2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

3. Ay bitimine doğru kendilerinden düzene girdi akşam 8de uyuyorlar artık gece sadece 1 kez uyanıp sonra sabah 5,30 da uyanıyorlar:) eskiden zırt pırt uyanıp mama istiyorlardı gece. Şimdi uyku daha tatlı geliyo ağustosa kadar tek başıma bakcam sonra işbaşı yapcam kayınvalidem bakcak gündüzleri. Yalnız olunca beklemeyi tahammül etmeyide öğreniyorlar birbirlerini bekliyorlar beslerken bazen daysnamaxlarsa aynı anda yediriyom:) gece uyusunlar istiyosan yatmadan önce banyo yapın belki faydasını görürsün ben her akşam yıkıyorum rahatlıyolar :)

Yardımcın varmı canım sen nasıl baş ediyorsun ?

Birde sütn yetiyormu nasıl besliyorsun ?

doktor bısey demıyorsa takılma bence kıloya...ben doktor bısey demesın mama vermesın dıye istıyordum günde bir öğün mama verdi...kusması var kızımın onun için bide şurup verdi...bakalım kusması azalırsa kilo alır belki...

Canum ya hemen ameliyat ettirme.baska drlara da gotur bence.Allah sifa versin

kızım 3-5 dk emiyo çekiliyo başlıyo bağırmaya diğer göğsümü deniyorum emmiyo ne yapacagımı şaşırdım
hergün değişik bişey çıkartıyo

Iyı geceler canlar.nasıl gıdıxo gece vardıyaları benım sıpa asılarını oldu bugun.ası uyku yapıyo benımkıne.hep mayısık sabahtan berı.ılk asısında da uyku yapmıstı.ates falanda olmadı sukur.bisey sormak ıstıyorum.yasayan var mı merak edıyorum.dogumdan snra mıdenızde agrı oluyor mu.kramplar,agrılar sırta vuran ya da gogsunuze baskı yapıp nefes aldırmayan agrılar.ben oglumdan snra 4 kere yasadım bu agrıyı.kımı yarım saat surdu kımı 5 dakka.doktora gttım dogum sonrasında cogu kadında gorulur dedı.mide eskı formuna gırmek ıcın kasılır dedı.ama her ıhtımale karsı safra kesesı ultrarasynu cektırecem cunku bu agrılar safradan da olabılırmıs.ınsallah oxle degıldır.

Canm bende de oldu ama kalbe baski yapar gibi değil. Mide ve karin agrisi seklinde

kızım 3-5 dk emiyo çekiliyo başlıyo bağırmaya diğer göğsümü deniyorum emmiyo ne yapacagımı şaşırdım
hergün değişik bişey çıkartıyo

Canım 1 haftadır bizimkindede var ilk başta bende anlam veremedim çünkü memede iken asla ağlamazdı...
Keşfettim eğer çok uykusu varsa ve uykuya dalamıyorsa o şekilde yapıyo çünkü gazı olduğunda memede ağlamaz oğlum emerken rahatlıyo.. Sen memeyi zorlama eğer karnıda toksa ayakta kucağımda sallayarak uyutmaya çalışıyorum ben gözler gidiyo zaten sende o şekilde uyutmayı dene istersen

Cnm ben de gaz sancisi oldu.

Sabahtan beri kizim uyumuyo salliyorum yatiyorum uyaniyo gazi okadar cokki. Hic bisey yapamadim resmen koltuga yapistim cok yoruldum bugun. dun gaz ilacina basladik bugun daha cok gazimiz var anlamadim nasil olicak

banyo yaptırıp masaj yapmayı deneyebilirsin
bide karnına bacaklarına sıcak havluda işe yarıyo

masallah kılo alımı gayet ıyı...kusmasa belki kızımda alır kilo bende biraz kilo almasını istiyorum artık cok kilo aldıkça daha saglıklı olacakmış gibi bir psikolojıye girdim,doğrumu bilmem..

