2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

düzelttiğin için sağol canım, ben böyle giderdim. beni bu şekilde uyardılar ve su içmiştim. Allaha şükür, şişmeden transfer oldum.

o zaman et süt yoğurt peynir dukan diyeti misali yemeye başlayayım ben
aynen canım bu gerçekten önemli...
ama ohss genelde pko hastalarında daha sık görüldüğü için onları diğer nedenle tüp bebek yaptıranlardan daha dikkatli olmaları gerekiyor..
mesela ben günde 1 serum
mutlaka 1 öğünümde tavuk veya kırmızı et
mutlaka meyva yiyodum
ve ananas yedim canım ama günde 1-2 ince dilim onuda fazla yememek lazım..
ve nasip oldu tutmustu bebeğim hemde ilk denemede ama sonra kaybettim

düzelttiğin için sağol canım, ben böyle giderdim. beni bu şekilde uyardılar ve su içmiştim. Allaha şükür, şişmeden transfer oldum.
canım yanlış anlama beni sakın olurmu ben sadece eksik demek istedim çünkü yaşadım biliyorum ve dediğin gibi su da önemli ama en önemlisi protein beni hastaneye yatıracaklardıda istemedim evde serum taktım kendim (sağlıkçıyım ben) ve protein agırlıklı beslendim

onların kafalarından daha neler neler geçiyor kim bilir
sağlıklı olsun da kız erkek ikiz üçüz hiç farketmez hiçç..
dediğin taramalara bakılırken de hücre alınacağı için zarar verebiliyormuş embriyoya, zaten tutunan embriyoda bu olasılıklar çok az cnm hiç böle şeyler düşünmeyin,
hstalıklı olduunda vcut atıyormuş ya onu,
zaten 3. ay dolduktan sora bu taramalar yapılıyor bi o döneme gelelim de biz daha çoookk yni streslerimiz olucak
hep olumlu düşünelim vcudumuza hormaonlarımıza en yararlı şey bu Allah hayırlısını versin inşallah

canım yanlış anlama beni sakın olurmu ben sadece eksik demek istedim çünkü yaşadım biliyorum ve dediğin gibi su da önemli ama en önemlisi protein beni hastaneye yatıracaklardıda istemedim evde serum taktım kendim (sağlıkçıyım ben) ve protein agırlıklı beslendim[/QUOTE]

ay aşkolsun, asla yanlış anlamam.olur mu öyle şey. aksine eksik bildiğim bir şeyi doğru ile tamamlaman hoşuma gitti.

bir de sürekli yatmamnın kan dolaşımını olumsuz etkilediğini duydum,
dun aksam doktoruma da sordum bunu,
senı bu süreçte enn olumsuz etkilicek şey stres dedi,
sürekli yatmak mesela senı strese sokabilir çunku çalısıyosun dedı, ancak çalışma ortamın stresliyle bi hafta izin almanı tavsiye edrim dedi, ben 3 gün evde kalıp 4. gun işime gidicem öle karar verdim..

pko yok çok şükür bende ama yumurtaların su toplamması için dikkat etmekte fayda var tabi..
zaten protein ağırlıklı beslenmenin su ile desteklenmezse vcudu zehirleme etkisi varmış.

ay aşkolsun, asla yanlış anlamam.olur mu öyle şey. aksine eksik bildiğim bir şeyi doğru ile tamamlaman hoşuma gitti.
tamam canım sevindim o zaman

aynen canım ilk 3 gün cok önemli zaten ben rapor aldım 15 gün gitmedim işe ama sebebi evde sürekli yatmak değil hem kafa dinlemek ti hemde ben iş için uzun yol geliyorum ve engebeli yollar cok sarsılıyo o yüzden öyle yapmıstım yine öyle yapıcam canm..
mesela ben 5. gün duş aldım soğuğa yakın ılık sekilde onuda eger oturark dus alıyosan ayakta al olurmu

yarın kontrolüm var heyecan yaptım ^^ yumuşlar büyüdüyse cumartesi toplarız dedi doktor *.*

bu işlem nasıl oluyor aşamaları değil ama yaşayan tecrübesi lazım bana hastaneye gidiyorsunuz sonrası :)

Son düzenleme:
Kızlar dün akşam kontrole gittim ve yumurtalarımdan biri çok büyüdüğü için aldılar. Diğerlerininde sayısı çok azmış doktor ümitsiz gibi konuştu... Ne yapmalıyım...

