günaydın anneler ve bebekler,
fırtınalı bir gecenin sonunda güneşli bursa sabahından sevgiler
dün kötü bir gündü sabah yine kanama oldu....çok üzülüyorum çarşamba kontrolüm var sürekli akıntı oluyor
korkmaya başladım aklıma saçma şeyler geliyor kendime engel olamıyorum....ya bir şey olursa diye endişe ediyorum....
Günaydınnnn
Hepinize bol tekmeli, güzel bir hafta diliyorum.
Bu hafta sonu ne buraya ne face ye giremedik.Bol bol kızımla sohbet ettik.
Arkadaşlar gerçekten çok güzel bir duygu. :13: Ben tekmeleri bayadır duyuyordum ama kızım artık bilinçli yapıyor. Bazı ülkelerde 24.haftada bebek kişilik kazanırmış. Çünkü 24.haftadan sonra yaptığı hareketler artık tesadüf değil kendi isteğiyle yaparmış . Ve teyzeleri benim kızım bu hafta sonu ne zaman elimi karnıma koyup onunla konuşsam anında cevap verdi bana.
Onlarla konuşmayı ihmal etmeyin. Artık öğreniyorlar. Ben arkadaşımdan bir kitap aldım. Çocuklara her gece bir masal kitabı. 800 sayfa kadar. Her gece 1 tane okuyabilecek kadar da kısa masallar.
Onun haricinde Cmt-Pazar 1’er saat yürüyüş yaptık kızımla.Örgülerimizi ördük. Bol bol dinlendik.
Sevgili Ferzyam hafta sonu görüşemedik ama az evvel geçmişi okudum çok üzüldüm. Konu her neyse atlatmana da sevindim canım. Umarım bunun gibi evinizin huzuruna kaçıracak bir şey yaşamazsın birdaha. Bak ne güzel kuzun sana destek olmuş
Adanam ellerine sağlık. Süpersin
Mish-Şekercik yavrularınızı gördünüz ne güzel. Şekerim 100 lükte bir şey çıkmayacağını düşünüyorum. Siz yine dikkat edin. Ben hergün muz yiyordum diyetisyen yemek listeme baktı 2 günde bire indirdi. İsterseniz bir ara doktorumun onayladığı yemek listemi paylaşayım.
Calista Ayrılık nedir çok iyi bilirim. Ama şu dönemde eşinden ayrı olmak çok daha zor. Allah kavuştursun canım.
dün kötü bir gündü sabah yine kanama oldu....çok üzülüyorum çarşamba kontrolüm var sürekli akıntı oluyor
korkmaya başladım aklıma saçma şeyler geliyor kendime engel olamıyorum....ya bir şey olursa diye endişe ediyorum....
günaydın bayanlar=)
her geçen gün bebeğimize biraz daha yaklaşıyoruz =) bu da beni çok mutlu ediyr=)
bu arada bende hergün 1 tane yiyordum muz bende 2 günde 1 yapayım fazla gibi =)
ebah234 neden kanaman oluyor ?doktor ne dedi ? stres olma ...akıntı bendede oluyor hergün...kanama içinde ağır birşeyler kaldırmıyorsun dimi ?
mihs ben öncelikle doğum sonrası ve odasının süslerini hazırlıyrm =) haftada 1 tane süs=) haftaya bebek şekerini ayarlıcam ,sepet,birde bebek ikramları için tepsi =) daha sonra mevlüt hazırlığına geçeceğim mevlüt şekeri =) bebek kıyafetini =) ayy ne güzel uğraşlar bunlar =))))
Cnm diyet listeni paylaşırsan çok sevinirim..Bnm de ihtiyacım var..Ben de her gün muz yiyordum belki bnm de 2 günde 1 yemem gerek.yoksa 30 kiloyu görecem..
sabah sağlık ocağındaki ebeyi gördüm ona anlattım sen hala işemi gidiyorsun dedi...malesef evet....kırmızı kan olsa başka kirli kan olunca halk arasında nişan derler dedi....çarşamba doktora gidince izin durumunu görüşürüz....hareket ettikçe sanırım daha da fazlalaşıyor
günaydın bayanlar=)
her geçen gün bebeğimize biraz daha yaklaşıyoruz =) bu da beni çok mutlu ediyr=)
bu arada bende hergün 1 tane yiyordum muz bende 2 günde 1 yapayım fazla gibi =)
ebah234 neden kanaman oluyor ?doktor ne dedi ? stres olma ...akıntı bendede oluyor hergün...kanama içinde ağır birşeyler kaldırmıyorsun dimi ?
