2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

Canim benim de kanama nin nedeni de belli değil .kesenin üst kısmından geliyor. Agrilarim oldukça kanama artıyor. Neyseki bugün daha iyiyim. Ben raporluyum.cumartesi de 1 aylık heyet raporu alicam. Bebeğim daha önemli çünkü. Drum kanama alanının büyüyüp bir anda Allah korusun önlenemez boyutlara ulaşabileceğini de söyledi. Oyüzden canım sen bilirsin ama bence evde istirahat etmen sen ve bebeklerin için daha iyi olur. Tabi karar senin geçmiş olsun .

Nazancim sende hosgeldin lekelenmeleri takmamakla cok iyi ediyorsun en onemlisi senin psikolojin aferin boyle devam et :)
Park yatak ivin hep olumlu seyler duydum bu gidisle alicaz bitane heralde..

Sezercim bebisler iyimis cok sukur bol bol dinlen 3 erkekle bas etmek zor ama eglenceli olacak :)

Sagol Yelizcim sizinde guzel haberlerle gelmenizi 4 gozle bekliyorum dualarimdasiniz her daim

Ithsl gelin 4343 canim cok az kaldi seninde guzel haberine hissediyorummmm

Operim hepiniziii

Selam arkadaşlar,
Geçen hafta ikili testimizi yaptırdık kendi doktorumuzda, ense kalınlığını ölçtü normal dedi ve diğer herşeyin normal göründüğünü söylemişti. Kan sonucunu da cuma günü tel.da aldık, 1/113 çıktı sonuç (normalde 1/250 olması gereken) yani yüksek riskli sonuç aldık. Yani bebişimizin bu sonuca göre down sendromlu olabilirmiş. Doktor bizi detaylı ultrasona yönlendirdi yada bebekten sıvı alınması gerekliymiş. (Aslında bana göre gerek yok dedi, ama kendilerini de riske atmıyorlar, bize bırakıyorlar)
Aslında 4 gündür stres içindeyiz, ama bir taraftanda hiç inanmadık birşey olduğuna. Eşim deli gibi araştırdı, okudu vs.. ( o da hiç inanmadı, 1/113 yaşıma ve tüp bebek yaptığımdan dolayı normal diyen Dr. Oldu)
Ve bu konuda çok başarılı olan, sadece bu konu üzerinde çalışan bir kliniğe gittik bugün, detaylı ultrason için. Bugün ki sonucumuz; harika :) 1/2986 ..bebişimiz çok sağlıklı, herşeyi tamam Allah'a şükür. Böbrekleri, kalbi, ciğeri herbişeycikleri çok iyi çalışıyor ve bugün 13+1 günümüzdeyiz cinsiyeti de belli oldu. Tahminlerinizi bekliyorum :)
Şunu belirtmek isterim; kadın doktorları rutin çalıştıkları için herşeyde tak tak baktıkları için, böyle sonuçlar verebiliyorlarmış. Yani bu sonuca benim yaşım, tüp bebek yaptığımızdan vs varılıyormuş. Tabi arada çok fark var diyeceksiniz, artık gidince onu doktora sorucaz. ( bu arada sonuç çok kötü çıkmadıkca, bebekten sıvı aldırmayı düşünmedik)
Sonuç olarak, herşey yolunda ve inşallah böyle devam eder. Korkularımızın biteceğini sanmıyorum, biz normal hamilelere göre çok özeliz. Inşallah diğer arkadaşlarımızda hamile kalırlar, onlar da bu güzel duyguyu yaşarlar.

Canim sen nasilsin?yeni yerin yurdun nasil,memnun musun,alistin mi yeni evine?sen baslarda kilo almamistin,hangi haftadan sonra basladin kilo almaya?ben simdi 18.haftami yasiyorum.gecen haftadan beri verdigim kiloyu aldim.simdilik arti kilo 200gr. ama yavas yavas alacagim sanirim.

