2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
günaydın kızlar çok şükür taşındım yerleştim ufak tefek işlerim kaldı

sabah oğlumla aşı olmaya gittik son aşımızıda olduk

sizler neler yaptınız nasılsınız kızlar

Canım oh geçmiş olsun. güle güle oturun.
Ben tam doğum zamanı mart ayında taşınacağım. Şimdi taşınmayı o kadar çok isterdimki....

çok teşekkür ederim kayracım su günde 2,5-3 litre içiyorum,bunun haricinde doktorun verdiği ama ben kullanmadığım magnezyumu düzenli içmeye başlayayım tavsiyelerini dikkate alıcam....sorunsuz olarak son haftalara gelsem daha ne isterim ki bebeğim sağlıkla kucağımda olsun....allah hepimizin evladı bağışlasın sağlık versin...minnoş kızım hep aşağıda ona yerini büyüttüm o hala aşağılarda geziniyor....korkmamaya çalışıyorum ama tecrübesizim....
seni ve sohbetini özledik kayracım hep beraber başladık bu yola o günlerde neler konuşuluyorken şimdi neler konuşuyoruz....rüya gibi....

gülüm magnezyumu sakın es geçme.erken doğumu önlemeye birebirdir.rabbimin izniyle geçer gider inşallah ışığına sağlıkla kavuşursun.demek orayı sevmiş kızın yapacak bişey yok :) korkma canım inşallah birşey olmayacak ama dikkati es geçme..hiç olmadı ayrıl işiinden dinlen bol bol.ben sürekli okuyorum canım işte bazı durumlarda girip yazıyorum inşallah daha sık aranızda olacağım..bende özlüyorum ama bizim zamandan kimse kalmadı sanırım..haberler güzel olsunda gerisi boş.

mrb arkadaşlar!!! şeker yükleme testi sonuçlarınıza baktım da.... benim ki sizlerinkinden düşük ama doktor bana diyet verdi. 75 ml lik şeker yüklemesi yapıldı. açlık 90 sonraki 1 saat 104 ve en son 92 çıktı. bu konuda fikri olan varmı kızlaaarrr...

şekerli sudan önce parmağından kan almadılar mı canım?O açlık oluyor. O değerin sınırı 92. Şeker yüklemesinden sonra 140 sınırsa sorun değil. Ben açlık 140 çıktı sandım. Yediklerine dikkat ederek toparlayabilirsin. :KK34: Benimde 1 saatlik 139 çıkmış :))

Yok canım yükleme sonrası 140 çıktı yani sınırdasın diyince pimpirikleniyorum ... Bende de bir iştah varki sorma yani süürekli canım tatlı birşeyler çekiyor ama napalım tutacağım kendimi :KK43:
Ayrıca kullandığım vitaminlerde iştahımı açtı sanırım doktorum 1 ay ara verelim dedi elevit ve demir vitamini
Sen vitamin alıyor musun?

Şulecim saol bilgiler için ama farklı iğnelerden bahsediyorus sanırım :) benim yaptıracağım iğne kas iğnesiymiş bir nevi ve çok tecrübeli hemşirenin vurması gerekiyormuş. kalçadan ve derine yapılması gerekiyor biras ağrılı, acılı bir iğneymiş öğrendim onuda malesef ki..

Kollar va bacaklardan.

O iğneler hazır halde oluyor. Kapağını açıp yapıyorsun. Minik bir şey zaten. Ben yanlızsam bacağımdan yoksa kolumdan eşime vurduruyorum.

Vuracağın bölgeye elinle kavrayıp tut. Sonra iğneye o bölgeye yap inan ağrı yok. Ben 6 aydır hergün vuruluyorum.

Canım iğne olması daha iyi o küşük şişelerden verseydi içmen için miğden alt üst olurdu

Yok canım yükleme sonrası 140 çıktı yani sınırdasın diyince pimpirikleniyorum ... Bende de bir iştah varki sorma yani süürekli canım tatlı birşeyler çekiyor ama napalım tutacağım kendimi :KK43:
Ayrıca kullandığım vitaminlerde iştahımı açtı sanırım doktorum 1 ay ara verelim dedi elevit ve demir vitamini
Sen vitamin alıyor musun?

