Kızlar benim kızım sürekli sallanmak istiyor acaba beşiklere takılabilen br otomatik salama aparatı varmı satılıyormu böyle brşey internetten otomatik salanana beşik baktım ama çok küçücük birde ben evdeki iki beşiğinede takılabilen seyyar birşey istiyorum ama tabi varmı böyle birşey bilmiyorum.:44:
Öyle bir şey olsa iyi olur.Geçende internetten bakmıştık.Otomatik sallamalı 250 tl felandı.Ama 6 aya kadar kullanılıyormuş.6 aydan sonra yerinde duramazlarki zaten
Bizde vazgeçtik otomatik sallanandan.Ama dediğin gibi aparat olsada işe yarardı internetten araştırdınmı:44:
kızlar merhaba
ben salı günü ana kucağının içinde kızım olduğu halde bir odadan diğerine taşırken
ana kucağı ile birlikte kızımı kucağımdan düşürdüm
nasıl düşürdüğümü bilmiyorum
sadece kızımı yerde yüzüstü yatarken gördüm ve o an öleceğimi hissettim korkudan
hemen ağlamaya başladı
ki sonradan öğrendiğime göre
düşen bebeğin ağlaması çok önemli ve iyiym
hemen annemi aradım oğlumu anneme bıraktım
kızımı arabaya koydum
dörtlülerimi yaktım ve tüm kırmızı ışık ve trafik kurallarını ihlal ederek kızımı gazi üniversitesi çocuk acil bölümüne götürdüm
götürdüm ama ağlamaktan durumu anlatamadım
arabada giderken allaha yalvardığımı ve kızımdan sürekli özür dilediğimi hatırlıyorum
hastanede 24 saat gözlem altında kaldık
kafa ultrasonumuz kan ve idrar tahlillerimiz yapldı
çok şükür problem çıkmadı
ama kızımın iki kere sağ elinden iki kere sol elinden ayak bileklerinden ve kollarından kan almak için delik deşik oldu
artık ben dayanamadığım için
kan alınırken beni dışarı çıkarıyorlardı
eşimle tüm gece uymadan başında bekledik
meğersem ne kadar seviyormuşuz bebeğimizi
evde oğlumu bıraktım ama gece iki kere de onun yanına idip sevdim, süt sağdım bıraktım ona
adli vaka olarak kayıtlara geçtik
hastane çıkışı bir de polise ifade verdik
kayınvalidemlere geldik, biraz dinlendik
dün de ikinci ay aşımız vardı
iki bebeğimde de ateş yaptı aşılar
bu gece de sabaha kadar başlarında bekledim, sabah 6 da bebekleri kayınvalideme bırakıp
12 ye kadar uyuyup kendime geldim
ben de durumlar böyleydi
çok çok dikkat edin kızlar
rabbim hepimizin yavrusunu korusun tüm görünen görünmeyen kazalardan
Çok geçmiş olsun,Allah korumuş,dikkat etmek lazım.Bazen kaza geliyorum diyor.Allahtan birşey olmamış.Rabbim korusun meleklerimizi
Bugun dr kontrolumuz vardi kizlar. kizimin reflusu olabilirmis onun icin ilac basladi cok kusuyodu bide kendini yay gibi arkaya geriyodu. gitmisken aklimdaki sorulari sordum gazimiz icin humananin antikolik mamasini basladi. rezene icebilirmi diye sordum gunde 3 kere birer kahve fincani icebilir dedi. Bazen sut yetmiyo mama veriyorum dedim tabi vericeksin acmi kalicak dedi. gunde 3 kere ver anne sutunun yaninda dedi eger gerekirse. onun sonra gunduzleri araba koltigunda uyuyodu bi sorun olurmu dedim hayir olmaz dedi. onlar bebeklerin rahat olacagi sekilde yapilmistir dedi. sonra kakasini yapti tam doktor yaninda hemen onida gosterdim bugun biraz sulu gibiydi enfeksiyondan olabilecek bi sulanma diil dedi. reflu icinde 6 yada12 ayda gecer dedi. Belki ayni sorunlari yasayanlar varsa bi fikir olur:)
Benim kızımda kusuyor doktoruna kontrole gittiğimizde sorayım bakalım bende inşallah reflü yoktur.Emzirirken yada mama verirken başı gövdesiyle aynı olmayacak biraz eğimli olucakmış.Bundanda kaynaklanıyormuş reflü.Geçmiş olsun inşllh kızında reflu değildir
Çok kotuyum kızlar sabahtan beri hiç halim yok dayak yemiş gibiyim.midem dönüyor. Bulanıyor. Şimdide ishal oldum. Kızımı fon mak. Susturmaya çalışıyorum. Çok ağlıyor onadami geçti yoksa. Eşim bugün çalışıyordu. Izin almış gelecek ama dr ye gitmaya kokruyorum..çocukla nasıl gidicem
dua edin iyleseyim....
