2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kizlar hepinize cok tesekkur ederim.hepinizden Allah razi olsun.sabah 9da yatisimiz yapildi drumuz amwliyatta henuz.ama burda kabiz olanlara bikac gun ilac tedavisi uygulayip kendi yapmasini bekliyormus.yaparsa eve gonderiyormus.yapmazsa ameliyat.ama bize nasil bi tdavi uygular bilmiyirum.kizimin ins ameliyat olmasina gerek kalmaz.Allahim butun bebeklere sifa versin.bide ustelik kolik kizim.burda bile sac kurutma makinesiyle duruyor.yoksa susturamiyorum.

merhaba kızlar
bebeklerinizin kilo alımı nedir yazarmısınız???

bizimki zaten 3620 doğmuştu 30 günlükken 5070 idi ama ondan mamayı kestik bu ay geçen ay kadar kilo aldığını sanmıyorum yarın 2.ay aşılarını olacak kilosunada bakılacak yarın yazarım yine

2dakila 4 yoblu derken nasil canim bende bugun hemem basliyim bu gaza savas actim ilacla masajla yenicem gazi. sonuc mutlu bebisler ins
Nette de var cnm gaz masajı yaz.önce karnına sonra yan cevir hem karnına hem sırtına sonra sırtına en son öbür yan tarafına iyi gelio

cnm cokk gecmiş olsun..allah acil şifalar versin..

hakım varsa helal olsun
dualarım seninle ve bebeğinle
inşallah ameliyata gerek kalmadan iyileşir gerek kalırsada hiç canını sıkma allah beterinden saklasın en azından dermansız dert değil diye şükret

kızlar benim kız iki gündür kendini çok kasıyo.baston gibi oluyo resmen bu gaz göstergesi mi?aynı dırımu olan var mı?

genelde gazı olunca ayaklarını karnına doğru çeker yinede bi doktora danışmanda fayda var

ben hala yazlıklara başlamadım havalar serinledi çünkü
tek kat giydirmek yeterli oluyo şümdilik

Arkalaslar bgn sutum cok azaldi.hemen humana still tee aldim.kullanan var mi.baska ne önerirsiniz bildigim yöntemleri denedim ama hala bombos göğüslerim.stres yaptım.

uyumanı öneririm ve bol su içmeni bide rezene çayı ve papatya çayıda iyi geliyo
yinede artmıyosa demekki süt bitiyo mamada verirsin çok azalırsa

benim göğüslerin hep çok küçüktür emzirirken bile küçük ve yumuşak tabi iyice dolduğunda sertleşip şişiyo ama genelde yumuşak
bende süt bitiyo diye çok stres yapıyodum şimdi kafama çok fazla takmıyorum biterse bitsin ben elimden geleni yaptım çünkü
dediğim gibi süt olsun diye malt içeceği içiyorum arada bide rezene ve papatya çayı sürekli değil ama
bebeğim acıktığı zaman emziriyorum göğüsüm yumuşaksada emziriyorum çektikçe süt artıyo zaten inatla aynı memeyi emdiriyorumki o memedeki süt tamamen bitsin diğer meme dolsun
ve gerçekten acıktığına emin olmadan memem boşsa tabi süt vermiyorum bekletiyorum bekletebildiğim kadar
sonra veriyorum
bide yürüyüş yaptığım zamanda sütüm artıyo

günaydın anneler ve kuzucuklar
ya bebeğinin saçında konak sorunu olan anneler, nasıl geçirdiniz?
sık banyo diyolar, yaptırıyorum. yarım saat önce zeytinyağı sürüyorum. yok.. geçmiyo konaklar

bu gün doktora sordum benim oğlumdada konak oluştu
zeytinyağı yada bebe yağı sür bir saat beklet pamukla hafif bastırarak sil banyo yaptır dedi denicem inşallah iyi gelir

kızlar ateş ölçer aldınız mı?ne marka aldınız ve memnun musunuz?

dijital aldım gerçi vardı zaten koltukaltından ölçenlerden

kızlar alıntı aldıktan sonra kendimi çok kötü hissetmeye başladım gözüm kararıyo başım dönüyo nabzım çok hızlandı alıntı aldığım için yazdım biraz karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın hemen uzanmam lazım