Canim sonucunun iyi cikmasina sevindim,sizi biraz telaslandirmis ilk test..benim anlamadigim sizlerin ikili tet sonucu kombine olarak verilmis.ama bende yok.yani yas olarak,dawn sendromu ve trisomi18 icin ayri ayri sonuclar...dr negatif dedigi icin de cok sorgulamadim.ama benim yas 38 oldugu icin yas riski 1/149 cikti..zaten keseyi ilk gordugumuz gun dr demisti,yastan dolayi risk cikar telaslanma diye..sanirim bende uclu test olmayacak.detayli usg(ikincil) yapariz demisti..
Tahminim Erkek

Evet kriterlere göre yapıyorlarmış, ben 35 yaşındayım. Belki burda tr den farklıdır dicem ama sanmıyorum da. Doktor dan doktora da değişiyordur kesinlikle. Bugün bir tanıdık da söyledi, onun ilk testi 1/25 çıkmış, yıkılmış resmen. Sonra başka Dr gitmiş 1/980 çıkmış . Dediğim gibi hiç kötü düşünmemeye çalıştık ve yaşıma görede 1/113 ün çok kötü olmadığını farklı yollardan araştırmıştık. Zaten buradaki doktorlar ikili test yapmaktan yana değiller, biz istediğimiz için yapıldı. Herşeyi kadere bırakmamızdan yanalar
Detaylı ultrason bize yetti, herşey yolunda Allah'a şükür.
Bu arada ben 2,5 kilo aldım, aslında tatlı düşkünüyümdür ama hamilelik başladığından beri küstük biraz. Kahve, çay vs de içemiyorum kii içmeden duramazdım.. Ekşi ekşi ohhh ne güzel

Canim benim Insallah hislerinde yanilmaz ve en kısa zamanda bende omujdeyi veririm dileğim diğer bekleyesizlere hayırlı doğumlar canlar n arkadaşlarım icinde C

zahmetsiz doğsun, hayırla sağlıkla mutlulukla upuzun bir ömrü olsun inşallahhhhhh..... adını da çok beğendimmmmm

Canım çok teşekkür ederim darısı başına inşallah. Canım hamile kaldığımı öğrendiğimde Rabbime inşallah kızım olsun, benim masalım olsun demiştim. Rabbim dualarımı kabul etti. Ama bir ön isim arıyorum ilk ismi de kuranda geçsin istiyorum. inşallah bulacağım.

Selen im canim sende hosgeldin iyi olmaniza cook sevindim Allah im hayirlisiyla kucaklasmayi da nasip eder insallah ... Rabbim insallah beklemede olan kardeslerimizede hayirlisiyla bebislerini nasip eder ...

Sağol canım Rabbim hepimize her aşamada yardım etsin. Hepimizin yüzünü sağlıkla güldürsün inşallah.

Canım sağol, sen ismine karar vermedin mi?

Kuzum prensesin adı masal mı Rabbim nasip ederse masal naz hep istiyordum ismi çok güzel maşallah annesi gibi güzel kizce olacak Rabbim sağlıkla kucağına almayi nasip etsin bitanem

canımmmm arkadaşım darısı başına inşallahhhhh. Allahım tez zamanda sanada tattırsın. Rabbim dualarımızı kabul etsin masallarımızı gezdirelim İzmir'de inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
Sen neye karar verdin Eylül geldi ne yapacaksınız kararlaştırdınız mı eşinle?

masallah size kuzum ne guzel bir isimmm, Masal iniz vaktinde baslasin hep guzel seyler olsun bu masalda :)
park yataklara bend ebakiyorum bu gunlerde sen hangi marka aldin?? :)

sağol bitanem. Umarım ömrü de masal gibi geçer. Canım ben aldım kraft park yatak aldım kardeşimin 2 aylık bebeği var. kraftın yeni çıkan pembeli modelini almış bende kırmızılı aldım. İstersen özelden tam ismini atabilirim.