Geçmiş olsun hastayken kolay olurmu üstelik bebeğe geçer korkusu olur.Benimde boğazım ağrıyor inşallah grip olmam
:2:
Bizim henüz ikinci ay aşısı yapılmadı ama sağlık ocağından bir fitil yazdılar ikinci ay aşısı yapılınca tedbir amaçlı kullnılacakmış aşı yaptırmaya gittiğinde söyle mutlaka yazıyorlar.
Fitili ne için veriyorlar canım ateş içinmi:44:Ben özele götürüyorumda cuma günü gideceğiz 2. ay kontrolüne inşallah.Ordada verirlermi acaba:44:
geçmiş olsun, umarım ciddi birşey çıkmaz. daha çok küçükler, birşey varsa bile erken teşhisle kolay atlatır inşallah...
bende normal doğum yaptım. kanamam 25.gün bitti, sonra 20gün daha ara ara koyu sarı akıntı oldu. 45.gün hepsi bitti, daha da birşey gelmedi. bugün 70.gün, hala adet de olmadım.
büyük geçmiş, Allah korumuş kızını, neyseki birşeyi yok kızının. Allah sana ve kimseye yaşatmasın inşallah böyle şeyler... bizde 2.ay aşılarımızı geçen hafta yaptırdık, gitmeden önce calpol vermiştim, çok şükür ateşi felan çıkmadı. koluda dedikleri gibi kızarıp, iltihap felan yapmadı.
o damar genişlemesinden benim kızımında elinde var. doğduğunda hiç yoktu, sonradan çıkıp büyüdü. çocuk doktoru her sorduğumda geçicek dedi ama içime sinmedi, geçen gün alıp cildiyeye götürdüm. o da damarlar yapıyor, 2yaşına kadar geçer dedi. dikkat edin, kanatmayın o bölgeyi dedi. bayağı büyük kızımın elimdeki leke, inşallah geçer...
bu arada kızımın kakasıda çok kokuyor ya, bide bugün altını açıp su ısıtmaya gitmiştim mutfağa, bi geldim heryer kaka. kakasını yapmış, tepinirkende ayağıyla heryere bulaştırmış, resmen kaka içinde kalmış alt tarafı, doğru banyoya gittik tabi:)
belki 1aydır kokulu bizimki. hatta gazıda kokuyor:)
Büyüyorlar artık gazlar kakalar kokmaya başladı.Eşim kızımın gazı hiç kokmuyor diyordu önceleri.Geçende bende bak babası kızının gazı ne güzel kokuyor mis mis dedim
:18:
amin canım çok teşekkür ederim allah seninde yardımcın olsun :)
Amin canım sağolasın
inşallah geçer gerçekten çok problem yaptım
saol cnm
temre duasını buldum internetten..eşimin okuması şartmı ben okusam olmazmı
geçene kadar herşeyi deniycem umarım geçer
inşallah cnm
ev ortamı 25 derece..kombiyi kapattık..bazen fazla sıcağa alışmasın diye ince giydiriyorum o zamanda kusmaya başlıyor
oda ayrı bir dert
benim kızımında önce sadece yanaklarıydı..sonra alnına ve saç diplerine yayıldı şimdide çenesi ve boynuna kadar indi..azalmıyor artıyor
dr yapacak bişey yok geçer dedi..bende kuru ve sert dedim ..nemlendirici krem verdi sadece cilt yapısıylada alakası varmış
dr verdi bakalım nemlendirici inşallah işe yarar
amin cnm inşallah geçer..bende her emzirmeden sonra yıkıyordum yüzünü şimdi nemlendiricisinide sürecem..
nemlendirici sürmeye başlayınca ne kadar sürede geçer acaba
bebe yağı benimde aklıma geldi ama yüzüne cesaret edemedim..inşallah bizimkide azalır ve geçer
tabiki çok şükür başka ciddi sorunlarımız yok...
