- 12 Temmuz 2011
- 1.800
- 340
arkadaslar bebegim icin aldıgım emzik ve biberonu nasıl dezenfekte edebilirim kaynatsam emzik erirmi acaba?????
kaynar suda 5 dak. falan bekletilecek diye duymuştum canım, ama kaynatılabiliyo mu bilmiyorum, biraz daha araştırmak lazım...
Zatennn gecelik götürüyoruz ya o sebeptennnnnn
Olmadı bi de anne pijaması götürürüz....
Ben arada giyiyorum da anneminkilerden kocacık gülüyooooo
benim durumum daha vahim, ben kocamın pijamalarını giyiyorum :)
Kızlar herkese günaydın..
ben de haftasonu çantamı hazırlayacağım..ama karar veremediğim şeyler var..Mesela hastaneye giderken veya çıkarken nasıl bir kıyafet giymeli...
hastane terliği nasıl olmalı? Sabo ları istemiyorum ama diğerleri de ev terliği gibi olur mu peluş terlikler acaba?
Hastanede kaç takım gecelik veya pijama gerek.Ben 2 adet düşünüyorum 3. ye ihtiyaç olur mu dersiniz?
Bir de yanımızda götüreceğimiz emzik,biberon u önce kaynatsak mı evde?henüz paketinde bnmkiler.?
Ben şimdi bide doğumdan sonra ne giyeceğimi düşünğyorum rahat emzirebileceğim önden düğmeli kıyafetler almam lazım sanırım..
bence eşofman gibi rahat bişeyle gitmeli hastaneye, çokışta da yine eşofman gibi rahat bişeyle çıkılmalı, hatta önü açılabilen (emzirme için ) bişey daha mantıklı bence...
hastane terliği de bence peluş uygun değil, aynı terlikle wcye lavaboya gidileceği düşünülürse... ama banyoya ayrı bi terlik götürülecekse peluş bi hastane terliği pijamaların altında şık olacaktır...
kanama için hasta bezi gibi önlemler alınacaksa bence 2 takım yeterli olacaktır, ben bi gecelik bi pijama takımı götürücem...
biberon ve emzik mutlaka sterilize edilmeli ama kaynatmalı mı kaynar suda bekletilmeli mi ona tam emin değilim...
doğum sonrası önü açılabilen ev giysileri almak lazım bence de, önümüzdeki hafta ben de böyle bişeyler almayı düşünüyorum...
Günaydın herkese.kızlar dün işten eve giderken ayağın öyle bir kaydıki anlatamam.allahtan eşimin koluna girmiştim düşmedim.o olmasaydı sırt üstü yere çakılırdım.ama bacak arası 1 metre kadar acıldı.ve sonra eve gidene kadar sanki ara ara sızı yaptı karnım.eve gidince uzandım biraz.herzaman kıpır kıpır olan kızım dünden beri sadece 1 kere kısa bir tekme attı.şimdi korkuyorum bişey oldumu diye.çalışıyorumda.
geçmiş olsun canım ya Allah korkutmasın, bişey yok heralde şimdi...
Günaydın herkese.kızlar dün işten eve giderken ayağın öyle bir kaydıki anlatamam.allahtan eşimin koluna girmiştim düşmedim.o olmasaydı sırt üstü yere çakılırdım.ama bacak arası 1 metre kadar acıldı.ve sonra eve gidene kadar sanki ara ara sızı yaptı karnım.eve gidince uzandım biraz.herzaman kıpır kıpır olan kızım dünden beri sadece 1 kere kısa bir tekme attı.şimdi korkuyorum bişey oldumu diye.çalışıyorumda.[/QU
geçmiş olsun canım.. doktorunu aradın mı?
geçmiş olsun canım.. ben 15 gündür hastayım...
bişey soracam kızlar.. siz uyumuyor musunuz? bence bu uyuma fırsatlarını değerlendirin çünkü doğunca 2 sene uykusuz her gece olacak... ben dün saat 10 olmadan uyumuşum kızımla.. mide ağrısı çekenler doktorundan şurup istesin.. ben ilaç ismi vermeyecem ama içtiğim şurup bayağı rahatlatıyor beni....
ben de uyuyamayanlardanım canım, hergün bikaç saat bölük pörçük uykuyla duruyorum...
ya cnm ben tüy dökücü krem kullanıyorum bir zararı yoktur herhalde:/
ben zararlı olabileceğini düşünüyorum canım, bence kullanmadan önce mutlaka doktoruna sor...
kızlar kızıma aldığım oda takımı birde emzirme koltuğu var daha gelmedi ama =) bakalım beğenecek misiniz?
