2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
arkadaslar bebegim icin aldıgım emzik ve biberonu nasıl dezenfekte edebilirim kaynatsam emzik erirmi acaba?????

kaynar suda 5 dak. falan bekletilecek diye duymuştum canım, ama kaynatılabiliyo mu bilmiyorum, biraz daha araştırmak lazım...

Zatennn gecelik götürüyoruz ya o sebeptennnnnn
Olmadı bi de anne pijaması götürürüz....:KK9:
Ben arada giyiyorum da anneminkilerden kocacık gülüyooooo:KK9:

benim durumum daha vahim, ben kocamın pijamalarını giyiyorum :)

Kızlar herkese günaydın..

ben de haftasonu çantamı hazırlayacağım..ama karar veremediğim şeyler var..Mesela hastaneye giderken veya çıkarken nasıl bir kıyafet giymeli...

hastane terliği nasıl olmalı? Sabo ları istemiyorum ama diğerleri de ev terliği gibi olur mu peluş terlikler acaba?

Hastanede kaç takım gecelik veya pijama gerek.Ben 2 adet düşünüyorum 3. ye ihtiyaç olur mu dersiniz?

Bir de yanımızda götüreceğimiz emzik,biberon u önce kaynatsak mı evde?henüz paketinde bnmkiler.?

Ben şimdi bide doğumdan sonra ne giyeceğimi düşünğyorum rahat emzirebileceğim önden düğmeli kıyafetler almam lazım sanırım..

bence eşofman gibi rahat bişeyle gitmeli hastaneye, çokışta da yine eşofman gibi rahat bişeyle çıkılmalı, hatta önü açılabilen (emzirme için ) bişey daha mantıklı bence...
hastane terliği de bence peluş uygun değil, aynı terlikle wcye lavaboya gidileceği düşünülürse... ama banyoya ayrı bi terlik götürülecekse peluş bi hastane terliği pijamaların altında şık olacaktır...
kanama için hasta bezi gibi önlemler alınacaksa bence 2 takım yeterli olacaktır, ben bi gecelik bi pijama takımı götürücem...
biberon ve emzik mutlaka sterilize edilmeli ama kaynatmalı mı kaynar suda bekletilmeli mi ona tam emin değilim...
doğum sonrası önü açılabilen ev giysileri almak lazım bence de, önümüzdeki hafta ben de böyle bişeyler almayı düşünüyorum...

Günaydın herkese.kızlar dün işten eve giderken ayağın öyle bir kaydıki anlatamam.allahtan eşimin koluna girmiştim düşmedim.o olmasaydı sırt üstü yere çakılırdım.ama bacak arası 1 metre kadar acıldı.ve sonra eve gidene kadar sanki ara ara sızı yaptı karnım.eve gidince uzandım biraz.herzaman kıpır kıpır olan kızım dünden beri sadece 1 kere kısa bir tekme attı.şimdi korkuyorum bişey oldumu diye.çalışıyorumda.

geçmiş olsun canım ya Allah korkutmasın, bişey yok heralde şimdi...

Günaydın herkese.kızlar dün işten eve giderken ayağın öyle bir kaydıki anlatamam.allahtan eşimin koluna girmiştim düşmedim.o olmasaydı sırt üstü yere çakılırdım.ama bacak arası 1 metre kadar acıldı.ve sonra eve gidene kadar sanki ara ara sızı yaptı karnım.eve gidince uzandım biraz.herzaman kıpır kıpır olan kızım dünden beri sadece 1 kere kısa bir tekme attı.şimdi korkuyorum bişey oldumu diye.çalışıyorumda.[/QU
geçmiş olsun canım.. doktorunu aradın mı?

geçmiş olsun canım.. ben 15 gündür hastayım...

bişey soracam kızlar.. siz uyumuyor musunuz? bence bu uyuma fırsatlarını değerlendirin çünkü doğunca 2 sene uykusuz her gece olacak... ben dün saat 10 olmadan uyumuşum kızımla.. mide ağrısı çekenler doktorundan şurup istesin.. ben ilaç ismi vermeyecem ama içtiğim şurup bayağı rahatlatıyor beni....

ben de uyuyamayanlardanım canım, hergün bikaç saat bölük pörçük uykuyla duruyorum...

ya cnm ben tüy dökücü krem kullanıyorum bir zararı yoktur herhalde:/

ben zararlı olabileceğini düşünüyorum canım, bence kullanmadan önce mutlaka doktoruna sor...

kızlar kızıma aldığım oda takımı birde emzirme koltuğu var daha gelmedi ama =) bakalım beğenecek misiniz?
Eki Görüntüle 617577 Eki Görüntüle 617578

canım çok şık ve sevimli tam bebek odası, güle güle kullanın, daha önce başka bi model beğenmiştin diye hatırlıyorum ondan vaz mı geçtin...

