Kızlar ya moralim çok bozuk o kadar dikkat etmeme rağmen çatlamaya başladım kilomuza kontrol edemiyorum artık siz ne durumdasınız???
günaydın arkadaşlar.Hamileliğimin başlarında buraya yazıp sizle paylaşmıştım bebek beklediğimi.Bir daha girip de yazamadım.Dün doğum iznine ayrıldım 33+1 de.Ben girmeyeli doğum yapan arkadaşımız ble olmuş.Çok duygulandım.Herkese hayırlı doğumlar diliyorum........Benim hamileliğime gelirsek,kimsenin canını sıkmak istemem ama sadece paylaşmak istedim,içime at at artık yıprandım,gebelik tansiyonuyla uğraşıyoruz hamileliğimin 4.ayından beri.3 aylık hamileydim,ani bir şekilde anneme lösemi teşhisi konuldu.Annem o tarihten beri şehir dışında hastanede yatarak kemoterapi tedavisi görüyor.doğumumda da olamayacak burda.olsun sağlığı iyi olsun da razıyım ben.bunlarla uğraşmaktan paylaşımda da bulunamadım.hamileliğimi de yaşayamadım.Allah bebeğime ve anneme sağlık versin.Bu arada geçen hafta dr. kontrolüne gittiğimizde bebeğin suyunun epey azaldığını ve ağırlığının biraz geriden geldiğini öğrendik.Tabi ki stres ve tansiyondan,erken doğumdan bahsetti dr.um.Bebek etkilenmeye başlamış dedi.yarın kontrolümüz var .İnşallah iyidir bebeğin durumu.
Kızlar bebeğim aşağıya doğru baskı yapıyor sanki çıkacakmış gibi hissediyorum böle bir şey batıyor gibi idrar keseme de baskı yapıyor biraz daha zorlarsa sanki kesem patlayacakmış gibi oluyor benim gibi olan var mı yoksa erken doğum belirtisi mi bu durmuyor hiç
teşekkürler canımcnm annene çok geçmiş olsun.allah acil şifalar versin.inş torunu ona çok iyi gelecektir.sende kendine dikkat et.
Herkse gunaydınnnnnn, hepimiz için çok güzel bir gun olsun inşallahhh.
canım ALLAH annene acil şifalar versin, burda geceyimben adlı arkadaşımında aynı tansiyon sorunu var hatta onun ki baya ileri gibi ama şükür şimdiye kadar iyi götürdü. Senin de oyle olacak inşallah ama stres cok büyük etken zor ama bebeğini düşünerek kendini motive et ve stres yapma...Suyun için de bol bol su iç ve bulabilirsen armut ye..
AYŞEONUR VE bersu ne olur stres yapmayın, her şey guzel olacak bebişler sapasağlam gelecek inşallah
SELALMAZ, ellerine sağlık bayıldım yaptıklarına ve kısakndım :) neden ben bu kadar beceriksizim yaaaaaaaaa, evde boş boş oturuyorum su an elimden bi şey gelse yapsam ama yok ne başladıysam beceremedim
teşekkür ederim.Allah razı olsun..canım Allah annene şifa versin, bebeğin de iyi canını sıkma onun için Allah ona da iyilik versin inşallah...
geçmiş olsun canım...
allah yardımcınız olsun canım, canı gönülden ettim duanı anneciğine ve kuzucuğuna
ayyyyy kıyamam ya
sen özendikçe böyle şeyler hep seni buluyor
kıvırcığa katılıyorum, dikenlere ver hatalarını telafi etsinler
ama yine de tüm bu olanlara fazla takılıp üzme kendini
slmlar herkese.hayırlı cumalar..
kontrole gidenlerin güzel haberlerini almak sevindirici..maşallah size kızlar
hayırlısıyla sona yaklaşıyoruz artık.allah sorunsuz bi şekilde hamilelik sürecini tamamlamayı nasip etsin hepimize...
