Merhaba arkadaslar
surekli okuyorum ama nadiren yaziyorum. Bu sefer telden degil de bilgisayardan okuyunca yazayim dedim.
Primalarin bazilarinda koku var. Benim aldiklarimda cok oluyor. Bazen internetten bazen marketten aliyorum. Kullandim o kokulu olanlari, bir sorun olmadi. Primaya da mail attim.
Yakari ve Edlin'in idrar yollari maceralarini okuyorum. kizimda da dansite dusuk lokosit pozitif cikti. doktor lokosit 2, 10 olana kadar sorun yok dedi. Kusmalari onemsemiyorlar.
Papatya size bayildim :)
Porselen taaa ne zaman yazmisti yazamadim. Porselen doktorlardan cok cekiyor. 6 kilo hic de 6 aylik cocuk kilosu degil. benim kizim 2,5 aylik 6.200. Doktora gore 1 ay onden gidiyor.
bizimki de donenceyi seviyor. Oyun halisi denemedim daha. Ama henuz oyuncaklarla cok ilgili degil.
gunde 1-2 defa kaka yapiyor. Ama sadece anne sutu aldigi icin 5 gune kadar yapmasa bile normalmis. Doktor zorlanirsa 1-2 damla zeyt'nyagi icir dedi. cildi kabuklaniyor bizimkinin bir de ona da zeytinyagi suruyorum.
Bu da benim canima okudugu bir gun hinzir hinzir gulerken cekilmis bir fotosu
Eki Görüntüle 710141
Tmm cnm sagol.canım bana özelden yaz demişsin yazdım epey döşedim ama gönderemedim. meğer 100 mesaj sonra özele yazabiliyormuşuz, yeni üye olduğumdan bilemedim.ama şunu söylemek isterim o kitabı al ve oku. illaki kitapla yönetilmez çocuk çok şey anlayacağından eminim. ben emzik kullanıyorım bebeğimin sakinleşmesi için ve kundak da yapıyorum çünkü elleri ile uyandırıyor kendini. 4 aya kadar yapılabilir kundak benimki iki aylık gündüzleri yapmamaya başladım ellerini öğrensin diye.
Merhaba anneler
tecrube kazanmis anneler olarak size danismak icin en dogru yerin burasi oldugunu dusunuyorum. Yardimci olabilirseniz cok memnun olurum. Bende hamile kalmak icin progestan kullandim. 13. Gunu kan tahlili yaptim negatif cikti ve ilaci biraktim. 10 gun icinde regli olmam lazim bugun 7. Gunu ama daha olmadim. Sorum: regli olmaz isem hala hamile cikma sansim varmidir. Yoksa kendimi kandiriyormuyum.
Ben hem hapını hem iğnesini kullandım hamileyken düşük tedavisinde uygulanıyor diye biliyorum ben de. En güzel yanıtı doktorun verir, adet stresten bile etkilenen bir şey hap vücut dengende değişim de yapabilir. Belirsizliktense bir muayene ol doktoruna.
Bir de şu bebek pişik kremlerini bebek pişik olmadan sürmemek gerekliymiş. Ostorojen hormonu içeriyormuş. Özellikle de erkek bebeklere sürülmemeliymiş. Kaynak Hacettepe:)
cnm bilgiler icin sagol..bunlari bilmiyordum..artik uygularim..bugun ikinci ayi doldurduk umarim gec kalmamisimdir..peki bu sabun olayi kac ay olana kadar gecerli?Kızlar bebeği sık sık banyo yapmak iyi değişmiş. Bebeğin vücudunda yararlı bakteri florası varmış onu koruyan. Sabunla sık banyo yapılınca o flora gidiyormuş. Sık sık suya sokulabilitmiş ama sabunla haftada iki yeterliymiş. Kardeşim Hacettepe tıp 5. Sınıf öğrencisi. Hocaları söylemiş
cnm fiyati nekadar? birde sen ankaradamiydin eger oyleyse nerden aldin?