Eki Görüntüle 617577 Eki Görüntüle 617578
canım çok şık ve sevimli tam bebek odası, güle güle kullanın, daha önce başka bi model beğenmiştin diye hatırlıyorum ondan vaz mı geçtin...
ben hacı şakir bebe sabun tozu aldım ektra durulama yapıyorum kokusu çok güzel .ama sıvı deterjanda deneyeceğim merak ediyorum ama sabun gibi doğal kokmaz sanırım
ben de hacışakirin toz sabununu almıştım, hastaneye gidecek benim geceliğim bebeğimin giysileri falan ananemizdeyken yıkandı, ekstra durulama falan yapmadan 30 derecede yıkadık hiç sabun kalıntısı yoktu, askıda çok güzel kokuyolardı ama kuruyunca hiç koku kalmamış, ki bence daha iyi daha sağlıklı bi durum bu... memnun kaldım yani, bundan sonra da ek gıdalara başlayana kadar sabun tozuyla devam edebilirim...
slm kızlar bugün çarşıydı, şuydu buydu kendimi çok yordum galiba. biraz da ağır kaldırdım sanırım. eve geldiğimde siyaha yakın kanamam oldu. dr mu aradım hastahaneye yönlendirdi. hastahanede sancı falan çıkmadı bebeğin de kalp atışları var. bol bol dinlen dediler. devam ederse gel dediler.inşallah bişey lmaz, çok korkuyorum. sizlerde böyle bişey yaşayan var mı, neler yaşadınız, dinlenmek dışında ne yapılabilir? hepinize kolaylıklar.:18:
canım artık herkes dikkat etsin kendisine fazla yormamalıyız kendimizi ne olursa olsun...
biz de dün yine alışverişteydik. Anakucağı ve bebek arabası kalmıştı. artık eşimle alışverişe gitmek eziyet olmaya başladı ben kararsız bir insanım bu da onu sinir ediyor. Gıcık olmaya başladım kendisine, bazen hamile olduğumu unutuyor herhalde. bazen sinirimden ağlayasım geliyor zor tutuyorum kendimi. bebeğimize bişeyler almak keyif mi eziyet mi belli değil yani. Uyuz adam
Gelelim muayenemize :) Dün sabah ordaydık.yine yüzünü göremedik kafasını karaciğerinize yaslamış elleri ayakları serbest aşağı çok vuruşlar yapar dedi. gerçekten de sürekli alttan vuruşları var altıma kaçırıcak gibi oluyorum sık sık :) kilosu 2000miş. kafa çapını sordum tam rakam söylemedi 1 hafta ileride çok önemli değil dedi. önceden 2 hafta diyordu... severken hiç zorluk çekmeyeceksiniz yanakları maşallah dedi hakikatten bir yanak var görmeniz lazım canım yaa. bir de karnımı sağdan-soldan ve aşağı-yukarıdan elleri arasına alıp tartıyo gibi bir hareket yaptı şaşırdım o ne içindi acaba :44: sonra aşağılara doğru bakıp suyun iyi dedi biraz sancın var dedi buna da şaşırdım sancıyı görebiliyor mu bu şekilde. ellerimin şiştiğini daha önce söylemiştim ayaklarım da şişti dedim tansiyonum da yükseliyor dedim idrarda koyuluk var dedim. internette okumuştum ödem-tansiyon ve idrarda protein olması gebelik zehirlenmesiymiş. doktor da idrar testi,kan testi, tekrar tokluk şekeri istedi. gebelik zehirlenmesi olursa ne olacak dedim. doğurman gerekecek dedi. bu daha kötü durumlara kadar gider dedi. çok korktum ama şükür idrarda protein çıkmadı. kanımda lökosit ve nötrofil biraz fazla, lenfosit de biraz düşük. şeker 92. bugun telefonla soracağım önemli mi diye.
durum böyle kızlar. bu arada aşırı kararsız kaldığım chicco i-feel ana kucağı için fikrinizi merak ediyorum.