ben hacı şakir bebe sabun tozu aldım ektra durulama yapıyorum kokusu çok güzel .ama sıvı deterjanda deneyeceğim merak ediyorum ama sabun gibi doğal kokmaz sanırım

ben de hacışakirin toz sabununu almıştım, hastaneye gidecek benim geceliğim bebeğimin giysileri falan ananemizdeyken yıkandı, ekstra durulama falan yapmadan 30 derecede yıkadık hiç sabun kalıntısı yoktu, askıda çok güzel kokuyolardı ama kuruyunca hiç koku kalmamış, ki bence daha iyi daha sağlıklı bi durum bu... memnun kaldım yani, bundan sonra da ek gıdalara başlayana kadar sabun tozuyla devam edebilirim...

slm kızlar bugün çarşıydı, şuydu buydu kendimi çok yordum galiba. biraz da ağır kaldırdım sanırım. eve geldiğimde siyaha yakın kanamam oldu. dr mu aradım hastahaneye yönlendirdi. hastahanede sancı falan çıkmadı bebeğin de kalp atışları var. bol bol dinlen dediler. devam ederse gel dediler.inşallah bişey lmaz, çok korkuyorum. sizlerde böyle bişey yaşayan var mı, neler yaşadınız, dinlenmek dışında ne yapılabilir? hepinize kolaylıklar.:18:

canım artık herkes dikkat etsin kendisine fazla yormamalıyız kendimizi ne olursa olsun...

biz de dün yine alışverişteydik. Anakucağı ve bebek arabası kalmıştı. artık eşimle alışverişe gitmek eziyet olmaya başladı ben kararsız bir insanım bu da onu sinir ediyor. Gıcık olmaya başladım kendisine, bazen hamile olduğumu unutuyor herhalde. bazen sinirimden ağlayasım geliyor zor tutuyorum kendimi. bebeğimize bişeyler almak keyif mi eziyet mi belli değil yani. Uyuz adam:KK4:

Gelelim muayenemize :) Dün sabah ordaydık.yine yüzünü göremedik kafasını karaciğerinize yaslamış elleri ayakları serbest aşağı çok vuruşlar yapar dedi. gerçekten de sürekli alttan vuruşları var altıma kaçırıcak gibi oluyorum sık sık :) kilosu 2000miş. kafa çapını sordum tam rakam söylemedi 1 hafta ileride çok önemli değil dedi. önceden 2 hafta diyordu... severken hiç zorluk çekmeyeceksiniz yanakları maşallah dedi hakikatten bir yanak var görmeniz lazım :KK9: canım yaa. bir de karnımı sağdan-soldan ve aşağı-yukarıdan elleri arasına alıp tartıyo gibi bir hareket yaptı şaşırdım o ne içindi acaba :44: sonra aşağılara doğru bakıp suyun iyi dedi biraz sancın var dedi buna da şaşırdım sancıyı görebiliyor mu bu şekilde. ellerimin şiştiğini daha önce söylemiştim ayaklarım da şişti dedim tansiyonum da yükseliyor dedim idrarda koyuluk var dedim. internette okumuştum ödem-tansiyon ve idrarda protein olması gebelik zehirlenmesiymiş. doktor da idrar testi,kan testi, tekrar tokluk şekeri istedi. gebelik zehirlenmesi olursa ne olacak dedim. doğurman gerekecek dedi. bu daha kötü durumlara kadar gider dedi. çok korktum ama şükür idrarda protein çıkmadı. kanımda lökosit ve nötrofil biraz fazla, lenfosit de biraz düşük. şeker 92. bugun telefonla soracağım önemli mi diye.

durum böyle kızlar. bu arada aşırı kararsız kaldığım chicco i-feel ana kucağı için fikrinizi merak ediyorum.

Eki Görüntüle 619147 Eki Görüntüle 619146 Eki Görüntüle 619144 Eki Görüntüle 619145
dün o kadar gerildim ki. 4 rengi var. 4ünü de beğenmedim:KK53: seçim yapmam gerekiyor satıcı kız bekliyorum eşim bekliyor ben öyle bakıyorum delirdim. daha önce kırmızıyı beğenmiştim ama orda kırmızıyı bir gördüm kırmızı değil vişne çürüğü. internette kırmızı gözüküyor. mavi zaten olmaz kızım için. yeşili de çok çartlak. moru da güzel ama bilmem hiç mor düşünmemiştim. kırmızıya çok baktım düşündüm orda çok çartlak duruyor o da :18: ayy kararsızlık ne kötü bişeyyy. o an bişey söylemek zorunda kaldım ve mor olsun o zaman o daha sakin bir renk parlamıyo en azından diye ama eve gelince de doğru mu yaptım dedim. ya insan başka bi renk yapmaz mı yaa renklere bak :KK31:

sonra araba krizi...

