2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar nasılsınız ? ben yine sabaha kadar kabuslar gördüm=( eşimi sabaha kadar uyutmadım..sağolsun bana diyor ki bebeğimiz doğduğunda gece uyanacğz zaten bunlar antreman oluyor canını sıkma diyor.. of ya ben şuan evdede tekim o rüyalardan sonra nasıl kalabiliyrm evde !! ama mecbur işte.. of kızlar !!
bu arada gögüs aramda bir şişlik var çok acıyor demiştim hatırlarsanız....1 haftanın sonunda içindeki iltihaplar çıkıyr zaman zaman özelliklede su değdiği zaman ne kadar çok iltihap varmış anlatamam aktıkça şişlik iniyor çok mutlu oldum...başka birşey vardır diye çok korkmuştum..

Evet bilen, araştıran anneler konu hakkında bende yardım istiyorum. :26:

peki canım şunu biliyomusun. benim erken doğum riskim çok yüksek. şimdiden doğum kanalına girmiş bebeğim. 32. haftada rapor aldım diyelim 33 yada 34 de doğum yaptım sanırım kalan 6 haftam doğumdan sonraya eklenmiyomuş. erken doğumlarda bu yokmuş. öyle duydum. senin bilgin vamı.

ekleniyor cnm. Ben oyle okudum.

Okudum şubat annelerindeki doğum hikayesini oturdum ağladım bi de.. Ameliyata giderken kızımı nasıl bırakırım ki..

evet canım ya bizim birde böyle derdimiz var demi akşam bende şubat annelerine bakarken resim koyan arkadaşa oğluyla ayrılırken resminide koymuş o anda eşime ben oğlumula nasıl ayrılcam derken bile ağlıyorum hep gözümün önüne o sahne geliyor ilk doğumumda çok soğukkanlıydım kimsenin yüzüne bakmadım ağlarım diye eşim falan ağlamış asansöre kadar elimi bırakmadı onun bile yüzne bakmamaıştım ama oğluşumla nasıl ayrılcam Allah ım

kızlarrr bu arada sabah haberlerinde dinledim bugun bakanlar kurulunda doğum iznini de tartışacaklarmış.dua edelimde uzasın.hamilenin duası kabul olurmuş.toplu yaparsak daha da kabul olur inşallah

vallahi canım inş çıkar ama ben pek sanmıyorum çıkarsa tek nedeni türkiyenin genç nufüsu azaldığı için doğurmaya teşvik için çıkar yoksa kimse bizi düşünmezeğer çıkarsa eşimin planları var diyor 2yıl ayrılırsın sonra 3. yü düşünürüz sonrada ayrılırsın sonrada zaten emekliliğin gelir diyor:).:)

günaydııııııııııııın kızlar hayırlı günler olsun inş bizde kalktık kahvaltımızı yaptık çay keyfi yapıyoruz biz ilk defa eşimle şubat tatilini kendi evimizde geçiriyoruzhep memlekete giderdik orada kal burda kal hem keyif alıyorduk hemde rezil olup geliyorduk evde tatil şimdilik güzel

Son düzenleme:

ah canim, ben de ilk kizimi birakirken cok aglamistim, seninki kac yasinda bilmiyorum, eger konusup hazirlayabilirsen iyi olur, benim kizim 22 aylikti, ne anlasin, cok aglamisti arkamdan ama Rabbim yardim etti 2 saat icinde dogurup toplamda 5 saat sonra evdeydim geceyi yine kizimla koyun koyuna gecirmistim, simdi buyuduler, kucuk kizim nisanda 5 yasina basiyo ama hala evimizin bebegi, dun bebek icin yaptigimiz alisverisi gordu nasil bozuldu, halbuki onlara da esfotman takim aldik, tokalar filan aldik ama yine de minicik tulumlarda kaldi akli

kızlar günaydın,yıllardır gittiğim kadın doğum uzmanına gebelik döneminde de devam ettim ama artık herşeyı paraya döktüğünü ve beni gereksiz strese soktuğunu düşünüyoruz, şöyleki ilk şeker yüklemem de çok az sınırı geçti, 100gr lık şeker yüklemesi yapıldı, onda da 1 değer çok az sınırı geçti, ordan hemen endokronoloji uzmanı ve diyetisyene yönlendirildim, bir sürü tahlil tabi bir şey çıkmadı, diyet verdiler, diyete çok sıkı uydum hem aç karnına hemde yemeklerden 1 saat sonra şekeri ölçtüm 80-100 arası çıkıyor hep 145 üstü risk çünkü hatta geçen hafta dayanamadım bir dilim pasta yedim şekerim çıkıcak diye öyle korktum ki ama hiçbirşey çıkmadı , cumartesi günü kontrole gittim bebeğim ilk baştan berri 3 gün önde gidiyordu şimdi 4 gün daha eklenmiş yani 1 hafta önde gidiyor, doktor hemen kontrol etmemiz lazım şekerin çıkıyor galiba falan dedi, tabiki hayır dedim şeker değerlerimi söyledim, ozaman arada çıkıyor dedi, iyide arada yediğim şey yoğurt ,böyle olursa doğum zorlaşıyor normal doğumda bebek ölümleri oluyor vs. diye anlatmaya başladı, çok kiloda almadım 51,5 kilo ile hamile kaldım şimdi 59,5 kiloyum, doktora güvenim sarsıldı, başka bir doktorada gidip durumu anlatıp fikrini almak istiyorum belki değiştirebilirim bile çünkü doktorumuz beni strese sokuyor yani çıkmayan şekerimi zorla çıkarıcak , Memorial Şişli'de Figen Hanıma giden var mı ? lütfen içimi rahatlatmam lazım , iştahım kapandı ya

selamlar hanimlar ve artik baya bi buyumus bebisler, ben de her zamanki gibi son bir ay harekete gectim, biliyorum herkes agirlasti dinlenmeye basladi, ben tam ters, yattim yattim 9. ayda kalktim dun esimle baya bi yuruduk, oglusumun alisverisine basladim sonunda, sanirim en sona ben kalmistim henuz bitmedi tabi, yarin kalanlarini tamamliycam bakalim, bide bikac mobilya bakicam insallah, kizlarin da yataklari eskidi baya onlari da degistiriim istiyorum, salonun ve koridorun halilarini da yeniliicem insallah, ama onlari haftaya ismarlarim diye dusunuyorum, bebis icin park yatak dedim durdum ama simdi yine mobilya yataga karar verdim, yine tek tarafi asagi inenler en kullanislisi, ondan sonra da temizlige baslarim, gerci ufak ufak yapmistik esimle ama tabi hala var dip kose bitmiyo isler, 37.haftamda da bi kontrole gidiim diyorum, nerdeyse iki ay oldu doktora gitmiyeli, sizler masallah 2 haftada bir gidiyosunuz, galiba 3. diye doktorum pek sallamiyo beni iste boyle, herkese neseli, mutlu, huzurlu ve bool tekmeli bir gun olsun insallah, sevgiler

günaydılaaaarrr!..

nasılsınız kızlar? ben de griple boğuşuyorum hala. ama o ağrılı ateşli günleri atlattım çok şükür. ay ne zormuş hamilelikte hasta olmak. aman dikkat edin kendinize..

tam hastalığım bitti, dinlenme zamanı derken dün eşim yengesini çağırdı, o onu, o da onu çağırınca ev misafirle doltu taştı, o kadar insana yemek çay vb. servis derken ben yine harab oldum. şikayetçi değilim, misafir severim ama hastalığım üstüne gelince kötü oldu.

geçmişi bi okuyayım bakalım kimler neler kaynatmışş..

ay sen yazdikca ben strese girdim arkadasim o ne pipirikli bir doktormus, ya da para goz mu desek ben yurtdisindayim ne yazik ki yardimci olamiycam ama insallah kafana uygun bir doktor bulursun, Allah kolaylik versin

için rahatlamış ne güzel
geçmiş olsun canım

Son düzenleme:
kızlar gögüs ucu kremini kullanmaya başladınız mı ? bende şubat annelerine girdim sıkıntılı geçmiş emzirme dönemi bir arkadaşın en çok korktuğum şey acırsa bırakırım emzirmem canım tatlı benim ayooll =))))

cnm vallahı ne dıyecegımı bılemedım.. cok mu dıkkatlı yoksa paragozmu bılemedım yanı.. benım dr um öyle cok ufak degerlere takılmıyor..18 kılo aldım sıkıntı yapmadı..yavrum 1 hafta önde hiç olumsuz bırsey demedı hatta masallahı var tosunun dedı.. nefret ederım senın dr un gıbı pinpiriklilerden.. her ifadenın bı adabı var ya töbe yarabbi..

bn henuz baslmadım canım bebeyagı suurorum gobegıme surerken cabucak gogus ucunuzu uyarmayın dogumu baslatır dıolar ya son 2 3 hafta kala kullanmaya baslıyım dıorum

anneler kontrolden geldik..oğlum doğum pozisyonu almış.dr normal doğum gibi görünüyor dedi..rahimdeki aleti 36 da çıkarıp normal doğumu beklicez dedi.bide espiri yaptı aylardır rahmi kapatmak için uğrasıyoruz bı de dogum zamanı açılmazsa sen işi seyret dedi.prulotun depot iğnesini son 2 tane yazdı..iğnemizi kesecek artık..

kan sulandırıcı iğne kullanmama ragmen normal doğumda sıkıntı olmaz dedi..ıkı gun sonrada 32 raporumuzu alıcaz.. işte bizden bukadar kılomuzda 31+6 da 2060 gr olmuş sevindik

günaydın herkezeeee

öğlen oldu ama anca girebildim

bu aralar çok ağrım olduğu için buraya pek gelemiyorum yazılarınızı tam takip edemiyorum kızlar kusura bakmayın

bu sabah oğlumun ayağı ağrıdığı için kemik hastanesine götürdük eşimle
ayağındaki kırık olduğu gibi duruyo hiç kaynamamış canım sıkıldı
burdaki hastanede alçısınıda düzgün yapmamışlar 2 haftamız boşa gitti
şimdi yeni alçı yaptılar ayağına bu alçı daha ağır daha sabit ayağımı kıpırdatamıyorum diyo oğlum
sanırım olması gerekende buydu doktor alçıyı kendisi yaptı artık bu hastaneye götürücem oğlumu
ben röntgen odalarına giremediğim için eşim ilgilenmek zorunda kalıyo
bu ayak ben doğurana kadar iyileşmez gibi görünüyo ama hayırlısı artık iyileşsinde napalım okul vakti çok zor olucak
onuda zamanı gelince düşünürüz

ayrıca bu gün benim doğum günüm artık 32 oldum yaş gidiyo bu yaşta tekrar anne olacağım aklıma bile gelmezdi

Herkese günaydın ya da tunaydın canlar,

bugun benim de kontrolum var, birazdan gidicez. inşallahh sancım falan çıkmaz da rahat bir nefes alırım..

canım bence bir an once değiştir. Benim de bebiş 1 hafta onde ta başından beri ve şekerim gayet normal değerlerde. deli gibi tatlı tuketmeme rağmen. Doktora guvenmek cok önemli, ben de çok sorun yasadım doktorlarala en sonunda buldum, en baştan değiştirmediğime pişman oldum sonra.

maşallah canım oğluşuna da sana da. İnşallah Allh normal doğurmayı nasip eder her isteyene, şöyle en kolayından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…