2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Aman canım dikkat et. 15 kilo çok olmuş. şeker çıkmadı değil mi? Ben 2/3 yıl önce düzenli diyetisyene gidiyordum. Bu listeyi başka bir diyetisyen hazırladı. Ama ikisinde de söyledikleri birbiri ile örtüşüyor. Onun için yemek aklına geldiğinde 1 bardak su içiyoruz. aklımıza ıvır zıvırı getirip aşerme yapmıyoruz

herkesin derdi sanırım kilolarrrrrr
ben de tam sekiz kilo aldım ama takmıyorummm
zaten 1200 gr ı bebeklerim
eşleri var
suları varrrrrrr
yaaaaaa napalım nasıl olsa veririz

evet canım malesef bu biraz fazla oldu napalım bundan sonra dikkat edeceğiz dediğin gibi zırt bırt aklımıza abur cubur getirmeyeceğiz :)
bu arada şöyle bir geriye dönüp hamile arkadaşların yaptırdığı açlık kan şekeri değerlerini inceledimde benim o da yüksek ( 140 çıktı ) ve doktorum beni diyetisyene yönlendirmedi böylede enteresan bir durum var gayet sağlıklısınız ikinizde ama bundan sonra dikkat et dedi...

Herkese merhaba
Benim bi sorunum var doktora gitsem mi bilemedim. Sabahları kalktığımda karnımın etrafı ağrıyor.Acaba bebeğim büyüdüğünden kaslardan mı kaynaklanıyor yoksa önemli bişey var da doktora mı gitsem bilemedim. Sizlerde de oluyor mu acıyor resmen .

ben iş yerinden izin aldım doktora gidiyorum kızlar.. hem şeker sonucumu göstercem hem de şu içimde zıplayan bıdığı göreyim napıyo

1,5 aydır falan özel doktoruma gitmedim devlete gitmiştim.

ekranı bile çevirmediler. şöyle bir vesikalık çeksin yavrumu alayım

evet canım yararlanabilicem göstericekler sigortamı yoksa çıkmazdım :) :)

Canım yazını okuyunca gireyim dedim ama sınıfta müsait olamadım bir türlü.ilk oğlumda benimde plesentam çok aşağıdaydı ve beni çok korkutmuşlardı.22.hafta heyetle ayırdılar beni işten.ama inan bişey olmaı.korkman gayet normal ilk bebeğin neticede deneyim desen oda ilk.ama ağır kaldırmaman ve cinsel ilişkiden uzak durmandan öte yapacağın çok brşey yok..inan bu durum seni üzmeyecek inşallah.sakin ol.rabbm korktuğuna uğratmasın inşallah canım.işinden ayrılman aslında senin yararına olur ama bilmedende yorum yapmak istemiyorum...ama sakın çok üzülme.ben zehir etmiştim korkularla hamileliğimi...

hoşgeldin kayra nasılsın??hamileliğin nasıl geçiyor,içerdeki bebek dışarıdaki bebek nasıllar??

canımsın bende sana yazmak için girm,iştim.nasıl olayım cnm aynı..bebek büyüyor dışardakide ağzıma tükürüyor iyice huy değiştirdi.hamilelik herşeye öğürerek geçiyor nasıl geçsin cnm..yordu bu kez beni.yaşlandım sanırım kaldırmıyorum artık...sen nasılsın asıl??

yok cnm panik olma yaşadıkların gayet normal hamilelikte..iç karnın yırtılıyor bebek içeride hareketli..korkulacak birşey yok inşallah...

kızlar 25+2 günlük hamileyim. Kaç aylık hamile oluyorum?

6.ayı bitirmene günler kalmış :)

hayırlı haberleriyle dön prensesinin canım...

Senkarcım benim 75'lik yükleme yapıldı. Açlık 85.9 çıktı. Senin açlık fazla gibi geldi banada. Peki sen kaçlık yükeleme yaptırdın?
Benim değerlerim aşşağıda bak tatlım. Maksimum değerlerde yazılı.

