2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
hoşbulduk canım.bende aynıyım işte kusma da var.özellikle de sabahları.kız çocuklarında olur diyorlardı doğruymuş.ebe sık sık ye dedi o zaman bulanmaz dedi ama aynı yine.
ahh canım aynen bende de sabahları kaldı eskiden hem sabah hem akşamdı :KK37: benim bebeğim büyük ihtimal kız bebek :KK49: ama bünye işimidir nedir ki anlamadı ben geçmek bilmiyor sanırım doğuma kadar devam :KK5::KK5::KK5:

Ben de yarin doktora gidecegim ve ben de dogumu konusacagim. Tarihini soracagim sezeryan olacak benimkisi. Gecen hafta bebegimi gordum(baska doktora da gidiyorum) Bebegimin burnu bana yuzu babasina benziyor. Maasllah saclari kaslari cikmis. :emir_bebek: :21:

Ben nefes almakta zorluk cekiyorum, bacak agrilariyla uyaniyorum. Ara ara bulantim geliyor.

Kar ayakkabisi almayi dusunuyorum, kayip dusmekten cok korkuyorum.

Bebegimin her seyini aldim odasi hazir. Hastane cantami bile hazirladim. :KK23:
aaaa ne güzel tesadüf yarın sende bebeğini göreceksin :KK49::KK9::nazar: ne zaman kesinleşti tatlım sezeryan olacağın :26: ve 2 dr . kontrol aralıkları nasıl ilerliyor :26: aynen bende de var nefes almakta güçlük çekiyorum bel ve sırt ağrımı tekrar hatırlatmayım :KK37: canım bacak ağrıları kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyormuş duyduğuma göre :KK5: dr a bildir büyük ihtimal ilaç önerecektir ağrılardan kurtulursun inşallah çabucak :KK49::KK16:

Ayy ne güzel canım. Hasret giderin. Ohh :KK16::KK16:

Ben geçen ayki kontrolümde doğum odalarını gezmiştim. Gözüme birinide kestirdim:KK34: Ay kendimi orda hayal edip duruyorum şimdi. Hastane çantası konusunda netde birşleyler buldum ama doğru hastaneye sormak mantıklı canım. Hadi sen bi git öğren şifacım. Bizde senden öğrenelim:KK34:

İyi haberlerle gel canım:KK16:

Hastane cantasina sunlari aldim:
Hastane cikisi kiyafetler
yedek bir zibin
yelek
sapkasi
eldiven corap
mendilleri
kundak
yeni dogan bezi
kullan at alt degistirme bezi
taragi
tirnak makasi
burun aspiratoru
biberon
yeni dogan bebek mamasi (hemen sutum gelmezse)
benim lohusa pijama takimim
hirka
hasta bezi
kalin corap

ahh canım aynen bende de sabahları kaldı eskiden hem sabah hem akşamdı :KK37: benim bebeğim büyük ihtimal kız bebek :KK49: ama bünye işimidir nedir ki anlamadı ben geçmek bilmiyor sanırım doğuma kadar devam :KK5::KK5::KK5:

aaaa ne güzel tesadüf yarın sende bebeğini göreceksin :KK49::KK9::nazar: ne zaman kesinleşti tatlım sezeryan olacağın :26: ve 2 dr . kontrol aralıkları nasıl ilerliyor :26: aynen bende de var nefes almakta güçlük çekiyorum bel ve sırt ağrımı tekrar hatırlatmayım :KK37: canım bacak ağrıları kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyormuş duyduğuma göre :KK5: dr a bildir büyük ihtimal ilaç önerecektir ağrılardan kurtulursun inşallah çabucak :KK49::KK16:

Ben normal dogumdan korkuyorum ve alttan muayene de vajinismus gibi kasiliyorum. Istemedim doktor da anlayisla karsiladi. 2 doktor ne zaman randevu verirse ona gore gidiyorum. Biri moralimi duzeltiyor, digeri dogumumda guven veriyor. Ikisin birlesimi olsaydi keske. :26: Gunde 1 bardak sut iciyorum. Doktor magnezyum verdi ama zarari olur diye esim icmemi istemedi. Kan ilacini da icme diyor besinlerle duzeltmeye calisiyorum.

ohh kız bebeklerin,erkek bebeklerin çeyizleri tamamlanıyor,geçtiğimiz hafta odasını aldık,anneanne,babaanne ve teyze sağolsunlar elleri boş gelmiyor,ben eksikleri tamamlıyorum yada çok beğendiklerimi alıyorum.bugün küçük hanımın ilk kozmetik ürünlerini aldım :KK1: kendime de mustela göğüs ucu çatlak kremi aldım,bitkisel her emzirmeden temizlemeye gerek yok...ablamın göğüs ucu çok çatlamıştı sür-sil iyileşmemişti en son doktoru mustelayı söyledi ablamda rahatladı çok yara olmuştu emzirirken göğüs ucu....ilk arabası ve araba koltuğu zaten alınmıştı,önümüzdeki hafta duvar kağıdı,halı ve avizesini alıcaz....artık bundan sonrada geriye kalan tüm eksikler.....