Allahtan acısı falanda yok..bide acısı olsaydı daha kötü olurdu..Allah beterinden esirgesin bebeklerimizi
senin bebeğede geçmiş olsun ..damar genişlemesinin tedavisi yokmu ..kalıcı değildir inşallah
banada kendi kendine geçecekmiş gibi gelmedi
dr reçete yazdı kremin adını unuttum eşim bugün alacak... E ile başlıyordu baş harfi belki aynı kremdir
ATOPİK DERMATİT teşhisi koydu doktorumuz
internetten baktım egzema oluyormuş ..onada çok canım sıkıldı..
ben doğduğu günden beri fotoğrafını çekiyorum her anının..çok yakın olmadıkça belli olmuyor fotolarda
hepinize tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum
yumurta yemeyi bırakacam demiştim dr sordum yediklerinle ilgisi olmaz dedi
cilt yapısıyla alakalıymış..her bebekte olabilirmiş..kendiliğinden geçer dedi..umarım geçer
papatya50 cnm çok geçmiş olsun...Allah birdaha yaşatmasın inşallah ..mesajını okurken kendimi bir an senin yerine koydum yaşadığın hiç kolay değil..Allaha emanet bebişlerimiz ..Allah korusun görünür görünmez kazalardan inşallah
Olabilir canım ama bana denilen temre duasını anne baba haricinde biri okursa daha etkili olacağını söylemişlerdi.Eşim okudu yinede hafifledi geçti şükür
Sende dene oku ne olacakki.Bu arada geçtimi yüzü nasıl oldu:44:
kızlar rota aşısını yaptıracaktım ama
dün doktorumuzzla konuştum
ben yaptırmadım çocuğuma dedi
gerisini sana bırakıyorum, yaptır ya da yaptırma diyemem dedi
ama ben şuna inanıyorum dedi
''çocuk bağışıklığını kendi güçlendirecek dedi
aşılarla bir yere kadar korunur bebek''
ishal yapan 50 mikrop varsa, rota aşısı bunlardan 20 tanesinden korur bebeğini dedi
bir de aşı sonrası colpolu ateş 38.5 in üzerine çıkmadan verme dedi
çünkü ateş vücudun mikropla savaşıdır dedi
bırak müdeahale etme, savaşsın vücut
baktın ki ateş yükseliyor o zaman 1 çay kaşığı verebilirsin dedi
Yani kararsızlık oluyor.Ama Allah korusun bir rahatsızlık geçirse bu seferde vicdanen rahatsız olucaz yaptırsaydık keşke diye.Zor şeyler Allah yardımcımız olsun
Herkese merhabalar.bebıslerı hastalanan annelere cok cok gecmıs olsun.ankaranın sıcagna dayanılmayck duruma geldı daha yaz aylarının baslarında.allah yardımcımız olsun bebıslerle bızlere.oglusum buyumeye dvam edıyor cok sukur.kendıne gore bır duzenı var.ama taa dogdugu gundn berı aksam 8 gbı karanlk ortama alıstırmamın cok faydasnı gordum.sımdı o saatlerde kendı huysuzlanıyo ellerını gozune kapatıp yatagna gtmek ıstıyor resmen.rota asısının ılk dozunu bende yaptırdım.ablam ınatla yaptırmamıstı ve kızı ıshaldn ölumlerdn dondu.cok vıcdan azabı duydu.doktorumuzla ortak kararımızdı ve yaptırdım.ayrıca devlet yakın zamanda ası takvımıne alacakmıs.bırde 9.ayda menemjıt asısının bır turu varmıs devletın karsılamadgı.onu da yaptırcm.cunku ben 9 aylık kardesımı menemjıtten kaybettım.o zamanlar cocuktm belkı ama hala gozumun onumdedır cocugun bır saat ıcınde yıtıp gıtmesı.allahım hepımızın canlarını korusun yarabbım.bu arada dogum parası ıcınde baglı oldugum sgk ya gttım ve ıslemlerı yaptırdım.annenın bırebır basvurması şart dedıler bılgnız olsun.hepınıze saglıklı gunler.meleklerınze bol uykular :)
Kararsızlık kötü haklısın rahatsızlık oluncada kendimizi suçlu hissederiz.Sanırım bizde yaptıracağız özel aşılarıda
:18:
eşime de okudum çok güldük
yorgunluk,uykusuzluk,annelik psikolojisi..çok normal valla.
