Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba..Çok uzun zamandır takip ediyorum sizleri..Üye olup yorum yapmak bugüne nasipmiş..
14 mart itibariyle anne oldum bende..Şu ana kadarki annelikle ilgili deneyimlerimi paylaşmak istedim..
Bebeğim doğduğundan beri bol gazlı ve gündüzleri çok az uyuyan bir bebek..
Oğlumu asla ayakta sallamam, battaniyede sallamam diyen ben onu uyutabilmek için her şeyi denedim.
Evimde 3 tane beşik var.Sonunda tanıdığımızın tavsiyesiyle bir beşik daha aldık ve ona ip bağlayıp oturduğum yerden sallayarak oğlumu 3 saate kadar uyutmayı başarabildim.
Demek istediğim şey şu..Niye benim çocuğum yatağında hemen uyumuyor diye dert etmeyin...Her çocuk farklı. Benimkisi saatlerce sallanarak uyuyor.Başkasının bebeği yatağına koyar koymaz.
Gaz ile ilgili zinco damlayı düzenli olarak kullandığımda sorun çözüldü.Daha öncedende bir sürü gaz ilacını denedim sonra öğrendimki gaz ilacının etki edebilmesi için düzenli kullanılması gerekiyormuş.1 gün kullandım bana iyi gelmedi dememeliymişim.Günde 5 damla kullanıyorum.
Hem anne sütü hemde mama veriyorum günde 3-4 kez.Ne yeler yemedim süt artırıcı ..ama sadece kilo olarak geri döndü.Bugün itibariylede yediklerime dikkat etmeye başladım.Bence sütü artıran üç şey var: su, uyku ve mutlu olmak...
Loğusalık döneminde ve şu an bile ufacık bir şeye sinirlensem ya sütüm azalıyor ya da oğlum o gün boyunca çok huzursuz olup sürekli ağlıyor.
Rota aşısı konuşulmuş.Yaptırmayacağım.Kuzenim eczcı .O da çocuğuna yaptırmamış.Bebeğime ishale yol açan bir sürü mikroptan sadece birkaçına karşı koruyormuş bu aşı.
3420 gr doğduk.2 mayıs doktor kontrolunde 5 kilo 56 cmdi oğlum.
herkesin bebeği ne güzel kilolar almış maşallah,benim kızım alamıyor bi türlü az alıyor kilosunu malesef daha 5 kilo bile olamadık
sadece anne sütü verdiğim için olabılırmı acaba??
herkesin bebeği ne güzel kilolar almış maşallah,benim kızım alamıyor bi türlü az alıyor kilosunu malesef daha 5 kilo bile olamadık
Kizlar oglum 38 gunluk bugun komsum geldi tam arkami dondum bebegimi kucagina aldi oglum da alt dudagini cikartip yuzunu burusturup agladi asi olurken de boyle agliyodu cani yandi kesin acaba bi yeriine bise olmus mudur simdi emdi uyuudu cani yansa aglardi dmi piskopata bagladim resmen moralim bozuldu
Canım playgro yazıyor üstünde, 3 figürlü müzikli basit bir şey ama ben memnun kaldım kızım çok sevdi :) Beşiğe, ana kucağına hepsine takılıyor. Benim ki park yatak zaten, ayarlı takma yeri tutturup vida dönderir gibi sıkıp ayarlıyorsun. Ben gündüzleri salonda kanepe üzerine yatırıyorum, sehpanın kenarına tutturup salonda bile kullanabileceğim bir şey. Tek sıkıntı dönerken müziği kapanmıyor, bizim odamızda yattığı için eşim de ben de uyuyamıyoruz, sabah kızım uyandığında açmıyorum o yüzden ama yine de seyrederek bile vakit geçiriyor :) Aç değilse bu bana en az 45 dk fazla uyku demek
bence sadece anne sütü verebildiğin için sevinmelisin.Çocuk doktorun sana kilosu normal diyosa kafana takma bence.İlk gittiğim çocuk doktoru günlük 24 gr aldığı için hemen mamaya başla sütün yeterli değil diye panik yaptı beni.Ama şu an gittiğim doktor ise çocuğun kitaba göre büyümeyeceğini her çocuğun kendine özel olduğunu günlük en az 20 gr alıyorsa sorun olmadığını söyledi.Hatta mama bile vermemem gerektiğini falan söyledi ama benimkisi alıştı bile.Vazgeçirmem zor artık.Memede süt azaldıysa özellikle akşamları hemen mama istiyor.
