2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bu sabah 2. ay aşımızı olduk
2. kez gözyaşı döktü oğlum
şimdilik ateşi yok allaha şükür
sadece biraz huysuzlşaştı
bu gece uyku yok bize sanırım
bende biraz rahatsızım allah yardımcım olsun ne diyim

Aynen benimde yediklerim biseye yaramadi dogumdan sonraki kilomdan daha fazlayim suan bende uzun suredir takmiyorum takinca stresten hic olmuyo sut mama takviyesi yapiyorum kilo konusulmus bizde 3400 dogduk ayin 19 unda 51 gunlukken 5500 du bugun 70 gunluk oldu cuma gunu kontrolumuz var bakalim ne kadar oldugunu yazarim bizimkide sallaya sallaya anca uyuyo uyurkende hep kipir kipir oldugu icin sallanmak istiyo hamile oldugumda tahmini dogum tarihini ogrenince dedim balik burcu olcak sakin olur huzurlu olur ama bizimki balina cikti :))))

herkesin bebeği ne güzel kilolar almış maşallah,benim kızım alamıyor bi türlü az alıyor kilosunu malesef daha 5 kilo bile olamadık
sadece anne sütü verdiğim için olabılırmı acaba??

bizim doktorumuz önermedi aşıyı...daha herşeyi tam bilinen bi aşı değil dedi hakkında şüpheler var önermem dedi...bebeğin bağışıklıgını kuvvetli yaptıktan sonra gerek kalmaz dedi...

herkesin bebeği ne güzel kilolar almış maşallah,benim kızım alamıyor bi türlü az alıyor kilosunu malesef daha 5 kilo bile olamadık

Belki baska biseydendir ama bide yediklerine dikkat et protein et süt falan hani oda sütle gecio bebege bide öyle dene bakalim

Kizlar oglum 38 gunluk bugun komsum geldi tam arkami dondum bebegimi kucagina aldi oglum da alt dudagini cikartip yuzunu burusturup agladi asi olurken de boyle agliyodu cani yandi kesin acaba bi yeriine bise olmus mudur simdi emdi uyuudu cani yansa aglardi dmi piskopata bagladim resmen moralim bozuldu

bence sadece anne sütü verebildiğin için sevinmelisin.Çocuk doktorun sana kilosu normal diyosa kafana takma bence.İlk gittiğim çocuk doktoru günlük 24 gr aldığı için hemen mamaya başla sütün yeterli değil diye panik yaptı beni.Ama şu an gittiğim doktor ise çocuğun kitaba göre büyümeyeceğini her çocuğun kendine özel olduğunu günlük en az 20 gr alıyorsa sorun olmadığını söyledi.Hatta mama bile vermemem gerektiğini falan söyledi ama benimkisi alıştı bile.Vazgeçirmem zor artık.Memede süt azaldıysa özellikle akşamları hemen mama istiyor.

Bir de protein mutlaka almalısın.Bebeğin 6 ay boyunca demir ihtiyacı bizim vücudumuzdan karşılanıyor.Yumurta, et, balık falan..Ciğerinde çok besleyici olduğunu biliyorum ama yiyemiyorum.

eğer uyuduysa sorun yoktur bence.Bir kere kolum istemeden ensesine çarptı ve kıyameti kopardı.zor susturdum.Panik yapma bence

Saol canım bende alıcam muhakkak çünkü oğlum yanında ben olmadan asla uyumuyo ya ayağımda uyuyacak yada yanında oturcam kokuma alıştı herhalde kalktığım an uyanıyo yatagında da yatmıyo en azından yemek yemek için vakit kazandırır bana die düşünüyorum

bende anlamadım her cocugun bünyesi ayrı hepsi aynı kiloyu alamıyor...doktorlar farklı seyler söylüyor..senin ikinci doktorun güzel seyler söylemiş..ikinci ay 750 gr aldı kızım sadece,kusmaları var sanırım o yuzden az aldı...
senin bebeğin şimdi kaç kilo nasıl sorun varmı

Sabahtan beri kizim uyumuyo salliyorum yatiyorum uyaniyo gazi okadar cokki. Hic bisey yapamadim resmen koltuga yapistim cok yoruldum bugun. dun gaz ilacina basladik bugun daha cok gazimiz var anlamadim nasil olicak

Merhaba,

Bende ilk zamanlar bırdaydım ama araya sorunlar girince yazamadım internetim yoktu. Benim ikizlerim 34 haftalık 2 şubatta doğdular yani şuan 3 aylım oldular:) zaman be çabuk geçmiş hamile olduğumuzu yazarken herkesin bebişleri olmuş. Öncelikle rabbim hepinizin Bebeklerini analı babalı büyütsün sizlerehayırlı evlat olsunlar
. Bende bundan sonra topiğe girmeye çalışıcam ikizlerime tek bakıyorum:) fırsat buldukça. bakımları çok zor ama çok güzel. insan alışıyo

Biri 2 kilo doğdu diğeri 2480 okadar ufaklardıki kilolu doğan akciğer sorunundan 11 gün kuveZde kaldı çok zor günlerdi ama hepsi geride kaldı şimdi onlarla geçirdiğim zamanın tadını çıkarıyorum şimdi düşük kilolu doğan bebeğim 6 kilo kilolu duğanda 5800 :) küçüğü öbürünü geçti :) sütüm yetmiyor ne yaptıysam çoğaştamadım ne söyledilerse hepsini denedim .mama ağırlıklı besleniyorlar şimdilik tek sıkıntım kilolarım okadar yoğun tempımda bile kilo veremedim 90 kg sayıyorum 3 aydır.

