• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Ay masallah hepiniz dondurma sezonunu acmissiniz. Biz bir hafta oncesine kadar anali kizli fena hastaydik. Ikimizdede acaip bir oksuruk vardi ve 3hafta gecmedi. Sonunda atlattik, bir haftadir iyiyiz derken bugunden kizimin burnu akmaya basladi. Bide dondurma versem zaturre olucaz heralde bu mevsimde:(

Benim issizlik ve ev fasli cabuk bitti, bugun biyerle anlastim, pazartesi tekrar ise basliyorum. Insallah hayirlisi olur hakkimizda. Kizimda artik hic ayrilmak istemiyor benden, bu sabah gorusmeye gitmek icin hazirlanirken uyandi, ben hic gorunmedim, esim bakicakti ben gelene, 15-20dk durmadan agladi anneee, anne gel, annem gelsin diye. Sonunda esim susturamayip telefondan video acip avuttu. Babasiyla bile bu kadar agladiysa annemle napicaklar bakalim:(

Kizlar oyle yorgunum ki ayaklarim sizliyor.artik gunde iki kere sokaga cikiyoruz. Bu yuzden de epeydir sapitan uyku saatlerimiz duzene girdi. Saat 10 gibi uyuyorlar.

Hayirl
Ay masallah hepiniz dondurma sezonunu acmissiniz. Biz bir hafta oncesine kadar anali kizli fena hastaydik. Ikimizdede acaip bir oksuruk vardi ve 3hafta gecmedi. Sonunda atlattik, bir haftadir iyiyiz derken bugunden kizimin burnu akmaya basladi. Bide dondurma versem zaturre olucaz heralde bu mevsimde:KK43:

Benim issizlik ve ev fasli cabuk bitti, bugun biyerle anlastim, pazartesi tekrar ise basliyorum. Insallah hayirlisi olur hakkimizda. Kizimda artik hic ayrilmak istemiyor benden, bu sabah gorusmeye gitmek icin hazirlanirken uyandi, ben hic gorunmedim, esim bakicakti ben gelene, 15-20dk durmadan agladi anneee, anne gel, annem gelsin diye. Sonunda esim susturamayip telefondan video acip avuttu. Babasiyla bile bu kadar agladiysa annemle napicaklar bakalim:KK43:

hayirli Olsun canim yeni isin
Kizim Ben daha ise giderken bir kere bile aglamadi ama oglum bu ara biraz agliyor. Anne use gitme seni cok seviyorum diyor.her gun israrla anlatiyorum neden calismam gerektigini. Ozellikle pazartesileri agliyorlar.hafta sonu bana cok alisiyorlar cunku.

Kizimin sacini kestirmemekte cok israrciydim ama bir turlu toparlanmadi saclari.yanlarinda yok, arkasi tuy gibi falan.bends kisa kestirdim.ilk basta garip gelding ama simdi alistim prensesime

IMG_20150422_150612.jpg
Ailecek disari cekimleri yaptirdik antalyada.yine maalesef yan duruyor fotolar

canım resmini bulamadım ama açıklamaya çalışayım: koltuk gibi olanını aldım. Üzerinde ayıcık resmi var, çiş yapılan kısmın rengi yeşil ve çıkabiliyor. Kızımın işi bitince yeşil kısmı çıkarıp kolayca klozette yıkayabiliyorum.

anladım canım, bana da klasik o model daha kullanışlı gibi geliyo zaten...
bi de ikeanın şu modeli gibi olanı vardı acaba o kullanışlı mı diye merak etmiştim... http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ikea-cocuk/0-2-yas/bakim-ve-beslenme/f70645/lazimlik.aspx

Iyi atlatmissiniz cnm. Simdide bz hastayiz. Bugun goturduk dra bronsit baslangici dedi ins hemn atlatiriz. Aksam kotuydu baya nasil sarilip agladi oksuremiyorum diye diye:KK43:

Halide veriorum hep ben. Bayilarak yiyor:)

geçmiş olsun canım Derin de geçen hafta hastaydı öksürüyodu ilaçsız geçmedi ama sadece öksürük şurubu kullandık hergün hem salona hem yatak odasına soğan kesip koydum o da işe yaradı mı bilmiyorum iyiyiz şu an... şurup 2-3 günde azaltmazsa tekrar gelin antibiyotiğe o zaman başlarız demişti doktor gerek kalmadı...

