıyıda tam iki saatte yazdım düşünün yaaaa.kafayı yiycem.ne yazcağımıda unuttum offf offf.

cnm benim kuzum 58gunluk ve oyun halisi icin erken oldugunu dusunuyorum..bizde aldik paketiyle duruyr henuz acmadim..3uncu aya dogru acarim..daha yeni yeni hareketleniyo tam degil cunku..tek kullandigimiz cingirak :-D

bana lökosit 7 olunca antibiyotık verdi doktor...sizinki 2 imiş peki bu artarmıymış bunu söyledimi?? her doktor farklı seyler söylüyor nasıl iş bu anlamadım..
bebegın cok tatalı maşallah ona..

canim ben acilde yaptirdim kulturu. sonuc cikinca da acil hekimi ile telde konustum. Doktorumuzla detayli konusmadim. O sirada sizin yasadiklarinizi da bilmiyordum doktor onemsemeyince ben de pek uzerinde durmadim. Bu ay sonunda gittigimizde soracagim artik.

canim ben acilde yaptirdim kulturu. sonuc cikinca da acil hekimi ile telde konustum. Doktorumuzla detayli konusmadim. O sirada sizin yasadiklarinizi da bilmiyordum doktor onemsemeyince ben de pek uzerinde durmadim. Bu ay sonunda gittigimizde soracagim artik.

Normal bir idrardada 3-4 taneye kadar lokosit olur.Yani idrar tahlili temizmiş doktorunuz ne dedi okumadım ama.

Canım benim oğlumda aynı. Çok gazı var ve kakasını zor yapıyor. Ama kabız değil. Ben tane kimyon yapıp veriyorum. Çok iyi geliyor . Hatta biraz önce de yapıp verdim. 15 dk kalmadan işlem tamam:) 30cc ye yakın yapıyorum. Kaynar suya çay kaşığının ucuyla yaklaşık 10 15 tane Kimyon atıp bir dakika kaynatıp bir dakikada demliyorum. Gerçekten işe yarıyor. Kendimde her gün bir bardak içiyorum.

bebeğine ne kadar içiriyorsun

bebeğine ne kadar içiriyorsun

Benim bebeğim kolik.Aktara gittim ne varsa gaz için ver dedim adama.Bana dediki ne rezene ne kimyon siz demleyip vermeyin kendiniz için bebeğe miktar ayarlayamazsınız çocuğun bağışıklık yapısını bozarsınız daha yeni oluşuyor dedi.Sadece yağlarla masaj yapın dedi ne kadar doğru bilemem.Hiç vermedim bende şuan kızım 66 günlük gazıı baya azaldı.

Son düzenleme:
bebekleriniz kaç günde bir kaka yapıyo

konaklar için hangişampuanı kullanıyısunuz

oğlumun saçlarına bebek yağı sürdüm iyi gelmedi çok fazla konak var

bende konak çok az diyordum.ben banya yaptırmadan 10 dakika önce zeytinyağını başına sürdüm ve 10 dk sonra bebek tarağıyla taradım.ne kadar çok konak çıktı.şimdi saçları tertemiz.kızımdada aynı şekilde tüm konağı yok olmuştu.

X