çift yönlü olsun istedim. bazılarının tekerleri kalın (çok büyük olanlardan değil) ama ağır ve hantal, bazısının da ince ama araba çok hafif ve rahat, tekerleri de içe katlanıyor fakat biraz çıtkırıldım gibi. bahsettiğim marka model "baby2go proton". sonra almadan geldim. kuzenime,teyzeme sordum onlar da bizimkiler kalın hiç rahat kullanamadık bagaja sığmıyordu bence hafif al dediler. bakalım hala düşünüyorum ama sanırım hafif alacağım çünkü zaten kışın çıkmam baharda yazda da teker ince olması önemli değil. annemin evine yürüyerek gideceğim yazın. orda asansör yok bu yüzden hafiflik de önemli.
bu sitede yorum da okudum bu modeli alıp memnun kalanlar var. 2.aydan itibaren kullandık diyorlar.
Eki Görüntüle 619149

ana kucağı mor sipariş verdim ama hala yanlış mı yaptım diyorum İmdaaaaaaaaaat:KK52::KK52::KK52: Neden bu kadar kararsız bir insan oldum ben ya da neden benim beğendiğim şeyleri bulmak bu kadar zor :KK1: Başka marka anakucaklarını da beğmiyorum bu markanın kullanımı çok güzel ama bunun da renkleri.... benim yerimde olsanız ne yapardınız kızlar.

eşim önce kızıyor sonra gülüyor artık sen şaka yapıyorsun di mi diyor. :KK14:

sonsycim anakucağı gerçekten çok güzel, biz böyle bişey almadık, gerekli olursa bunların daha basit olanlarınndan yeğenlerimizde var muhtemelen onlardan alırız,ama almış olsaydım ben de bu modeli tercih ederdim güle güle kullanın...

Günaydın canlar
Ya karyola içine yatak alıcam yataş işbir idaşta var bebek yatağı siz ne aldınız?:44:

ben 6 aydan sonra karyolasına yatıracağım o zamn ben de yatağını değiştiricem, mobilyacının verdiği yatağı kullanmıycam, ben de idaş ya da yataş alırım diye düşünüyorum, muhtemelen idaş alırım biz idaş kullanıyoruz ve çok memnunuz...

Eki Görüntüle 619500 Benim aldigim bu. Hem mama sandalyesi hem besik. Kendiliginden sallaniyor. Prize takiyoruz fisini.

canım bu çok fonksiyonel bişeymiş, nereden ne kadara aldınız, güle güle kullanın bu arada...

herkese selamlarr giremedim bi kaç gündür şehir dışından abimin nişanlısı geldi onu ağırladık, hafta sonu kuzenim nişanlandi onunla uğraştık herşey çok güzel derken pazar akşamı eşimle tartıştım, hemde çok basit bişey yüzünden 3 4 ay önce faceden erkek ismiyle bi arama yapmışım kim olduğunu hatırlamıyorum, böyle bişey yaptığımı hatırlamıyorum bile onu inandırmaya çalışırken sinirim bozuldu ağladım çok o içerdeyken ben odamda kriz geçirdim nefesim kesildi elim ayağım yüzüm uyuşmaya başladı, kendimi lavoboya zor attım sesimi duyunca geldi hemen ama 10dakika falan böyle geçirdim ölüyorum sandım kendimi geçtim bebeğe bişey olacak diye çok korktum hemen hastaneye gittik tabi rezillik diz boyu acilde doktor Yok! Ben hala çok zor nefes alıyorum başka bi hastaneye gittik sakinleştirici igne yaptılar Kendime geldim. Bebeğimde iyi şükür ama hala çok kırgınm eşime , ben seni ailenden bile kıskanıyorm diyor ama bana inanmasini beklerdim.. Içimi döktüm size kusura bakmayın :) dün evim temizlendi bugün dinleniyorum yarında kalanlar yapılacak halilar falan gelecek sonra artık bebegmi bekliyorum :) hepinizi öptük çok.

canım yok yere yine sıkıntı yaşamışsın, geçmiş olsun...temizlikte falan da dikkat et kendine...

canım dr un muhtemelen sezeryan yanlısı, bende de pıhtılamşma var, dr lar ikiye ayrılmış pıht maya sezeryan iyi gelir diyenler ve normal iyi gelir diyenler.bizimki kesinlikle normal olamaz diyor, bence sezeryan yanlısı.bide tüp filna benimki, sanırım normaldende korkuyodum işime geldi, ama illa normal istiyosan doğuma dek yeni bi dr mu bulsan yoksa bu adam seni sezeryana alır gibi.