Ay masallah hepiniz dondurma sezonunu acmissiniz. Biz bir hafta oncesine kadar anali kizli fena hastaydik. Ikimizdede acaip bir oksuruk vardi ve 3hafta gecmedi. Sonunda atlattik, bir haftadir iyiyiz derken bugunden kizimin burnu akmaya basladi. Bide dondurma versem zaturre olucaz heralde bu mevsimde:KK43:

Benim issizlik ve ev fasli cabuk bitti, bugun biyerle anlastim, pazartesi tekrar ise basliyorum. Insallah hayirlisi olur hakkimizda. Kizimda artik hic ayrilmak istemiyor benden, bu sabah gorusmeye gitmek icin hazirlanirken uyandi, ben hic gorunmedim, esim bakicakti ben gelene, 15-20dk durmadan agladi anneee, anne gel, annem gelsin diye. Sonunda esim susturamayip telefondan video acip avuttu. Babasiyla bile bu kadar agladiysa annemle napicaklar bakalim:KK43:

canım Derin de hastaydı iyileşir iyileşmez başladık zaten o yiyene kadar eriyo,yarım çorba kaşığı gibi bişey koyuyorum zaten külaha mutlu oluyo...
iş için de sevindim ama tam da ben hazır sen çalışmıyoken havalar da güzel buluşturalım Derinle Buğlemi diycektim...

Kizlar oyle yorgunum ki ayaklarim sizliyor.artik gunde iki kere sokaga cikiyoruz. Bu yuzden de epeydir sapitan uyku saatlerimiz duzene girdi. Saat 10 gibi uyuyorlar.
canım ben de hergün en az 1 saat çıkarıyorum artık öğlen saatlerinde sonra uyutuyorum öğlen uyku süresini artırdı ama gece uykusuna geçişi daha bile gecikiyo,hem akşam da hıdırellez için dışarı çıkardım yoruldu uyur diye düşünürken yine zorladı...
bi de günde 2 kere çıkarmak hem de 2 çocuğu gerçekten tebrik edi,yorum çünkü hiçbişey yamaya vaktim kalmaz benim o zaman...

Hayirl

hayirli Olsun canim yeni isin
Kizim Ben daha ise giderken bir kere bile aglamadi ama oglum bu ara biraz agliyor. Anne use gitme seni cok seviyorum diyor.her gun israrla anlatiyorum neden calismam gerektigini. Ozellikle pazartesileri agliyorlar.hafta sonu bana cok alisiyorlar cunku.

eskiden Derin de sabah uyanırsa babası giderken ağlardı apartman boşluğunda şarkıyla gezdirir öyle kandırırdı şimdi alıştı el sallayıp kapıyı kendi kapatıyo daha ayakkabılarını giyerken,ama ben de dikkat ettim pazara çok bağlanıyo eğer pazartesi sabahına denk gelirse azıcık mızmızlanıyo ama çabuk susuyo...

Kizimin sacini kestirmemekte cok israrciydim ama bir turlu toparlanmadi saclari.yanlarinda yok, arkasi tuy gibi falan.bends kisa kestirdim.ilk basta garip gelding ama simdi alistim prensesime

ben ne zamandır istiyorum kestirmeyi bi türlü kısmet olmadı çok zayıf ince telli saçları ve uzunlu vkısalı karmakarışık toplasa da hepsi bi arada toplanmıyo salınıkken zaten karmakarışık görünüyo, yakınımda çocuk kuaförü yok ben de tek götüremi,yorum anca pazar babasıyla, her pazar bişey çıkıyo bi gittik randevusuz diye kesmediler bi randevu aldık tam evden çıkacakken çocuk kustu kuaför yerine doktora gittik,aslında yaz gelmeden azıcık uzardı ne güzel daha önce kestirebilseydim... sıhhatler olsun bu arada Zeynep e...

Eki Görüntüle 1518081 Ailecek disari cekimleri yaptirdik antalyada.yine maalesef yan duruyor fotolar

resimler çok güzel canım ya maşallah ikisine de...

Yenikullanici sagol canim. Sizede gecmis olsun. Yine bulusturalim ya, cumartesi pazar calismiyorum. Pazar olmasa bile cumartesileri bulusalim, bizim burun akintimiz bi gecsinde. Su facedeki gruptada etkinlikleri baslatalim artik, piknikler filan guzel oluyordu.

papatya resimlere bayildim, masallah ikisi de birbirinden seker ama hic benzemiyorlar birbirlerine:)

Bebek kuaforunu bir avmde gordum ama aklima gelmedi hic goturmek.kesin cok pahalidir Diye dusunmustum o zaman da. Kendi kuaforume goturdum. Hem cocuk korktu, hem cok agladi. Ustune de 15 lira verdim 've begenmedim . Daha once dusunebilseydim cocuk kuaforunu iyi olurdu

Yenikullanici sagol canim. Sizede gecmis olsun. Yine bulusturalim ya, cumartesi pazar calismiyorum. Pazar olmasa bile cumartesileri bulusalim, bizim burun akintimiz bi gecsinde. Su facedeki gruptada etkinlikleri baslatalim artik, piknikler filan guzel oluyordu.

papatya resimlere bayildim, masallah ikisi de birbirinden seker ama hic benzemiyorlar birbirlerine:)

ne güzel c.tesisi olmayan iş bulmuşsun, ben de eşime istiyorum öyle bi iş :(
tamam canım ayarlarız o zaman bi c.tesi...

