2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

merhaba hanımlar bizde eylül ekim gibi düşünüyoruz ilk deneme olacak ama daha merkez konusunda kararsısız ege ünv. yada tepecik eğitim ve araştırma olacak.

merhaba hanımlar bizde eylül ekim gibi düşünüyoruz ilk deneme olacak ama daha merkez konusunda kararsısız ege ünv. yada tepecik eğitim ve araştırma olacak.

izmirdesin sanırım sim olarak önermek olmaz tabi ama ben tepecik hastanesinde doğmuşum ....... araştırma yap etrafında kim nerede doğum yapmış memnun mu değil mi ??? duruma göre gidersin istersen ........

izmirdesin sanırım sim olarak önermek olmaz tabi ama ben tepecik hastanesinde doğmuşum ....... araştırma yap etrafında kim nerede doğum yapmış memnun mu değil mi ??? duruma göre gidersin istersen ........

izmirli değilim balıkesir edremitte oturuyorum ama yakın izmir 2-2,5 saat falan tüp bebek merkezlerinin bulunduğu en yakın il yani bize o yüzden izmiri tercih ettim bide çalışıyorum yakın olmasının faydalı olacağını düşündüm yakınlarımda hiç tüp bebek yaptırasn yok benim o yüzden internetten hep araştırma yaptım ve ege yada tepecik ikisinin arasında kaldım forumda sorduğum arkadaşlara iki merkezde de aynı işlemlerin yapıldığını dondurma işlemide dahil çünkü bu benim için çok önemli sadece fiyat farkı var o yüzden ilk önce en uygun olanını tercih etmek istiyorum oda tepecik oluyor.
ben geçen sene aşılama denedik hem hapla hemde iğneler ile tutmadı bu arada bende pko var eşimde allaha şükür bi şey yok şimdilik tek sorun bu gözüküyor.biraz bana merkezlerin istedikleri testlerden ve nerelerde yaptırabileceğimizi yazar mısınız ona göre bende gidene kadar yavaş yavaş yaptırmış olayım ki bi an önce dosyamı açtırayım. :))))))))))

merhaba bana özelden mesaj atmıssın ama cevap atamadım çünkü özel msj hakkım daha açılmadı. o yüzden buradan cevap veriyorum. Şuan biz egede tüp bebek tedavisine başlayacagız eşimin durumuna göre hiç fiyat sormadık bu gidişimizde ögreniriz herhalde şimdiye kadar sadece dosya açmak için 100 tl verdik onun haricinde hiç ücret ödemedik. ege tüp bebek telefon num. araştır netten oradaki hemşirelere durumunu anlat sana yardımcı olacaklardır canım.

selam bızde eylul ayında düşünüyoruz ama temmuzda muayeneye gıdıcez hoca ne dıyecek bakalım benım yıne tup bebek yontemı ıle bir oğlum oldu rabbıme şükürler olsun kardeşı olsun ıstedık umarım rabbım dualarımı kabul eder acıbadem bülent tıraş dr um....

bizde insallah ekim ayinda baslamayi dosunuyoruz hepimizin hakinda en hayirlisi olsun memorial sisli istanbul

hoş geldiniz arkadaşlar..
umarım Rabbim emeklerimizi boşa cıkartmaz hayırlısıyla kucaklarımız dolu döneriz bu yoldan