ben şimdilik bebek odası yapmayacağım, çünkü burada kirada oturuyorum. kendi evime geçince inşallah o zaman istediğim gibi yaptırayım dedim. birde park yatağı ablamdan kardeşimden gördüm çok kullanışlı oluyor. bayağı idare ediyor hemde sağlıklı :)

bebek arabasına karar veremedim. üç tekerlekliler çok hoşuma gidiyor ama onlarında iyileri çok pahalı. burada çok bakma imkanım yok. ama izmire gidip bakayım diyorum eşimin geçici görevinin bitmesine 1 hafta kaldı. gelince bir hafta sonu gidip bakayım diyorum. birde bebek arabası yerine pusetler çıkmış. Pusetin üzerine anakucağını oturtuyorlar. aynı zamanda araba koltuğu olarak ta kullanılıyor.en azından 3 sene kullanmak yerine daha uzun kullanmış oluyor bebişler. Aman karar veremedim. Bazı alışverişlerimi e-bebekten yaptım bayağı bişey indirimdeydi. İşte ben daha çok internetten almaya başladım.

Büyük temizliğe karar veremedim. doğuma yakın mı yapsam şimdi yaptırsam da doğuma yakın tekrarmı üstünden temizlense çünkü camlar falan bayağı kötü.

Senin bebiş için aldığın bişeyler varmı?

Canlar ben de ne zamandır ihmal ettim burayı farkındayım ama çok da özledim sizi. Bizim de maalesef bir cenazemiz oldu Ankara'da, eniştemi (teyzemin eşi) kaybettik. Geçen hafta da yıllık izindeydik. Birçok şey üst üste geldi.
Kızımla ben iyiyiz çok şükür. Ciddi bir sıkıntımız yok, sadece gece beni uykumdan uyandıran bacak kramplarım var. Geçenlerde de araba kullanırken kramp girdi, pedallara basacağım diye ruhumu teslim ediyordum. Otobanın ortasında kenara da çekemedim çok zor oldu. Bebek bu dönemde annesinden magnezyum ve kalsiyum alırmış bolca, bu yüzden kramp olurmuş. Onun için de ayrı bir vitamin kullanmaya başladım bugün. İkili testimiz iyi çıkmıştı, şimdi detaylı ultrason için doktor araştırıyoruz. Bu arada pazartesi günü kendi doktorumla da vedalaştım, evime çok daha yakın olan ve maddi açıdan daha kolay baş edebileceğimiz bir doktora gidiyorum artık, doğumu da orada yapmayı planlıyorum. Önceki merkezim sadece doktorumun doğuma girmesi için astronomik bir rakam istedi, bir de hastaneye ödenecekler eklenince böyle bir arayışa girdim. Evime yakın olması da hakikaten çok rahatlattı.
Kızımızın adı Mercan olacak, daha güzel bir isim bulabilen olmazsa :) Benim adım Deniz, Mercan da denizde yaşayan çok güzel bir canlı. bu arada "mer" fransızcada deniz demek. Mercan da benim canım işte. :) Ben bir sürü isim fikriyle geldim ama eşim, annemler ve arkadaşlarım bu ismi hemencecik benimsediler, zannettiğimden çok daha çabuk ve kolay oldu bu iş. İlk önerdiğim ismin bu kadar tutacağını tahmin etmiyordum. :)
Hamile yogası ya da pilatesine gitmek istiyorum ben de, henüz o konuya sıra gelmedi ama 1-2 hafta içinde bulup başlayacağım inşallah. Diğer yandan da perinatolog ve ev arayışım var. Çok istesem de karşıya taşınmamız şu an mümkün görünmüyor. En azından aynı semtte daha düzgün bir muhitte, site içinde 3 odalı bir evimiz olsun dedik biz de. Gecelerce uykum kaçtı 2 odalı evde neyi nereye koyacağım diye, işin içinden çıkamadım. İnşallah makul ferah bir ev bulursak taşınacağız, bir odayı rahat rahat bebemize ayıracağız. Sonrasında da ona göre eşya almaya başlayacağız.
Hamileliğin ilk 3 ayında verdiğim yaklaşık 3 kiloyu geri aldım, ödeştik :) Başlangıç kilomdan yarım kilo kadar fazlayım şu an. Yalnız bırakın bebeği hissetmeyi, azıcık karnım bile çıkmadı. 4,5 aylık hamileyim, kimse fark etmiyor. Pazarda manavda falan arsızlık edip meyvelerden tadasım geliyor, göbek olmayınca hiç yüz vermiyorlar. :))) Manavı bırak eşim bile hamile olduğumu unutuyor ya ayıptır... Bir göbek şart dostlar, göbeği ihmal etmeyin. :))) Benden haberler böyle, söz daha sık yazacağım. Hepinizi seviyor ve öpüyorum.