Elevit, magnezyum, demir ve balık yağı kullanıyorum canım. Birde zorunlu olan troid ilacım ve kan sulandırıcı iğnem var. Çok içiyorum diyorum doktoruma ama içmelisin diyor :KK43:(

Yeni evin hayırlı olsun kadınızz sağlıkla ve huzurla oturun inşallah umarım dikkat etmişsindir kendine ağrın filan olmamıştır inşallah.
Ayrıca ne aşısı oldun merak ettim şimdi haftaya ben tetanoz aşısının 2. dozunu olacağım ...

Son düzenleme:
Şulecim saol bilgiler için ama farklı iğnelerden bahsediyorus sanırım :) benim yaptıracağım iğne kas iğnesiymiş bir nevi ve çok tecrübeli hemşirenin vurması gerekiyormuş. kalçadan ve derine yapılması gerekiyor biras ağrılı, acılı bir iğneymiş öğrendim onuda malesef ki..

Hadi ya şaşırdım. Kayınvalidemin kan iğnesi öyle değildi. Demekki farklı türleri varmış. Günde 2 kez biraz zor olacak o zaman. Ama evlat işte. Katlanıcaz.

Yeni evin hayırlı olsun kadınızz sağlıkla ve huzurla oturun inşallah umarım dikkat etmişsindir kendine ağrın filan olmamıştır inşallah.
Ayrıca ne aşısı oldun merak ettim şimdi haftaya ben tetanoz aşısının 2. dozunu olacağım ...

Canım oh geçmiş olsun. güle güle oturun.
Ben tam doğum zamanı mart ayında taşınacağım. Şimdi taşınmayı o kadar çok isterdimki....

saol canım offf mart ayı inan çok zor oluyo taşınma yaaa iki dakika fazla ayakta kalınca belimin ağrısından öldüm rabbim yardımcın olsun canım

Elevit, magnezyum, demir ve balık yağı kullanıyorum canım. Birde zorunlu olan troid ilacım ve kan sulandırıcı iğnem var. Çok içiyorum diyorum doktoruma ama içmelisin diyor :KK43:(

Elevit, magnezyum, demir ve coraspirin kullanıyorum ve dorktorum balık yağını istememe rağmen yazmadı normal yollardan al vitaminini dedi bende hafta da 2 balık yiyorum
aslında yazılan vitaminleride kullanmazdım ya edinilen kötü tecrübelerden dolayı kullanıyorum Allahım bebeklerimizi korusun inşallah...
Sende bu duruma sıkma canını kullanmanın faydası olduğunu unutma zararlı olsa zaten müdahale ederlerdi ...

Elevit, magnezyum, demir ve coraspirin kullanıyorum ve dorktorum balık yağını istememe rağmen yazmadı normal yollardan al vitaminini dedi bende hafta da 2 balık yiyorum
aslında yazılan vitaminleride kullanmazdım ya edinilen kötü tecrübelerden dolayı kullanıyorum Allahım bebeklerimizi korusun inşallah...
Sende bu duruma sıkma canını kullanmanın faydası olduğunu unutma zararlı olsa zaten müdahale ederlerdi ...

Bende haftada 2 veya 3 kez balık yiyorum. Ço vitamin yüklemesi ile fazla kilo almak istemiyorum. Zaten faydalı şeyler yiyorum. Yeşillik,baklagil,et, balık, süt,meyve birde üstüne bu kadar vitamin. Neyse şişsemde patlasamda içicem. Yeterki kızım sağlıklı olsun:KK52:

Bak hala hangi bankada olduğunu yazmadın...

Edinilen kotu tecbure derken bunlari kullanmayinca bir sey mi oldu?

kızlar size birşey danışıcam.

