2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Maasallah cok guzel bir bebek

Tmm cnm sagol.

Günaydınlar... Yarın 2. ay aşımız var inşallah ateşlenmez kızım, şimdiden onun düşüncesi sardı beni.

Merhaba anneler
tecrube kazanmis anneler olarak size danismak icin en dogru yerin burasi oldugunu dusunuyorum. Yardimci olabilirseniz cok memnun olurum. Bende hamile kalmak icin progestan kullandim. 13. Gunu kan tahlili yaptim negatif cikti ve ilaci biraktim. 10 gun icinde regli olmam lazim bugun 7. Gunu ama daha olmadim. Sorum: regli olmaz isem hala hamile cikma sansim varmidir. Yoksa kendimi kandiriyormuyum.

yarın bizimde 2. Ay asimiz var. Dr aşıya gitmeden önce ateş düşürücü ver demişti. Papatya yazmıştı sanırım onların dr. 38 olmadan verme bünyesi savassin demişti sanırım. Ama ben cesaret edemem korkuyorum ateşten asidan önce vericem... QUOTE=tot;30352094]Merhaba anneler
tecrube kazanmis anneler olarak size danismak icin en dogru yerin burasi oldugunu dusunuyorum. Yardimci olabilirseniz cok memnun olurum. Bende hamile kalmak icin progestan kullandim. 13. Gunu kan tahlili yaptim negatif cikti ve ilaci biraktim. 10 gun icinde regli olmam lazim bugun 7. Gunu ama daha olmadim. Sorum: regli olmaz isem hala hamile cikma sansim varmidir. Yoksa kendimi kandiriyormuyum.[/QUOTE]

Hikayeni bilmediğimiz için kimsenin net bir yorum yapacağını sanmıyorum canım. Ben progestani hamileyken kanamam oldugu için kullanmistim. Senin değerin düşük çıktığı için mi verdi dr ....

Ben hem hapını hem iğnesini kullandım hamileyken düşük tedavisinde uygulanıyor diye biliyorum ben de. En güzel yanıtı doktorun verir, adet stresten bile etkilenen bir şey hap vücut dengende değişim de yapabilir. Belirsizliktense bir muayene ol doktoruna.

Cok tesekkurler yinede zaman gostericek.

Bir de şu bebek pişik kremlerini bebek pişik olmadan sürmemek gerekliymiş. Ostorojen hormonu içeriyormuş. Özellikle de erkek bebeklere sürülmemeliymiş. Kaynak Hacettepe:)

cnm bilgiler icin sagol..bunlari bilmiyordum..artik uygularim..bugun ikinci ayi doldurduk umarim gec kalmamisimdir..peki bu sabun olayi kac ay olana kadar gecerli?

canım bunun 2. bebekle tecrübeyle alakası yok ben benim olmayanlarda dahil 4 bebek büyüttüm bu 5. ama hala bilmediğim çok şey var vakit geçtikçe herşey değişiyo buna bebeklerin huylarıda davranışlarıda dahil her çocuğun yapısı huyu farklı oluyo
hepimiz herşeyi çok iyi yapmak istiyoruz ama bazen bebeklerimiz buna izin vermiyo herşey istediğimiz düzende ilerleyemmeyebiliyo
biraz sabır ve belki biraz daha bebeğini anlamaya çalışırsan zamanla birbirinizi çok iyi tanıcaksınız

kızalr ben grip oldum sizce ne yapmalıyım bebeğime bulaşırmı?

benim oğlumunda kafasında konak var.ve bugün iki kez ishal gibi kaka yaptı acaba neden.karnı ağrımıyor gibi.kolay yaptı.hergün 4-5 kez kaka yapıyor acaba çok mu?

yok canım ben ellemedim geçer dedim çok arttı demekki kendiliğinden geçiyosada hemen olmuyo dışardan bi destek istiyo

maşşallah ne güzel gülmüş çok tatlı allah ömrünüde güzel yasın gülüşü gibi inşallah

bu deterjanı hiç görmedim marketlerde acaba büyük marketlerdemi var eğer lekeleri iyi çıkarıyosa bende alırım ben dalin kullanıyorum kakalı kıyafetleri önceden kalıp sabunla yyıkayıp öyle makinaya atıyodum

3 gün kaka yapmayınca fitil verdim 1 saat sonra bez dolusu yaptı sabahta 2 kere yaptı oğlumun içi baya bi dolmuş verdiğim fitilide çıkardı erimemiş içerde demekki uyarmak için popoyu baya bi ileri gitmek gerekiyomuş gerçi her seferinde fitili vermicem böyle devam ederse doktora götürcem
konak içinde bebek yağı sürüp bir saat sonra pamukla silip yıkamıştım fayda etmedi
dün zeytin yağı sürdüm 10 dk beklettim bebek kesesiyle çok bastırmadan saçlarını yıkadım iyi geldi tamamen geçmedi ama devamlı yaparsam geçicek gibi hatta bende saçlarıma zeytinyağı sürmeyi düşünüyorum fırsat bulursam tabi

progestan eksikliği tespit edildi sanırım sende bu yüzden alıyosun progestanı adet olana kadar bekle hamile olabilirsin tabi olmasanda doktoruna gitmelisin yumurta kistede dönüşebiliyo
hamile kalamama sorunun sadece progestan eksikliğimi
ayrıca çok streslisin anladığım kadarıyla hamilelik için bedeninin ve beyninin rahat olması lazım

lovely17
geçmiş olsun canım doktora danışman en iyisi olucak
sen hastaysan geçme olasılığı var tabi
bebeğinin ağzına yaklaşma öpme sürekli elini yüzünü bol sabunlu suyla yıka dezenfekte et
evi sürekli havalandır
kendinede iyi bak inşallah geçmez bebişine sende çabucak iyileşirsin

emaz kullanıcısından alıntı
benim oğlumunda kafasında konak var.ve bugün iki kez ishal gibi kaka yaptı acaba neden.karnı ağrımıyor gibi.kolay yaptı.hergün 4-5 kez kaka yapıyor acaba çok mu?

