2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar size çok acil biley sorucam benim gibi olan varmı cok merak ediyorum uykuya daldıktan bir saat sonra falan çok şidtli bir şekildenasıl tarif etsem kalçamın hemen alt yanları ağrıyor ama dönemiyorum bile bu yuzen sırt ustu bi on dakika kadar beklemem gerekiyor çok canım acıyor sizdede varmı boyle bi sorun aklıma hai doğum için kemiklerde açılma oluyomuşya ondanmı acıyo yada bu çatı açılması ne zaman başlıyo çatı açılmaya başladığında mı acıyo buyanlar anlamadım cvp yazarsanız çok seviirim

selam anneler
ben yeni yıla hasta girdim ve raporluyum...bugün raporum bitiyor,ağır grip geçiriyorum ama bitti sayılır,yatarak geçirmeye çalıştım....
yarın kontrolümüz var,sanırım 15 ocakta yasal izne ayrılmış olurum
bu halimle taşınma işine girdik,çok uzak değil ama ev nasıl toplanıp yerleşecek onu düşünüyorum....bugün boyası yapılıyor...yarın temizlik ve sanırım hafta içi eşyaları taşıcaz...
herkes kendine iyi baksın....

Ereyon.com.tr Alışverişin Güvenli Adresi

seyahat ve mama çantasıymış kızlar, bi bakın beğenicekmisiniz...

Güzelmiş.ama taşıma açısından ağır olabilir ben alırken hep buna dikkat ettim okiedog blis celeb aldım.İzmirde mina bebekten netteki fiyatlara göre uygun geldi çantanın kendisi çok hafif bu önemli çünkü benim bel ağrılarım başladı bile hem bebeğim hem çanta zor olabilir diye düşündüm.

ben bakım ürünlerini (şampuan, bebe yağı, pişik önleyici krem, sabun) sebamed aldım, tırnak makasını bebedor, burun pompasını chicco aldım canım e-bebekten, toplu alışveriş yapmıştık fiyatlarını hiç hatırlamıyorum...

isimlik gerçekten çok güzel ve paylaştığın resimdeki zor gibi de görünüyo, yapınca da paylaş bizimle, güle güle kullanın şimdiden... perdeyi şimdilik değiştirmeyi düşünmüyorum da benim de halı bakmam lazım, alınca nerden ne kadara aldığını resmini falan paylaşırsan sevinirim, biliyosun oda takımlarımızda benziyo zaten fikir olur... mobilyacımızdaki halı ve avizeyi sordum, halı için 250 avize için 450 dedi, tabi çok geldi fiyatlar, başka yerden bakıcam, avize de şimdilik acil değil ama doğumdan sonra onu da bi ara değiştirmek istiyorum...

ayy cok guldum ya.
Benim bebegimde tekme atmayi azaltti. Ama hareketlerini hissediyorum.

tekmeler bizde de bu hafta azaldı ama ben de hareketlerini hissediyorum hep...

hiç aklıma gelmemişti de şimdi aklıma soktun ben de tembihleyeceğim :)

Sirt ustu yatinca benimki de tekmeleri artiriyor. Memnun olmuyorlar bence o yuzden.

ben de tekmeleri artıyo diye hoşuma giderdi daha rahat sanırdım :) heeep sırtüstü yattım şimdiye kadar, ara sıra da sağa... dün akşam zorladım kendimi sola yatmak için defalarca uyandım, sağa dönüp biraz dinlendirip kendimi tekrar sola döndüm, sabaha kadar mücadele yani ...

kizlar bugun sabah haberlerinde gordum. Normal doguma temizlikciler yardim etmisler. Dirsekleriyle bastirmislar bebek ciksin diye. Bebegin beyni zedelenmis.

Allah korusun ya, nerede olmuş bu...

bence kullanacağı herşey yıkanmalı ütülenmeli, hepsine dokunacak sonuçta, bütün tekstil ürünleri imalat aşamasında kumaşlar yerlerde sürünüyo pis makinalardan geçiyo kaç el dokunuyo, satın alırken bile kaç kişi bakıyo dokunuyo tezgah üstlerinde duruyo... ben 30 derecede yıkayacağım herşeyini ve ütüleyeceğim, ilk 6 ay hacışakirin sabun tozu deterjanını kullanmaya karar verdim hiç yumuşatıcı da kullanmayacağım ütüleyerek yumuşatırım, sabun tozu kalıntı bırakıyo diye memnun olmayanlar var o yüzden belki çift durulama yaparım, 6 aydan sonra ek gıdalara başlayınca lekeleri çıkarmaya sabun yeterli olmuyomuş o zaman da omo baby e geçmeyi düşünüyorum...

ben de doktorum 37. haftadan önce göğüs ucu çatlak kremi kullanma deyince endişeye kapılmıştım, çünkü ben de faydalıdır diye başlarda baden yapını sonra normal karnıma kullandığım mustela çatlak kremini göğüslerime de sürerdim, umarım bi zararı yoktur ve kafama takmıyorum kendime sıkıntı yapmak istemiyorum...

