2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar ya moralim çok bozuk o kadar dikkat etmeme rağmen çatlamaya başladım kilomuza kontrol edemiyorum artık siz ne durumdasınız ???

canım çatlakları takma hiç istediğin kadar dikkat et eğer cildin müsaitse çatlıyosun.. ilk gebeliğimde sürmediğim şey kalmadı ama yine de çatladım. kilomu da takmıorum zaten çok az kaldı doğuma bu saatten sonra 2 eksik 2 fazla farketmez benim için

allah şifalar versin anneciğine bebişin de sağlıkla doğsun inşallah. mümkün olduğunca stres yapmamaya çalış. söylemesi kolay tabi ama üzüldüğün zaman bebişini düşün onun sana çok ihtiyacı var senin her hissettiğini o da hissediyor o da üzülüyor. aklına kötü şeyler getirmemeye çalış allah yardımcın olsun

Kızlar bebeğim aşağıya doğru baskı yapıyor sanki çıkacakmış gibi hissediyorum böle bir şey batıyor gibi idrar keseme de baskı yapıyor biraz daha zorlarsa sanki kesem patlayacakmış gibi oluyor benim gibi olan var mı yoksa erken doğum belirtisi mi bu durmuyor hiç

Aynısı bana da oluyor asagıya indi muhtemelen eliyle karıştırıyo oraları hınzır :) erken dogumdan falan korkma relax ol haftalarımız iyi. Allahın izniyle bişey olmaz :))

kızlar akıntı ve su gelmesi ile ilgili yazmıştım ya. dayanamadım dr a ilçedeki dr.a gittim iyiki de gitmişim. su dediğim amniyotik su değilmiş.akıntıdan dolayı öyle oluyomuş. fitil verdi. alltan muayene etti çook kötüydü iltihabı temizledi çok fazla iltihabın var dedi erken doğuma neden olabilir dedi peynir kesiği şeklindeymiş.ama iç çamaşırıma öyle gelmiyodu.tıkamış burayı dedi batikon sıktı temizledi iyice doraxyl diye fitil verdi.onu kullanacam. nst ye de girdim bu arada kendi drum hiç girdirmemişti normal dedi doktor hafif kasılmalar var o da çok normal dedi. bide kendi drum çatı muayenesine gerek yok demişti. burdaki ebeler normal doğumda önceden mutlaka yapılması lazım diyor. anlamadım gitti drları yaa.benimki niye gerek yok dedi ki.bugün sinir oldum druma bide özele gidiyorum.devlettekiler daha çok ilgilendi valla.

db55 Ne guzel ya. Bir an once kavusmus yavrusuna. Ben de 36. haftadan sonra bol bol hurma yiycem gelsin diye. Kucagima alasim var bir an once.

Aynen bende senin modundayım :))

Son düzenleme:
Kızlar bahsettiğiniz su gibi akıntı 1 atdır bendede var. Yarın dr a sorucam. Birden yarım cay bardagı akıyo içimden sanki.

cnm annene çok geçmiş olsun.allah acil şifalar versin.inş torunu ona çok iyi gelecektir.sende kendine dikkat et.
teşekkürler canım

canım tansiyon problemi yaşayan arkadaşları bilmiyorum,malum nedenlerden giremedim buraya hiç kaç aydır.bilgi alışverişinde bulunmak isterim. İyi dileklerin için de tşk ederim canım..

canım Allah annene şifa versin, bebeğin de iyi canını sıkma onun için Allah ona da iyilik versin inşallah...

geçmiş olsun canım...
teşekkür ederim.Allah razı olsun..

Allah kabul etsin canım..ben de sizlere ediyorum..

Hayırlı cumalar canım

Sağolasın...Doğru diyosun cnm.Bebiş etkilendimi stresimden diye vicdan azabı çekiyorum ya...

Bu arada iştah durumlarınız nasıl,genel soruyorum...benim açıldı gibi son aylara girince.normalde bu kadar iştahlı değildim hamilelikten önce...Yine de baskılamaya çalışıyorum...

Bugun doktora gittik eşimle oğlum 2100 gr olmş maşallah ama önceden hep iki hafta ilerde görunuyodu şimdi durm acaba aşka doktora gittik utrason makinesi fark ediyomu acaba bilmyorum çok uzuldum niye böyle oldu geti gitti anlamadım

benim 28den beri öyle. dinlenince geciyor. ben sormustum dogum sancısı o sekilde olmuyormus. benim bebegim asagıda durdugu icin baskı yapıyormus..

valla özel hastaneler piyango gibi, bende sogudum gittigim hastanelerden. buyuksehirde olmak lazım adamakıllı bir ozel hastane bulmak için. kendi memleketimde (ankara) gittigim poliklinikteki cihazlar ve doktorlar bile suan gittigim güya özel hastanelere on basarlar ama yapabileceğimiz birsey yok, Allah'a emanetiz...

