Hepinizden allah razi olsun kizlar beni merak etmssiniz dun testimi yaptirdim ama artis istenildigi gibi degil dun cok agladim moralim bozuk ruh gibiydim dr haftaya cumaya randevu verdi dis gebelik olabilirmis simdi dua ediyorum dis gebelik olmasin diye cunku iki kere yasamistim dogal yoldan tupbebektede beni buldu simdi ne yazzikki keske negatif olsaydi ilkinde bundan daha iyiydi arkadaslar bulupta kaybetmek canimi cok yakiyor ve bu ikinci oluyor biliyorsunuz onceki tedavimdede dusuk yapmistim cok uzgunum kizlar cumaya kadar kafayi yemezsem iyi inss rabbim iki iyiligin birini versin diyorum allah sonuc bekleyen ve tedavi de olan arkadaslarimiza guzel sonuclar nasip etsin ben cok yoruldum kendinize iyi bakin haftaya sonucumu yazarim kizlar hepinizi tanidigim icin cok mutkuyum hepinizi seviyorum
Canim transfer gunu gelmis ne guzel insalah bu sfer sonuna kadar gidecek hayirli saglikli bir hamilelik Rabbim nasip eder ...
inşallah aldığın gibi tutunurlar ve hiç bırakamzlar meleklerin aminnnnnnnnnnnn
Canim hadi inşallah sım sıkı tutunsunlar annelerine
canımm allah yar ve yardımcın olsun inşallah. tüp bebek tedavisi gören bu yolda yürüyen herkes annemle dualarımızda.. rabbim hakkında hayırlısı versin inşallah canım. kendine de bebişlere de iyi bak.hayırlı haberlerini bekliyoruz.
bence de bu bir hormondur ve doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır, sana katılıyorum. hatta sadece bu değil hiç bir ilaç doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.....
canım inşallah sağlıkla kucağına alırsın duaları yapacağız sonrasında sana....inşallah annelerine sıkıca tutunurlar, 9 ay sonra da kucağına sağlıkla gelirler.....
Amin bitanem inşallah
Selencim transferin hayırlı olsun, başarılı olsun ve yavruların seni hiç bırakmasın inşallah... En heyecanlı günler başlıyor.
Neşe, seni merak edip geldim ama ses etmemişsin, testi tekrarlayacaktın meraktayım... Umarım her şey yolundadır canım.
Hepinizden allah razi olsun kizlar beni merak etmssiniz dun testimi yaptirdim ama artis istenildigi gibi degil dun cok agladim moralim bozuk ruh gibiydim dr haftaya cumaya randevu verdi dis gebelik olabilirmis simdi dua ediyorum dis gebelik olmasin diye cunku iki kere yasamistim dogal yoldan tupbebektede beni buldu simdi ne yazzikki keske negatif olsaydi ilkinde bundan daha iyiydi arkadaslar bulupta kaybetmek canimi cok yakiyor ve bu ikinci oluyor biliyorsunuz onceki tedavimdede dusuk yapmistim cok uzgunum kizlar cumaya kadar kafayi yemezsem iyi inss rabbim iki iyiligin birini versin diyorum allah sonuc bekleyen ve tedavi de olan arkadaslarimiza guzel sonuclar nasip etsin ben cok yoruldum kendinize iyi bakin haftaya sonucumu yazarim kizlar hepinizi tanidigim icin cok mutkuyum hepinizi seviyorum
:13::13::13::13::13::13::13::13::13::13::13::13::13::13:
kızlar ben geldim. transferim harika geçti. 4 embriyoda çok iyi durumda olduğu için 2 tane yerleştirdiler, 2 tanesini de dondurdular. saat 1 de transfer gerçekleşti bir saatte orada yattım. 2 gün çok fazla hareket etmememi söylediler uzanıyorum.
hepinizi seviyorum.dualarınız için teşekkür ederim. allaha emanet olun
Çok teşekkürler kızlar inşallah benim için yaptığınız tüm temenniler hepimiz için gerçekleşir ve hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.
Klinikten akşamüstü aradılar bölünmeler harika gidiyormuş. Hoş bir önceki tedavide de 8-8-10 hücreli idi yine çok kalitelilerdi ama annelerini bıraktılar umarım aynı şeyleri yaşamam.