günaydın bu arada herkese.
sizin bebekler de agulamaya,gıhh filan demeye başladı mı..çok şeker sesler çıkarıyo,bayılıyoruz
feci şekilde kucağa ve lafa alıştı.anakucağında bile durmak istemiyo.hep onunla ilgilenelim,kucağımızda olsun,onunla konuşalım istiyo..ben işe başlayınca bakıcıyla nasıl olcak bilmiyorum,ben idare ediyorum zaman zaman bunalsam da ama bakıcı o şefkati veremez,üzülüyorum şimdiden..doğum izninden de haber çıkmadı
Benim kızımda benle konuşmayı çok seviyor.Agulamaya hafiften başladık çok tatlı oluyorlar ALlah esirgesin
kızlar lütfen yardım edin.kızım yüzü iyice kötü oldu.kırmızı kırmızı her teraf ilk etapta yanaklarındaydı. geçiyo gibi oldu şimdi anlındada çıkıyo yüzünün her tarafında kırmızı kırmızı kabarıklıklar var.doktor sütünden dedi krem verdi ama geçmiyo..bi daha mı dr götürsem..pütür pütür cildi çok kötü ya
(
Hergün kaynamış ılıtılmış suyla yüzünü sil.Ardından gül suyuyla sil ve sebamedin yüz kremi var onu deneyebilirsin.Ben onu kullandım iyi geldi.Birde temre olmuş dediler temre duası var,eşim onu okudu 1 hafta boyunca geçti şükür.Çok sıcak ortamda tutma,çok kalın giydirme terlemektende oluyor,inşallah geçer
Kızlar bebeklerinizi sallıyormusunuz.Ben kızımı sallayarak uyutuyorum öyle çok hızlı olmasada ayağımda yavaş yavaş sallıyorum çünkü başka türlü uyumuyor uyumayıncada sürekli ağlıyor.Dün misafirlerim vardı neden sallıyorsun çok zararlı sallama dediler bende biliyorum zararlı olduğunu ama mecburen sallıyorum onlarda öyle deyince kendimi çok kötü hissettim.
Sallama derken ayagımda sallamıyorum.Yatagına koyuyorum onda biraz sallıyorum ,pusette sallıyorum bazende hiç sallamadan poposuna hafif hafif piş piş yaparak uyutuyorum
Canım, benim bebeğimin de yüzü ve boynu nokta nokta sivilceli ve pütür pütürdü. Doktor sebebini söylemedi, krem verdi kullanmadım. şimdi geçti çok şükür ben hiç bir şey yapmadım. Sanırım çok sardık sarmaladık çocuğu sıcaktan oldu. Bir de sıcak tutmamaya çalış bakalım. İnşallah düzelir.
Bi de kızlar gaz ilacı olarak ne kullanıyorsunuz? Doktorumuz farketmez bütün ilaçlar aynı dedi. Ben bir Colica kullandım, sonra Metsil kullandım. Şimdi Nurse Harvey ya da Bi gaiga deneyeceğim. Sizlere danışmak istedim.,
Bol sütlü sıfır gazlı mışıl mışıl uykulu günler
Nurse harveyden kullanıyoruz sanırım iyi geldi o şurup kızıma ama bazen yinede sancısı oluyor
Gunaydin kizlar. ya gozumde arpacik cikti. kizimi emziriyorumda ilacta kullanamam napicam bilmiyorum sol gozum kapandi gibi cokta aciyo. Yorgunluk uykusuzluk hepsi birlesince biyerden patlak verdi iste vucudum.