allah şifalar versin anneciğine bebişin de sağlıkla doğsun inşallah. mümkün olduğunca stres yapmamaya çalış. söylemesi kolay tabi ama üzüldüğün zaman bebişini düşün onun sana çok ihtiyacı var senin her hissettiğini o da hissediyor o da üzülüyor. aklına kötü şeyler getirmemeye çalış allah yardımcın olsun
Kızlar bebeğim aşağıya doğru baskı yapıyor sanki çıkacakmış gibi hissediyorum böle bir şey batıyor gibi idrar keseme de baskı yapıyor biraz daha zorlarsa sanki kesem patlayacakmış gibi oluyor benim gibi olan var mı yoksa erken doğum belirtisi mi bu durmuyor hiç
kızlar akıntı ve su gelmesi ile ilgili yazmıştım ya. dayanamadım dr a ilçedeki dr.a gittim iyiki de gitmişim. su dediğim amniyotik su değilmiş.akıntıdan dolayı öyle oluyomuş. fitil verdi. alltan muayene etti çook kötüydüiltihabı temizledi çok fazla iltihabın var dedi erken doğuma neden olabilir dedi peynir kesiği şeklindeymiş.ama iç çamaşırıma öyle gelmiyodu.tıkamış burayı dedi batikon sıktı temizledi iyice doraxyl diye fitil verdi.onu kullanacam. nst ye de girdim bu arada kendi drum hiç girdirmemişti normal dedi doktor hafif kasılmalar var o da çok normal dedi. bide kendi drum çatı muayenesine gerek yok demişti. burdaki ebeler normal doğumda önceden mutlaka yapılması lazım diyor. anlamadım gitti drları yaa.benimki niye gerek yok dedi ki.bugün sinir oldum druma bide özele gidiyorum.devlettekiler daha çok ilgilendi valla.
Bugun doktora gittik eşimle oğlum 2100 gr olmş maşallah ama önceden hep iki hafta ilerde görunuyodu şimdi durm acaba aşka doktora gittik utrason makinesi fark ediyomu acaba bilmyorum çok uzuldum niye böyle oldu geti gitti anlamadım
hımm çok ilginçmiş :26: ne diyelim yeter ki sağlıklıca ve vaktinde gelsinler ne gerkirse katlanıcazz inşallahsifaacm sağol canım. Duruş şekli yüzgeliş olarak tanımlıyorlar netten bakarsan görebilirsin. Binde 2 kişide görülen bi durummuş normal doğum şansıda çok azms. Büyük ihtimal sezeryan olacak 15 20 gün kaldı en çok:)
yok canım halaaaaa ciddi anlamda bulantı-kusma sorunum devam etmektecanım görüşürüz, mide yanman mı var ?
canım hiçç canını sıkma parasını almayı biliyorlar herkes işini iyi yapmalı tekrar düzeltilir ilgilensinler bi zahmetkızlar canım sıkıldı yine, bebek odası dolap içleri için kapitoneler dikilmişti, dün odamızı tamamen yerleştirip son bi silip yıkadığım kapitonleri yerleştireyim dedim, facia, hiçbi ölçü verdiğim ölçülerle tutmuyo, hepsi yamuk yumuk kesilmiş, hem verdiğim ölçülerden büyükler, dikişler berbat, napıcam bilmiyorum, artık bu saatten sonra çarşıya nasıl gidilcek yeniden kime diktirilecek sinir oldum... bizde toparlanmaya çalışıyoruz 2 gündür, dün bebeğimin çamaşırlarını da yıkadım, şimdi ütülüycem onları, kalan havlu, nevresim, alt açma, emzirme yastığı, yatış destek yastığı kılıfı gibi şeyleri de yıkadık kurursa yarın da onları ütülerim artık, benim pijamalarım emzirme atletlerim de yıkancak bugün, yarın hepsi tamamlanır heralde artık... yavaş yavaş toparlanıyoruz artık da şu kapitoneler çok canımı sıktı, offffff.....
canım sezeryanda da kanam oluyormuş diye duydummKizlar okudugum bir haber uzerine aklima boyle bir soru geldi.
Sezeryan dogumda mi cok kanama olur, normal dogumda mi? Ben regl olurken cok kanamam oluyordu korkuyorum simdi.
canım bende canped aldım büyük marketlerde de bulabilirsin benim gibiben de birazdan çıkıcam arkadaşlar doktor için
randevumuz 3.30 da
çıkmışken hasta bezi de alacağım, canped inki önerilmişti sanırım burada
bu bez eczanelerde mi satılıyor arkadaşlar?
çıkışta da kayınvalidemlere gideceğim
biraz geç cevap yazarım ama mutlaka yazarım canlar
canım benim aslında benim bebek de göstermedi biz 34 haftalıkken sormuştuk dr a oda dediki ben emin olmasam dosyana kız diye yazmazdım dediselamlar kizlAR.ben doktordan geldim.cok sukur herseyimiz yolunda.nst yapildi,alttan bakildi bir sorunumuz yok simdilik.benimminigimin cinsyet.bu seferde belli olmadi. canimya cok utangac ama 1 hafta geriden geliyor.:2::2:ama sorun degilmis.kizim 2 hafta geriden geliyordu.sadece 2 hafta gec oldu.ve kilosuda 3.5 di.ablasina benziycek kuzum
kontroled gidicek arkadaslar SWEET,PAPATYA,BELGIN,SELALMAZ insallah guzel haberlerle donersiniz sizde
bu arada diger kontrolum 18 subatda
canım aynen bende rüyalarımda görüyorummm bebişimihepsi canim karisikama artik ruyalarima giriyor.ordada belli olmuyor kotu kabuslarda goruyorum bu yuzden.