Bebek kuaforunu bir avmde gordum ama aklima gelmedi hic goturmek.kesin cok pahalidir Diye dusunmustum o zaman da. Kendi kuaforume goturdum. Hem cocuk korktu, hem cok agladi. Ustune de 15 lira verdim 've begenmedim . Daha once dusunebilseydim cocuk kuaforunu iyi olurdu

evet canım ilkkesdimi olucak sonuçta duracağını sanmam Derinin de,ama çocuk kuaförleri oyuncaklı tvlu bi ortam arabalı koltuklar çizgi film izleterek falan kesiyolar,kuaför de çocukların dilinden anlıyo ve en önemlisi kendilerinden önce yine çocukların saç kestirdiğini görüp cesaretleniyolar bence... bi de bence çocuk kuaförleri hep çocuk saçı kestiklerinden daha çocuksu sevimli kesimler yapıyolar bence... evet biraz pahalı sanırım 40tl falan burda ama kız çocuğu sonuçta öyle sık sık kesilmiycek...

koltuk şeklinde bizimki de yenikullanıcı, çiş yaptığı bölüm kapaklı ve çıkabiliyor. çıkarıp çişi tuvalete döküp temizlemek kolay oluyor. öyle belli bir mağazadan almadım ama ben, otururmu denemek için bizim sokaktaki çocuk eşyası satan bir dükkana girip almıştım, kullanmaya başladı. ama şimdiki aklım olsa hiç lazımlık almadan klozet değil de normal tuvalete yapmayı öğretirdim. dışarda normal tuvalet görünce yapmam diyor, klozet arıyoruz. klozete oturtmadan yukardan kucağımda tutuyorum ben, öyle yapıyor neyseki ama gittiğimiz heryerde klozet olmayabilir. portatif almayıda düşünmedim açıkçası hiç, bide onu mu taşıyacam yanımda, zaten dediğim gibi dışarda oturtmuyorum, yukarda tutuyorum, yapıyor.

biz bu akşam çanakkaleye gidiyoruz, hem gezmek olsun, hemde annemi alıp gelicez. cumarteside köye götürmek istiyorum kızımı, bahar da geldi şimdi ne güzeldir oralar:) amma çok fena burnu akıyor bizimkinin, gezip tozarken hava değişimiyle iyice hasta edip gelmekten korkuyorum. bide arabada acaip terliyor sırtı, sizinkilerinde öyle mi? 10dk biyere gitsek sırtı ıpıslak oluyor, bide uyursa tamamdır, üstünü değişmeden inmek imkansız, biz terlemiyoruz o nasıl terliyor o kadar anlamıyorum.

ay bide enson hasta olduğunda çok fena öksürüyordu, sırtına sıcak bez koyuyordum öksürmeye başlayınca, gel bak öksürüyorusun bez koyalım geçicek diyordum, gerçekten rahatlıyordu biraz. bide ılık su veriyordum, azcık iç bak öksürüğün geçicek deyip. şimdi başka bişeyden öksürse bile anne suyum nerde öksürüyorum, anne öksürüyorum hadi bez koy deyip geliyor, koymadan da susmuyor. bide yatınca uyumamak için numaradan öhü öhü deyip öksürüyorum bez koy deyip kalkıyor:) o bitiyor çişim var, kakam var faslı başlıyor. beni sinirlendirene kadar uğraşıyor yani her uykuya yattığında:)

koltuk şeklinde bizimki de yenikullanıcı, çiş yaptığı bölüm kapaklı ve çıkabiliyor. çıkarıp çişi tuvalete döküp temizlemek kolay oluyor. öyle belli bir mağazadan almadım ama ben, otururmu denemek için bizim sokaktaki çocuk eşyası satan bir dükkana girip almıştım, kullanmaya başladı. ama şimdiki aklım olsa hiç lazımlık almadan klozet değil de normal tuvalete yapmayı öğretirdim. dışarda normal tuvalet görünce yapmam diyor, klozet arıyoruz. klozete oturtmadan yukardan kucağımda tutuyorum ben, öyle yapıyor neyseki ama gittiğimiz heryerde klozet olmayabilir. portatif almayıda düşünmedim açıkçası hiç, bide onu mu taşıyacam yanımda, zaten dediğim gibi dışarda oturtmuyorum, yukarda tutuyorum, yapıyor.

yine de bi lazımlık şart gibi bence ilk alıştırmada, o daha söylemezken oturtup beklemek gerekir başlarda gece de rahat olur yatağın yanında falan kaçırmadan yakalarız... baya niyetindeyim ama gerçejten hiç umut vermiyo Derin gözümü korkutuyo yani...