çok kilo aldıkça sağlıklı olmaz
eğer sağlığı iyiyse
yani bezine hergün düzenli çiş yapıyosa huzursuzluğu yoksa yediği yetiyodur demekki senin kız şanslılardan ne güzel yiyip yiyip manken gibi olmak

primanın beyaz hassas ciltler için olan ıslak mendili var benim oğlumdada birtek o işe yaradı denemeni tavsiye ederim

çok sık emzirmeyip tek memendeki süt tamamen bitene kadar aynı mememeyi emdirirsen diğeri dolar
ve huzurlu yürüyüşler yap inan çok işe yarıyo ben yürüyüşe çıkıp mutlu bi şekilde geldiğim zamanlar sütüm o gün daha bi çok oluyo

bende oluyo o dediğine benzer ağrılar
eğer karnın ve midenin sağ tarafında daha çoksa mideye ve sırta vuruyosa safra kesesi taşı olabilir
bende çok sayıda taş var hamileliğimin son 2 ayında başladı bu ağrılar hala arada bi geliyo bazen çok aşırı değil
ama bazende nefes bile alamıyorum çok ciddi ağrılar oluyo

günaydın herkeze

dün aşımızı olduk allaha şükür ateşi çıkmadı oğlumun
çok fazla huysuzluk yaptı akşama kadar gündüz fazla uyutamadım
gecede beraber yattık biraz huysuzlandı
yatırdım yerine hiç ilgilenmedim en son kendiliğinden uyudu
dün gaz ilacını vermeyi unuttum gece sancısı oldu
dün bende hiç iyi değildim
geçirdiğim mide ameliyatımdan sonra yaşadığım sağlık sorunları gebelikte mola vermişti şimdi yine geldiler...

şimdi uyuyo sabah abisini uyandırmak için kalktığımda benimle beraber uyandı
emzirmek istedim emmedi biraz ıkındı bezine baktım biraz çiş yapmış değiştirdim
sonrada yerine koydum kendi kendine uyudu şimdi uyuyo fıstığım

dün kadının birine sinir oldum sağlık ocağında
hemşireye bişeyler sormaya çalışıyorum bana bebeğin yenimi diye sordum 2 aylık dedim
sonrada kaç kilo diye sordu cevap vermedim
büyük gözüküyo çok büyük görünüyo bir kaç kere böyle büyük görünüyo deyip durdu
yaa zaten bebişim aşı olmuş canı yanıyo o sırada bişey sormaya çalışıyorum hemşireye kadın gelmiş kafamı karıştırıyo konuşmak istemiyorum ha bire sorular soruyo hemşireylemi konuşim sanamı cevap verim ne dengesiz insanlar var

kızlar benim kızım bugün aşısını vurulacak çok korkuyrm ateşlenr ağlar hastalanır diye!! sizler ne yaptınız ?

ne kadar doğru bilmem ama çok kusan bebeğin midesi büyümez diyolar içtiğini kusar midesi küçük kalır o yüzden az içer ve doyar diyorlar kusmaları kesilirse inşallah bence daha iyi toparlar bebişin

kızlar benim kızım bugün aşısını vurulacak çok korkuyrm ateşlenr ağlar hastalanır diye!! sizler ne yaptınız ?

canim benim kizimin asilari dun vuruldu bende cok korkuyordum vurulurken dayanamadim cigliklarina annem giydirdi hemen alip emzirdim basindan hala ayrilmadim ates olcer hep yanimda cok sukur yukselmedi doktor fitil verdi 38 i gecerse yarim ver demisti ama gerek olmadi cok sukur atlattik sanirim ama aksam boyunca huzursuzdu bi guluyor bi cigligi basiyor ama bi turlu uyumuyordu ama gece uyudu sabaha kadar yaninda yattim gozlerimi dikip baktim butun gece neyse atlattik ben doktora rota virusu asisi hakkinda fikir sorucaktim ama doktor ben her bebege yaptiriyorum maddi imkani olmayanlar yaptirmayabiliyor ama cok onemli zaten asi takvimine girmesi an meselesi ishal cok tehlikeli allah korusun su kaybindan bebekler soka girebiliyor agizdanda tedavi edilemiyor ishal durdurulamiyor kesin oneriyorum dedi bende yaptirdim 1.dozu yapildi 114 lira agizdan damla seklinde veriyor ben doktorumuza guvendigim icin yaptirdim canim atlatirsiniz sizde korkma sen yaninda olup dilinden anlayip ilhilendigin surece bebisler cok kuvvetli atlatiyorlar allahin izniyle korkma sadece baya agliyor asi olurken cigligi basiyor dayanikli ve hazirlikli ol ben o aglayinca bende agladim valla tutamadim kendimi gozunden yaslar geldi kuzumun