bende eğer beğenmezsem direk mustela alcam

teşekkür ederim canım, kız bende onu bugün gördüm çantasıda kullanılır iyiymiş diye içimden geçirdim.güle güle kullanın sizde.hangi rengini aldın, ben kırmızısını beğenmiştim onun

tamamdır canım, bi ara resmi eklere süper olur, alırsam yabancıya gitmesin hem.bizde sevgi dolu içeriz bardaklardan:))

canım pişik kremi için bunu çok tavsiye eden oldu mothercareden aldım ama eczanelerde de varmış, sivilcede bile etkili filan deişlerdi cidden her türlü yara bereye iyi geliyo, aklında olsun pişik kremleri etki etmezse kullanırsın.teşekkür ederim çanta içinde, yok hastaneye giderken değilde bebekle birlikte gezerken bebeğin eşyalarını koymak için kullanacağım çanta.kocaman bide . bende büyük takardım normalde bu süper oldu.markafoniden nıkeden 49 tl ye almıştım.

bayağı işlevli görünüyo canım iyi günlerde kullanırsınız inş

sağol cevabın için zaten bende öyle düşünüyorum sezeryan derse eğer normal doğurturum diyeni bulana kadar devam doktor aramaya. hayırlısı artık....

Elif canım yee tabıı banada anlat bugun buraya gıttık surtda bu varmıs su degısmıs dıe:KK70::KK70:

zeyas canım yaa hevesın kursagında kalmıs Allah askına eşinede kızdım haaaa öle lafmı olıurmus ne adam korkmustur canım doktor ole dıyınce sen bakma kjımseye canım ben ne 4 kılo ustuı cocklar gordum catır catırda dogurdular bu doktorlar cok sacmalıo artık yaaa gul gec gıuzelım yemegınıde yaa:KK70::KK70: maslllah sızeee:nazar::nazar::nazar::nazar:
aynen öyle oldu ya 15 gün sonra tekrar gitcem şimdiden korkmaya başladım kaç kilo olur diye... maşallah dimi yaaa bize... paşam aslanım diye sevdiğim oğluşumu tosunum diyede sevmem gerek galiba :emir_bebek:

Masallah ne guzel ya. Guzel besleniyorsun anlasilan.

Sebamedin urunlerini aldim. Memnun kalmazsam mustela dusunuyorum.

Kusura bakma esinin lafina guldum. :KK9: Ne demek ac kal ya. Saka yapmistir. Arkadasim 4 kiloyu normal dogurdu. Bebek cit kirildim degil. Yeni dogmus gibi degil. Ne guzel iste.

eşime bende gülmek isterdim ama aşırı takıntılıdır kendisi son bir ayı burnumdan getirecek biliyorum oy oy. hayırlısı

kızlar bende graco aldım bebek arabası ve araba koltuğunu , şimdi eksiğim bebek çantası ve bebek şekerleri onlara karar veremedım çantayı spor cantamı alsam dıyorum bılemedım evdende çıkamıyorum gezip baksam , bu hafta basur oluştu bende çok rahatsız edici bsy merhem aldım faydasıda yok ben gıbı aynı acıyı ceken varmı :KK43:

güzel arabaymış katlanınca ağırlığı nasıl? biraz pahalı gibi ama.
ben şu ince hafif olan baby2go proton modeli alıyım diyorum... oto koltuğu da 0-13değil de daha uzun süre kullanılan bişey olursa sanırım daha iyi olacak.

hatırladım o arabayı dün bize adam göstermişti üstü çıkıyor öyle katlanıyor. 600tlye verecekti ben istemedim. oto koltuksuz baktığım için gerek yok dedim ama eşimin aklı onda kalmıştı

çanta için canım eğer beğenirsen chiccoda var içinde ürünleri ile birlikte 50tl ben onu aldım.

kızlar baby2go proton alan ya da çevrenizde kullanan var mı? graco gibi asla kaliteli,sağlam durmuyor tabi :KK1:

Son düzenleme:
:KK9::KK9: Kusura bakma gülüyorum ama sanki yukarıdaki yazıyı ben yazmışım gibi

Bizde eşimle bankacıyız görev nedeniyle burdayız. Önümüzdeki ay itibariyle 2 senemiz doluyor tayin bekliyoruz.Bizde inşallah yine İstanbula diyoruz ama hayırlısı. sağlık ve ulaşım imkanı olsun o na da razıyım. Sana çok uzak sayılmam. Borçkadayım. Canım inan beterin beteri var. Burası Hopadan da kötü. Orda en azından kadın doğum doktoru varmış Burda oda yok :KK50: Bu arada ben Cuma günü TYrabzona gidicem Cmt İmprial de randevum var.Yoldızlı Güvendeki Asiye Semra Hanım 4 Şubat itibariyle işe başlıyor. Şimdi izinli diye biliyorum

haklısın cnm borçkayı gördüm hopa ya şükrettim...burda dr va ama o kadar kalbalık ki adam başından atıyor resmen aynı anda 4-5 hasta içerde oluyor...
şimdi netten baktım yıldız güvene akçabat yazıyo ordamı hastane olmazsa karadeniz hastanesine bakcam en azından küvezi var umarım iyi bir dr denk gelirim zaten yüregim agzımda geziyorum resmen acil bişey olsa ne yaparım diye rize araştırma hastanesin de de yenidoğan dr ayrılmış oraya kabul etmitolarmış hastaları rabbim hayırlısını nasip etsin...

