2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Ben hepsini dalinin sabunuyla yikadim. 30-40 derece miydi neydi sonra kurutmaya attim. Utulemiycem ben.

gıda pınar ben ne yapmalıyım şimdi. izin çıktı ise rapor alsam ara tatile dek. ama çalışabilir raporu ile geçerli oluyor mu ikisi de ya da izne mi ayrılsam doğum iznine yani direk mi ayrılsam

gunaydın kızlar cok begendım paylasmak ıstedım ..

ANNE HAKKI

Bir arkadaşı O’na (asm) annesini şikâyet eder.

“Huyu ve ahlakı kötü.” der. O (asm) cevap verir.

“Ama seni dokuz ay karnında taşırken kötü huylu değildi.” Arkadaşı tatmin olmamıştır.

“Ey Allah’ın Elçisi! Gerçekten kötü huylu.”

“Ama seni iki sene emzirirken kötü huylu değildi.” Adam yine de ısrar eder. O (asm) da devam eder:

“Senin yüzünden uykusuz kalırken kötü huylu değildi.” Arkadaşı dayanamaz.

“Ama ben de karşılığını ödedim.”

“Ne yaptın?”

“Sırtımda taşıyarak hac yaptırdım.” Hz. Muhammed (asv)’in dudaklarında acı bir tebessüm belirir.

“Bir tek doğum sancısının bile karşılığını ödemiş olmadın.”

kızlarr ya bır gun gıremedım neler nelerr ne konular konuşmuşsunuz kızlar ben bu ara hıc evde oturamadım o yüzden pek hissedemedim hareeketleri ama bugun hiç bişey yapmaya niyetim yok yaaa yatca oğluşumu dinlicem korkyorum hissetmeyince su sag sol konusunda napcaz hıcbılmıyorum cunku gercektende uyandıgımda sag tarafıma yatmıs oluyorum korktum şimdi yaa ama sırt üstü olmuo midem çok kötü oluyor sırt üstünde :26: yemek konusunda bende aynı durumdayım artık iştahım iyi değilyada iyide midem kötü olup hele ol ekızarmıs borek gıbı felan yiyince ya neblıyım normal öğün yiyince bile çok rahatsız oluoyorum bide kızlar göyüs altımda yanı ıkısınn ortasında böle beni rahatsiz eden bişey var nasıl adlandıracagımı bılmıyorum bıde sol tarfımda cok hızlı atan kalp gıboı bı hıs oluo cok rahatsız edıcı :44: b:44:ide kızlar seyi sorcam hımmm ben 12 haftadan beri hem göyüslerime hem karnıma bebek yagi yda yağlı krem suruyorum göyüslere zarrlımı şimdi bu yaptıgım bi ara konusulmustu burda o kadrr D:

Ben hepsini dalinin sabunuyla yikadim. 30-40 derece miydi neydi sonra kurutmaya attim. Utulemiycem ben.

Dalin öneriyor herkes 30 derecede.Ama neleri yıkasam karar veremedim. Direk vücuda temas edecekleri yıkayayım diyorum.Dış bodyler vs yıkamayayım..
Ütü doktorlar öneriyor cnm. özellikle kullanılan giysilerde mikrop öldürsün diye.

gıda pınar ben ne yapmalıyım şimdi. izin çıktı ise rapor alsam ara tatile dek. ama çalışabilir raporu ile geçerli oluyor mu ikisi de ya da izne mi ayrılsam doğum iznine yani direk mi ayrılsam

Cnm ben de yarın 5 hafta çalışabilir raporu alıcam. tam emin değilim ama doğum raporuna göre iznin yazılıyor.Yani biz martta doğum yaptığımızda bu 6 aylık yasa yürürlüğe girmiş olur sanırım.Ve doğum sonrası raporu yazdırırken 16+5 hafta dan faydalanırız diye düşünüyorum..
Tabi bu işle uğraşan emin birine sormak lazım.

Gogusler uyarilmiycakmis 37. haftaya kadar diye hatirliyorum. Dogumu tetikliyormus.

günaydın güzel anneler, nasılsınız ?

paptya, canım bi akrabada ciddi ödem olmuştu bileklik vermişlerdi, allah yardımcın olsun.benim normalde ellerim çok şşişerdi tuzlu yerdim.ama şükür olsun hamilelikte yaşamadım.annem clexane bağlıyor ama bilmiyorum.tuzuda pek azaltmadım aslında.