Canım ben istanbuldayım saraçhaneden 400 tl ye aldık internette genel olarak 469 tl
cnm tesekkur ederim..
arkadaşlar oğlum yarın 2 aylık olcak yani iki ayını doldurcak.ve benim hala kafam karma karışık bir türlü kendi çocuğumu çözemedim.düşünün ikinci çocuğum sözde tecrübeliyim.gündüzleri kesinlikle doğru dürüst hatta hiç uyumuyor.sallanmaktan bazen hoşlanıyor.genelde kucakta uyuyor veeee ardından en geç 5 dk.sonra uyanıyor tekrar uyutabilen beri gelsin.ne yaparsan yap uyumuyor ve sanki saatlerce uyumuşta uyanmış gibi gözleri kıpkırmızı ve genleşerek uyanıyor.(şimdi olduğu gibi )kolik bir bebek değil çok şükür.oyun halımız var ama erken değil mi halı için.ben bişeyleri eksik mi yapıyorum aslında bilmiyorum.en korktuğum şey başıma geldi UYKUUUU ve düzeni.bu yazıyıda tam iki saatte yazdım düşünün yaaaa.kafayı yiycem.ne yazcağımıda unuttum offf offf.
kızalr ben grip oldum sizce ne yapmalıyım bebeğime bulaşırmı?
benim oğlumunda kafasında konak var.ve bugün iki kez ishal gibi kaka yaptı acaba neden.karnı ağrımıyor gibi.kolay yaptı.hergün 4-5 kez kaka yapıyor acaba çok mu?
Kızlar benim kızımda konak yok ama konak olursa geçmesi için birşey kullanmakmı gerekiyor dursa öyle kendikendine geçemzmiki bence birşey sürmeyin bebişlere.
Benim kızımın yüzündeki kırmızılar bir arttı bir azaldı bazen tüm yüzünü kapladı ama ben hiç birşey süremedim kendi kendine geçti sonunda sanırım konak olursada sürmem.
Merhaba arkadaslar
surekli okuyorum ama nadiren yaziyorum. Bu sefer telden degil de bilgisayardan okuyunca yazayim dedim.
Primalarin bazilarinda koku var. Benim aldiklarimda cok oluyor. Bazen internetten bazen marketten aliyorum. Kullandim o kokulu olanlari, bir sorun olmadi. Primaya da mail attim.
Yakari ve Edlin'in idrar yollari maceralarini okuyorum. kizimda da dansite dusuk lokosit pozitif cikti. doktor lokosit 2, 10 olana kadar sorun yok dedi. Kusmalari onemsemiyorlar.
Papatya size bayildim :)
Porselen taaa ne zaman yazmisti yazamadim. Porselen doktorlardan cok cekiyor. 6 kilo hic de 6 aylik cocuk kilosu degil. benim kizim 2,5 aylik 6.200. Doktora gore 1 ay onden gidiyor.
bizimki de donenceyi seviyor. Oyun halisi denemedim daha. Ama henuz oyuncaklarla cok ilgili degil.
gunde 1-2 defa kaka yapiyor. Ama sadece anne sutu aldigi icin 5 gune kadar yapmasa bile normalmis. Doktor zorlanirsa 1-2 damla zeyt'nyagi icir dedi. cildi kabuklaniyor bizimkinin bir de ona da zeytinyagi suruyorum.
Bu da benim canima okudugu bir gun hinzir hinzir gulerken cekilmis bir fotosu
Eki Görüntüle 710141
Eki Görüntüle 710155 canım hangi deterjan yada toz sabun kullanıyorsun bilmiyorum ama ben bunu kullanıyorumm mükemmel tertemiz çıkıyor tavsiye ederimayrıca 30 derecede yıkıyorum tersten yıkıyorum kızımın cicilerini ve tersten ütülüyorum
bende konak çok az diyordum.ben banya yaptırmadan 10 dakika önce zeytinyağını başına sürdüm ve 10 dk sonra bebek tarağıyla taradım.ne kadar çok konak çıktı.şimdi saçları tertemiz.kızımdada aynı şekilde tüm konağı yok olmuştu.
geçmiş anneler gününüz kutlu olsun tüm anneler
benim kabus gibi geçti ilk anneler günüm... taşındığımız için ev topladım, yorgunluktan geberdim, oğlum huzursuzdu falan filan, off hatırlamak bile istemiyorum
özel günleri kutlamayı başaramıcam sanırım hiç.. zaten ilk evlilik yıldönümümüzü bile unutan bi kocam var
lolocum benim ufaklık günde 1 veya 2 günde 1 yapıyo. en uzun yapamama süremiz 3 gün, onda da biraz zeytinyağı içirdim gecesine sırtına kadar kaka olmuştu..