inş bebeklerimiz sağlıklı sıhatılı alırız kucaklarımıza öyle gideriz buralardan...doğum iznine mi ayrılacaksın

kızlar, bikaç gün evde yoktum, bugün bütün günüm geçmişi okumakla geçti, ne çok şey yazılmış hepsine cvp vermeye yetişemedim...

bu arada bi de hastane çantamızı tam olarak hazırlamadık ama götüreceklerimi yıkayıp ütüledim katladım bohçaladım... evimizde de boyamız mobilyalarımız tamamlandı artık, bu hafta yavaş yavaş yerleşiriz artık, evde çok işimiz var, bebeğimizin eşyalarını da getirdik ananemizden, hepsi yıkanıcak yerleşicek...
bizim de son günlerdeki sorunlarımız hala uykusuzluk ve ilaveten kabızlık, ve bizr iki kasılma sancı gibi bişey de hissettik ama öyle tekrarlamadı...

ş

haklısın cnm borçkayı gördüm hopa ya şükrettim...burda dr va ama o kadar kalbalık ki adam başından atıyor resmen aynı anda 4-5 hasta içerde oluyor...
şimdi netten baktım yıldız güvene akçabat yazıyo ordamı hastane olmazsa karadeniz hastanesine bakcam en azından küvezi var umarım iyi bir dr denk gelirim zaten yüregim agzımda geziyorum resmen acil bişey olsa ne yaparım diye rize araştırma hastanesin de de yenidoğan dr ayrılmış oraya kabul etmitolarmış hastaları rabbim hayırlısını nasip etsin...

inş bebeklerimiz sağlıklı sıhatılı alırız kucaklarımıza öyle gideriz buralardan...doğum iznine mi ayrılacaksın

Buradaki devlet hastanesine de doktor veriyorlar 2-3 ay kalan gidiyor. En son buralı bir doktoru verdiler birde başhekim yaptılar. Oh biri var derken adam 4 ay dayanamadı gitti. Allah böyle yerlerde sürekli kalanların yardımcı olsun. Off burası hakketen zor ben burda doğumu düşünemiyorum. :KK50: Umarım bir aksilikle karşılaşmayız. Ben bu hafta çalışabilir raporumu alıp 2 hafta daha çalışıcam sonra istanbula gidicem. Bir evimde orda var. burası bizim eşimle öğrenci evi gibi açtığımız bir ev. Kısmetse doğum orda olacak. Umarım geri dönmeme gerek kalmadan tayinimiz de çıkar. Sizide Allah kurtarsın. Birbirimizi en iyi ikimiz anlıyoruz sanırım.

kızlar ben gyno ferro sanol kullanıyorum.
sabah aç karnına içtim fena halde kabızlık şikayetim oluştu. öğlen içtim aynı. sonra gece yatarken içtim ve kabızlık şikayetim sona erdi. belki size bir faydası olur diye yazayım dedim :KK1: normalde de çok kolay kabız olabilen bir insanım:KK9:

herkese selamlarr giremedim bi kaç gündür şehir dışından abimin nişanlısı geldi onu ağırladık, hafta sonu kuzenim nişanlandi onunla uğraştık herşey çok güzel derken pazar akşamı eşimle tartıştım, hemde çok basit bişey yüzünden 3 4 ay önce faceden erkek ismiyle bi arama yapmışım kim olduğunu hatırlamıyorum, böyle bişey yaptığımı hatırlamıyorum bile onu inandırmaya çalışırken sinirim bozuldu ağladım çok o içerdeyken ben odamda kriz geçirdim nefesim kesildi elim ayağım yüzüm uyuşmaya başladı, kendimi lavoboya zor attım sesimi duyunca geldi hemen ama 10dakika falan böyle geçirdim ölüyorum sandım kendimi geçtim bebeğe bişey olacak diye çok korktum hemen hastaneye gittik tabi rezillik diz boyu acilde doktor Yok! Ben hala çok zor nefes alıyorum başka bi hastaneye gittik sakinleştirici igne yaptılar Kendime geldim. Bebeğimde iyi şükür ama hala çok kırgınm eşime , ben seni ailenden bile kıskanıyorm diyor ama bana inanmasini beklerdim.. Içimi döktüm size kusura bakmayın :) dün evim temizlendi bugün dinleniyorum yarında kalanlar yapılacak halilar falan gelecek sonra artık bebegmi bekliyorum :) hepinizi öptük çok.