utrason makinası fark ediyor. ben iki doktora birden gidiyorum bir aydır nerdeyse, ikisinde de farklı cıkıyor:) zaten yaklasık degerler bunlar kafana takma...

bu arada bebegin dolabını yerlestiremiyorum cunku dolap kokuyor ve silinmesine kapagı acık olmasına ragmen koku gitmiyor. yerlestirsem kıyafetlerini onlarada kokusu siner mi acaba?

hımm çok ilginçmiş :26: ne diyelim yeter ki sağlıklıca ve vaktinde gelsinler ne gerkirse katlanıcazz inşallah

canım görüşürüz, mide yanman mı var ?
yok canım halaaaaa ciddi anlamda bulantı-kusma sorunum devam etmekte uff mahfoluyorum candaşımm ama bebeğim iyi bakalım her sıkıntıya katlanmadık mı bu da geçecek yeter ki bebişlerimiz sağlıklıca ve vaktinde gelsinler kollarımıza az kaldı az

canım hiçç canını sıkma parasını almayı biliyorlar herkes işini iyi yapmalı tekrar düzeltilir ilgilensinler bi zahmet

Kizlar okudugum bir haber uzerine aklima boyle bir soru geldi.
Sezeryan dogumda mi cok kanama olur, normal dogumda mi? Ben regl olurken cok kanamam oluyordu korkuyorum simdi.
canım sezeryanda da kanam oluyormuş diye duydumm

canım bende canped aldım büyük marketlerde de bulabilirsin benim gibi

canım benim aslında benim bebek de göstermedi biz 34 haftalıkken sormuştuk dr a oda dediki ben emin olmasam dosyana kız diye yazmazdım dedi bi daha bi daha bakmamın anlamı yok dedi ne bileyim bende bu yüzden kızım geliyo diye yazdım inşallah dr. amcası yanılmaz

hepsi canim karisikama artik ruyalarima giriyor.ordada belli olmuyorkotu kabuslarda goruyorum bu yuzden.
canım aynen bende rüyalarımda görüyorummm bebişimi

34.haftada 4kg mı hay masallahhhhhh benim yavrum 34 de anca 2.5 kg olur miniğim benim
aynen benim bebiş 34 de 2 kilo 130 gr. dı bakalım yarın kaç kilo olmuş

Ne guzel ya. Bir an once kavusmus yavrusuna. Ben de 36. haftadan sonra bol bol hurma yiycem gelsin diye. Kucagima alasim var bir an once.

Anladim cnm. Bende de kansizlik var da o yuzden endiselendim.
korkma canım inşallah kan ilacınla hallolacak

ben hurma yemeye başladım bugün itibariyle cnm.. :26: :26: :26:
36.haftamız dolmak üzere..umarım erken değildir.takvimdede son 30 gün diyo az kaldı gibime geliyo zaten :18:
evet bende yemeye başladım ama zaman zaman unuttuğum oluyor yaa

amin canım inşallah bu arada hayırlı cumalar

ya o bende de var baklaım yarın kontrolüm var nst de usg de ne yorumlar alacağım :26:

aa çok geçmiş olsun hadi iyiki gitmişsin dr a dr. işi şans işi tatlım yaa kimimiz memnunuz kimimiz değil ben çok memnunum dr umdan hepimz inşallah memnun kalalım

canım üzülme lütfe son ayda anne de bebek de fazla kilo alırmış sağlık ocağı hemşiresi böyle söylemişti bana mesela benimde bebeğim 34 de 2,130 gr. dı yarın kontrolüm var ve 36 hatalık olacağım bakalım fark kaç atmış

bu arada bebegin dolabını yerlestiremiyorum cunku dolap kokuyor ve silinmesine kapagı acık olmasına ragmen koku gitmiyor. yerlestirsem kıyafetlerini onlarada kokusu siner mi acaba?
çok tecrübeli değilim çünkü benim bebeğimin odası mobilyası yok sadece beşiğimiz var oda yatak odasında ama bence halaa vakit varken havalandırmaya bak koku eminim gidecektir kıyafetlere sinede bilir yaa sanki :26:

midem kötü diye apar-topar çıkmıştım ya sonra komşu çağırdı çaya db55 duymasın yeni geldim ve hemen çıkmam lazım kociş gelecek yemek ti sofraydı offf şu işleri yapmaya halim yok amaaa hadi bana müsade yine sizlere hoş sohbetler

ben de hayret ettim rakamdan metreden haberi olmayan biri yapmış gibi, ölçüler yanlış, yamuk yumuk kesilmiş, dikişler berbat... neyse sakinledim artık, sağlık olsun, bi götürücem düzeltsin diye, sorun çıkarırsa napıyım bi daha diktiririm ya da başka biyere düzelttirebilirim belki, çünkü verdiğim ölçülerden büyük olmuş sanırım kesilerek düzeltilebilir... sağlık olsun yeter ki...
ya şu akıntı bugün yine olmuş bende de su gibi olan, inşallah önemli değildir 5 şubatta doktor randevum var sorarım artık doktoruma ama ben ilaç kullanmaktan korkarım, biraz daha su içeyim bari...