Geçmiş olsun,çay pansumanı iyi derler
slm kızllaaaarrr
cumartesi akşamı gelen 24 kişilik ekip evi terk ettiğinde saatt 01:30 du evet yardım eden vardı tabi ama ev sahibi olmak ayrı bi külfet altınlarımız geldi :) hediyelerimiz geldi ama biz bittik resmen yataga girdim kızım uyandı allhatan çok yormadı emdi uyudu geri sabah kalkıp ablamın akraba oturması vardı raya gittik akşamda eşimin abisine 40 gezmesine gittik bol bol kalabalı içine girdik ki kızım deliriyodu arık bu sabahda ben kendi 40 kontrolune gittim kanamam hala devam ediyo rahim duvarın kalın devam eder biraz daha dedi kovam nirvanada valla çıldıracak ilacla keseli istersen dedi yok dedim bünye şaşmasın şimdi :)) bi kaç gün daha idare etsin kocacık :))
bu gece bi ilk yaşandı kızım adece bi kez kalktı emdi ve uyudu geri bende kendimi çok dinç hissediyorum tabiki şimdide uyuyo cumartesinden beri çok huzursuz umarım düzelir bugün
kızlar çörekotu bi mucize hiç şaşmadan bi sabah bi akşam 3 çay kaşıgı kadar baze daha çok kızıma düzenli veriyorum ve gazdan eser yok inanın ama düzenli ve günlük verilmeli hem doğal hemde gerçekten aydalı bi kaç gün sonra etkisini net olarak görüyosunuz yarım çay bardagına 2 çay kaşıgı koyup kaynatın bebege verince kalanını siz için ki sütteki gazıda alıyo siz bile gaz ççıkartmaya başlıyosun kendinizde bile farkı hissedersiniz:))) lütfen mutlaka deneyin evet güzel ilaçlar var pyasa ama hem ekonomik hem ne oldugunu bildiğinz şeyi içiriyorsunuz bebeğinize
yüzdeki kızarıklar iinde ben yine bebeyagı sürdüm geçt hemde 3 kere sürdüm her bebekte olan şeyler için çok farklı çözümler aramayın aslında hepsi bait şeyler ve çok doğal şeyler bu benim kendi fikrim sadeece
hepimize kolay gelsin kızllaaarrr
Gözün aydın atlatmışsın misafirlerini,çörek otunun herşeye faydalı olduğu söyleniyor.ama yinede miktarını bilmekte fayda var
geçen sene mart ayında (yine 5 marttı) kürtaj olmuştum. o kadar mahvolmuştum ki 3 ay sonra tekrar denemeye ancak karar verebilmiştim. haziran ayında hamile olduğumu öğrendiğimde tek dileğim kalbinin atması idi. öyle böyle 39 haftayı devirip normal doğumla 3700 civarı bi kız çocuğu bekliyorduk. 39 da kontrole gittiğimde doktor hersey yolunda bu hafta doğar artık kalkabilirsin dedi. bu güne dek doktora hiç bi şey sormayan ben bebeğin suyu nasıl diye sordum. doktor bakalım hadi diyip rica minnet baktı ki suyu kalmamış acil sezaryen dedi. yukarı çıktık. eşim 45 dk lık mesafade ve çalışıyor. k validem haber verdi herkese. beni ameliyata aldılar ve genel anestezi ile 3100 ağırlığında kızım dünyaya geldi. ama normal bi bebek değildi. tüm derisi çatlamış ve kurumuş toprak gibiydi. hiç şişliği yoktu...ilk hafta kontrole gittiğimizde değil kilo vermek kızım kilo almıştı. bebeği kucağıma vermiyorlar sinirleniyorum. emziremiyorum sinirleniyorum. anlayışsız insanlarla dolu oda sinirleniyorum. doktora zaten sinirliyim. allahtan çabuk iyileştim de kendim emzirebildim kızımı. meme başı yok bunun diye zaten bozuk olan moralimi yerle bir etti hepsi. evet yoktu ama kızım çıkardı. zayıf doğan kızım ikinci ayında iştahı sayesinde sadece anne sütü ile 6 kilo oldu. ama o kurumuş parçalanmış derisini unutamam asla. bi de doktora suyum nasıl dedirten rabbimin yüzüme bakışını. bebeğim anne karnında iken kilo vermeye başlamıştı. ve doğum başlasaydı belki de bebeğime kavuşamayacaktım. birini rabbim 5 martta elimden aldı. diğerini 5 martta elime verdi. rabbim hepimize sağlıcakla bebişlerimizi büyütmeyi nasip etsin
Allah bağışlasın hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah.Allah doğmasını nasip etmiş,kuru olsada cildi maşallah kendine gelmiş şükür
evet 7 mart doğumluyuz canım....kakasını 3 yada 4 defa yapıyor ama mıktarı eskiye göre azaldı,çişinide yapıyo emiyo ama kusması ve gazı var bolca gaz cıkarırkende sürekli kusuyor ondan şiş karnı diye düşünüyodum yarın doktora gidersek soracagım...aşıları var yarın bide
Kızımda 8 mart doğumlu
10 unda aşısı kontrolü var.Aşısı nasıl geçti umarım ateş yapmamıştır
Bunu basarabilen varsa lutfen anlatsin.