Ben saat 11,30 da transferde olacağım bu sefer çok sıkışık gitmeyi düşünmüyorum. hatta orada bir süre bekletiyorlar orada su içmeyi düşünüyorum. Çünkü bir önceki transferde çok sıkıştığımdan 20 dk sonra lavobaya gitmek zorunda kalmıştım. İnşallah bu sefer kötü olmam. :18::18::18::18::18::18:
Bu arada annem birkaç gün laptopdan ve cep telefonundan uzak dur diyor. ama ben bir şekilde sizlere yazacağım.
Kızlar sizi çok seviyorum. hepimiz iyi ki varsınız.Bana dua edin. Bebişlerimi sapasağlam alıp geleyim.
Ben teyzelerine söz veriyorum onları sıkı sıkı tutmaya çalışacağım. Siz teyzeleri de dua edin ki onlarda beni bırakmasınlar. Teyzeleri hamile olursam çok sevinecek biliyorum. Sizlerin duası kabul olur inanıyorum.
Dualarınıza talibim. Ve sakın unutmayın hep dualarımdasınız. ALLAH hepimizin her aşamamızda yar ve yardımcısı olsun.
hepinizi öpüyorum.
Arkadaşlar e2 yumurtanın ultrasonda görünümüyle uyumlu olup olmadığını belirler.Yani ultrasonda doktor 5 yumurta görüyordur e2 ile bunun sağlıklı doğruluğunu ölçer.e2 yumurta başına ortalama 300 olmalıdır.Yani 4 tane sağlıklı yumurtanızın olduğunun göstergesi en az 1200 e2 değeridir.Doktor bunu takip eder.Yumurtanın büyüklüğü istediği ölçüye geldiğinde çatlatma iğnesi yaptırır.
E2 nin değerine göre çatlatma iğnesi yaptırmaz.Bilginize.....
şoktayım e2 bu kadar nasıl fırlar yadoktorum e2 değerimi 1077 gördüğünde çatlatma iğnemi vurdurdu hemen.1000 i geçince iğne vurulurmuş.sende salak bi doktora denk gelmşsin şansa bak.sayı fikrine katılıyorum.benm en fazla 5 yumurtam oluyor ama kalitesi önemli.bu arada 8 e bölünmüştü benimkiler 3.gün transfer edilmişti ama kimyasal gebelik oldu yani tuttu ama ertesi gün kanda değer düştü.bakalım bu sefer nolcak ..umarım sende en yakın zamanda annecik olursun
Hadi hayırlısı canım. İnşallah güzel haberler veririsin bize. İçimizi umutla doldurursun. Dikkat et kendine ve yeğenlerimize
Canim ben bebisirlerin insallah sana tutunurlar ve annelerini 9ay boyunca bırakmazlar herşey gönlünce olsun
Pco hastası olunca mecburen yaptırıyor canım çünkü benim daha tam olarak büyümeyen yumurtalarım olduğu halde büyümeleri tamamlanmadığı halde e2 değerim 7700 oldu. Bu değerle tedavinin yapılması imkansız oluyor çünkü ohs riski yani vücudun ve organların su tutma riski var. 7700 değerle benim baya bir yumurtamın sağlıklı olması gerekir sizin hesabınıza göre. Ama topandıktan sonra 33 yumurtadan sağlam kalan elime sadece dokuz taneydi gerisi çöp olmuş. Ben daha 10. günümdeydim üstelik ve kaldı ki benim durumda da hastalarda e2 değeri birden fırladığı için çünkü çk fazla yumurta gelişiyor gelişen yumurta başına yükseliyor o e2 değeri, sağlıklı yumurta başına değil sağlıklı yumurta demenin imkanı yokmuş doktorum öyle söyledi döllenebilen yumurtaya sağlıklı deebilirmiş ama benimkiler döllenmeden gitti. Benim zaten ilk değerim 2200 dü, hiç ilaçları azaltmadı devam dedi sadece iki gün sonra 7700 oldu tedaviyi mecburen kesti kesmeseydi ya ilaçlara devam edecekti bu daha da tavan yapacaktı tedavim gidecekti, ya ilaçları kesecekti, ilaçlaır kesince de sanırım bilginiz yok yumurtaların bir gün iki güne toplanması gerekir zaten büyümezler artık ilaç kesilince ve tabii ki erken toplandı dediğim gibi ne ilaca devam edebiliyorum ne de iptal edebiliyorduk bu yüzden çatlayma iğnem e2 değerim fırladığı için erken yapıldı doktorumda kabul etti bunu 2. tedavimden sonra.