canım ben de seni merak ediyordum, face te de göremeyince acaba bir şey mi oldu falan diye geldi aklıma. Neyse ki bebeğin iyi canım. Eşin demek kş çok kıskanç canım, sen oyle olunca senden fazla üzülmüştür ama kıskançlık zor kendini kontrol edemiyodur. Sen boşver alışmaya çalış az biraz. Senin bugunlerde ne bebğini ne de kendini üzme lüksün yok. Çok dikkatli olmamız lazım bizim. Stres kesinlikle yasak biliyosun. Neyse geçmiş gitmiş say, bir daha tekrarlanmasın inşallah

günaydın kızlaarrr

iki gündür ellerim şiş canım sıkılıyordu şimdi daha iyiler. hava açtı şimdi biraz yoksa temelli bunalım gezicem. ya tatil tatil diyodum 2 günde sıkıldım:)))))

evi temizledim dün. kocam benim karım bu işte diye sevinerek gezdi odalarımı:))))bayan aldım denedim tutmadı....beğenmiyorum resmen:))))

kızlar benim doktor 15 günde bir çağırıyor sizde de öyle mi. bi de ben en son gittiğimde sezaryen istediğimi söyledim bana güldü normalin nesi var diye. normal doğum yapabilirim diye kendime telkin veriyorum. kötü hikayeler anlatan kaynanamı dinlemeyeceğim:))))kendi annem yaparsın diyo kaynanam çok zor kızım dayanamazsın sen diyo:))))

evet canım benim doktorum en baştan beri 2haftaya bir çağırıyor ama biz son aylara doğru 2haftaya bir gitmye başaldık .ay böyle kayınvalidelere sinir oluyorum hayırlısı ne ise o olsun demezlerde durun daha bunun doğurduktan sonraki kısımları var her kafadan bir ses çıkar durmadan emzir açıkmıştır o demeleri ramazanda bebek emziriyorum ama dayanamıyorum napayım birde 2 hamileliğimde ramazana geldi zaten kanamam var rtutsamda iftarda çıkartıyorum bana demez mi ben oruçtan 1 ay sonra doğum yaptım orçuda tutttum ayyyyyyyyyy ne gıcık olmuştum şimdi bile sinirleniyorum ama zamanlaa alışıyr insan doğğumdan sonra daha çekilmez oluyorlar:KK43:

geçmiş olsun diyen arkadaşlar çok çok sağolun seviyorum sizi :KK16: :KK54:

veee dr dan geldik kuzucuum çok kilo almış tosun olmuş 3000 gr dedi dr :)) suyu da daha normal dedi izin alıp dinlenmem işe yaramış ya çok sevindim. burun spreyi kullanabilirsin dedi hemen aldım sıktım ooh bi nefes aldım ya :KK70:

hay maşallah maşallah bende çok merak ediyorum kzım kaç kilo oldu gerçi kaç kiloolmasından ziyade sağlıklı olması daha önemli ama olmuyor işte insan genede en yiyisi olsun istiyor çevre çok etken bunda:KK43:

Buradaki devlet hastanesine de doktor veriyorlar 2-3 ay kalan gidiyor. En son buralı bir doktoru verdiler birde başhekim yaptılar. Oh biri var derken adam 4 ay dayanamadı gitti. Allah böyle yerlerde sürekli kalanların yardımcı olsun. Off burası hakketen zor ben burda doğumu düşünemiyorum. :KK50: Umarım bir aksilikle karşılaşmayız. Ben bu hafta çalışabilir raporumu alıp 2 hafta daha çalışıcam sonra istanbula gidicem. Bir evimde orda var. burası bizim eşimle öğrenci evi gibi açtığımız bir ev. Kısmetse doğum orda olacak. Umarım geri dönmeme gerek kalmadan tayinimiz de çıkar. Sizide Allah kurtarsın. Birbirimizi en iyi ikimiz anlıyoruz sanırım.

ah şu imkansızlık ne kadar kötü ya inş cnm tayinler çıkarda kurtuluruz...doğumu istanbulda yapman çok iyi olmuş hemde kendi evinde bu daha güzel...ben mecburum burada yapmaya artık
tüp bebek ti senin ki galiba rabbim sabrının müfakatını vermiş hayırlısı ile büyütmeyi de nasip etsin hepimizkini inş....

ah şu imkansızlık ne kadar kötü ya inş cnm tayinler çıkarda kurtuluruz...doğumu istanbulda yapman çok iyi olmuş hemde kendi evinde bu daha güzel...ben mecburum burada yapmaya artık
tüp bebek ti senin ki galiba rabbim sabrının müfakatını vermiş hayırlısı ile büyütmeyi de nasip etsin hepimizkini inş....