aynen benim bebiş 34 de 2 kilo 130 gr. dı bakalım yarın kaç kilo olmuş34.haftada 4kg mıhay masallahhhhhh benim yavrum 34 de anca 2.5 kg olur miniğim benim
korkma canım inşallah kan ilacınla hallolacakNe guzel ya. Bir an once kavusmus yavrusuna. Ben de 36. haftadan sonra bol bol hurma yiycem gelsin diye.Kucagima alasim var bir an once.
Anladim cnm. Bende de kansizlik var da o yuzden endiselendim.
evet bende yemeye başladım ama zaman zaman unuttuğum oluyor yaaben hurma yemeye başladım bugün itibariyle cnm.. :26: :26: :26:
36.haftamız dolmak üzere..umarım erken değildir.takvimdede son 30 gün diyo az kaldı gibime geliyo zaten :18:
amin canım inşallah bu arada hayırlı cumalarslmlar herkese.hayırlı cumalar..
kontrole gidenlerin güzel haberlerini almak sevindirici..maşallah size kızlar
hayırlısıyla sona yaklaşıyoruz artık.allah sorunsuz bi şekilde hamilelik sürecini tamamlamayı nasip etsin hepimize...
ya o bende de var baklaım yarın kontrolüm var nst de usg de ne yorumlar alacağım :26:Kızlar bebeğim aşağıya doğru baskı yapıyor sanki çıkacakmış gibi hissediyorum böle bir şey batıyor gibi idrar keseme de baskı yapıyor biraz daha zorlarsa sanki kesem patlayacakmış gibi oluyor benim gibi olan var mı yoksa erken doğum belirtisi mi bu durmuyor hiç
aa çok geçmiş olsun hadi iyiki gitmişsin dr akızlar akıntı ve su gelmesi ile ilgili yazmıştım ya. dayanamadım dr a ilçedeki dr.a gittim iyiki de gitmişim. su dediğim amniyotik su değilmiş.akıntıdan dolayı öyle oluyomuş. fitil verdi. alltan muayene etti çook kötüydüiltihabı temizledi çok fazla iltihabın var dedi erken doğuma neden olabilir dedi peynir kesiği şeklindeymiş.ama iç çamaşırıma öyle gelmiyodu.tıkamış burayı dedi batikon sıktı temizledi iyice doraxyl diye fitil verdi.onu kullanacam. nst ye de girdim bu arada kendi drum hiç girdirmemişti normal dedi doktor hafif kasılmalar var o da çok normal dedi. bide kendi drum çatı muayenesine gerek yok demişti. burdaki ebeler normal doğumda önceden mutlaka yapılması lazım diyor. anlamadım gitti drları yaa.benimki niye gerek yok dedi ki.bugün sinir oldum druma bide özele gidiyorum.devlettekiler daha çok ilgilendi valla.
canım üzülme lütfe son ayda anne de bebek de fazla kilo alırmışBugun doktora gittik eşimle oğlum 2100 gr olmş maşallah ama önceden hep iki hafta ilerde görunuyodu şimdi durm acaba aşka doktora gittik utrason makinesi fark ediyomu acaba bilmyorum çok uzuldum niye böyle oldu geti gitti anlamadım
çok tecrübeli değilim çünkü benim bebeğimin odası mobilyası yok sadece beşiğimiz var oda yatak odasındabu arada bebegin dolabını yerlestiremiyorum cunku dolap kokuyor ve silinmesine kapagı acık olmasına ragmen koku gitmiyor. yerlestirsem kıyafetlerini onlarada kokusu siner mi acaba?
canım götür yaptırdığın yere düzeltsinler bozdukları işi, gerekirse alsınlar kumaşı diksinler baştan. sen ölçüleri verdin sonuçta. nasıl iş yapıyorlar anlamıyorum. Madem terzisin ya da bu işi yaptığını iddia ediyosun bi kapitoneyemi becerememiş.
ben de enfeksiıyon falan olabilir mi diye korkuyorum. Bir de akıntımda önceden koku olmadı şimdi hafif koku var, kaşıntı yok ama.