TÜP BEBEK AŞAMALARI

Tüp bebek
yapılması planlanan çiftlerde tedavi sürecikadının adetinin 2. Veya 3. Günü başlar. Başlangıç günü ultrason yapılır.Ultrasonda yumurtalıklarda ve rahimde başlamaya engel olacak herhangi birsıkıntı tesbit edilmezse, kadının kanında FSH ve östrojen seviyelerine bakılır.Tedaviye başlamak için uygun olduğuna karar verilirse kadının yaşı, kısırlıknedeni, kan sonuçları ve yumurtalık kapasitesine göre uygun tedavi yöntemiseçilerek
tüp bebektedavisi için yumurta oluşumunu sağlamak için hormon tedavisi başlanır.Kontrollü over sitimulasyonu denilen bu dönemde tedaviye yanıtı ve yumurtagelişimini değerlendirmek için belli aralıklarla ultrason ve kanda hormonkontrolü yapılır.
[h=2]Yumurta gelişimi[/h]Yumurta gelişimi ve ilaçlara yumurtalığın yanıtına göreilaçlarda gerekirse doz ayarlaması yapılır. Foliküllerin belli büyüklüğeulaşması ve kan östrojen seviyesinin belli değerlere ulaşması yumurtanınolgunlaşma konusunda bilgi verir ve aynı zamanda çatlatma iğnesinin ve ardındanyumurta toplama zamanının belirlenmesini sağlar. Bu süreçyaklaşık 12-16 gün sürecektir fakat süre kişiye göre değişiklik gösterebilir.Çatlatma iğnesinden 32-36 saat sonra diğer bir aşama olanyumurtatoplama aşamasına (OPU- oocyte pick-up) geçilir.
[h=2]Yumurta toplama[/h]Tüp bebek tedavisinde yumurta toplamaişlemi hastanın ağrı hissetmemesi açısından sedasyon anestezisi (uyku hali)altında, transvajinal ultrasonografi eşliğinde yapılır. Bu işlem sırasındafoliküllerin içindeki sıvı toplanarak, sıvı içinde yumurta olup olmadığınabakılarak varolan yumurtalar alınır. İlk seferinde folikül sıvısında yumurtabuluamazsa özel sıvı ile folikül içi yıkanarak, folikül içinde kalmışolabilecek yumurtalara ulaşılmaya çalışılır. Yumurta toplamaişlemi yaklaşık 20-30 dakika sürer. 10 mm’ nin üzerindeki tüm foliküllerde bulunanfolikül sıvıları işlem sırasında toplanır ve ardından işleme son verilir. İşlemsonrası hasta 1-2 saat takip edildikten sonra eve gönderilebilir. Bundansonraki kısım ise toplanan yumurtalar içerisinde olgun olanların seçilmesi vedöllenmesi ardından rahim içine transfer edilmesidir.
[h=2]Döllenme işlemi[/h]MII oosit denilen olgun ve döllenebilecek yumurtalar seçildikten sonrayumurta toplama günü hastanın eşinden alınan spermlerle labaratuarkoşullarında döllenme işlemi gerçekleştirilir. Döllenme işi sperm ve yumurtanınbir araya bırakılarak döllenmenin olmasının beklenildiği klasik yöntemleyapılabileceği gibi, özellikle bazı durumlarda döllenmeşansını arttırabilmek için mikroenjeksiyon (ICSI- intracytoplasmic sperminjection) yöntemi ile yumurtanın içine direk spermin verilmesi ile deyapılabilir. Döllenmiş yumurta transfer edilebilecek hale gelene kadar özelkültür ortamında takip edilir. Gelişimi olan ve kaliteli embriyo seçilerekrahim içine transfer edilir.
[h=3]Embriyo transferi[/h]Embriyo transferi anestezi gerektirmeyen ağrısız birişlemdir. Genellikle abdominal ultrason eşliğinde ince bir kateter ile yapılır.İşlem öncesi rahim ağzı özel sıvılar ile temizlenir. Transferden 1-2 saat sonrahasta evine gidebilir. Eğer hastanın kalan döllenmiş iyi kalite embriyosuvarsa, dondurularak saklanabilir.
[h=3]Bekleme süreci[/h]Embiryo transferinden iki hafta sonra gebelik esti yapılır.Bu iki haftalıksüreç çok sıkıntılı ve zorlu geçebilir.Kendinizi bu zor döneme öncedenhazırlamanızda her zaman fayda var.Çünkü böylesine uzun ve yorucu bir tedavininardından her zaman başarılı sonuç çıkmayacağını önceden bilmelisiniz.Yapılanbir çok araştırma en iyi başarı oranı 2.ve 3 denemelerde gerçekleştiğinigöstermektedir.Bu bekleme sürecinde kendinizi meşgul edecek herhangi bir hobibulmalı ve rahat davranmalısınız.Zira yoğun stres altında gebelik olasılığınızbüyük oranda riske girer

herkese ii hafta sonları olsunnnn
ramazandan sonra inşlh hepimiz için çokkk süperr gelişmeler olurrrrrrrrrrrrrrr

herkese ii hafta sonları olsunnnn
ramazandan sonra inşlh hepimiz için çokkk süperr gelişmeler olurrrrrrrrrrrrrrr

evet canım hayırlı haberlerle bebişlerimizle gelicez bu topğe...
şimdilik ilk açılış özlem ve ben ramazan sonrası ilk adetle görülüyo bakalım ama kısmet???
senin tam olarak düşündüğün bi zaman varmı canım???