Ne demek ümitsiz konuştu arkadaşım ya. Benim her ay 1 tane yapılıyor ya olmuyor ve hala doktorumun ümidi var. Sayısı azsa az, sana gerek olan 1 kaliteli yumurta ve 1 kaliteli sperm. Çok kızdım vallahi doktoruna. Hiç sıkma canını, bulunur bir çözüm. Allah yardım eder.

İstersen araştırma yap ve doktorunu değiştir, ne dersin ?

Günaydın arkadaşım, keyifli olman süper, hep böyle ol e mi :)) ama 6. Günden sonra idrar tesyi yapma istersen ha, yani insan üzülmem dese de üzülüyor çünkü. Bu günlerde çıkma ihtimali yok ya belki ondan üzülmüyorsun. Neticede insan psikolojisi ve hatta anne psikolijisi :) Dostaça bir öneri...

Evet evet, 3. Gün 8 hücreliyken embriyonun zarını deliyorlar ve 5. Güne bırakıyorlar. 5. Gün 140 hücre kadar olduğunda bazı hücreleri o delik yerden dışarı atıyor embriyo kendi kendine. Onları alıp embriyoyu donduruyorlar. Alınan hücrelerde de türküye de 9 kromozoma, yurt dışında da 23 kromozoma bakılıyor.

Hakikaten erkekler tuhaf. Benimki de erkek olursa transfer ettirmem diyodu. :)

Son düzenleme:

Endişelenecek birşey yok arkadaşım, anastesi yapıyorlar zaten g özünüzü açtığınızda herşey bitmiş oluyor, 15 dk lık bişe işlem.

yarın kontrolüm var heyecan yaptım ^^ yumuşlar büyüdüyse cumartesi toplarız dedi doktor *.*

bu işlem nasıl oluyor aşamaları değil ama yaşayan tecrübesi lazım bana hastaneye gidiyorsunuz sonrası :)
seni odada güzelce hazırlyorlaryanlız giderken üzerinde parfüm krem gibi kimyasallar olmıcak..
sonra opu için odaya geciyosun eger anesteziyle olacaksan seni uyutuyorlar ve öyle başlıyorlar o arada neler yapıyolar bilmiyorum
sonra ayıldıgında odaada buluyosun kendini biraz agrın oluyo hatta lekelenme tarsında kanamalarında olabilir bunlar nrmal 2 saat sonra evine geciyosun sonra merkezden duruma göre yumurtaların döllenişine göre arayıp haber veriyolar sana

benim sorularım hep kaynıyor çatlıcam burda heyecandan *.*

Ahhh inci neden kaynasın kuzummmmmmm mesela ben opudan eve gelir gelmez tuvalteime kadar ayıptı sölemesi herşeyi anlatan bi paragraf yazdım bu yopiğe mesela benim profilime gir yazdığım mesajlardan bak istersen sonra sor bana cevaplayım ne eksik kaldıysa kafanda olur mu

benim sorularım hep kaynıyor çatlıcam burda heyecandan *.*

-İlahi canım güldürdün beni, sen çatlama, Cuma günü yumurtaların çatlıycak eğer toplamayı dedikleri gün yaparlarsa. İşlem çok kolay hiç korkma, hemşiren odana gelicek damar yolu açacak, sonra seni alıp hooop ameliyathaneye götürecekler, dr. nasılsın diyecek, sen iyiyim diyemeden uyumuş olacaksın, gözünü açtığında odanda yatağında hafif bir regl sancısı duyar gibi uyanacaksın. Merak etme, Allah yardımcın olsun, inşallah sağlıklı yumişlerin olur:::))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…