Çok yoruluyorum ama insan zorda kalınca herşeyi başarıyor alıştım artık aynı anda uyanığ aynı anda uyuyolar gece uykuşarı düzene girdi 6 saat deliksiz uyuyorlar bu ay. Sizinde bebişleriniz hala düzene girmediyse merak etmeyin 3 ayda onlar kendini ayarlıyorlar :) allahta yardım ediyor ilk zamanlar çok zordu 20 gün hiç uyumadı. 2 şer saat uykuyla durdum sonra kendimi hastanede buldum:) bu kadar uzun zamandır yaşadıklarımı öZet geçeyim dedim :)

55 günlük olduk.50 günlükken 5 kiloyduk.doğduğunda 3420 idi. 5 gün sonra 3280 e düştü..Şimdilik kiloda sıkıntı yok gibi. 20 gün sonra kontrol var bakalım o zaman ne diyecek.
bu arada kusmalar için birçok bebeğin 6 aya kadar kusabildiğini emzirdikten hemen sonra dik tutmamam gerektiğini söyledi.Birde şuna dikkat ettim.Emzirme aralarını 2 saate çıkarmaya çalışıyorum.Kusmalar azaldı gibi.Tabi her zamanda böyle olmuyor...

Sabahtan beri kizim uyumuyo salliyorum yatiyorum uyaniyo gazi okadar cokki. Hic bisey yapamadim resmen koltuga yapistim cok yoruldum bugun. dun gaz ilacina basladik bugun daha cok gazimiz var anlamadim nasil olicak

Bizde de gaz var. sicak su torbasi koydum ayaklarina. Saat 6 dan beri uyanik. Ilac vermek istemiyorum.

masallah kılo alımı gayet ıyı...kusmasa belki kızımda alır kilo bende biraz kilo almasını istiyorum artık cok kilo aldıkça daha saglıklı olacakmış gibi bir psikolojıye girdim,doğrumu bilmem..

kızlar ateş ölçer aldınız mı?ne marka aldınız ve memnun musunuz?

braun kulaktan ölçer aldım, kerdeşim de bebeğine onu kullandı, memnunuz
son 8 ölçümü hafızada tutandan aldık
memnunuz

seninle aynı durumdayız
benim de canım türk kahvesi ve sigara ikilisini özlüyor ama
süt işi bitene kadar içmem, içemem
bunu onlara yapamam, bence sen de yapma

papatya 50

çok geçmiş olsun
bebekler 1 anlık dikkatsizliği bile kaldırmıyo malesef
allah korumuş bebeğini çok üzüldüm yazını okuyunca
allah bi daha yaşatmasın böyle bi korkuyu

teşekkür ederim
amin

canım kiloya neden taktın sen bu kadar
benim kızım da henüz 5 kilo olamadı,
ama sağlıklı ya, gerii umrumda bile değil

heyyyyyy yaşasın bir ikiz annesi daha
seni en iyi ben anlarım
benim de ikizlerim var
yarın 70 günlük olacağız ama
uyku düzeni mi?
o da ne?
izim eve uğramadı da henüz

kızar pişikten çektiklerimi yazmıştım buraya
piyasada almadığım pişik kremi kalmamıtı
bepanthol
fito
hametan
chicco
çinko oksit
trosyd
ama çözüm olamamıştı kızıma
ama çözümü buldum, çünkü sorunu buldum
benim kuzular ıslak mendili sevmemişler
uni baby
bepanthol
huggies
dalin ise kullandığım ıslak mendillerdi
hepsi bir öncekinden daha beter hale getirmişti
pamuğu ıslatıp siliyorum, hiçbir şey yok şimdi 10 gündür

selam kizlar.nasilsiniz.bende kiloya fazla taktim.kizim 1 ayda 600 qram almis.memelerimde hic dolmuyor.mamaya baslamk icin pazarertesini bekliycem dahada almassa basliycam artik.kilo almiyorsa zorla meme diye diretmiycem.bende kardeslerimde mamayla buyuduk.hala saglikliyiz cok sukur.her seyi dusunuyorum artik.psikolojimi bozdum iyice.sutum azaliyor diye vicdan azabi cekiyorum

Cevap yazan ark. Teşekkür ederim.yeni gelen anneler hoş geldiniz.Bizim derecemizin markası medisana temassiz insan ve cisim ayarlı yani odanın suyun mamanin her şeyim olcumunu yapıyor. Ilk aldigimizd denedik guzeldi. Inş. Lazım olmaz :)) bebislerin kilolarini kiyaslayi üzülmeyin biraz genetikte oluyor anne baba hatta amca dede nasılsa cocukta öyle oluyor benim eşim 4,5 kilo doğmuş, ben resmen katmer gibi katkatmisim ee ikimizin sulale uzun kızımda biraz toplu tabi. Ark. Var benle aynigun sezeryan olan onun baba bile benden kısa anne minyon çocukta benim kizimdan minik. Bunlarida gözardı etmeyin. Sağlıkları yerinde olsunda zayıf kilolu farketmez. Hatta ben korkuyordum hamileyken bize çekerse obez olur diye :) bizim uyku düzenimiz hala yokgunduzleri artık daha sık uyanıyorenfazla 45 dakika uyuyor. Uyanık olduğu zaman 3 dakikayı geçmez sakince kendi kendine durması. Bende park yatağın müzik ayicigi var onu yaninakoyuyorum hem müziğini açıyorum hem ışığını bazen 2 dakika kadar öylece duruyor.ayamda sallayarak uyutuyordum iki gündür istemiyor kucagimda gaz çıkarır pozisyonda uyuyor. Lolo geçmiş olsun canım. Hasta olunca bebekle uğraşması zor oluyor. Rabbim bebislerimzide bizlerede ( e babalarid analim) babalaradasaglik versin ) herkese bol uykulu geceler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…