Canım ben de senin gibiyim. Hamilelikte bıraktım, bir sürü de kilo aldım bırakışımdan sonra. Zaman zaman krizler, ataklar oldu. Hamileliğimin son dönemlerinde neredeyse içecektim. Lâ havle çekip kahveler yaptım. Kimi zaman da tiksindim sigaradan.
İşin kötü tarafı eşimin sigara içiyor olması. Tamam balkonlarda içti ama yinede hep yanımda yöremde oldu sigara.
Bilenler bilir, işin zaafı moral bozukluğu, stres.
Doğumdan 20 gün sonra lohusalık mı dersin, özlem mi stres mi ya da bunların hepsi hooop kocaman bir bahane mi, yaktım bir tane. Ben öyle günde 1 tane ile de kalamadım o gün 3 tane içtim ertesi gün 6 tane sonra içmedim. Geçenlerde yine çığrımdan çıktım, bir gün 5 tane diğer gün 7 tane içtim ve daha içmedim. Vicdan azabı, sigaraya karşı nefret ve husumet, ona yenilişin verdiği öfke. Yalnız, son içtiğim gün yavrum inanılmaz gaz sancısı çekti, büyük konuşmayayım daha içmem diyorum. Eşim soruyor, sen ne yedin böyle, ses edemedim, mırın kırın. Halbuki bir sürü yoğurt yiyip şişe şişe su içmiştim, zehiri çabuk atsın diye. Nefret ettim kendimden
Şimdi seninki günde bir tane gayet masum görünüyor ama devam edersen klasik sigara yoksunluğu sendromu yaşayacaksın ve git gide bağlanacaksın. Devam etme. İnşallah ben de yanılıp düşmem ağına.

masallah kılo alımı gayet ıyı...kusmasa belki kızımda alır kilo bende biraz kilo almasını istiyorum artık cok kilo aldıkça daha saglıklı olacakmış gibi bir psikolojıye girdim,doğrumu bilmem..

çok kilolu bebek sağlıklı demek değil.kendi çocukluğumdan biliyorum.hep toplu bir bebektim , çocuktum. büyüyünce o kiloları verebilmek için neler çektim.

aynen canım bizimde bugün 2.ay aşılarımız var inşallah ateşlenmez kuzucuklar ama bize doktor her ihtimale karşı evinizde bulunsun dedi bi fitil verdi Allah korusun öyle bişi olursa kullanıcaz mecbur

sabah doktorun programında izledim.Beyin travmalrıyla ilgili konuşuyorlardı.bebeği çok aşırı hızlıca sallamak zararlıymış.ama onun dışında battaniyede sallama ya da kucakta sallama bebeğin başını ani hareketlerle sağa sola döndürmüyorsa sakıncalı değilmiş.

aynen canım bizimde bugün 2.ay aşılarımız var inşallah ateşlenmez kuzucuklar ama bize doktor her ihtimale karşı evinizde bulunsun dedi bi fitil verdi Allah korusun öyle bişi olursa kullanıcaz mecbur

ben ateş düşürüceleri oğlum 1 aylıkken aldım neolur ne olmaz diye
çünkü bebekli evde bulunması gereken ilaçlardan en önemlisi birde pansuman malzemeleri bebeklerimiz ayaklanmaya başlayınca çok ihtiyacımız olucak

aşıdan hiç korkmayın benim büyük oğlumun zamanında aşılar muhakkak ateş ve ağrı yapıyodu ve bir kaç gün sürüyodu en azından benim oğlum öyleydi
aşıya giderken evde veriyodum atedüşürücüyü

şimdi sordum yan etkisi en aza indirilmiş eskisi gibi çok ateş yapmıyomuş aşılar
bu yüzden korkmaya hiç gerek yok
ee acıda olucak muhakkak 3 yerinden aşı yapılıyo kolay değil
sonuçta sağlıkları için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…