haftaya eşim geliyor. hamileliğimin 7.haftasından beri yanımda yoktu. hiç yaşamadı yani hamileliğimi. gelince havalar yollar iyi olursa 4 günlüğüne ailesinin yanına gitmeyi düşünmüştük. abisinin de çocuğu oldu çünkü onu da görmek istiyoruz. yola kendi aracımızla gidicez 7-8saat sürecek aydına gidicez. ama bugun ben internette ankaraya cuma günü karla karışık yağmur yağacağını okudum. tedirgin oldum. kendisine söyledim o da 25 gün iznimiz var mutlaka bi 4 gün hava iyi olur dedi. ben de inşallah yolda bir süprizle karşılaşmayız dedim. yolların kapanacağına hiç ihtimal vermiyor. ben de şansa atamam dedim eğer hava kötü olursa sen gidersin ben hamileyim dedim. o da benim annemi bababı görmem lazım. abimin çocuğu orda onu görmem lazım ben o zaman otobusle 2 gün gider gelirim dedi. ben de bozuldum çocuk gibi o ne öyle. iyi git dedim senin öncellikle beni düşündüğün falan da yok dedim. o da hava ister iyi olsun ister kötü olsun ben de gitmiyorum dedi. ben de senin gözün kara ben korkuyorum kaza filan olabilir ben bebeğimi kaybetmek istemiyorum dedim. laf soktum yani. sinir oldum çünkü. o da hala iyi de olsa gitmiycem diyo. valla hamileyken de hiç erkek nazı çekilmiyor. oooof. adama bak. ailesi bile hava kötü olur gelmeyin diyo.
ben ne yapıyım şimdi? 26-27-28. haftalarımda olacağım. bunlardan birine denk gelecek eğer gidersem.
doktorlar yolculuğa ne diyor kızlar?
kendi gitsin hayret bişey :KK4:

kizlar ben spora basladim 30 dk tempolu yuruyorum. Doktor cok kilo aliyorsun dedi de. :KK43:
kaç kilo aldın canım ben 73 ile hamile kaldım 24.haftamda 82 kiloyum. dr kağan kocatepenin sitesinden kilo hesabına tıkladım. bu haftada hamileler 7-9 arası alırlarmış. ben 9 almışım neyse limiti aşmamışım :KK1: sen o sitede hesaplayınca durum nasıl çıkıyor

canlarr bugun nasılsınız ??

eşim hastaneye gıttı seker sonucumu almaya için bır garıp cıkıcagını dusunuorum ama hayırlısı bakalım ...

ebahcım canım gecmıs olsun bncede rapor al dınlen gtme ıse bırakıcaktın ztn yanlış hatırlamıosam al raporunu tatlım bole korkuyla gecermeye degmez ...

gıda pınar canım bnde bu hafta gıdıcektım havuzlu hana ama bu hafta oda takımı gelıo haftaya kaldı sana bısı sorucam bn tum alısverımı ordan yapmayı dusunuorum kıyafet dısında kıyafetler tmm ztn ıste bıberon gogus pedlerı zımbırtıları falan her marka varmı avent falan telde adam var dedı bana ama sanada sormak ıstedım yanı bu tıp seylerı tamamlayabılıcegım bı yermı

Mihs merhaba cnm biraz geç oldu ama işten anca sıyrılabildim.

Havuzlu han da kıyafet seçeneği çok ama markalı sadece aziz bebe ve chıcco bulabilirsin . onun dışında biberon,krem ,göğüs pedi vs banyo malzemeleri genelde tek çeşit ama en çok tercih edilen markaları koymuşlar.
Ben zaten önceden hangi markaları alacağımı belirlemiştim tavsiyeler üzerine zaten onlar satılıyomuş orda da.MEsela biberon, ateş ölçer chıcco,bebe bakım setleri chıcco ve seba med ürünleri var, göğüs pedi ve kremi lansınoh aldım. Avent ürünlerini de bulabilirsin . 10 çeşit marka yok ama en çok rağbet gören 2 3 marka var.

Yalnız indirimden faydalanmak için nakit ödeme yapmak gerekiyor.Aksi halde diğer mağazalardan pek te farklı değil.

kızlar size birşey danışıcam.