:13::13::13::13::13::13::13::13::13::13::13::13::13::13:
Kızlar ben geldim. Transferim harika geçti. 4 embriyoda çok iyi durumda olduğu için 2 tane yerleştirdiler, 2 tanesini de dondurdular. Saat 1 de transfer gerçekleşti bir saatte orada yattım. 2 gün çok fazla hareket etmememi söylediler uzanıyorum.
Hepinizi seviyorum.dualarınız için teşekkür ederim. Allaha emanet olun
tabiki canim 9 ay diken ustundeyiz valla...2li testte down sendromu icin ense kalinligina bakiliyor ve cesitli kan tahlillleri yapiliyormus canim..Allahim hepimize sapasaglan saglikli bebecikler nasip etsin..benimde cok az kahverengimsi akintim oldu dun insan hop oturup hop kalkiyor..normal diyorlar bu tur seylere ama iste yinede tedirdgin etmeye yetiyor..
sağolun kızlar inşallah bana sıkı sıkı tutunurlar. ben onları sıkıca tutmaya çalışıyorum. bu sefer ikizlerimle birbirimize yapışacağız inşallah.
ah ah bu doktorlardan çektiğimiz nedir :26: Zaten riskli olsun olmasın düşük bir dozla başlanıyor herkese.ben ilk tüpte düşünsene 2 iğneyede 75 mm dozla başlamıştım en küçük dozla.ama doktor beni tanıdğı için artık dozu arttırıyo rahat rahat.uf neyse olanları unut bence kafanı dinle ve yazın sıfırdan başla ama başka birinesorma canım ya başıma neler geldi ben bu konuda bilgiliydim pco olduğu için çok araştırmıştım e2 yükselebileceğinden ohss riskinden hepsinden haberim vardı. Tedaviye ilk başlamadan da ölçülmesi gerekirmiş ölçmedi işte o anda bir an önce tedavi başlasın istiyorsun aksilik çıkmasın diyorsun hani basireti bağlanmak derler ya öyle gerek yok deyince bişi diyemedim.
Iki tane iğne vuruldum. 8. Günü ölçüldü 2200 dü zaten ve o değerle hiç olmazsa bir iğnemi kesebilirdi ama yapmadı devam dedi be o değere bile ağladım iptal olacak dedim herşey yolunda dedi inandırdı beni. 2 gün sonra tam 7700 dü inanamadım ağlamaktan helak oldum ah keşkee ağlasaydım tedavim gitseydi ama yaptırsamaydım devam etmeseydim hemen ilaçları kesti tabi çünkü devam etsem iyice fırlayacak yumurta kalitesi de düşüyor okudum her yerde biri sağlıklı yumurtayı gösterir demiş alakası yok gelişen yumurta sayısı arttıkça e2 değeri de yükselir rezervleri gösterir bu değer. Kaliteli yumurtayı anlamaz doktorlar ancak kaliteli döllenme olursa o zaman anlarlar. Ilaçları kestik öbür gün ölçtürdüm 7000 değerine düşmüştü gelişmeleri durduğu için. çatlatma iğneni yap dedi o gece. Yarptım toplandı düşün 33 yumurta toplandı ve 9 tane kaldı sonra 3. Güne 4 tane kaldı. Kalite gitti, yumurtalar tam gelişemediği için ilaçlar kesilince onlar gitti çöp oldu. Bir arkadaşımız 3500 idi çatlatma vuruldu hemen toplandı ama donduruldu tansfer edilmedi çünkü rahim hazır değilmiş benim de öyle oldu zaten erken toplanınca rahimde tam kalın değildi transferde.
Ben nisan da ist. Gittim dosyamı alıp gösterdim adam meslektaşını kötülemek istemedi ama bana verilen iğnelerin dozunun zaten çok yüksek olduğunu, pco hastalarının genelde kilolu olduğunu ama benim zayf olduğumu bir iğnenin gereksiz verildiğini birinin de yarı dozunda verilmesi gerektiğini fazla yumurtayı bir anda geliştirmek yerine az ve kaliteli yumurta elde etmenin daha iyi olduğunu e2 değerinin yüksekliğinin zaten tamamen kalitesini etkilediğini söyledi. Yani ne diyebilirim ki olan oldu artık. Bende bu yaz erteliyorum kısmet artık.