slm kızlar;

DB55 canım sende pıhtılaşmayla ilgili bir durum olsaydı doktorun bu iğneden yazardı diye dğüşünüorum ama için rahat etsin sor druna

ebahcım Allah yardımcın olsun çok zor hem mevsimden hem duurmdan dolayı taşınmak (

hepimize hayırlı cumalar olsun inş

evet canım normal merak etme kemiklerimiz normal doğuma hazırlandığı için bende uykudan ziyaade akşamları falan kanepeye uzandığım zaman kalçamı kaldıramıyorum yok yani sanki bin ton ağırlık var
kızlar sizce küvet filesimi süngerimi yoksa şezlong mu alınmalı
vallahi canım ben ilk bebeğimde file almıştımkullanışlı olmadı yani bebeğin vucudu suda olmalı yoksa üşdüklerinde çok ağlıyorlar ve insan çok telaşlanıyor filenin suyun içine batmaıs içinde çok su kullanmak gerekiyor oda zor oluor çünkü ben ilk aylardaki banyosunu kaynamış sonradan ılımış suyla yaptırdığım için zaten çok az bir su yeterli oluyor ben küvetin içine yumuşak birşeyler koyup kafasınıın altınada çok alçak bir yastık koyarak çok rahat yıkamıştım hem vucudu suda oluyor hemde kafası yksekde olunca telaşlanmıyor insan zaten uzun süre yıkayamıyoruz hem bebek üşür diye hemde başkalarını bilmem ama bende doğumdan sonrada çok şiddetli sırt ağrıları olmuştu.

bu arada kızlar yarın doktor kontrolum var normalde yarın 30+6oluyor doktorumu aradım 32. hafta raporunu alabilirmiyiz 2.dönem tekrar işe başlamak istemiyorum diye birde yasa çıkarsa diye ümit ettim tamam dedi gel yarın hallederiz dedi:)

ahhh ah bende rapor günümü iple çekiyordum bu yasa benimde kafamı karıştırdı.yasa çıkmazsa 36 ya kadar beklemeyi düşünüyorum. kızlarr yasanın çıkıp çıkmadığını nereden takip edebiliriz bileniniz varsa yardımcı olun lütfeeen.

selamlar hamişllerrr
doktora gittim bugün.bebeğim illlk kez öne geçmiş 32+2 gözüktü.Muhtemel doğum da 27 Şubat.Bebeğimin pozisyonu ters...3 hafta sonra gel bi daha bakalım dedi doktor.Çalışabilir kağıdımı da aldım 8 Şubat'ta izne çıkacağım

eee artık büyüyoruz izin vakti yaklaşıyorr.benim bebeişte hep önden gidiyodu bakalım yarın da öndeyse bende çalışabilir raporumu alabilirim inşallah.evde zaman geçmiyo bana.çalışmaya alışınca çok zor.inşallah evde vakit iyi geçer izne çıkınca

güzel dualarin icin aamin canim, bende öyleydim haala öyleyim esime derim benle ilgilenme bebege baksen diye ben iki dogumumdada olmadim muayene, dogumdada bisorun olmadi ama, kuzenimin dogumuna 3 hafta kala muayene etmis ve kesinlikle normal doguramassin demis kas problemi varmis, sorarsin doktora yine
ewet canim benimde oluyo kaliyorum öyle biraz sonra yavasca zorla dogrulabiliyorum sanirim normaldir, cünkü önceki gebeligimdede olmustu
kolay gelsin canim cokzor olur sana, bizde oturma odami kagit filan yapicaz bebek alisverisi, derken dayanmak zorlasiyo Allah yardimcin olsun
cemreem ne yersem yanıyor ki bende yiyorum yiyorum sonra üzerine gavisgon içiyorum heryerde şurup şişem var yatak odasında mutfakta okulda çantamda :)hemde kaşıkla falan içmiyorum şişeden :)

canim bende gaviscon iciyordum, eczacim onun icerisinde civami varmis neyse tam hatirlamiyorum ama rennyi önerdi hamilelere daha güvenli demisti bende rennye basladim

kızlar sizce küvet filesimi süngerimi yoksa şezlong mu alınmalı

canım ben sevi bebenin içi köpük dolu olan bu filesinden aldım
Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Banyo File/Minder Beyaz - e-bebek.com

Dua ettiğinizde çok isteyin, çünkü vereceği hiçbir şey Allah'a ağır gelmez hayırlı cumalar ..
Allah hepimize dünyalar güzeli,sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin

ne kaadar güzel bir dua
aminnnnnnnnnnnn
Dua ettiğinizde çok isteyin, çünkü vereceği hiçbir şey Allah'a ağır gelmez hayırlı cumalar

ikisi de , filede başta daha rahat yıkanıyor ama büyüyünce ağırlık aşağı veriyor fileyi kullanamıyorsunuz zıbın setlerine de bakın
yenibebe.com - Bebek Giyim Yenidoğan Giyim

teşekkürler elisa84..bende normal doğum düşünüyorum bi aksilik olmazsa.bu yüzden merak ettim :)
doktor randevum 34.haftada.biraz daha beklemem gerekicek o zaman