inş cnm bakalım sen mi özlem mii
hayırlıısyla başlayında sonu güzel olsun inşlh
cnm benim ki karışık ya eşim bayramdan sonra test verecek eğer kalitesi yüksese başlarız diyo da bende başlıyalım diyorum yıllar sonra ilk defa tek tük sperm çıkınca o da korkuyo olmaz tutunmaz kalitesi az olur diye bakalım inşlhhhh bayramdan sonra testte spermler hem çoğalmış hemde kaliteli omuş olur ya bana dua et güzelim ne olur bende başlamak istiyorum artık

canım benim eşinede hak ver dediğin gibi belki bu spermler kalitesiz olabilir diyede düşünüyo olabilir ama ben inanıyorum sperm cıkışı olması bile sizin için artı bişey ve eminim hayırlısı ila tedaviye başayıp sonrada bebişlerinizi kucagımıza alacağız...
valla canım ben 27 haziran adet oldum pko oldugu için düzensizliğim var eğer temmuz sonu adet olmazsam 11 agustos benim dogum günüm o gün test yapacagım sonuca görede yoksa hap içip adet olcam sonra baslıcam tedaviye

heyecan var şimdiden ama bi o kadarda ya aynı seyleri yasarsam diye korku var

[h=2]Stres gebe kalmayı ve tüp bebekte başarıyı etkiler mi?[/h]Tüp bebek tedavisi doğal yolla gebe kalamayan kişiler içinbir umut kaynağı olarak görülmektedir ve kurtarıcı gözüyle bakılmaktadır. Ancakbu tedavi pozitiflik ve oldukça sabır gerektiren bir işlemdir.

Tüp bebektedavisinin başarısına gölge düşüren stres ve umutsuzluk tedaviyi olumsuz yöndeetkilemektedir. Tüp bebek uygulamasında ve kısırlıktedavilerinde de olduğu gibi birçok hastalığın iyileşme aşamasında stressinolması tedavi sürecinin başarısızlık kaynağı olarak görülmektedir.

Tüplerin işlevsel bozukluklarını, yumurtlamayı ve devamdı gebe kalınamamayıetkileyen faktörlerin asıl nedeninin aşırı strese dayalı olduğu bilinen birdurumdur. Başarılı bir gebelik gerçekleşmesi için çiftlerin stresten uzakdurmaları gerekir. Stres ve doğallık arasında gelgitlerin olması gebeliğingerçekleşememesinin nedenlerindendir. Ama stresin asıl kaynağına bakıldığındagenelde çiftlerin uyumsuzlukları ve aile baskıları gelmektedir. Neden gebekalamıyorsun? Gibi soruların devamlı çiftlere sorulması çiftleri strese doğruitmektedir. Aslında ailenin bu konuda bilinçlendirmeleri ve bu olayayaklaşımlarının değiştirilmesi gerekir.