2013, canım benim hamileik öncesi yapılmıştı testim baştan belliydi ne zmana dek kullanacağım. doğumdan 2 gün öncesiine dek vurcam, doğumdan sonrada devam edebilirmişim lohusalıkta 40 gün yani.ona doğumda karar vercekmiş dr.hiç korkma dr un senin için en iyisini düşünür riske atamaz, o zor bi bebek.kaldıki zor olmasada çok büyüdü riske atması mümkün değil.

edlincim, canım çok şükür rabbim nasip etti bizlered herkesede nasip etsin evlat sahibi olmayı.

Cemrem, benim özellikle sağ bacağım ağrıyo clexane ı vururken.karnımdansa büyüdüğünde çok acımaya başlamıştı ama genel olarak acıo ilacı sıktığımda.sende zor kavuştun sanırım bebeğine şükürler olsund yinede çektiklerimize değdi, benimde acı gerçeğim hsg de çıktı.bu tedaviyi okumak bile üzüyo benim, ilk gebeliğimde mecburi kürtaj olmuştum dr tüplerimi tıkamış.sorun yoktur desede tüm dr la, hsg de öğrendim yapılan hatayı.

yenikullanıcı, canm teşekkürler bakıyorum unnadoya.bilmiyorum ki bende göğüs ucunu uyarmanın erken doğuma sebep oldğunu duymuştumda dr diyince önemsemedim, benden daha bilgilidir riske atmaz diye.

belgincim, kaç dersten sınava gireceğine bağlı, 4 dersten mesele 160 dk filan giriyosun.3 dersten 120, tek dersten 40 dk diye hatırlıyorum aöf sınavlarını.

gıda_pınar, canım 30 derecede yıkıycaz diye biliyorum ve içindeki etiketleri kesmeliymişz, bebeği cildini tahriş edebiliyomuş.

Mirros, eşine güldüm bende :) demek erkek olabilrmiş :) ya sağ yatmam derken kolaydıda pratikte yapamadım gece yine kaç kez sağa döndüm.o kadar mı feci bu olay ya

Canım sen meclisten geçtiğini nerden duydun haberlere baktım bişey göremedim ben

kizlar bugun sabah haberlerinde gordum. Normal doguma temizlikciler yardim etmisler. Dirsekleriyle bastirmislar bebek ciksin diye. Bebegin beyni zedelenmis.

ayyyyyyyyyy allahım korusun hepimizi ve meleklerimizi

canım ben şimdi attım makinaya
ön yıkamalı ve 40 derecede dalin ile yıkıyorum
evet canım ben nevresim, yastık.... hepsini yıkadım ütüledim.

canım çocuk bir yaşına gelene kadar her şeyini ütülü giydirmen gerekiyor hijyen açısından önemli
yani doktorlar bunu söylüyor bizlere...

o kalp sıkışması ve mide yanması bende de var canım
ama yapabileceğimiz pek bir şey yok sanırım
dayanacağızzzzzzz

krem meselesine gelince henüz hiçbir şey kullanmadım
ama gögüs ucu için lansiloh aldım, ama kullanmadım
kız kardeşim çok faydasını görmüştü, o yüzden onu tercih ettim

günaydınnnnnnnnnn canlarrrrrrrrrrrrrrrrr
bu mübarek cuma vaktinde hepimizin tüm duaları kabul olsun inşallahhhhhhhhhhhhhhhh
amin

Arkadaşım Ankaradan güzel haberler verince sen Ankaranın bağları büklüm büklüm... diye türkü söyleyip Bankada oynamaya başladım. Çok şükür yetişir bu bize

kurutma makinesi utu yerine gecmez mi ki?

sizin degeriniz kac cikmisti da ilac verildi. benim protein s degerim 51.4 cikmisti normal degerler 60-130 mus.
doktor bana normal demisti. tekrar mi yaptirsam bu testi.

offf ya öyle bi yere degındın kiiiii bu korku bende taaaa bekarken vardı..ozamandan söylerdım esıme evlenır cocugumuz olursa bebege dıkkat et dıye :26::26: halaaaa dıyorum beni boşver ben zaten kaybolmam hemsıreyı takıp et eşimyıllardır bu sözü duydugundan adam artık tepkı vermıyo

sizin degeriniz kac cikmisti da ilac verildi. benim protein s degerim 51.4 cikmisti normal degerler 60-130 mus.

Canım bunun için sadece Protein S bakılmıyor. Bir dünya gen testi yapıyorlar. En azından benimki öyle oldu.

Canım bunun için sadece Protein S bakılmıyor. Bir dünya gen testi yapıyorlar. En azından benimki öyle oldu.

Bu degerin kacti senin. Bende baska degerler var ama onlar gen degerleri mi bilmiyorum yani sadece bu normal degil.

hımm bende deger fılan ölçülmedi süreklı yattığımdan kan akışı kolay olsun die verdi :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…