Sizin dediğiniz söce cevap verdim ben. Siz diyorsunuz ki çatlatma iğnesi e2 ye göre yapılmaz ve e2 değeri kaliteli yumurtayı gösterir yani yüksekse kaliteli yumurta vardır hayır öyle değil ben bunu anlatmaya çalıştım.
Pco olduğumu yazmıştım zaten benim gibi hastalar değil sadece bir arkadaşımın pco olmadığı halde 3500 ile toplandı transfer yapılmadı donduruldu bir ay sonra yapıldı. Yani genelleme yapmanız enteresan 11. gün erken değil mi tedavi kesilmesi için. e2 ye bakıldı 7700 fırlayınca hepsi gelişemeden toplandı bu bir. Tam tersine e2 değeri yükseldikçe yumurta kalitesi düşer bunu her yerde okuyabilirsiniz ve tedavinin iptal edilmesi gerekir. E2 değeri kaliteli yumurtayı değil olgunlaşan yumurta sayısını gösterir olgunlaşam yumurta sayısı başına artar. Kaliteli yumurta döllenmeden anlaşılamaz maalesef döllenir bir gün sonra da o yumurtanın değil, embriyonun kalitesine bakılır embriyo ne kadar hücreliyse ve kusursuzsa o kadar kalitelidir ama tek başına yumurta kalitesi maalesef saptanamıyor e2 değerinden filan sadece toplanması için uygun büyüklük aranıyor 19-20 mm ama benim yumurtalarım gelemeden o büyüklüğü toplandı e2 den dolayı erken çatlatma vurmamdan dolayı doktorlar 2.500 değerinin bile yüksek olduğunu söylüyorlar düşünün.
Bakın siz sunu göz ardı ediyorsunuz.Bir arkadaş şöyle yazmıştı.'' E2 1000 olunca çatlatma iğnesi yapılıyor '' ben buna açıklama getirdim.Doktorunuzla da konuşursanız E2 nin ultrasonda görünen yumurtaların teyidi için yapıldığını zaten söyleyecektir.Ultrasonda görünen yumurta var olabilir ama bazen E2 bunu doğrulamıyor.Genel durum için yapılan bir açıklamadır bu.
Pco hastaları için durum elbette farklılık arz eder.E2 abartılı yükselirse sorun var demektir zaten.