Tüp bebek uygulaması isteyen çiftlerin tedaviye başlamadanönce bu süreç hakkında yeterli düzeyde bilgiye sahip olmaları vebilgilendirilmeleri uygulamada yaşanacak bir takım stresin oluşmaması içinönemlidir. Tüp bebek tedavisi hakkında hiçbir bilgisi olmayançift ne kadar sakin olabilir ki? Bu durumdan ötürü doktor hastasına tedavininsüreçlerinin nasıl ilerleyeceği hakkında uygulanılan yöntemlerin ne işiyaradığı hakkında hastası ile sürekli iletişim içinde olmalıdır.
[h=2]Stresi azaltmak için neler yapılabilinir[/h][h=2]İlk olarak tüp bebek isteyen çiftlerin birbirlerini anlamaları ve uyun içerisinde olmaları gerekir.[/h]
  • Yoga veya meditasyon gibi kişileri rahatlatan ve stresten arındıran tekniklerinden faydalanılabilinir.
  • Hatta stresi yenebilmek için çiftlerin bireysel ya da birlikte profesyonel bir psikologdan yardım istenmelidir.
  • Kafein ve nikotinin bırakılması hatta bir takım egzersizlerin yapılması gerekir,
  • Kısırlık ve tüp bebek tedavisi ile ilgili kafanızı kurcalayan sorulara aman vermemeniz ve aklınıza takılan en ufacık ayrıntıyı bile doktorunuzla konuşmalısınız.
  • Bilimsel olarak kişilerde etkisi olumlu yönde kanıtlanmış olan akupunktur yöntemi tercih edilebilinir. Bu yöntem tüp bebek tedavisinde ve tüp bebek tedavisine hazırlık aşamasında oldukça faydası görüldüğü için birçok otoriteye tercih edilebilinir.
  • Tedavi öncesi aile ile irtibat içinde olunmalıdır.
  • Tüp bebek tedavisine geçmeden zihin olarak bu tedaviye kendinizi hazır hissetmelisiniz.
Tüp bebek yöntemi hem maddi olarak hem defiziksel olarak kişileri zedeleyen bir yöntem olmasına rağmen günümüzde bebeksahibi olmak isteyen çiftler için umut ışığıdır. Sonuçları ve peşindengetirdiği bir takım olumsuzlukları hangi düzeyde olursa olsun bebek isteyençiftleri bu husus da yıldırmamıştır. Halk arasında doğal yolla bebeği olamayançiftlerin tek kurtuluş yolu tüp bebek tedavisi olarak görülmektedir. Buolayda peşinden stres faktörünü getirmek için yeterli bir sebeptir.

tatlım eşime hak veriyorum ilk kez sperm görünce korkularda çoğaldı eşim de de bende de ama ne bilim sanki başlamassam hiççç başlıyamıcam zannediyorum kafam allak bulllak ya uffff
inş doğum günüde süpriz olsa keşke cnm
yok cnm hiççç kendini sıkma sakın bak bu günlerin güzeli gelecek bu sefer sende olacaksın
hepimizin korkuları var ne desekte dinmiyo
ama ne yapalım elden gelen olmayınca ya sabır çekip dua etmekten başka bişey kalmıyo:26::26:

aynen aynen öyle canım dua etmekten başka bişey gelmiyo elimizden...
canım hani sperm çıkısı olmus ya onları dondurdunuzmu???
merak ettim çok bilgim yokta:44:

aynen aynen öyle canım dua etmekten başka bişey gelmiyo elimizden...
canım hani sperm çıkısı olmus ya onları dondurdunuzmu???
merak ettim çok bilgim yokta:44:
yok cnm dondurulmadı
zaten 6 tane çıktı bazısı hareketli bazısı yernde hareketliymişşş
eşimde dedi bari bayrama kadar kullandığım ilaçlar etki eder de kalitesi artar onları dondurururuzzzz
bakalım ne olacak bayramdan sonra büyük gün gelecek benim için inşlh güzel günlerdirr:26:

kalbini ferah tut hayırlısını iste canım olacak de ve buna inan...
benim psikologum aslında cekim yasası vardır insan isteklerini kendisi sekillendirir...

mesela bi örnek evlendim hep k.v. ile beraber yemek yedim bi türlü ayıramıyordum 2 senede evimde 2 kere yemek bile yemedim..
bunu psikologla konustugumda bana önce ne istediğine karar ver sonra ne olursa olsun yapıcam ve k.v. evimi ayırmama bişey demicek diye sürekli aklından geçir..
beynin sana k.v. kızar ayıramazsın söyle der böyle der diye emir verecek onu dinlemeden sürekli yapıcam ayırıcam k.v. bişey demicek diye beynine sinyaller gönder dedi..

2 gün öyle yaptım 3. gün konuştum ve gerçekten kadın sadece neden dedi hiç tepki vermedi canım öyle istiyo öyle mutlu olucam sen gel bizde yiyelim dedim o son oldu şimdi canım ne isterse 2 aydır onu yapıyorum...
yarın tekrar görüşmem var bu seanslarda tedavi hakkında görüşücez eger notlarım olursa paylaşırım burda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…