Bir de protein mutlaka almalısın.Bebeğin 6 ay boyunca demir ihtiyacı bizim vücudumuzdan karşılanıyor.Yumurta, et, balık falan..Ciğerinde çok besleyici olduğunu biliyorum ama yiyemiyorum.
bende anlamadım her cocugun bünyesi ayrı hepsi aynı kiloyu alamıyor...doktorlar farklı seyler söylüyor..senin ikinci doktorun güzel seyler söylemiş..ikinci ay 750 gr aldı kızım sadece,kusmaları var sanırım o yuzden az aldı...
senin bebeğin şimdi kaç kilo nasıl sorun varmı
Sabahtan beri kizim uyumuyo salliyorum yatiyorum uyaniyo gazi okadar cokki. Hic bisey yapamadim resmen koltuga yapistim cok yoruldum bugun. dun gaz ilacina basladik bugun daha cok gazimiz var anlamadim nasil olicak
55 günlük olduk.50 günlükken 5 kiloyduk.doğduğunda 3420 idi. 5 gün sonra 3280 e düştü..Şimdilik kiloda sıkıntı yok gibi. 20 gün sonra kontrol var bakalım o zaman ne diyecek.
bu arada kusmalar için birçok bebeğin 6 aya kadar kusabildiğini emzirdikten hemen sonra dik tutmamam gerektiğini söyledi.Birde şuna dikkat ettim.Emzirme aralarını 2 saate çıkarmaya çalışıyorum.Kusmalar azaldı gibi.Tabi her zamanda böyle olmuyor...
kızlar ateş ölçer aldınız mı?ne marka aldınız ve memnun musunuz?
ben ateşölçer olarak braun'un kulaktan ölçen termometresini kullanıyorum. ama yine de bazen emin olamayıp normal koltukaltından ölçen dereceyle de ölçüyorum bebeğim bana fazla sıcak geldiyse...
benim de sigarayla ilgili bi sorum var.. eskiden günde bi paket hatta 1,5 paket sigara içerdim. hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım. hamileliğim boyunca da hiç canım istemedi nerdeyse, ama hep sigarayı bırakmadım, çocuğum sütten kesilene kadar ara verdim diyodum kendime. hamileliğimin son döneminde ve oğlum doğduktan sonra canım inanılmaz sigara istemeye başladı. son bi haftadır da günde bi tane içiyorum.. içiyorum ama bi de bana sorun, hem off ne güzel diyorum hem de kendimi pataklamak istiyorum mama destekli gidiyorum ben, sütüm çok az, ama sonuçta günde en az 3 kere sağıp da içirmeye çalışıyorum onu oğluma.. ama bu içtiğim tek sigaralar bile beni düşündürüyo. kendime kızıyorum dayanamadım bi sene daha diye..
sigarayı bırakan arkadaşlarım, sizlerde durumlar ne?
papatya 50
çok geçmiş olsun
bebekler 1 anlık dikkatsizliği bile kaldırmıyo malesef
allah korumuş bebeğini çok üzüldüm yazını okuyunca
allah bi daha yaşatmasın böyle bi korkuyu
Merhaba,
Bende ilk zamanlar bırdaydım ama araya sorunlar girince yazamadım internetim yoktu. Benim ikizlerim 34 haftalık 2 şubatta doğdular yani şuan 3 aylım oldular:) zaman be çabuk geçmiş hamile olduğumuzu yazarken herkesin bebişleri olmuş. Öncelikle rabbim hepinizin Bebeklerini analı babalı büyütsün sizlerehayırlı evlat olsunlar
. Bende bundan sonra topiğe girmeye çalışıcam ikizlerime tek bakıyorum:) fırsat buldukça. bakımları çok zor ama çok güzel. insan alışıyo
Biri 2 kilo doğdu diğeri 2480 okadar ufaklardıki kilolu doğan akciğer sorunundan 11 gün kuveZde kaldı çok zor günlerdi ama hepsi geride kaldı şimdi onlarla geçirdiğim zamanın tadını çıkarıyorum şimdi düşük kilolu doğan bebeğim 6 kilo kilolu duğanda 5800 :) küçüğü öbürünü geçti :) sütüm yetmiyor ne yaptıysam çoğaştamadım ne söyledilerse hepsini denedim .mama ağırlıklı besleniyorlar şimdilik tek sıkıntım kilolarım okadar yoğun tempımda bile kilo veremedim 90 kg sayıyorum 3 aydır.
Çok yoruluyorum ama insan zorda kalınca herşeyi başarıyor alıştım artık aynı anda uyanığ aynı anda uyuyolar gece uykuşarı düzene girdi 6 saat deliksiz uyuyorlar bu ay. Sizinde bebişleriniz hala düzene girmediyse merak etmeyin 3 ayda onlar kendini ayarlıyorlar :) allahta yardım ediyor ilk zamanlar çok zordu 20 gün hiç uyumadı. 2 şer saat uykuyla durdum sonra kendimi hastanede buldum:) bu kadar uzun zamandır yaşadıklarımı öZet geçeyim dedim :)
canım kiloya neden taktın sen bu kadar
benim kızım da henüz 5 kilo olamadı,
ama sağlıklı ya, gerii umrumda bile değil
sorma canım ben takmadım aslında kiloya zayıfta olsa saglıklı olsun dıyorum hep ama doktora gıdınce yada saglık ocagına moralımı bozuyolar hele hemsıre az az deyıp duruyo...
boyu cok uzuyor baş cevresı normal hareketleri gülmeleri normal,kaka çişte yapıyo....allaha şükür cok derdi yok ama kilosu az bulup mama verdi doktor bir öğün günlük...
kusması var bıde kızımın o yuzden kılo alamıyo dıye korkuttu bıraz kusma içinde surup verdi haliyle bende takıldım...
doktor bısey demese ben takılmam fazla kıloya cünkü bende anne tarafımda minyon yapıdayız...