AMİNNNN Canım hepimizinkini inşallah. Yine buralara gelirsen tanışalım görüşelim

sezeryan ve normal doğğum konuşulmuş kızlar hayırlısı neise o olsun ben sezeryan oldum ama inanın ki sezeryanda çok zor o anda belki acı yok ama sonrası zor normal doğumlarda benim arkadaşım normal doğum yaptı bebeği 3kilonun altında olmasına rağmen doktoru çatın çok dar yapamassın demiş o da sırf çevre baskıısndan diretti normal olacak diye ama sonradan çok sıkıntılar çekti dikişleri çoktu falan filan anlatmayayım ve şimdi diyor 2. keisnlikle sezeryan istiyorum diyor burda en iyisi doktorumuza güvenmek benim çatım dardı 3500 kilo doğmuştu oğlum doktor normal olmaz dedi sezeryan oldum ve eşimin babaannesi bana hemde annemin yanında ne dedi biliyormusunuz sizde annemisiniz kestirip aldırdınız dediyaaaaaaaaaaaaa 85 yaşında kadın ne olursa olsun normal sezeryan en önemli şey anne ve bebek sağlığı takılıp kalamyın hayırlsı ne ise o olsun

Son düzenleme:
Merhaba kızlar :-) uzun zaman oldu girmeyeli inşallah hepiniz iyisiniz dir ben iyiyim allaha şükür ama bugün mide bulantım var üsüyorumda hasta olucam galiba aman allah korusun

Selamlar sizee göbüşünü sevdiğim anneleri :KK16: ben annemi özledim :KK50: insan anneliğe yaklaştıkça annesinin kıymetini anlıyo ayol :KK9: hele bi de kaynana diye bi varlık olunca :KK37:

canım çok geçmiş olsun ah şu eşler ya, hele evliliğin başında iyice yıldırıyolar.zamanla düzelecekte şunlar keşke yaşanmasaydı, şimdi iyisin dimi ?
:KK9::KK9: Kusura bakma gülüyorum ama sanki yukarıdaki yazıyı ben yazmışım gibi

Bizde eşimle bankacıyız görev nedeniyle burdayız. Önümüzdeki ay itibariyle 2 senemiz doluyor tayin bekliyoruz.Bizde inşallah yine İstanbula diyoruz ama hayırlısı. sağlık ve ulaşım imkanı olsun o na da razıyım. Sana çok uzak sayılmam. Borçkadayım. Canım inan beterin beteri var. Burası Hopadan da kötü. Orda en azından kadın doğum doktoru varmış Burda oda yok :KK50: Bu arada ben Cuma günü TYrabzona gidicem Cmt İmprial de randevum var.Yoldızlı Güvendeki Asiye Semra Hanım 4 Şubat itibariyle işe başlıyor. Şimdi izinli diye biliyorum
ay inş ya tayinleriniz çıkarda, ben Ardanuş luyum, orayı görseniz bence borçkaya hopayada şükredersiniz :) o kadar vahim..

sağol cevabın için zaten bende öyle düşünüyorum sezeryan derse eğer normal doğurturum diyeni bulana kadar devam doktor aramaya. hayırlısı artık....

eşime bende gülmek isterdim ama aşırı takıntılıdır kendisi son bir ayı burnumdan getirecek biliyorum oy oy. hayırlısı
bencede canım inş sezeryanda ısrarcı olmaz.
güzel arabaymış katlanınca ağırlığı nasıl? biraz pahalı gibi ama.
ben şu ince hafif olan baby2go proton modeli alıyım diyorum... oto koltuğu da 0-13değil de daha uzun süre kullanılan bişey olursa sanırım daha iyi olacak.

hatırladım o arabayı dün bize adam göstermişti üstü çıkıyor öyle katlanıyor. 600tlye verecekti ben istemedim. oto koltuksuz baktığım için gerek yok dedim ama eşimin aklı onda kalmıştı

çanta için canım eğer beğenirsen chiccoda var içinde ürünleri ile birlikte 50tl ben onu aldım.

kızlar baby2go proton alan ya da çevrenizde kullanan var mı? graco gibi asla kaliteli,sağlam durmuyor tabi :KK1:
canım baby2go yu arkadaşım kullanıyodu ve çok memnundu.önermişti yani.o olmazsa kuzenimde kanz dan memnun.