Simdilik yataginda uyutmaya alistirabildim sadece.
Sallamadan da uyutmak istiyorum ve haril haril arastirma yapmaya basladim.
Yardimlarinizi bekliyorum.
Ben bazen yatagına yatırdığımda poposuna hafiften piş piş diye vuruyorum o zman kendiliğindne uyuyor.Bazende yanıma yatırıp sırtına piş pişliyorum öylede uyuyor.Eee eee diyorum oda sanki eee diyor ve öyle hoşuna gidip uyukluyor
Ama her zaman olduğu söylenemez.Yatagında ve pusetinde sallıyorum genelde
selam kızlar
size bir sorum var özellikle kız bebeği olanlar
artık şapka takmıyoruz biz ama kızım oğlan çocuğu gibi:))
azıcık kıza benzesin istiyorum saç bandı takmak istiyorum ama
kıyamıyorum acıtır mı kafasını diye. 50 günlük olduk
siz takıyormusunuz bıngıldağı yumuşak ya daha korkuyoum
ama evde olmasa da gezmeye gidince taksak olur dimi..
Bende heves ediyorum,bandanaları var ama henüz takmadım,artık yavaş yavaş takarız bizde
merhabalr.. bugün 2 ay doldu ve sabah aşılarımızı olduk,kızım cok agladı gözyaşları aktı ilk defa...eve geldik ateşi henüz yok fakat çok huzursuz durup durup ağlıyor bagırıyor....
doktor kontrolümüze de gittik kilo alımı gene az 800 gr almış yaklaşık olarak,çok kusmamız oluyor arada dedim onun için ilaç verdi şurup birde aptamil ar mama verdi günde bir defa kullan dedi ek besin olsun diye...fazla kilo alamıyor benim bebeğim kusmadan herhalde mama kullanmakistemiyorum ama mecburum galiba
Canım kıyamam,geçmiş olsun
Bizimde cuma günü aşı olucak.2 defa aşı yaptılar değilmi özel aşı bu aydamıydı karıştırdımda:44
oktorlar genelde 600 1000 arası normal diyorlar.Siiznki 800 almış bence normal,benim kızımda 800 900 alıyor doktor normal bulmuştu
bebeklerimin ilk oyuncaklarını aldık dün
çıngırak
renkli ve sesli olunca çok ilgilerini çekti
sabah 5 ile 6 arası oynadık kuzularımla
acayip gülücükler atılar annelerin
Eşimle bizde konuşuyorduk daha kızımızın oyuncağı yok diye.İnşllah düşünüyoruz yakın zamanda almayı.Güle güle kullansınlar bu arada
herkese merhabalar.tatli kuzular ve guzel anneleri.gecmisi okuyamadim umarim herkes iyidir.ben hic iyi degilim.kizim 1ayini doldurduktan sonra kabiz oldu ve bu hala devam ediyor.bugun 69 gunluk oldu.fitil bile care olmuyordu bazen 3-4 kez koymadan.doktor doktor gezdik.en son cocuk cerrahina goturun dediler.bugun gittik dr hemen yatis istedi.yarin hastaneye yaticak kuzum.drumuz arastirma yapicagini soyledi ama yuksek bi ihtimal ameliyat olcak kuzum bagirsaklarindan.Allah rizasi icin dua edin bize ne olur kizim sifa bulsun...hakkinizi helal edin....