Öyle bir şey olsa iyi olur.Geçende internetten bakmıştık.Otomatik sallamalı 250 tl felandı.Ama 6 aya kadar kullanılıyormuş.6 aydan sonra yerinde duramazlarki zatenBizde vazgeçtik otomatik sallanandan.Ama dediğin gibi aparat olsada işe yarardı internetten araştırdınmı:44:
Çok geçmiş olsun,Allah korumuş,dikkat etmek lazım.Bazen kaza geliyorum diyor.Allahtan birşey olmamış.Rabbim korusun meleklerimizi
Benim kızımda kusuyor doktoruna kontrole gittiğimizde sorayım bakalım bende inşallah reflü yoktur.Emzirirken yada mama verirken başı gövdesiyle aynı olmayacak biraz eğimli olucakmış.Bundanda kaynaklanıyormuş reflü.Geçmiş olsun inşllh kızında reflu değildir
Geçmiş olsun hastayken kolay olurmu üstelik bebeğe geçer korkusu olur.Benimde boğazım ağrıyor inşallah grip olmam:2:
Fitili ne için veriyorlar canım ateş içinmi:44:Ben özele götürüyorumda cuma günü gideceğiz 2. ay kontrolüne inşallah.Ordada verirlermi acaba:44:

belki 1aydır kokulu bizimki. hatta gazıda kokuyor:)
Büyüyorlar artık gazlar kakalar kokmaya başladı.Eşim kızımın gazı hiç kokmuyor diyordu önceleri.Geçende bende bak babası kızının gazı ne güzel kokuyor mis mis dedim:18:
amin canım çok teşekkür ederim allah seninde yardımcın olsun :)
Amin canım sağolasın
Olabilir canım ama bana denilen temre duasını anne baba haricinde biri okursa daha etkili olacağını söylemişlerdi.Eşim okudu yinede hafifledi geçti şükürSende dene oku ne olacakki.Bu arada geçtimi yüzü nasıl oldu:44:
Yani kararsızlık oluyor.Ama Allah korusun bir rahatsızlık geçirse bu seferde vicdanen rahatsız olucaz yaptırsaydık keşke diye.Zor şeyler Allah yardımcımız olsun
Kararsızlık kötü haklısın rahatsızlık oluncada kendimizi suçlu hissederiz.Sanırım bizde yaptıracağız özel aşılarıda:18:

Benim kızımda benle konuşmayı çok seviyor.Agulamaya hafiften başladık çok tatlı oluyorlar ALlah esirgesin
Hergün kaynamış ılıtılmış suyla yüzünü sil.Ardından gül suyuyla sil ve sebamedin yüz kremi var onu deneyebilirsin.Ben onu kullandım iyi geldi.Birde temre olmuş dediler temre duası var,eşim onu okudu 1 hafta boyunca geçti şükür.Çok sıcak ortamda tutma,çok kalın giydirme terlemektende oluyor,inşallah geçer
Sallama derken ayagımda sallamıyorum.Yatagına koyuyorum onda biraz sallıyorum ,pusette sallıyorum bazende hiç sallamadan poposuna hafif hafif piş piş yaparak uyutuyorum
Nurse harveyden kullanıyoruz sanırım iyi geldi o şurup kızıma ama bazen yinede sancısı oluyor
Gunaydin kizlar. ya gozumde arpacik cikti. kizimi emziriyorumda ilacta kullanamam napicam bilmiyorum sol gozum kapandi gibi cokta aciyo. Yorgunluk uykusuzluk hepsi birlesince biyerden patlak verdi iste vucudum.
Geçmiş olsun,çay pansumanı iyi derler
Gözün aydın atlatmışsın misafirlerini,çörek otunun herşeye faydalı olduğu söyleniyor.ama yinede miktarını bilmekte fayda var
Allah bağışlasın hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah.Allah doğmasını nasip etmiş,kuru olsada cildi maşallah kendine gelmiş şükür
Kızımda 8 mart doğumlu10 unda aşısı kontrolü var.Aşısı nasıl geçti umarım ateş yapmamıştır
Bunu basarabilen varsa lutfen anlatsin.
Simdilik yataginda uyutmaya alistirabildim sadece.
Sallamadan da uyutmak istiyorum ve haril haril arastirma yapmaya basladim.
Yardimlarinizi bekliyorum.
Ben bazen yatagına yatırdığımda poposuna hafiften piş piş diye vuruyorum o zman kendiliğindne uyuyor.Bazende yanıma yatırıp sırtına piş pişliyorum öylede uyuyor.Eee eee diyorum oda sanki eee diyor ve öyle hoşuna gidip uyukluyorAma her zaman olduğu söylenemez.Yatagında ve pusetinde sallıyorum genelde
Bende heves ediyorum,bandanaları var ama henüz takmadım,artık yavaş yavaş takarız bizde
Canım kıyamam,geçmiş olsunBizimde cuma günü aşı olucak.2 defa aşı yaptılar değilmi özel aşı bu aydamıydı karıştırdımda:44oktorlar genelde 600 1000 arası normal diyorlar.Siiznki 800 almış bence normal,benim kızımda 800 900 alıyor doktor normal bulmuştu
bebeklerimin ilk oyuncaklarını aldık dün
çıngırak
renkli ve sesli olunca çok ilgilerini çekti
sabah 5 ile 6 arası oynadık kuzularımla
acayip gülücükler atılar annelerin
Eşimle bizde konuşuyorduk daha kızımızın oyuncağı yok diye.İnşllah düşünüyoruz yakın zamanda almayı.Güle güle kullansınlar bu arada
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin,inşallah yatmasına gerek kalmaz
yazlıklara henüz geçmedim havanın durumuna göre giydirirsin canım.Ben kolsuz giydirmeyi düşünmüyorum,yarım kol alırım üst olarak.İçten giymek içinde kolsuz çıtçıtlı bady alırım.Etek,elbise çok hoş kokoş olurlarSaçalrınıda güle güle kullanNefessiz gibi olması genelde her bebekte oluyor,için yinede rahat etmiyorsa doktora sor istersen
Bizimki emziğe alışamadı.Versemde ağzında fırlatıp atıyorÇok sağlıklıda değil zaten ama dediğin gibi oyalıyor bebeği
günaydın anneler ve kuzucuklar
ya bebeğinin saçında konak sorunu olan anneler, nasıl geçirdiniz?
sık banyo diyolar, yaptırıyorum. yarım saat önce zeytinyağı sürüyorum. yok.. geçmiyo konaklar
Zeytinyağını banyo yaptırmadan önce sürüp biraz saçında bekletip tarakla tarıyorum.Banyosunuda genelde gün aşırı yaptırıyorum hafifledi konağımız inşllh zamanla hiç kalmaz
İnşallah gerek kalmaz,Rabbim şifa versin tüm hastalara
kraftın dijital olanından aldık.Hem odayı,suyu,vücut ısısını hepsini birden ölçüyor.Tene degdirmeden ölçebiliyor.Ama eskiler bana daha sağlıklı doğru gibi geliyor.:44:

geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin, inşallah ameliyata gerek kalmadan atlatırsınız...

bende arzum dijital ateşölçer almıştım. alından ve kulaktan ölçüyorum, memnunum şimdilik...

kızlar dün kızımı erken uyutacağım diye azim yaptım, gece 1den 2den önce uyumuyordu doğduğundan beri. akşam 10da altını temizledim, karnını doyurdum, koydum beşiğine. gece lambasını yakıp ışığıda kapadım, oturdum başında. eşimde tv yi kapayıp geldi. ev karanlık ve sessiz oldu, bizimki 10buçuğa kadar kendi kendine debelendi beşikte ama ağlamadı. sonra uyuyup kaldı, tabi bizde uyukladığımız için başında beklerken, 10buçukta bizde yattık, ailecek erken uyuduk yani ilk defa...:) demekki sesde ve aydınlıkta yatma saati geldiğini anlamıyormuş kuzum. bundan sonra aynı şeyi yapmayı denicem bakalım, inşallah bir gecelik değildir...

sagol canım bıraz huzursuzdu dün agladı falan ama bugün daha iyi...3 tane aşı yapıldı birer tane bacaklarına birde koluna kızım tam aglıyor acısı azalıyor öbürü yapılınca gene kıvranıyor acıdan...ama onun iyiliği için herşey....özel aşı rota virüs onu doktor önermedi bize..

kilosuda cok ıyı degıl dedi doktor bu ay 800 ama ilk ay 500 gr almıştı sadece...genede boyu baş cevresi falan normal kilo alımında gerileme durmada yok neden mama ilavesi verdi anlamadım...birde kusmaları vardı onun için ilaç verdi ama kilo alımı durmadan ilaca gerek yok diyenler var kafam karıştı..

alnından ölçülenden aldık düşük ölçüyo aynı sonucu vermiyo arada fazla fark oluyordu hastanede gördügümüz markayı aldık hatırlamıyorum şimdi kalkıp bakmayada üşeniyorum. klasık derece kullanıyoruz şimdi

Aynen bnm de cok azaldi dolup tasiyodu niye boyle oldu ki acaba

Merhaba arkadaslar
grubu uzun zamandir takip ediyorum ama yazmaya firsat bulamadim malum bebek ve ugraslari nedeniyle.
14 martta bir erkek bebegimiz oldu sezeryan ile. ilk bebegimiz. bugun itibariyle 55 gunluk.
ates olcer markasi olarak weewell dokunmadan olcenden kullaniyoruz. banyo suyunuda onunla olcuyoruz. ama baslangicta baska bir ates olcerle karsilastirarak kalibre etmek gerekiyor.
sevgiler

Canım hangi marka aldın dönenceyi bende alıcam ama karar veremiyorum beşiğe mi takılıyo sizinki?