inşallah canım
allah yardımcınız olsun canım, canı gönülden ettim duanı anneciğine ve kuzucuğuna
canım aslında girdim nete, hatta sen beni görmüşsün
cevap yazıp çıkamadım, kendimi banyoya zor attım
randevumuz 3.30 da
bakalım ne diyecek doktor amcamız
evet canım sezaryen olacağım
hem tüp bebek olduğu için riske atmak istemiyorlar
hem de kızımın kafası kasığımda
oğlumun kafası göğsümün altında,
zaten normal doğum olmazmış
hemşire söylemişti canım o ihtimali biliyorum ama kondurmak istemedim, bir kaç hafta dayansınlar istiyorum
sana da çok geçmiş olsun canım
ikinize de çok geçmiş olsun canım
ellerine ve emeğine sağlık, çok güzel olmuş
inşallah sağlıcakla doğsun da dediğin gibi nasıl doğduğunun pek bi önemi yok belgincim
o zaman napıyoruz belgincim
suyu içip, totoyu sola devirip yatıyoruz
ayyyyy kıyamam ya
sen özendikçe böyle şeyler hep seni buluyor
kıvırcığa katılıyorum, dikenlere ver hatalarını telafi etsinler
ama yine de tüm bu olanlara fazla takılıp üzme kendini
ben de birazdan çıkıcam arkadaşlar doktor için
randevumuz 3.30 da
çıkmışken hasta bezi de alacağım, canped inki önerilmişti sanırım burada
bu bez eczanelerde mi satılıyor arkadaşlar?
çıkışta da kayınvalidemlere gideceğim
biraz geç cevap yazarım ama mutlaka yazarım canlar
neden öyle olmuş ya üzüldüm şimdi...ama canını sıkma tatlım bazen böyle şeyleri çok takıyoruz.değiştirme şansın varsa değiştr yoksa üzülme..sen çoğu işini bitirdin çok şükür darısı bana bugün mobilyalar gelecek..bebeğin odasını dün akşam boşalttık ama yatak odamıza koydum bütün fazlalıkları derin dondurucum da dahil olmak üzere bebek arabası ütü masası halı offf !! bir tane kapalı balkonum olsaydı ne güzel olacaktı...şimdiden sıkıntı bastı bana ben çok eşyayı sevmem =((( bende haftaya yapacğım yıkama ve ütüleme işlerini ...umarım mobilyaların kokusu çabuk geçer =)
kızlar akıntı ve su gelmesi ile ilgili yazmıştım ya. dayanamadım dr a ilçedeki dr.a gittim iyiki de gitmişim. su dediğim amniyotik su değilmiş.akıntıdan dolayı öyle oluyomuş. fitil verdi. alltan muayene etti çook kötüydüiltihabı temizledi çok fazla iltihabın var dedi erken doğuma neden olabilir dedi peynir kesiği şeklindeymiş.ama iç çamaşırıma öyle gelmiyodu.tıkamış burayı dedi batikon sıktı temizledi iyice doraxyl diye fitil verdi.onu kullanacam. nst ye de girdim bu arada kendi drum hiç girdirmemişti normal dedi doktor hafif kasılmalar var o da çok normal dedi. bide kendi drum çatı muayenesine gerek yok demişti. burdaki ebeler normal doğumda önceden mutlaka yapılması lazım diyor. anlamadım gitti drları yaa.benimki niye gerek yok dedi ki.bugün sinir oldum druma bide özele gidiyorum.devlettekiler daha çok ilgilendi valla.
bu arada bebegin dolabını yerlestiremiyorum cunku dolap kokuyor ve silinmesine kapagı acık olmasına ragmen koku gitmiyor. yerlestirsem kıyafetlerini onlarada kokusu siner mi acaba?
makina farkeder.. ya biz anneler ne kadar çok kıloya takıyoruz bende öyleyim malesefff...sanki kılolu olunca saglıklı oluyomus gıbı bı kanı var bızde ama öyle degıl.. 4kg ın üstü cocuk genelde sekerden dolayı öyle oluyo..saglıklı degıl işte...Bugun doktora gittik eşimle oğlum 2100 gr olmş maşallah ama önceden hep iki hafta ilerde görunuyodu şimdi durm acaba aşka doktora gittik utrason makinesi fark ediyomu acaba bilmyorum çok uzuldum niye böyle oldu geti gitti anlamadım
Kızlar akıntıdan bahsetmişsiniz bende de çok var hamileligin ilk zamanları beyaz kokulu idi şimdi sarı kokulu aşırı çok doktor fitil verdi bir kere koydum ama çok rahatsız oldum beceremedim bıraktım inşallah bir zararı olmaz
maşallah oğluna kaç haftalık bebişin merak ettim benim oğlumun kilosuda 2900 doktorum çok fazla dedi senin doktorun kilosuna ne dedi. biide sat a göre 10 gün ileride usg de 36 haftalık çıktı