canım ondan oluyo galiba, ama artık takmıycam, napalım oldu bi kere düzelttiricem bi şekilde artık, ben aslında işlerimde böyle aksilikler çıktıkça gecikicem diye korkuyorum çünkü aksi giden bi iş öbürürünü aksatıyo, neyse bugün bebeğimin çamaşırlarını ütülüyorum dura dinlene hala da devam ediyorum öyle tatlı bi yorgunluk ki...

büyük marketlerde de oluyo canım, kipada gözüme çarpmıştı ben de almayı düşünüyorum canım...

annem yaptırmıştı kapitoneleri, şimdi ben bi gidip konuşucam kadınla neden olmuş bu kadar kusurlu nasıl olabilir ben de merak ediyorum...baya baya bitiyo işler işte ama daha var canım, kalan herşeyi de yıkadım bugün yarın öbür gün onların da ütüleri tamamlanır hastane çantamı da tamamlar kapatırım, mobilya kokosu tam anlamıyla çıkmıyo canım uzun uzun havalandırıcaksın mecbur, şimdiden hayırlı olsun size de, inşallah bizimkiler gibi sorun yaşanmaz sizin mobilyalarda da... her fazlalığı yatak odasına koyabildiğine göre yatak odan baya büyük senin o da iyi, benim öyle bi şansım olmazdı, hiç bi fazlalığa yer yok evde...

ben de özele gidiyorum ama doktorum bana da 37.haftada çatı muayenesi yapacağını söylemişti canım, normal doğum istesem de bu çatı muayenesine göre yapıp yapamayacağım belli olurmuş... şu akıntılar olmasın bizi korkutmasın ya ben ilaç kullanmak istemiyorum ...

canım bizim iki haftadır nerdeyse gece gündüz cam açık dolap kapakları çekmeceler açık havalanıyo 3 kere sirkeli suyla silindi hala da çıkmadı koku, mecbur yerleştiricem artık yıkanıp ütülenenleri, ama kapakları çekmeceleri açık tutucam, ve o odasın camını açmıycam artık toz olmasın diye, evde başka bi camı sürekli açık tutup gündüzleri öyle havalandırıcam...

Kızlar akıntıdan bahsetmişsiniz bende de çok var hamileligin ilk zamanları beyaz kokulu idi şimdi sarı kokulu aşırı çok doktor fitil verdi bir kere koydum ama çok rahatsız oldum beceremedim bıraktım inşallah bir zararı olmaz

makina farkeder.. ya biz anneler ne kadar çok kıloya takıyoruz bende öyleyim malesefff...sanki kılolu olunca saglıklı oluyomus gıbı bı kanı var bızde ama öyle degıl.. 4kg ın üstü cocuk genelde sekerden dolayı öyle oluyo..saglıklı degıl işte...

amannn ne bıleyım bı türlü kendıme şunu anlatamadım kı arkadaşım sana yardımcı olayım:44:

cnm korkutmak gibi olmasında normal akıntı olsa sıkıntı degılde kokulu olunca enfeksıyon göstergesi biliyorsun..bu yuzden ne kadar rahatsız olsanda fıtılı ihmal etme.. haftanda cok ılerı degıl çünkü...

kızlar bu gün doktora gittim önceki bıraktığım doktora geri döndüm
doktor biraz sitem etti ama olsun
neyse ultrasona girdim bişey demedi
ara ara sancım olduğunu söyleyince nst istedi
o ara ben nst deyken işi çıkmış yerine başka bi doktoru bırakıp gitmiş
sonucuma diğer doktor baktı sancı görünüyo ama bana hiç bişey demedi
sancım olursa gidicekmişim olmazsa 2 hafta sonra kontrole çağırdı
bende eve geldim
ama içim hiç rahat değil nst de sancı çıkması önemli bi durum değilmiki
hiç bir açıklama yapmadığı için endişeliyim
kendi doktorumu aradım
ben telefon eder sorarım dönerim size dedi ama yarım saat geçti hala aramadı doktor

maşallah oğluna kaç haftalık bebişin merak ettim benim oğlumun kilosuda 2900 doktorum çok fazla dedi senin doktorun kilosuna ne dedi. biide sat a göre 10 gün ileride usg de 36 haftalık çıktı

Canım ben kontrole gittiğimde ,yani oğluşumun ağırlığı 2.900 çıktığında 34+2'ydim ...
Benim doktorumda kafa ölçüsü ve ağırlığına bakarak senin bebiş 36+5 gözüküyo dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…