mihs ben öncelikle doğum sonrası ve odasının süslerini hazırlıyrm =) haftada 1 tane süs=) haftaya bebek şekerini ayarlıcam ,sepet,birde bebek ikramları için tepsi =) daha sonra mevlüt hazırlığına geçeceğim mevlüt şekeri =) bebek kıyafetini =) ayy ne güzel uğraşlar bunlar =))))
merhaba güzel anneler bebek odası almayı düşünenler odanızı ne zaman almayı düşünüyorsunuz? yanınızda yatırmak için ne almayı düşünüyorsunuz(oyunparkı-bambu beşik...)
Excel eklemeyi beceremedim tatlım
Öğün Saati Yenenler
Ara Öğün 08:00 1 şeker kaşığı pekmez
Kahvaltı 08:15 1 bardak portakal suyu, 1 bardak ıhlamur, az sıvıyağda 1 yumurta, 1 kibrit kutusu büy.beyaz peynir (iki günde bie kaşar peynir ilave), 1/ 1,5 dilim çavdar ekmeği
Ara Öğün 10:30 1 adet elma
Öğle Yemeği 12:40 1 tabak sebze yemeği, yarım kase yoğurt, 1 dilim ekmek
Ara Öğün 15:00 1 adet meyve (2 günde bir muz olacak)
Ara Öğün 17:00 1küçük kutu süt, 1 avuç (ceviz-badem-fındık)
Akşam yemeği 19:00 et/sebze yemeği, salata, yarım kase yoğurt, 1 dilim çavdar ekmeği
Ara Öğün 21:00 1 porsiyon meyve
Ara Öğün 23:00 1 bardak süt (öğlen içtiysen içme)
* Günde 2/2,5 lt su
* Öğle yemeğinde et ise akşam sebze veya tam tersi
* Hafta da üç kez balık
* Hafta da iki kez kırmızı et
* Haftada 2 kez baklagil
* Haftada 2/3 kez çikolata kaçamak (bitter olmak şartı ile),
Ben yumurtayı haşlanmış yiyemediğim için yağda yapıyorum. Haşlanmış yiyebiliyorsan sorun yok tatlım.
Cnm bu liste aslında şuan bnm uyguladığımın benzeri
yalnız ben ana yemeklerin yanında az pilav makarna yiyorum
MAkarna olmasa da pirinç veya bulgut yemek gerek besleyici değerleri açısından.
Ben 1 avuç ceviz-badem vb azalttım 2-3 adet yiyorum.
Ben çikolara bisküviye dayanamıyorum birde sanırım.
Ebahcım geçmiş olsun cnm. sıkma kendini doktorun seni en iyi şekilde yönlendirir.Zaten işten ayrılmayı düşünüyordun yanlış hatırlamıyorsam. Bebeğin için gerekiyorsa erken bırakırsın.
Adanam mevlüt hazırlıkları oda süsleri gerçekten uğraşması zevkli işler..Ama çok seçenek var kafa karışıyo.Hastenede ne dağıtacak, mevlütte ne dağıtacağım karar veremiyorum.
Hastanede bebek çikolatası dağıtmak istiyorum, evde bebek şekeri ama biblo tarzında olanlardan.
Bir de bebek kurabiyeleri var çok hoşuma gidiyor.
Siz ne düşünüyosunuz?
Kan iğnesi kullanan varmı ???? az önce dr aradıda , günde iki tane demir hapı almama rağmen kanım iyice düşmüş ve ona bağlı olarak bazı değerlerde düşmüş iğne başlıcas dedi..
BU iğne nasıl bişey bilen varmııı:18:
Canım benim kayınvalidem kullanmıştı. Bizim kullandığımız kan sulandırıcı iğneler gibi. Kendinde vurulabilirsin. Korkma tatlım hiç acımıyor.
Hadi ya kendimde mi yapabiliyorum :) nerden yapılıyor ki