evet canım artık sıklaşsa kontrollerimiz çok özlüyor ve merak ediyorum bebeğimi :KK49: tabi hepimiz :KK16: sen erkenciymişsin tatlım ne güzel geçen ay ki kontrolde gezmişsin odaları bakalım ben ne manzaralar göreceğim :KK9: evet canım her hastanenin belli başlı sistemi var doğum yapacağımız hastanenin fikrini almak lazım :KK3: sağol canım bu arada benimde bebeğim tüp bebek :KK49::nazar::KK31: ve 2. tedavimde nasip oldu müjdem inşallah evlat hasreti çeken kimse kalmasın :emir_bebek::nazar::KK19:

AMİNNNN canım. O kadar çok arkadaşım varki bizim gibi evlat sahibi olmak için uğraşan. Rabbim herkesin gönlüne göre versin

Ayyy canım en daha cinsiyeti öğrenememişmiydin:26: İyi sabırlısın maşallah:nazar: Ama az önce sana yazarken bende ne güzel yarın kızını göreceksin diyecektim. Sonra cinsiyet hatırlayamadım. Gözümden kaçtı diye düşündüm:KK9: :KK9: İçime mi doğdu ne:KK9:

Hastane cantasina sunlari aldim:
Hastane cikisi kiyafetler
yedek bir zibin
yelek
sapkasi
eldiven corap
mendilleri
kundak
yeni dogan bezi
kullan at alt degistirme bezi
taragi
tirnak makasi
burun aspiratoru
biberon
yeni dogan bebek mamasi (hemen sutum gelmezse)
benim lohusa pijama takimim
hirka
hasta bezi
kalin corap

Ay ne güzel her bir şey tamam. allah sağlıkla giydirmeyi nasip etsin canım. Ben 2 hafta sonra istanbula gittiğimde almayı düşünüyorum. Sen kendine iki takım mı pijama aldın? bebeğe kaç tane hastane çıkış takımı aldın?

Ben normal dogumdan korkuyorum ve alttan muayene de vajinismus gibi kasiliyorum. Istemedim doktor da anlayisla karsiladi. 2 doktor ne zaman randevu verirse ona gore gidiyorum. Biri moralimi duzeltiyor, digeri dogumumda guven veriyor. Ikisin birlesimi olsaydi keske. :26: Gunde 1 bardak sut iciyorum. Doktor magnezyum verdi ama zarari olur diye esim icmemi istemedi. Kan ilacini da icme diyor besinlerle duzeltmeye calisiyorum.
anladım tatlım sanırım benimde doğumum sezeryan olacak :KK28: tabi yarın netleşecek ama :26: normal doğumu hem istiyorum hem korkuyorum (şiddetli regl sancısı) yaşayan biriyim ve bundan tek kurtuluş normal doğum :KK28: ama ama ama fmf (ailevi akdeniz ateşi ) hastasıyım ve bebeğime tüp bebek tedavisi ile kavuştuğumdan dolayı sanki dr. sezeryan önerecektir diye düşünmekteyim :44: inşallah hepimiz sıkıntısızca bebeklerimizi kucaklarımıza alacağız :KK49::emir_bebek::nazar: canım benim komşumda da vardı kalsiyum eksikliği magnezyum ilacı o da seyrek içerdi bence nadiren de olsa iç çünkü ağrıyı yaşamadım ama seni anlayabiliyorum ve dr önerdi sonuçta içmeye korkma tatlım hem ben hastalığımın ilacını sürekli kullanıyorum :KK34::KK16:

ohh kız bebeklerin,erkek bebeklerin çeyizleri tamamlanıyor,geçtiğimiz hafta odasını aldık,anneanne,babaanne ve teyze sağolsunlar elleri boş gelmiyor,ben eksikleri tamamlıyorum yada çok beğendiklerimi alıyorum.bugün küçük hanımın ilk kozmetik ürünlerini aldım :KK1: kendime de mustela göğüs ucu çatlak kremi aldım,bitkisel her emzirmeden temizlemeye gerek yok...ablamın göğüs ucu çok çatlamıştı sür-sil iyileşmemişti en son doktoru mustelayı söyledi ablamda rahatladı çok yara olmuştu emzirirken göğüs ucu....ilk arabası ve araba koltuğu zaten alınmıştı,önümüzdeki hafta duvar kağıdı,halı ve avizesini alıcaz....artık bundan sonrada geriye kalan tüm eksikler.....
canım hoş geldin ne güzel ciciler malzemeler hazırlanmış güle güle kullanmak nasip olsun inşallah :KK54: ya çatlak kremi almışsın peki şu anda var mı hem göbişte hem göğüslerde çatlak :26: bende henüz bişi yok ama sanırım bu aydan sonra çatlayacağız :KK37: neyse sağlık olsun sağlıklı bebişler gelsin inşallah :emir_bebek::nazar:

AMİNNNN canım. O kadar çok arkadaşım varki bizim gibi evlat sahibi olmak için uğraşan. Rabbim herkesin gönlüne göre versin
amin canım aminnnnn inşallah :KK49::emir_bebek::nazar:

tşk ediyorum canım iyiyim.şükürler olsun.kilo almakla ve mide bulantılarıyla geçiyor hamilelik.geçmedi hala.ama son 3 ay :KK70: sen nasılsın canım ?
allah yardımcın olsun canım bende oğlumda şükür iyiyiz işte :) sıkıldık mesai bitsede gitsek diyoruz.
Ahh canım benimde o günler geldi aklıma. :18: Aynı odada 2 hastaydık. Onun 1 tane yumurtası vardı. Doktor şansımızı deneyeceğiz falan dedi. Benimde 14 tane yumurta toplandığını anestezi etkisi gittikten sonra öğrenmiştim. Maalesef yanımdaki bayanda duydu. Hem sevindim hem üzüldüm. Keşke onunda enaz 3/4 tane olsaydı dedim. Onun yerinde olmak istemezdim. Bende o nedenle ağlamıştım.

Sonra 14 tanenin 12'si döllendi. Labaratuardan gelen her telefonda hoplayıp zıplıyordum. Neden 3.gün transfer yapılmıyor diye üzülmüştüm ama 5.gün 12 taneden sadece 2 sinin hayata devam ettiğini tam transfer öncesinde öğrendim. Benimde o an hayal kırıklığı olmuştu. Bu kadar çok emriyo varken. 3/5 tane de dondururuz bu olmazsa yine devam ederiz diyorduk. Ama Allahıma şükür 2'side tuttu. İkisininde kalp atışlarını keselerini görmüştüm. O an hayattaki en mutlu insan bendim. Ama malesef yavrucuklardan biri çok dayanamadı. Ama kızımın varlığı sayesinde ona çok üzülemedim.

Bugünümüze binlerce şükür.
of ya ne günlerdi :KK43: insan sanıyo ki dondurmayada kalır ama öyle kolay değilmiş.allah nasip etsin yeterki olmayan bişey yok o bayanada üzüldüm ama belli mi olur belki oda hamiledir inş değilsede en yakın zmanda nasip olur.demek ikizdi .. keşke eşide kalsaydı diyo insan ama belkide kızınıda tehlikeye atabilirdi, o yüzden hep olana şükürler osun diyrouz.Allah acılarını göstermesin bundan böylede.

şifam canım nasılsın güzel yürekli arkadaşım ? hiç unutamam bana verdiğin desteği, ortak noktamız tüp bebekti şimdide anne olacağımız aylar :) nasılsın ? kızın nasıl ?

Ayyy canım en daha cinsiyeti öğrenememişmiydin:26: İyi sabırlısın maşallah:nazar: Ama az önce sana yazarken bende ne güzel yarın kızını göreceksin diyecektim. Sonra cinsiyet hatırlayamadım. Gözümden kaçtı diye düşündüm:KK9: :KK9: İçime mi doğdu ne:KK9:
yaa dr kıza hazırlanın dedi ama napıyım bebek göstermiyor ki her kontrolde :KK49: bende şartlandım hep kızım diye seviyorum :KK12: canım az önce belirttim ben fmf hastasıyım veeee gebeliğimin en başlarından ve halaaaa ataklarla uğraşıyorum ilacı kullanmama rağmen malesef eklemlerime yansıdı hep şişdi ağrıdı bu yüzden hep evde yatarak geçirdim gebeliğimi sadece dr kontrolleri sağlık ocağı için çıkıyorum evden yarın bakalım bebiş cee yaparsa cinsiyetini netleştiririz :KK49::emir_bebek::nazar: bence içine doğmuştur çünkü hep ilk bebeğim kız olsun istemişimdir :KK31::emir_bebek::nazar: ne bileyim sağlıklı olsun en çok dileğim bu ahh ahhh sabır benim göbek adım :KK31::KK31::KK31::KK16:

şifam canım nasılsın güzel yürekli arkadaşım ? hiç unutamam bana verdiğin desteği, ortak noktamız tüp bebekti şimdide anne olacağımız aylar :) nasılsın ? kızın nasıl ?
canım candaşım hoş geldin özledim ne zamandır denk gelemedik :KK19::KK19::KK19: ne demek canım benim bu yol zorlu yol hep destek tam destek tatlımm :KK49::nazar::KK19::KK19::KK19: hamdolsun tatlım iyiyim bebeğimde iyi inşallah yarın kontrolümüz var sevinçli heyecanlı ve meraklıyım :KK16: sen nasılsın oğluşun nasıl :KK49::KK19::KK16:

canım hoş geldin ne güzel ciciler malzemeler hazırlanmış güle güle kullanmak nasip olsun inşallah :KK54: ya çatlak kremi almışsın peki şu anda var mı hem göbişte hem göğüslerde çatlak :26: bende henüz bişi yok ama sanırım bu aydan sonra çatlayacağız :KK37: neyse sağlık olsun sağlıklı bebişler gelsin inşallah :emir_bebek::nazar:

deri çatlağı değil şifacım,bebek emerken göğüs ucunu çatlatıyor tahriş oluyor ve en sonunda yara oluyor birde doğum zamanında daha da hassas olacak göğüs uçları.....göğüs ucu yara olmasın diye aldım canım....emzirirken silinmeyen tek marka oymuş çünkü emzirirken sil sonra yine sür etkisini göstermiyormuş....ablam doğururken ağlamadı emzirirken bağırarak ağlayarak emzirdi...onu öyle görünvce şimdiden önlemimi aldım

Canım ne güzel. Sen baya yol almışsın. Bu hafta misafir olayını halledeyim Haftaya güzel eksizsiz bir liste yapacağım. Sizlere danışırım. Yok göğüs ucuymuş, yok bebeğin poposunaymış hiç bilmem:KK9:

deri çatlağı değil şifacım,bebek emerken göğüs ucunu çatlatıyor tahriş oluyor ve en sonunda yara oluyor birde doğum zamanında daha da hassas olacak göğüs uçları.....göğüs ucu yara olmasın diye aldım canım....emzirirken silinmeyen tek marka oymuş çünkü emzirirken sil sonra yine sür etkisini göstermiyormuş....ablam doğururken ağlamadı emzirirken bağırarak ağlayarak emzirdi...onu öyle görünvce şimdiden önlemimi aldım
hımm şimdi anladım canım sayende yeni bir bilgi edinmiş oldum :KK28: bende alayım peki rahatlıkla nereden temin edebiliyoruz :26:

Canım ne güzel. Sen baya yol almışsın. Bu hafta misafir olayını halledeyim Haftaya güzel eksizsiz bir liste yapacağım. Sizlere danışırım. Yok göğüs ucuymuş, yok bebeğin poposunaymış hiç bilmem:KK9:
yalnız değilsin tatlım bende çok habersizim bu mevzulardan :26::KK16::KK16::KK16::KK16:

hımm şimdi anladım canım sayende yeni bir bilgi edinmiş oldum :KK28: bende alayım peki rahatlıkla nereden temin edebiliyoruz :26:

ben internetten aldım 45-50 TL.civar küçükcük krem ben gitti gidiyorsan ücretsiz kargo ile aldım 35 TL.

yaa dr kıza hazırlanın dedi ama napıyım bebek göstermiyor ki her kontrolde :KK49: bende şartlandım hep kızım diye seviyorum :KK12: canım az önce belirttim ben fmf hastasıyım veeee gebeliğimin en başlarından ve halaaaa ataklarla uğraşıyorum ilacı kullanmama rağmen malesef eklemlerime yansıdı hep şişdi ağrıdı bu yüzden hep evde yatarak geçirdim gebeliğimi sadece dr kontrolleri sağlık ocağı için çıkıyorum evden yarın bakalım bebiş cee yaparsa cinsiyetini netleştiririz :KK49::emir_bebek::nazar: bence içine doğmuştur çünkü hep ilk bebeğim kız olsun istemişimdir :KK31::emir_bebek::nazar: ne bileyim sağlıklı olsun en çok dileğim bu ahh ahhh sabır benim göbek adım :KK31::KK31::KK31::KK16:

Canım onlar sağlıkla gelsinlerde. Anne olmak zormuş. Hele bizim gibi hem gönüllü, hem çok istekli anneler onlara kavuşana kadar çektiğimiz yanında kavuştuktan sonrada devam. Allah sağlıkla kavuştursunda biz herşeye razıyız sabır arkadaşım:KK34:

X