OGTT, 75 gr GEBELİK, 2 SAAT
GLUKOZ (Açlık) - GEBELİK 24.11.12 13:21 85,9 mg/dL < 92
GLUKOZ (1. Saat) - GEBELİK 24.11.12 13:21 139 mg/dL < 160
GLUKOZ (2. Saat) - GEBELİK 24.11.12 13:21 132 mg/dL < 140

Hangi bankadasın?

glukoz 1 saat ( 50 lik ) 140 çıktı. Zaten doktorumda sınırdasın dedi ama herhangi yapmam gereken birşey söylemedi yemrk haricinde. Bende anlamadım :S

glukoz 1 saat ( 50 lik ) 140 çıktı. Zaten doktorumda sınırdasın dedi ama herhangi yapmam gereken birşey söylemedi yemrk haricinde. Bende anlamadım :S

şekerli sudan önce parmağından kan almadılar mı canım?O açlık oluyor. O değerin sınırı 92. Şeker yüklemesinden sonra 140 sınırsa sorun değil. Ben açlık 140 çıktı sandım. Yediklerine dikkat ederek toparlayabilirsin. Benimde 1 saatlik 139 çıkmış :))

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim kayracım biraz olsun içimi rahatlattın...bu durum bebeğimin doğum tarihini etkilemez dimi...inşallah son gününe kadar büyümeyi bekler....geçen hafta kanamadan dolayı NST girdim sorun çıkmadı ama ben sancılı anne sesi duydum çok korktum normal doğumdan,ama dünden sonra ona bişey olmasın ben o sancıları çekmeye razıyım demeye başladım....dünden beri hep ağlamaklıyım ya bişey olursa diye...çarşamba günü doktor amcamıza gidelim de minooşumuzu görelim...yaramaz kızım benim

günaydın kızlar çok şükür taşındım yerleştim ufak tefek işlerim kaldı

sabah oğlumla aşı olmaya gittik son aşımızıda olduk

sizler neler yaptınız nasılsınız kızlar

ne demek cnm rica ederim.gülüm plesentanın aşağıda olması bebeğin ve senin için dezavantaj malesefr ama dediğim gibi dikkatten ötesi yok.kanamalar seni üzer yorar.dinlenmen ve bu süreci en sağlıklı şekilde tamamlaman şart.plesenta previa olan bir arkadaşım var hem bebeği hemde kendisi riskli.hayati risk taşıyor hemde.bebek rahimi tamamen kapamış ve rahim duvarına yapışmış.her an kanama olabilir demiş doktoru ve öyle böyle bir kanama değil.boşalır gibi demiş ama bak çalışıyor ayrılmadı sadece dikkat ediyor ve dua.bol su iç ve dinlenebildiğin her an ayaklarının altına yastık koyup yat bebeğin belki azıcık yukarı çıkar.erken gelmesin diye magnezyum iç ve mutlaka karnına krem sür yumuşaklaştırki yavrun azıcık yukarı çeksin kendini.bana verilen tavsiyelerdi gülüm.sen bende çok özelsin o yü<den dualarım seninle inşallah rabbim üzmeyecek seni ve yavrun ışığın olacak inşallah.ama tavsiyelerime uy olurmu gülüm...

çok teşekkür ederim kayracım su günde 2,5-3 litre içiyorum,bunun haricinde doktorun verdiği ama ben kullanmadığım magnezyumu düzenli içmeye başlayayım tavsiyelerini dikkate alıcam....sorunsuz olarak son haftalara gelsem daha ne isterim ki bebeğim sağlıkla kucağımda olsun....allah hepimizin evladı bağışlasın sağlık versin...minnoş kızım hep aşağıda ona yerini büyüttüm o hala aşağılarda geziniyor....korkmamaya çalışıyorum ama tecrübesizim....
seni ve sohbetini özledik kayracım hep beraber başladık bu yola o günlerde neler konuşuluyorken şimdi neler konuşuyoruz....rüya gibi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…