canım ben de senn gibi pcoluyum. herkes çok iyi çok yumurta oluyo diyo ama işin aslı o değil. pcolu hastalarda yumurtalar çok sayıda ve hızlı büyüdüğü için anomali olma riski de artıyo ve sağlıklı embriyo çok az oluyo.benim son denememde 5. güne 4 embriyo gitti PGT de 2 sağlıklı çıktı. toplanan yumurta 20 idi. yumurta sayısı değil kalitesi çok önemli yani. ama bizim şanssızlığımız kalite oranı düşük oluyo ve tabi OHSS. ben her tadavimde orta derece OHSS oldum. şimdi yeni tedaviden korkuyorum. çünkü kçtü bi süreç.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
ah ah bu doktorlardan çektiğimiz nedir :26: Zaten riskli olsun olmasın düşük bir dozla başlanıyor herkese.ben ilk tüpte düşünsene 2 iğneyede 75 mm dozla başlamıştım en küçük dozla.ama doktor beni tanıdğı için artık dozu arttırıyo rahat rahat.uf neyse olanları unut bence kafanı dinle ve yazın sıfırdan başla ama başka birine
canımm ben pco olduğum halde gonal f 112.5 menagon 75 verildi düşün yani ki ben aşılamada sadece gonal f 112.5 kullandım 3 yumurtam olmuştı diğerleri de yakınlaşmıştı olgunluğa. Zaten 11. günümde de tedaviyi kestik yani daha az dozla 15-16. güne kadar gidebilirdik menagonu hiç vermesine gerek yoktu. Ben çok yumurta değil kaliteli istiyorum. Yok bu yaz dinlenicem aslında ertelediğim için pişman mıyım bilmiyorum ilk tedaviden sonra histereskopi şubatta dondurulmuşlar derken zaman çok çabuk geçti başlıyım diyorum eşim annem istemiyor kendini toparla diyorlar sanırım öyle yapıcam zaten ist. bir merkezle görüştüm nisanda gittim. Ama burada başka hastanede aşılama istiyorum yine sonbaharda bir dr çok övdüler denemek istiyorum tekrar başlamadan. Allah yardımcımız olsun iyiniyetli insanlarla karşılaştırsın.
Pco hastası olunca mecburen yaptırıyor canım çünkü benim daha tam olarak büyümeyen yumurtalarım olduğu halde büyümeleri tamamlanmadığı halde e2 değerim 7700 oldu. Bu değerle tedavinin yapılması imkansız oluyor çünkü ohs riski yani vücudun ve organların su tutma riski var. 7700 değerle benim baya bir yumurtamın sağlıklı olması gerekir sizin hesabınıza göre. Ama topandıktan sonra 33 yumurtadan sağlam kalan elime sadece dokuz taneydi gerisi çöp olmuş. Ben daha 10. günümdeydim üstelik ve kaldı ki benim durumda da hastalarda e2 değeri birden fırladığı için çünkü çk fazla yumurta gelişiyor gelişen yumurta başına yükseliyor o e2 değeri, sağlıklı yumurta başına değil sağlıklı yumurta demenin imkanı yokmuş doktorum öyle söyledi döllenebilen yumurtaya sağlıklı deebilirmiş ama benimkiler döllenmeden gitti. Benim zaten ilk değerim 2200 dü, hiç ilaçları azaltmadı devam dedi sadece iki gün sonra 7700 oldu tedaviyi mecburen kesti kesmeseydi ya ilaçlara devam edecekti bu daha da tavan yapacaktı tedavim gidecekti, ya ilaçları kesecekti, ilaçlaır kesince de sanırım bilginiz yok yumurtaların bir gün iki güne toplanması gerekir zaten büyümezler artık ilaç kesilince ve tabii ki erken toplandı dediğim gibi ne ilaca devam edebiliyorum ne de iptal edebiliyorduk bu yüzden çatlayma iğnem e2 değerim fırladığı için erken yapıldı doktorumda kabul etti bunu 2. tedavimden sonra.
Senin durumun farklı bir durum PCO hastası olduğun için elbette normalden fazla yumurta sayın olacak.Doktorun yapması gereken az dozla sık E2 takibi.Yoksa arkadaşların dediği gibi yok E2 değerin 1000 oldu hadi çatlatma iğnesi yapalım diye bir şey yok.
Ben onu anlatmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?