haftaya eşim geliyor. hamileliğimin 7.haftasından beri yanımda yoktu. hiç yaşamadı yani hamileliğimi. gelince havalar yollar iyi olursa 4 günlüğüne ailesinin yanına gitmeyi düşünmüştük. abisinin de çocuğu oldu çünkü onu da görmek istiyoruz. yola kendi aracımızla gidicez 7-8saat sürecek aydına gidicez. ama bugun ben internette ankaraya cuma günü karla karışık yağmur yağacağını okudum. tedirgin oldum. kendisine söyledim o da 25 gün iznimiz var mutlaka bi 4 gün hava iyi olur dedi. ben de inşallah yolda bir süprizle karşılaşmayız dedim. yolların kapanacağına hiç ihtimal vermiyor. ben de şansa atamam dedim eğer hava kötü olursa sen gidersin ben hamileyim dedim. o da benim annemi bababı görmem lazım. abimin çocuğu orda onu görmem lazım ben o zaman otobusle 2 gün gider gelirim dedi. ben de bozuldum çocuk gibi o ne öyle. iyi git dedim senin öncellikle beni düşündüğün falan da yok dedim. o da hava ister iyi olsun ister kötü olsun ben de gitmiyorum dedi. ben de senin gözün kara ben korkuyorum kaza filan olabilir ben bebeğimi kaybetmek istemiyorum dedim. laf soktum yani. sinir oldum çünkü. o da hala iyi de olsa gitmiycem diyo. valla hamileyken de hiç erkek nazı çekilmiyor. oooof. adama bak. ailesi bile hava kötü olur gelmeyin diyo.
ben ne yapıyım şimdi? 26-27-28. haftalarımda olacağım. bunlardan birine denk gelecek eğer gidersem.
doktorlar yolculuğa ne diyor kızlar?
kendi gitsin hayret bişey :KK4:

Canım öncelikle gözün aydın. Çok uzun zamandır bekliyorsun kocanı. Bu verdiğin tepki tamamen bütün ilginin sende olmasını beklerken eşinin ailesinide görmek istemesinden kaynaklandığını düşündüm. Kızma bana. Kendimi senin yerine koydum bende böyle bir tepki verirdim herhalde :KK9: Ama bu doğru değil bence. Ona 2 gün ver tatlım. Gitsin herkesi görüp gelsin. Sonra siz hasret gidermeye devam edin. Böyle ufak şeyler için bozmayın aranızı.

Canım ben hamileliğimin başından beri her ay 5-6 bazen 7 saatlik yolculuk yapmak zorunda kaldım. Halende yola devam. 2 saatden fazla süren yolculuklarda 15 dakika yürümeyi öneriyorlar. Kan dolaşımı için. Onun haricinde (tabi havaya birşey diyemem) bir sorun yok.

Bu arada İstanbulda oturuyorsan uçakla gitmeyide düşünebilirsin tatlım...

Son düzenleme:
Bende bulgur pilavı her hafta yaparım canım. Ama pilav varsa ekmek yok.
Çikolata konusunda çok şükür azimli sayılırım. Ama her hafta bir paket yiyorum:KK52: Gerçi toplamda 8 kilo aldım ama dünyanın vitamini+hergün iğne 8 kilo yine iyi diye düşünüyorum.

Yemek yaparken artık tuz atmıyorum. Hafif şişmeler başladı. Bir haftadır yüzük takamıyorum. Gerçi normal artık ama çok alışmışım kendimi eksik hissdiyorum:KK9::KK9:

ben de 9 kilo aldım. ama doktor 4 kilo fazlan var diyo. biraz diyet yapacaktım ki aşure haftası geldi şimdi gelde yeme. Götürdüm valla kaseleri..

ben bebek kurabiyeside yaptırmayı düşünüyorum çok beğeniyrm =) ama bebek şekeride biblolu ya da dolap süsü gibi olanlar senelerce kalıyor hatıra olarak çok fazla olmasada 40 tane kurabiye 40 tane şeker hazırlıcam =) eminönü ne gitmey istiyrm ama anca hafta sonu gdebilirz çok kalabalık oluyr tıkış tıkış ..birde artık çok yoruluyrm ..okadar yürüyebilr miyim ? yakın yerlerden bakacağım göze alabilirsem de eminönüye gideceğim =) kurabiyelerden mevlut içinde hazırlayacağım ee bebiş olunca ne durumda olurum bilmyrm =) önceden hazrlamakta fayda var =)

Ben de eminönün de giderseniz PELİN bebek e gidin ..şeker ve süslemeler içn hem çok çeşit var hem de çok yardımcı oluyorlar.

Ben de kurabiye istiyorum ama mevlütte mi hastanede mi vereyim karar veremiyorum.

X