2013 KPSS mağdurlarının buluşma noktası...Bekle bizi 2014 KPSS ! (Öğretmenlik)


rengina nile sormuşsun ama ben bildiğim kadarıyla cevaplayayım.kim bir hayra sebep olursa onu yapan gibi sevap alırmış ..evet nette her yerde değişik yazıyor..ama ben şöyle yaptım .duası var 21 defa okuyup dileğini dileyip okumaya başlıyorsun duası:

''estağfirullah el azim ve etubu ileyh.''

regl iken okunması konusunu da araştırdım dua olduğu için okunabilirmiş..ille cuma başlanacak diye bişey okumadım..fakat namaz kılıp da okunulursa da olur.
RABBİMDEN DUALARININ KABUL OLMASINI DİLİYORUM
 

sağol canım peki senin dileğin kabul oldu mu?
ya ben sabahtır araştırıyorum yanlış başlamayayım vs diye de karışık geldi biraz. bir de regl olacağım belli ki.tereddüt ettim o yüzden olmadan başlayayım diye.
 

veliler kapısına dayanana kadar aklı nerdeymiş sorsaydın keşke kzum.
şimdi gelmiş iki ayağını bir pabuca sokmaya çalışıyorlar.
bence bırak gitme yani. birden arayıp yarın başla demek de neyin nesi? ek yerleştirme biteli hafta oldu
 

Canım benim her okunan dua kabul olacak diye bir şey söylenmez. Herkes huşu içinde namaz kılamadığı gibi, dua okuyanında ne kadar içten okuduğu farklılık gösterir. Hem duanın da kabul olma şartları var. Belki senin için şuan hayr görünen bir istek ileride belki bir şerre neden olacak. Onun için sizler bilemezsiniz de, biz biliriz diyor yaradan.
Niyetim sana fetva vermek değil. Ancak sen içinden gelerek inanarak oku. Belki senin istediğini vermezde daha iyisini verir.
Belki sevap niyetine amel defterine yazılır, bilemeyiz.
İlle de şu diyerek değilde bu isteğim hayırlıysa demek lazım.
Gölünce olsun her şey
 

ben netten bakmıştım fiyatına o zaman hafta sonu fiyatına bakmışım canım :26:

Allah razı olsun canım
annem hep ''yer gök dua ile kızım'' der çok doğru..

kuzum çok güzel ilerliyorsun maşallah
bende bazen senin gibi düşünüyorum rengişim
üniden sonra evlenen çok arkadaşım var ders çalışmakta zorluk çekmiyorlar
hatta daha iyi oldu diyen de var
ama işte benim ailem atan o da askerliğini yapsın öyle evlenirsiniz diyolar hep




tam düzenini oluşturmuşken aradı bunlar da
şimdi mi aranır ya :18:
sıkma canını sen sedefim
 

sağol canım inşallah senin de
yok ben seninki kabul olduysa ben de okuyayım vs gibi niyetle sormadım. hep merak ederim böyle şeyleri o yüzden sordum.
elbette Allah kabul ediyorsa ya da etmiyorsa vardır bildiği
 
e bunlar okullar açıldığından beri neredeymiş sen o kadar zamandır haber bekliyorsun üstelik
kapısına dayanana kadar arayamamışlar mı


ohh kızlar içimi rahatlattınız
huzursuz oldum gidemeyince. çocuklar öğretmensizmiş çünkü yazık onlara da
ama elimde imkanım yok ki, haa keşan merkez olsa, edirneden en erken araba 7 de. biner git gel yapardım ev bulana kadar.
ama bi de köyde. köye gidene kadar da zaman geçer derse yetişemem. bu hafta içinde başlarım dedim ama illa yarın başlaman lazım dediler. yarın başlamam imkanı yok.
cuma arasaydılar haftasonu bulurdum ev pzt başlardım.
siz de biliyosunuz ben bunu ne zamandır bekliyodum. hatta onurla kenarda biriktirdiğimiz para vardı. onur ne zamandır bilgisayar istiyodu da gene de bu cumaya kadar bekliyelim cuma da aramazlarsa alırız bilgisayarı demişti.
hatta cuma biz saat 5 e kadar bekledik.
ee ben de artık bu saatten sonra aramazlar hadi gidelim alalım bilgisayarı dedim.
hayır bi de artık ekime gelmişiz. ben de ona göre düzenimi kuruyorum burada. ararlar mı diye daha ne kadar belirsizlik içinde yaşıyayım?
biz gittik aldık bilgisayarı o akşam. annem para sorun değil sen git dedi, ama ev sorun. orda evi bulmadan kendimi garantiye almadan nasıl tamam yarın başlıyayım diyeyim ki?
neyse kızlar zaten onur da diyo, ücretli senin için hayırlı olsaydı böyle zor şartlarda olmazdı, ne zamandan beri bekledin aramadılar, şimdi pat diye gelmeni istiyolar. zorlukla başlayan işten hayır gelmez dedi.
onu da bu sabah keşana yolcu ettim. okulu başladı. perşembe ve cuması boşmuş. pzt sabahları gitcek, çarşamba akşamları gelcek.
en büyük destekçim çoğunluk edirnede olcak zaten. ben de burda güzel güzel dersimi çalışırım artık, yapcak bişey yok. hayırlısı böyleymiş
 
aynen kuzum benim sen hiç üzüme. suç senin değil ki daha önceden söyenmesi lazımdı. olmadıysa da zaten vardır bir hayrı.
 