ne kadar var tayininize canım ?
sabah aç karnına içtim fena halde kabızlık şikayetim oluştu. öğlen içtim aynı. sonra gece yatarken içtim ve kabızlık şikayetim sona erdi. belki size bir faydası olur diye yazayım dedim :KK1: normalde de çok kolay kabız olabilen bir insanım:KK9:
yaa iyiymiş, bende düzenli kabızımdır deneyim bari.
Merhaba kızlar :-) uzun zaman oldu girmeyeli inşallah hepiniz iyisiniz dir ben iyiyim allaha şükür ama bugün mide bulantım var üsüyorumda hasta olucam galiba aman allah korusun
hoşgeldin canım aman dikkat et kendine

canım ben de seni merak ediyordum, face te de göremeyince acaba bir şey mi oldu falan diye geldi aklıma. Neyse ki bebeğin iyi canım. Eşin demek kş çok kıskanç canım, sen oyle olunca senden fazla üzülmüştür ama kıskançlık zor kendini kontrol edemiyodur. Sen boşver alışmaya çalış az biraz. Senin bugunlerde ne bebğini ne de kendini üzme lüksün yok. Çok dikkatli olmamız lazım bizim. Stres kesinlikle yasak biliyosun. Neyse geçmiş gitmiş say, bir daha tekrarlanmasın inşallah

canım çok sağol, kıskançlıkla ilgili şimdiye kadar hiç sorun yaşamamıştık neye uğradığmı şaşırdım,sonra oda çok üzüldü benim kadar . Şimdi hareketleri aynı eskisi gibi davranışlarında değişiklik Yok ama yüzüme vurmaktan kaçınmıyo buda beni çok üzüyo. Galiba güven problemi oldu biraz. Inşallah geçip gidecektir..

canım bu çok fonksiyonel bişeymiş, nereden ne kadara aldınız, güle güle kullanın bu arada...

Ankara toker bebe den aldik. Fiyatini hatirlamiyorum cnm. Ama pahali degildi. Tesekkur ederim.

Ben zaten ne zamandir vitamin ve kan ilacini yatarken iciyorum. Erteliyorum yatana kadar. Yutamiyorum haplari.

kızlar bebeklerinize banyo için hangi markaları aldınız ? (şampuan losyon yağ vs)

ben sudocream almıştım pişik için, çok iyiymiş yatak yaralarına bile iyi geliyomuş.

şampuanda ilk muayenede hediye eildmişti johnson baby nin,

mustela alcaktım aşırı pahalaı geldi, sebamede döndüm.düşündüm gereksiz aslında

dalin nivea johnson gibi markalarda yıllardır kullanıluyor, pintilik değilde, pinpirikli bi anne ollmak istemiyorum.

az evvel johnson babyninkileri aldım, sizleri merak ettim naptınız ? sonuçta bunlarda çok ucuz markalar değil

bu arada anne çantası olarak kullanmak için spor çanta aldım.koyuyorum.Eki Görüntüle 619485

ben henüz almadım ama eşim eski sebamed satıcısı. ürünlere güvendiğim için sebamad ayarlicak arkadaşından.
çanta güzelmiş, çantayı klasik bi model alıcam içinde biberon saklama kabı alt açma takım halinde oluyo.

bu arada kızlar bu araba koltukları için ne düşünüyorsunuz. şimdi ben 5,5aylıkken okul açılacak ve her sabah bebeği araba ile anneme bırakmam gerekiyor.

E-bebek sitesine baktığımda 0-13kg 9-18kg 15-36kg 9-36kg diye gruplara ayırmışlar. bu bebek arabaları ile birlikte satılanlar sanırım 0-13kg olanlar. kız bebeklerin kilo tablosuna baktığımda 2 yaşında ortalama 13kg, 1 yaş 3 aylık ise üst sınır 13kg. yani en az 1,5yaşına kadar kullanabilir.

0-13kglık birşey mi almalıyım yoksa 9-18kg mu? ben arabaya yalnız bineceğimizi hiç düşünmemiştim. 18kg olan bebek 5 yaş diyor kızlar. çocukların arabada oto koltuksuz oturmaları yasak di mi. o zaman sürekli yenilememiz lazım büyüdükçe. 36kg da 8-9 yaş yani o zaman da artık otursun normal insan gibi :KK1:

benim durumumda olan var mı? sizler ne yaptınız bu konuda.

cnm araba koltuğu ayrı almadım, almayı da düşünmüyorum çünkü sana bahsettiğim pierre carden in bebek arabasındaki puset araba koltuğu olabiliyor. ha belki en fazla 13 kiloya kadar kullanır ama sonrasında da bi çaresini bulucaz.
arabayı sormuştun ya sana link atayım. resmini atamamıştım.bu resimdekinin yeni modelini aldım. buna benziyor, tammen kırmızı olanını aldım.
Bebek Arabaları :: Çift Yönlü Bebek Arabaları :: Pierre Cardin 2020 Bebek Arabası - Bebeji.com.tr Bebeğiniz için...

ya bu kıskançlık krizleri insanı deli ediyo. canım benim çok yıpratmışsın kendini, üzülme bu kadar,umarım pişman olmuştur söylediklerine. aman bebeğe bişi olmamasına sevindim.

aynı ilacı ben de kullanıyorum ama hiç kabızlıkla alakalı olduğunu düşünmemiştim. düzensiz kullanıyorum, bazen yatarken bazen gündüz. aman bu zamanlarda kabızlığa diikat. bol bol su iç ve kuru kayısı-incir falan ye.

X