zaten kakaları cıvık oluyo huzursuzluğu yoksa sıkıntısıda yoktur

kaka sayısı normal her bebek farklı oluyo kimi 2 günde bir yaparken kimi günde bir kaç kez yapıyo

mirage1982 kullanıcısından alıntı
bende konak çok az diyordum.ben banya yaptırmadan 10 dakika önce zeytinyağını başına sürdüm ve 10 dk sonra bebek tarağıyla taradım.ne kadar çok konak çıktı.şimdi saçları tertemiz.kızımdada aynı şekilde tüm konağı yok olmuştu.

bebek tarağını eczanedenmi aldın bi numarası falan varmı
bende alıcamda oğlum için

günaydın kızlar

oğlumun toplantısı varmış cumartesi günü acaba oğlumuda götürsem mikrop kaparmı
tabi çok tozlu ortam olmazsa sadece sınıf öğretmeniyle görüşürüm

Birbirimizden ogrencegimiz cok sey vardir daha :) ankaradasin sen de sanirim carrefourda buldum dun genelde buyuk marketlerde var cnm

saol cnm en kısa sürede bakıcam.

dalan roxy bebek deterjanını migrostan alıyorum ben.

burnunu temizlemek için de önce okyanus suyu damlatıyorum 2-3 damla.yumuşaması için 2-3 dk bekleyip otri bebe nin aspiratörüyle çekiyorum.yalnız 2 tip aspiratör var.benim kullandığım ucunda bir aparat var ve ince bir boru gibi bir şeye takılı.borunun aparat olan kısmını bebeğimin burnunun ucuna sokup borunun diğer ucundan nefesimle çekiyorum.bende otri bebe kullanıyorum.ecz neden 15 liraya almıştım.

bebeğimle ilgili yaptığım çok özel bir aktivite yok ama uyanık olduğu zamanlar onunla 10 dk falan gözlerinin içine bakarak konuşuyorum.bunun dışında yaptığım her şeyi ona anlatıyorum.Şimdi altını değiştirecem, bezini bağlıyorum, mama hazırlıyorum, çorabını giydiriyorum gibi.
bunun dışında 3 tane oyuncağı var.sırayla hepsini oynuyoruz.
bazen koltuğa bırakıp beni göremeyeceği yere geçiyorum.kendi kendine bir şeylere odaklanıp gülüyor değişik sesler çıkarıyor.
bazen de kucağımda evin tüm odalarını turluyoruz.ya da başka odaya götürüp yatırıp o odayı incelemesini sağlıyorum.
bunun dışında oyun halısını kullanıyoruz.
ya da dizlerimin üstüne yatırıp egzersiz yaptırıyorum kollarını açma kapama, yukarı aşağı gibi.tabi zorlamadan bebeğim izin verdiği sürece.

burun aspiratörünü ben burnu tıkalı olduğunda kullanıyorum sadece. kullanmassam ağzından nefes alıyor memeyi bile doğru düzgün ememiyor.

kızlar bişey sorucam, aranızda hiç bebeğiyle uzun yol otobüs yolculuğu yapan oldu mu?
kucakta mı götürdünüz yoksa ona da bi koltuk alıp oto koltuğuyla mı götürdünüz? ben haftasonu 3,5 saat otobüs yolculuğu yapmayı düşünüyorum, üstelik sadece oğlum ve ben, babamız da gelemicek..
fikirlerinize ihtiyacım var...

günaydın kızlar

oğlumun toplantısı varmış cumartesi günü acaba oğlumuda götürsem mikrop kaparmı
tabi çok tozlu ortam olmazsa sadece sınıf öğretmeniyle görüşürüm

Bence gotur bisey olmaz biz 40i cikmadan pazara bile gittik bisey olmadi

Ben normal pompa kullaniyorum bisey cikmiyo otribebeyi bilmiyodum ondan aliyim tskler bilgi icn cnm

Canım otobüslerde emniyet kemeri yok, koltuğu sabitleyemezsin. Zaten arabalarda bebekler çoğunlukla uyur uyurken rahat etsin ben elimle koltuğun desteğini sağlarım dersen ana kucağı içinde götürebilirsin.

canım ben iki haftaya bir 2 saatlik yola çıkıyorum. cuma gidip pazar geliyorum 2 aylık bebeğim ve doğduğu günden beri bu yolculuğumuz oluyo. arabaya bineden emziriyorum altına bakıyorum gazını çıkartıyorum ana kucakları var ya puset de deniliyor ona da battaniyeye sarıp koyuyorum arabaya binince sesi kesiliyor sonra da uyuyo. arabayı sever bebekler korkma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…