Canimmm bebisin ismine bayildim. Masallaaah adiyla saglikla upuzun mutlu bir omur yasasin insallah!!! Rabbim her seyi gonlune gore versin. Öpüyorum ikinizi de kocamaaan

Canim hosgeldin iyi olmaniza cok sevindim perinatolog aradigini yazmissin eger istanbuldaysan mecidiyekoyde prf.dr.recep has i tavsiye ederim muaynesi 400 tl ama hangi perinatologa gidersen git ucretleri boyle eger istersen ozelden adres ve telefonunu gonderebilirim beni doktorum yonlendirmisti capa da ogretim uyesi benim doktorumda zamaninda yaninda asistanlik yapmis ve ben cok memnun kaldim Allah ondan razi olsun isinin ehli gercekten...

Canim buarada gobegim yok diye hic uzulme 28 haftadan sonra asil go ek cikiyo sende goreceksi ...

Amin bitanem inşallahbana gelince bursa Acıbademe karar verdik bu ay reglinin 2.günü(22 eylül gibi)ongorusmeye gidicez nasipsede ekimde başlarim 15 gün evimden uzak kalicam bebek için de değer inşallah bu sefer olur

Canimmm bebisin ismine bayildim. Masallaaah adiyla saglikla upuzun mutlu bir omur yasasin insallah!!! Rabbim her seyi gonlune gore versin. Öpüyorum ikinizi de kocamaaan
Teşekkür ederim tatlımmm Allah hepimizin gönlüne göre versin. Ben de seni merak ediyordum, İnşallah sürekli yatmak zorunda kalmadan bebişlerini sağlıkla büyütürsün. Biri kızdır onların yav ben umutluyum hala :) Biz de sizi öpüyoruz. Beni habersiz bırakma.

Kalinkacım çok teşekkür ederim. Recep Has ve Atıl Yüksel'i çok duydum, ikisinin de muayenehanesini aradım. Çok iyi bilinen isimler oldukları için randevuları hep dolu diyorlardı, belki bir boşluklarını bulurum dedim. İkisinin de telefonunu telesekreter yanıtlıyor, bu hafta kongredelermiş randevu için dahi haftaya arayın diyor telesekreter. Bakalım pazartesi bir şansımı deneyeceğim.
Sen de çok heyecanlı zamanlar geçiriyorsundur eminim. Allah sağlıkla, kolaylıkla kavuştursun bebeğine en hayırlı zamanda. Öpüyorum.

Amin bitanem inşallahbana gelince bursa Acıbademe karar verdik bu ay reglinin 2.günü(22 eylül gibi)ongorusmeye gidicez nasipsede ekimde başlarim 15 gün evimden uzak kalicam bebek için de değer inşallah bu sefer olur
Melindacım inşallah bu sefer vakti gelmiştir, Allah gönlündekini hayırlı kılıp nasip etsin canım.

Seleen Masal ismini ben de çok severim ne güzel düşünmüşsün. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Bu yatak-bebek arabası-oto koltuğu işleri ne zor yaaa insan hiç bilemiyor. Şimdilik öyle bakınıyorum nasıl karar vereceğim bilmem. Park yatağın çok kullanışlı olduğunu ben de duydum. Ama diğer parmaklıklı karyolalar da pek cici di mi? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…