Eki Görüntüle 619147 Eki Görüntüle 619146 Eki Görüntüle 619144 Eki Görüntüle 619145
dün o kadar gerildim ki. 4 rengi var. 4ünü de beğenmedim seçim yapmam gerekiyor satıcı kız bekliyorum eşim bekliyor ben öyle bakıyorum delirdim. daha önce kırmızıyı beğenmiştim ama orda kırmızıyı bir gördüm kırmızı değil vişne çürüğü. internette kırmızı gözüküyor. mavi zaten olmaz kızım için. yeşili de çok çartlak. moru da güzel ama bilmem hiç mor düşünmemiştim. kırmızıya çok baktım düşündüm orda çok çartlak duruyor o da :18: ayy kararsızlık ne kötü bişeyyy. o an bişey söylemek zorunda kaldım ve mor olsun o zaman o daha sakin bir renk parlamıyo en azından diye ama eve gelince de doğru mu yaptım dedim. ya insan başka bi renk yapmaz mı yaa renklere bak
sonra araba krizi...
çift yönlü olsun istedim. bazılarının tekerleri kalın (çok büyük olanlardan değil) ama ağır ve hantal, bazısının da ince ama araba çok hafif ve rahat, tekerleri de içe katlanıyor fakat biraz çıtkırıldım gibi. bahsettiğim marka model "baby2go proton". sonra almadan geldim. kuzenime,teyzeme sordum onlar da bizimkiler kalın hiç rahat kullanamadık bagaja sığmıyordu bence hafif al dediler. bakalım hala düşünüyorum ama sanırım hafif alacağım çünkü zaten kışın çıkmam baharda yazda da teker ince olması önemli değil. annemin evine yürüyerek gideceğim yazın. orda asansör yok bu yüzden hafiflik de önemli.
bu sitede yorum da okudum bu modeli alıp memnun kalanlar var. 2.aydan itibaren kullandık diyorlar.
Eki Görüntüle 619149
ana kucağı mor sipariş verdim ama hala yanlış mı yaptım diyorum İmdaaaaaaaaaat Neden bu kadar kararsız bir insan oldum ben ya da neden benim beğendiğim şeyleri bulmak bu kadar zor Başka marka anakucaklarını da beğmiyorum bu markanın kullanımı çok güzel ama bunun da renkleri.... benim yerimde olsanız ne yapardınız kızlar.
eşim önce kızıyor sonra gülüyor artık sen şaka yapıyorsun di mi diyor.
sonsycim anakucağı gerçekten çok güzel, biz böyle bişey almadık, gerekli olursa bunların daha basit olanlarınndan yeğenlerimizde var muhtemelen onlardan alırız,ama almış olsaydım ben de bu modeli tercih ederdim güle güle kullanın...
Günaydın canlar
Ya karyola içine yatak alıcam yataş işbir idaşta var bebek yatağı siz ne aldınız?:44:
ben 6 aydan sonra karyolasına yatıracağım o zamn ben de yatağını değiştiricem, mobilyacının verdiği yatağı kullanmıycam, ben de idaş ya da yataş alırım diye düşünüyorum, muhtemelen idaş alırım biz idaş kullanıyoruz ve çok memnunuz...
Eki Görüntüle 619500 Benim aldigim bu. Hem mama sandalyesi hem besik. Kendiliginden sallaniyor. Prize takiyoruz fisini.
canım bu çok fonksiyonel bişeymiş, nereden ne kadara aldınız, güle güle kullanın bu arada...
herkese selamlarr giremedim bi kaç gündür şehir dışından abimin nişanlısı geldi onu ağırladık, hafta sonu kuzenim nişanlandi onunla uğraştık herşey çok güzel derken pazar akşamı eşimle tartıştım, hemde çok basit bişey yüzünden 3 4 ay önce faceden erkek ismiyle bi arama yapmışım kim olduğunu hatırlamıyorum, böyle bişey yaptığımı hatırlamıyorum bile onu inandırmaya çalışırken sinirim bozuldu ağladım çok o içerdeyken ben odamda kriz geçirdim nefesim kesildi elim ayağım yüzüm uyuşmaya başladı, kendimi lavoboya zor attım sesimi duyunca geldi hemen ama 10dakika falan böyle geçirdim ölüyorum sandım kendimi geçtim bebeğe bişey olacak diye çok korktum hemen hastaneye gittik tabi rezillik diz boyu acilde doktor Yok! Ben hala çok zor nefes alıyorum başka bi hastaneye gittik sakinleştirici igne yaptılar Kendime geldim. Bebeğimde iyi şükür ama hala çok kırgınm eşime , ben seni ailenden bile kıskanıyorm diyor ama bana inanmasini beklerdim.. Içimi döktüm size kusura bakmayın :) dün evim temizlendi bugün dinleniyorum yarında kalanlar yapılacak halilar falan gelecek sonra artık bebegmi bekliyorum :) hepinizi öptük çok.
canım yok yere yine sıkıntı yaşamışsın, geçmiş olsun...temizlikte falan da dikkat et kendine...