Geçmişi çok az okuyabildim ama sizinle gecen gün karşılaştığım teyzeyi paylaşmak istedim. Kendi bloguma da yazdım, oradan kopyalıyorum, o yüzden biraz uzun... Kusura bakmayın :)

Sabah bir arkadaşı acile götürdük. Gerçi ben gebe ve ağlamış halimle içeriye girince benimle ilgilendiler, asıl hasta güme gidiyordu, neyse sonra anlattık durumu.

Ağlama nedenim ödemim. Her şey normal gözükürken bir gün önce giydiğim ve çok rahat olan ayakkabıyı giyemedim. Ödemden zaten ödüm kopuyor, preeklampsi yüzünden, iyice bozuldu sinirlerim. Oturdum ayakkabı ayağıma olmuyor diye ağladım... Ama zorlaya zorlaya giydim.

Oradan hastaneye gittik dediğim gibi. Bekleme salonunda oturuyorum. Teyzenin biri süzdü beni. "Giyme yavrum o ayakkabıları" dedi. Noluyor yahu dedim. Boş bakmışım kadının yüzüne... "Topuklu ya ondan dedim" dedi. "Teyzecim ben bu ayakkabıları giyemediğim için sabah 2 posta ağladım" demedim, "belim agriyor düz giyince de ondan giydim" dedim.

Sonra sessizlik...

Aradan 3-5 dakika geçti. Teyze yeniden başladı...

- Kaç aylık?
- 7 bitti.
- Hımm küçükmüş. Sen erken doğurursun ama, bu ay gelir bu bebek. Karnından belli.

Teyzenin müneccim olduğu ile ilgili kanaatim, daha ilk başta, ayakkabı yüzünden zaten oluşmuştu. Çok da net konuşuyor. Doktorum bilemiyor bebeğin ne zaman geleceğini kadın bir göz muayenesi ile (ki üzerimde paltom varken) gününü saatini verecek. Kısmet dedim, ter bastı. Paltomu çıkardım.

- Sezaryan mı olacak?
- Belli değil daha.
- Çatın geniş aslında ama erken gelince sezaryan yaparlar.

Hah, aradan çatı muayenesini de çıkardık. Yaw ben bu kadınla keşke daha önce karşılaşsaydım boşuna gidiyorum doktora. Gerçi kadın kibarca çatı derken kasa geniş de demek istemiş olabilir...

Bu ay doğurursam teyzeyi falcı olarak hayatımda istihdam etmek istiyorum :)

çokk güldüm ya çok komik=)) teyze maşallah canın sıkılır mı diye düşünmemiş...erken doğurursun ne demek yaa!!! bizim insanımız biraz böyle rahat hemen kendini ifade ediyr ...

QUOTE=selalmaz;28102630]canım ya 32. hafta raporunu haftayamı alacaksın bende şimdi hesaplıyorum aslında haftaya almam gerekiyor böyle olunca 2. dönem 1hafta çalışmam gerekecek ama evde oğlum var bakıcı olmayacak onuda okula getirmke zorunda kalacam bu hafta gitsem doktor verirmi acaba 32. haftayı diyorum konuşmadım ama 2. dönemde 6 ay kesinleşirse zaten sıkıntı olmayacak bilemedim ki şimdi napsam bu arada resim süper yapınca resmini koy bende düşünüyorum aslında oğluşumla kızımın ismini yazayım diyorum amabakalım yaparsam bende koyarım resmini

[[/QUOTE]
benim kini dıktor hesapladı 18 gel dedi o tarihte kontrol edelim ona göre dedi verelim.ben 2. dönem 1 hafta daha çalışacğım sonra 2. dönem biter zaten..doktor birde idrara sıkışık gel dedi neden bilmyrm ama görcez =))

bana doktor hiç ilerde ya da geride bişey söylemedi of yaaa!!! şubat annesi olacaksın yanee =)) bizden önce bebişine kavuşacaksın süperr =)

evet evde zaman bgeçmiyor izin alınca ne yapacağız hadi bebiş doğsa ne güzel olur onla zaman geçerrr=)
ikisi de , filede başta daha rahat yıkanıyor ama büyüyünce ağırlık aşağı veriyor fileyi kullanamıyorsunuz zıbın setlerine de bakın
yenibebe.com - Bebek Giyim Yenidoğan Giyim
bi bu eksik onuda alalımm =)) küvet te alacağız ....birde bu gün bebek fotoğrafçılarına baktm 550 tl den başlıyr kızlar ama süperr yaa yaptırsam mı acaba diyorum...

kızlar bugün karnımda çok hareket etti bebiş aniden kramplar giriyor yürürken falan off çok stres oldummm yaa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…