biz bu akşam çanakkaleye gidiyoruz, hem gezmek olsun, hemde annemi alıp gelicez. cumarteside köye götürmek istiyorum kızımı, bahar da geldi şimdi ne güzeldir oralar:) amma çok fena burnu akıyor bizimkinin, gezip tozarken hava değişimiyle iyice hasta edip gelmekten korkuyorum. bide arabada acaip terliyor sırtı, sizinkilerinde öyle mi? 10dk biyere gitsek sırtı ıpıslak oluyor, bide uyursa tamamdır, üstünü değişmeden inmek imkansız, biz terlemiyoruz o nasıl terliyor o kadar anlamıyorum.

ay bide enson hasta olduğunda çok fena öksürüyordu, sırtına sıcak bez koyuyordum öksürmeye başlayınca, gel bak öksürüyorusun bez koyalım geçicek diyordum, gerçekten rahatlıyordu biraz. bide ılık su veriyordum, azcık iç bak öksürüğün geçicek deyip. şimdi başka bişeyden öksürse bile anne suyum nerde öksürüyorum, anne öksürüyorum hadi bez koy deyip geliyor, koymadan da susmuyor. bide yatınca uyumamak için numaradan öhü öhü deyip öksürüyorum bez koy deyip kalkıyor:) o bitiyor çişim var, kakam var faslı başlıyor. beni sinirlendirene kadar uğraşıyor yani her uykuya yattığında:)

iyi tatiller canım ne güzel memleketleriniz var bizimkiler dedeler zamanında istanbula göçmüş yunanistandan köy möy yok :( eşimin ailesi de aynı... benim çocukluğumda yaşadığımız yer köydü şimdi istanbulda köy falan kalmadı tabi...
arabada terlemiyo ama gündüz uykusunda genelde başı terliyo hep saçlar ıslak uyanıyo çarşafta bile ıslaklık oluyo bazen... oto koltuğunda seyahat ediyodu galiba onun kumaşından olabilir mi pamuklu bi kılıf falan dene istersen...

metro25 canım bu modelden değil mi sizinki http://www.mothercare.com/Mothercare-Pink-Potty-Chair/651812,default,pd.html

bi de bu tarz olanlar da var bunlarında orta kısmı çıkıyo http://www.mothercare.com/BabyBjörn®-Smart-Potty---White/411245,default,pd.html

hangisiyle daha rahat eder bilemedim denemek lazım aslında,hani biraz tombik olunca koltuk gibi olanda rahat eder mi diye düşündüm diğeri daha mı rahat olur...

clue siz nasıl lazımlık kullanıyosunuz...

canım evet bizimki bu: http://www.mothercare.com/Mothercare-Pink-Potty-Chair/651812,default,pd.html

Derin’e küçük olur mu bilemiyorum. Benim kızım miyon. Ama iş arkadaşım 5 yaşındaki oğlunu buna oturtup yıkadığını söylemişti. Demek ki 5 yaşındayken de poposu sığabiliyor.

http://www.mothercare.com/BabyBjörn®-Smart-Potty---White/411245,default,pd.html

Bu model hakkında bir fikrim yok ama bana pek rahat gibi gelmedi. Ata biner gibi ya, uzun süre oturursa yorulur bence.

Güle güle gidin canım.

Terlemesiyle ilgili benim de aklıma ilk oto koltuğu geldi. Kullandığımız zamanlarda kızım da terliyordu. Şuan kullanmıyoruz, terleme gibi bir durum pek olmadı.

Kızlar bu arada bizim tuvalet olayı güzel gidiyor. Günde en fazla bir defa altına kaçırdığı günler olabiliyor, kazasız günlerimiz de oluyor. Kızım tecrübeleniyor, ben vakit geçtikçe ne zaman yapacağını kestirmeye başladım. Öyle böyle bayağı yol kat ettik çok şükür.

Oglumda acayip terliyor. Mutlaka degistiriyorum ustunu uyaninca

Turkiyeye geldigimizden beri ogle uykularimiz kalmadi. Hersey altust olmus durumda. Bugun 12 saat aradan sonra zorla uyudu halid. Hala direniyordu uyumak istemiyorum diye. Aglayarak uyudugu icin bi sure sonra uyandi gozleri kapali agliyor iceri gitcektim diyor. Susmayinca goturduk orda kucagimda sakinledi uyudu oyle geri geldik. O kadar cok ilgi olunca cok azitmis durumda. Geri donunce nasil eski haline gelir bilmiyorum ins bizi zorlamaz fazla:(

Uyku tutmadı beni, oysa o kadar çok istiyorum ki geç saate kadar uyumayı. Bu aralar erkenden uyanıyorum.

Back