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin,inşallah yatmasına gerek kalmaz
Kızlar yazlık kiyafetleegectiniz mi ne giydiriyosunuz gectiyseniz. Ben cahil bir anne olarak ne giydirilir bilmiyorum :) birde eşim markette esmer toz şeker almis. Sabah bir bakayım dedim nasıl bir şeymiş böyle kum gibi değil sanki taneler birbirine yapis yapis. Daha önce kullanmadim. Normalmi acaba böyle olması bozulmusmudur yoksa . Son kullanması 2015... Bir şey daha sorucaktim sanki unuttum valla.... Bugün kuaföre gittim çok şükür saçlarımı boyattim kestirdim. Kızım ağladı tabi allahın emri kuaforum ve yanındaki 2 elamanı illallah etti
sonra eşim geldi bizi aldı. Çok guzel olduğumu söyledi:) kendimi çok özel hissettim kendime geldim. Aynaya bakmak istemiyordum artık. Bir şey daha soracaktım kızım uyurken arada sanki nefessiz kalmış gibi nefes alıp ses çıkarıyor hani suda uzun süre yuzersinde çıkınca nefes alirsinya pek benzetemedim ama neyse normalmi acaba ... Geçmişi okumadım ma gozume bel ağrısı takıldı bendede var sezeryandan mi bilmiyorum uzun süre kucagimda durunca atagina koyarken ağrıyor. Eğer altını bizim yatağın üstünde degirtireceksem ve oturmadiysam dogrulurken kilitleniyor sanki...
yazlıklara henüz geçmedim havanın durumuna göre giydirirsin canım.Ben kolsuz giydirmeyi düşünmüyorum,yarım kol alırım üst olarak.İçten giymek içinde kolsuz çıtçıtlı bady alırım.Etek,elbise çok hoş kokoş olurlar
Saçalrınıda güle güle kullan
Nefessiz gibi olması genelde her bebekte oluyor,için yinede rahat etmiyorsa doktora sor istersen
Herkese hayırlı geceler arkadaşlar bende uyku düzeniyle ilgili şunu paylaşmak istedim benim oğlumda 60 günlük oldu,gece uykuları 2 3 saattte bir memede uyuma halindeydi ama gündüz uykularımız çok dünensizdi ve 15 dak 30 dak kısa kısaydı. 50 günlükken emziğe alıştırdık elh.şimdi Gündüz yada gece karnı tok, altı kuruysa emZikle kendi yatağında uykuya dalıyor bazende kucağımızda emzikle dalıyor ve en önemlisi emzikle uyku sürelerimiz uzadı ve uykusunu alıncada uyanık kaldığı sürede kendi başına dahi kalsa mutlu huzurlu oyalanıyor, bunları emziğin ne büyük fayda sağladığını gördüğüm için yazdım emziğe alıştırmanızı tavsiye ederim ama denemeleri ağlarken değil, sakin zamanında yapmakta fayda var:) aciizane tecrübem...yavrular ve anneleri Allah a emanet.
Bizimki emziğe alışamadı.Versemde ağzında fırlatıp atıyor
Çok sağlıklıda değil zaten ama dediğin gibi oyalıyor bebeği
günaydın anneler ve kuzucuklar
ya bebeğinin saçında konak sorunu olan anneler, nasıl geçirdiniz?
sık banyo diyolar, yaptırıyorum. yarım saat önce zeytinyağı sürüyorum. yok.. geçmiyo konaklar
Zeytinyağını banyo yaptırmadan önce sürüp biraz saçında bekletip tarakla tarıyorum.Banyosunuda genelde gün aşırı yaptırıyorum hafifledi konağımız inşllh zamanla hiç kalmaz
kizlar hepinize cok tesekkur ederim.hepinizden Allah razi olsun.sabah 9da yatisimiz yapildi drumuz amwliyatta henuz.ama burda kabiz olanlara bikac gun ilac tedavisi uygulayip kendi yapmasini bekliyormus.yaparsa eve gonderiyormus.yapmazsa ameliyat.ama bize nasil bi tdavi uygular bilmiyirum.kizimin ins ameliyat olmasina gerek kalmaz.Allahim butun bebeklere sifa versin.bide ustelik kolik kizim.burda bile sac kurutma makinesiyle duruyor.yoksa susturamiyorum.
İnşallah gerek kalmaz,Rabbim şifa versin tüm hastalara
kızlar ateş ölçer aldınız mı?ne marka aldınız ve memnun musunuz?
kraftın dijital olanından aldık.Hem odayı,suyu,vücut ısısını hepsini birden ölçüyor.Tene degdirmeden ölçebiliyor.Ama eskiler bana daha sağlıklı doğru gibi geliyor.:44: