kızlar günaydın,yıllardır gittiğim kadın doğum uzmanına gebelik döneminde de devam ettim ama artık herşeyı paraya döktüğünü ve beni gereksiz strese soktuğunu düşünüyoruz, şöyleki ilk şeker yüklemem de çok az sınırı geçti, 100gr lık şeker yüklemesi yapıldı, onda da 1 değer çok az sınırı geçti, ordan hemen endokronoloji uzmanı ve diyetisyene yönlendirildim, bir sürü tahlil tabi bir şey çıkmadı, diyet verdiler, diyete çok sıkı uydum hem aç karnına hemde yemeklerden 1 saat sonra şekeri ölçtüm 80-100 arası çıkıyor hep 145 üstü risk çünkü hatta geçen hafta dayanamadım bir dilim pasta yedim şekerim çıkıcak diye öyle korktum ki ama hiçbirşey çıkmadı , cumartesi günü kontrole gittim bebeğim ilk baştan berri 3 gün önde gidiyordu şimdi 4 gün daha eklenmiş yani 1 hafta önde gidiyor, doktor hemen kontrol etmemiz lazım şekerin çıkıyor galiba falan dedi, tabiki hayır dedim şeker değerlerimi söyledim, ozaman arada çıkıyor dedi, iyide arada yediğim şey yoğurt ,böyle olursa doğum zorlaşıyor normal doğumda bebek ölümleri oluyor vs. diye anlatmaya başladı, çok kiloda almadım 51,5 kilo ile hamile kaldım şimdi 59,5 kiloyum, doktora güvenim sarsıldı, başka bir doktorada gidip durumu anlatıp fikrini almak istiyorum belki değiştirebilirim bile çünkü doktorumuz beni strese sokuyor yani çıkmayan şekerimi zorla çıkarıcak , Memorial Şişli'de Figen Hanıma giden var mı ? lütfen içimi rahatlatmam lazım , iştahım kapandı ya
bence kesinlikle abartmis bende memoriale gitmeyi dusunmustum ama int arastirdim hep bu tarz yazilar okudugum icin vazgectim bicok arkadasimnda dogum yaptigi or-ahayim ozel balat hastanesine dr meltem hanima gidiyorum ve cok memnunum oneririm gereksiz yere para falan almazlar hatta onlar hatirlatiyor bana sizin gebelik ilerideydi siz eski fiyattan aliyoruz diyorlar muayne ve dogum ucretine yilbasinda yapilan zam bizi etkilemiyor yani hastane cok temiz ve herkes guleryuzlu deniz kenarinda hastane biz hastaneye degilde gezmeye gidiyoruz gibi bide dr cok kaliteli int bakabilirsin meltem hn ne cok fazla guler yuzune nede insani tersler her soruya cevap verir aciklar korkutmaz benim gebelik sekerim ilk basta yuksekti beni sadece dahiliyeye yonlendirdi dahileyeye surekli gittigim icin hatta her seferinde muayne ucreti odemedim sadece test yaptiricagim icin sadece devlete odenen 12 liyayi odedim girdim 50 lik yuksekti 100 luk yapildi oda sinirdaydi dahiliyeci diyet yapmami istedi kd dr sorarak diyet yaptim 1 hafta sonra dustu bana sen boyle devam et cihaz falanda alma dedi ama meltem hn beni her gordugunde seker ne durumda haftada bir olctur dedi aclik toktuk istedi sinirlar icinde cikti kilo bile verdigimi gorunce cok ustelemedi 30+0 da gittigimde bebegim 2 hafta onde gelisimi 1800 gr dedi suyun normal fazla degil sekerin sinirlar icinde sekerden diyemem dedi 32+0 da gittigimde bebegim 35-36 haftalik olculdu 2600 gr di bebegim masallah bakti yine 1 kilo almisim onuda bebek almis zaten ama ben dyeti hic birakmadim hic seker karbonhidrat yemiyorum kepek ekmegi meyvede bile kisiyorum eksi elma yiyorum eskiden hergun yedigim muzu simdi cok nadir yiyorum erken dogumu tetikleyebilir dedi bende suan ileride olmasndan ve normal dogum yapamaabilirim diye korkuyorum bu arada genetik olabilir dedi bende 4300 gr dogmusum da :)