dönence nasıl bişey kızlar gündüzde kullanılıyomu benim kuzumun gece rahat uykuları meme alıp uyuyor tekrar.ama gündüzleri çok az .sallanan beşikaldım biraz dalınca onda sallanarak uyuyor ancak

Merhaba..Çok uzun zamandır takip ediyorum sizleri..Üye olup yorum yapmak bugüne nasipmiş..
14 mart itibariyle anne oldum bende..Şu ana kadarki annelikle ilgili deneyimlerimi paylaşmak istedim..
Bebeğim doğduğundan beri bol gazlı ve gündüzleri çok az uyuyan bir bebek..
Oğlumu asla ayakta sallamam, battaniyede sallamam diyen ben onu uyutabilmek için her şeyi denedim.
Evimde 3 tane beşik var.Sonunda tanıdığımızın tavsiyesiyle bir beşik daha aldık ve ona ip bağlayıp oturduğum yerden sallayarak oğlumu 3 saate kadar uyutmayı başarabildim.
Demek istediğim şey şu..Niye benim çocuğum yatağında hemen uyumuyor diye dert etmeyin...Her çocuk farklı. Benimkisi saatlerce sallanarak uyuyor.Başkasının bebeği yatağına koyar koymaz.
Gaz ile ilgili zinco damlayı düzenli olarak kullandığımda sorun çözüldü.Daha öncedende bir sürü gaz ilacını denedim sonra öğrendimki gaz ilacının etki edebilmesi için düzenli kullanılması gerekiyormuş.1 gün kullandım bana iyi gelmedi dememeliymişim.Günde 5 damla kullanıyorum.
Hem anne sütü hemde mama veriyorum günde 3-4 kez.Ne yeler yemedim süt artırıcı ..ama sadece kilo olarak geri döndü.Bugün itibariylede yediklerime dikkat etmeye başladım.Bence sütü artıran üç şey var: su, uyku ve mutlu olmak...
Loğusalık döneminde ve şu an bile ufacık bir şeye sinirlensem ya sütüm azalıyor ya da oğlum o gün boyunca çok huzursuz olup sürekli ağlıyor.
Rota aşısı konuşulmuş.Yaptırmayacağım.Kuzenim eczcı .O da çocuğuna yaptırmamış.Bebeğime ishale yol açan bir sürü mikroptan sadece birkaçına karşı koruyormuş bu aşı.
3420 gr doğduk.2 mayıs doktor kontrolunde 5 kilo 56 cmdi oğlum.

ben ateşölçer olarak braun'un kulaktan ölçen termometresini kullanıyorum. ama yine de bazen emin olamayıp normal koltukaltından ölçen dereceyle de ölçüyorum bebeğim bana fazla sıcak geldiyse...

benim de sigarayla ilgili bi sorum var.. eskiden günde bi paket hatta 1,5 paket sigara içerdim. hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım. hamileliğim boyunca da hiç canım istemedi nerdeyse, ama hep sigarayı bırakmadım, çocuğum sütten kesilene kadar ara verdim diyodum kendime. hamileliğimin son döneminde ve oğlum doğduktan sonra canım inanılmaz sigara istemeye başladı. son bi haftadır da günde bi tane içiyorum.. içiyorum ama bi de bana sorun, hem off ne güzel diyorum hem de kendimi pataklamak istiyorum mama destekli gidiyorum ben, sütüm çok az, ama sonuçta günde en az 3 kere sağıp da içirmeye çalışıyorum onu oğluma.. ama bu içtiğim tek sigaralar bile beni düşündürüyo. kendime kızıyorum dayanamadım bi sene daha diye..
sigarayı bırakan arkadaşlarım, sizlerde durumlar ne?

Canım hangi marka aldın dönenceyi bende alıcam ama karar veremiyorum beşiğe mi takılıyo sizinki?

Canım playgro yazıyor üstünde, 3 figürlü müzikli basit bir şey ama ben memnun kaldım kızım çok sevdi :) Beşiğe, ana kucağına hepsine takılıyor. Benim ki park yatak zaten, ayarlı takma yeri tutturup vida dönderir gibi sıkıp ayarlıyorsun. Ben gündüzleri salonda kanepe üzerine yatırıyorum, sehpanın kenarına tutturup salonda bile kullanabileceğim bir şey. Tek sıkıntı dönerken müziği kapanmıyor, bizim odamızda yattığı için eşim de ben de uyuyamıyoruz, sabah kızım uyandığında açmıyorum o yüzden ama yine de seyrederek bile vakit geçiriyor :) Aç değilse bu bana en az 45 dk fazla uyku demek

papatya 50

çok geçmiş olsun
bebekler 1 anlık dikkatsizliği bile kaldırmıyo malesef
allah korumuş bebeğini çok üzüldüm yazını okuyunca
allah bi daha yaşatmasın böyle bi korkuyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…