konak bizim de en büyük sorunumuz.. zeytinyağı, karbonatlı zeytinyağı, tarama, fırçalama, hiçbiri geçirmedi. hatta bazen alnında bile oluyo ama onlara bebeyağı sürüp pamukla silince geçiyo. doktor saçlarındakine zeytinyağıyla geçer demişti ama bizimki bi türlü geçmiyo, azalmıyo da. sol kulağı da kabuk kabuk oldu, yanaklar bazen sertleşiyo. acaba benim oğlumun cildinde bi sıkıntı mı var diye düşünmüyo değilim...
gülüşüne kurbaaannn, maşallah geceyimben, çooooooook hınzır gerçekten
ben de mama ve anne sütü dışındakilerin bağırsaklarını zorladığını hatta zarar verdiğini duydum açıkçası, hayatta cesaret edemem sanırım..
ben normal içtiğimiz damacana suyu kaynatıp soğutarak veriyorum. markalı su da değil yani. çok şükür bi sıkıntı yaşamadık hiç...
aspiratör dediğin armut şeklinde olansa o hiiiiiiiiiiiiiç çekmiyo. ben de başta onu almıştım ama hiçbi işe yaramadı. sonra otri bebe aldım, resmen çocuğun burnunda sümük kalmıyo onunla, tavsiye ederim. kendi burnumu bile temizleyesim geliyo onunla
sadece benim oğlum burnunun temizlenmesinden şimdiden nefret ediyo. sanırım baya pasaklı sümüklü bişey olcak benimki
Merhaba anneler
tecrube kazanmis anneler olarak size danismak icin en dogru yerin burasi oldugunu dusunuyorum. Yardimci olabilirseniz cok memnun olurum. Bende hamile kalmak icin progestan kullandim. 13. Gunu kan tahlili yaptim negatif cikti ve ilaci biraktim. 10 gun icinde regli olmam lazim bugun 7. Gunu ama daha olmadim. Sorum: regli olmaz isem hala hamile cikma sansim varmidir. Yoksa kendimi kandiriyormuyum.
Birbirimizden ogrencegimiz cok sey vardir daha :) ankaradasin sen de sanirim carrefourda buldum dun genelde buyuk marketlerde var cnm
günaydın kızlar
oğlumun toplantısı varmış cumartesi günü acaba oğlumuda götürsem mikrop kaparmı
tabi çok tozlu ortam olmazsa sadece sınıf öğretmeniyle görüşürüm
saol cnm en kısa sürede bakıcam.
dalan roxy bebek deterjanını migrostan alıyorum ben.
burnunu temizlemek için de önce okyanus suyu damlatıyorum 2-3 damla.yumuşaması için 2-3 dk bekleyip otri bebe nin aspiratörüyle çekiyorum.yalnız 2 tip aspiratör var.benim kullandığım ucunda bir aparat var ve ince bir boru gibi bir şeye takılı.borunun aparat olan kısmını bebeğimin burnunun ucuna sokup borunun diğer ucundan nefesimle çekiyorum.bende otri bebe kullanıyorum.ecz neden 15 liraya almıştım.
kızlar bişey sorucam, aranızda hiç bebeğiyle uzun yol otobüs yolculuğu yapan oldu mu?
kucakta mı götürdünüz yoksa ona da bi koltuk alıp oto koltuğuyla mı götürdünüz? ben haftasonu 3,5 saat otobüs yolculuğu yapmayı düşünüyorum, üstelik sadece oğlum ve ben, babamız da gelemicek..
fikirlerinize ihtiyacım var...
cnm bilgiler icin sagol..bunlari bilmiyordum..artik uygularim..bugun ikinci ayi doldurduk umarim gec kalmamisimdir..peki bu sabun olayi kac ay olana kadar gecerli?
cnm tesekkur ederim..
Bilmiyorum Cnm onu da bir sorayım. Hiç aklıma gelmedi sormak
kızlar bişey sorucam, aranızda hiç bebeğiyle uzun yol otobüs yolculuğu yapan oldu mu?
kucakta mı götürdünüz yoksa ona da bi koltuk alıp oto koltuğuyla mı götürdünüz? ben haftasonu 3,5 saat otobüs yolculuğu yapmayı düşünüyorum, üstelik sadece oğlum ve ben, babamız da gelemicek..
fikirlerinize ihtiyacım var...