sedefim bunda da var bir hayır kuzum
senin de dediğin gibi evinde de güzel güzel çalışırsın
 

ben de öyle diyorum canım benim. hayırlıysa olsun değilse olmasın.
iyi ki ben de seni tanımışım tatlım. ne zaman bi morale fln ihtiyacın olursa yaz bana. çünkü sıkıntıların olucak olmıcak demiyorum. vize final zamanı tip hocalar zorluyolar. bi tane güzel konuşma dersim vardı. 2. dönem seçmeli dersim. kadın finalden sınıfta 15 kişiyi bıraktı. yaptırdığı tek şey de diyaframdan nefes aldırmak ve tekerleme söyletmekti. vize final zamanı sınavlarını ihmal etme. sadece onlara yoğunlaş. çünkü Allah korusun mezun olamazsan kpss nin anlamı kalmıyo. ama sınavlardan sonra benim gibi ara verme kpssye. snavların bittiği gibi kpss ye aynen devam et. ben çok bunalıyodum mesela, finallerden sonra elime test alamıyodum. sen benim düştüğüm hataya düşme. çünkü son sınıf olup da atananlar da var. sen niye bunlardan biri olmayasın ki? zaten azimlisin belli. ee tek gereken şey de bu azim, istek ve irade. başarıcağına inanıyorum
evet tatlım yarın başlıyorum kısmetse
hatta yarına hiç iş çıkmasın diye bugünden evi sildim süpürdüm
 
aynen kuzum benim sen hiç üzüme. suç senin değil ki daha önceden söyenmesi lazımdı. olmadıysa da zaten vardır bir hayrı.

sedefim bunda da var bir hayır kuzum
senin de dediğin gibi evinde de güzel güzel çalışırsın

aynen canlarım sağolun varolun.. ahh siz olmasanız.. iyi ki varsınız
yaptığım programımı bulamadım evde buraya yazmıştım, burdan buldum
şimdi onu güzelce bi yazayım kağıda, yapıştırayım panoma
 

cnm eşimin işi için okudum kazandı...kendim için okudum fakat bitiremedim ne olduysa, nasip olmayacak ya...şimdide eşimin tayini için okuyorum 3000 e geldim...eşime 3 ay sonra söz gönderceğiz seni dediler...ama dilerken hep hayırlısıysa olsun diyerek dua ettim..rabbim lutfetti..inşallah seninde dileğin hakkında hayırlısıysa olsun cnm..sen abdest alıp 21 defa o duayı okuyup başlayabilirsin...aslında karışık değilde herkesin yakarış biçimi farklı..ben zikirmatik almıştım onunla sayma derdide olmuyor..
 

tamam canım sağol zamannı ayırdıgın için.
bugün başlayamayacagım sanırım karnım agrımaya başladı çünkü
inşallah başka her dileğin kabul olur
 

zikirmatik bizde de var. onunla daha rahat olur hakikaten canım. ben de okumak isterim bunu. illa ki olsun diye de değil.. hayırlıysa olsun Rabbim diyerek
peki abdest almak gerekiyo mu?
 
Allah razı olsun niloşum

ayakta alkışlanırsın sen
kocamannnn maşallah diyorummm
[/FONT]
 
zikirmatik bizde de var. onunla daha rahat olur hakikaten canım. ben de okumak isterim bunu. illa ki olsun diye de değil.. hayırlıysa olsun Rabbim diyerek
peki abdest almak gerekiyo mu?

aslında abdest alınarak okumak en güzeli ama almadan da okunabilir.ilk başlarken almalısın ama...yatarken otururken uzandığın zaman farketmez okunabilir..

benimki bitsin sizin içinde okurum...duayı bilen arkadaşlarınıza dağıtırsanız daha çabuk biter çünkü...
ben böyle yazıyorum ama siz yinede araştırın isterseniz
 
ya bir de bu duayı regl iken okumak için ezbere bilmek gerek ben de yasin kiabı içinde var ama onu regl iken elime almam doğru olmaz ayetler var içinde çünkü:26: en iyisi bitince okuyayım ben

sedefim bazı yerlerde de başlamadan önce 2 rekat namaz kılın diyor.
 

Ohh iyi yapmışsın canım yarın benim de okulum yok artık tam anlamıyla başlayalım :13:
 
Son düzenleme:
tamam canım sağolasın. annemle başlamayı düşünüyoruz

şimdi benim annemin bi arkadaşı var ben en iyisi ona sorayım bi o bilir. çünkü annem de ramazanda hatim etti. o zaman da bazı yerlerde namaz kılınması gerekiyodu, o söylemişti bize.
reglin bitince başla renginam daha iyi. ben de düğünden sonra başlıcam kısmetse
 

tamam kuşum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…