- Konu Sahibi Ozlem_ahmet
-
- #2.221
canım benim burda bi yanlışın daha doğrusu yanlış demeyeyimde eksik bilgin var
o su toplama meselesi yumurtaların asırı uyarılması sonucu gelişen ohss rahatsızlıgı..
evet burda vücudun temizlenmesi için su cok önemli ancak bundan ziyade protein agırlıklı beslenmek daha önemli çükü protein kaçağı oluyo vücutta..
aynı şeyleri ilk denememde yasadım karnım su topladı ve transferim 2 ay ertelendi canm
aynen canım bu gerçekten önemli...o zaman et süt yoğurt peynir dukan diyeti misali yemeye başlayayım ben
canım yanlış anlama beni sakın olurmu ben sadece eksik demek istedim çünkü yaşadım biliyorum ve dediğin gibi su da önemli ama en önemlisi protein beni hastaneye yatıracaklardıda istemedim evde serum taktım kendim (sağlıkçıyım ben) ve protein agırlıklı beslendimdüzelttiğin için sağol canım, ben böyle giderdim. beni bu şekilde uyardılar ve su içmiştim. Allaha şükür, şişmeden transfer oldum.
Ay sabah sabah çok güldümmmmmmm
Bu erkekler çok ilginç biz sağlıklı evlat derdindeyiz onlar buldularda bide cinsiyet seçmek istiolar valla ilginçler işteeeee
Benim gıcık olduğum bi konu daha geldi işte eşim embiryoloğa demişki genetik taramalarını yaptınız mı hani down turner vssss yoooo yapmadık siz sölemediniz demiş eşimde eee siz teklif etmedinizki demiş o da zaten 3. Ve 5. Günler bakıoruz diyibce eşin eee ha di bakın 5 bugun demiş kızda sonra yok biz 3 bakıoruz ama demiş onada ayrıca sinirlenmiştim ay bak aklıma geldi şimdi gene sinirlendimmmmmm
aynen canım bu gerçekten önemli...
ama ohss genelde pko hastalarında daha sık görüldüğü için onları diğer nedenle tüp bebek yaptıranlardan daha dikkatli olmaları gerekiyor..
mesela ben günde 1 serum
mutlaka 1 öğünümde tavuk veya kırmızı et
mutlaka meyva yiyodum
ve ananas yedim canım ama günde 1-2 ince dilim onuda fazla yememek lazım..
ve nasip oldu tutmustu bebeğim hemde ilk denemede ama sonra kaybettim
canım yanlış anlama beni sakın olurmu ben sadece eksik demek istedim çünkü yaşadım biliyorum ve dediğin gibi su da önemli ama en önemlisi protein beni hastaneye yatıracaklardıda istemedim evde serum taktım kendim (sağlıkçıyım ben) ve protein agırlıklı beslendim
tamam canım sevindim o zamanay aşkolsun, asla yanlış anlamam.olur mu öyle şey. aksine eksik bildiğim bir şeyi doğru ile tamamlaman hoşuma gitti.
bir de sürekli yatmamnın kan dolaşımını olumsuz etkilediğini duydum,
dun aksam doktoruma da sordum bunu,
senı bu süreçte enn olumsuz etkilicek şey stres dedi,
sürekli yatmak mesela senı strese sokabilir çunku çalısıyosun dedı, ancak çalışma ortamın stresliyle bi hafta izin almanı tavsiye edrim dedi, ben 3 gün evde kalıp 4. gun işime gidicem öle karar verdim..
pko yok çok şükür bende ama yumurtaların su toplamması için dikkat etmekte fayda var tabi..
zaten protein ağırlıklı beslenmenin su ile desteklenmezse vcudu zehirleme etkisi varmış.
zor tabi canm zor olmazmı yaterki yanlış yola sapıpta sınavı kaybetmeyelim er yada gec kazanacgız..
hayırlısı olsun esincim umarım hayırlı güzel haberler alırsın
günaydınnnn
Kızlar dün akşam kontrole gittim ve yumurtalarımdan biri çok büyüdüğü için aldılar. Diğerlerininde sayısı çok azmış doktor ümitsiz gibi konuştu... Ne yapmalıyım...
off, şimdi kalktım, evde su kalmamış.kefir içtim, taze cevizlerimi ,kivimi yedim. dün canım nar istedi, eşim aldı. bugün 5. gün bebişlerimle.burada erken test yapanlar o kadar çoktu ki, çıkmayacağını bile bile idrar testi yaptım. tabi ki de çıkmadı. olsun, hiç bir şey hissetmedim, ne üzüntü, ne sevinç, sadece merakıma yenilip yaptım.
kız yurt dışında cinsiyet belirleme varrr
Ay sabah sabah çok güldümmmmmmm
Bu erkekler çok ilginç biz sağlıklı evlat derdindeyiz onlar buldularda bide cinsiyet seçmek istiolar valla ilginçler işteeeee
Benim gıcık olduğum bi konu daha geldi işte eşim embiryoloğa demişki genetik taramalarını yaptınız mı hani down turner vssss yoooo yapmadık siz sölemediniz demiş eşimde eee siz teklif etmedinizki demiş o da zaten 3. Ve 5. Günler bakıoruz diyibce eşin eee ha di bakın 5 bugun demiş kızda sonra yok biz 3 bakıoruz ama demiş onada ayrıca sinirlenmiştim ay bak aklıma geldi şimdi gene sinirlendimmmmmm
yarın kontrolüm var heyecan yaptım ^^ yumuşlar büyüdüyse cumartesi toplarız dedi doktor *.*
bu işlem nasıl oluyor aşamaları değil ama yaşayan tecrübesi lazım banahastaneye gidiyorsunuz sonrası :)
seni odada güzelce hazırlyorlaryanlız giderken üzerinde parfüm krem gibi kimyasallar olmıcak..yarın kontrolüm var heyecan yaptım ^^ yumuşlar büyüdüyse cumartesi toplarız dedi doktor *.*
bu işlem nasıl oluyor aşamaları değil ama yaşayan tecrübesi lazım banahastaneye gidiyorsunuz sonrası :)
benim sorularım hep kaynıyor çatlıcam burda heyecandan *.*
yarın kontrolüm var heyecan yaptım ^^ yumuşlar büyüdüyse cumartesi toplarız dedi doktor *.*
benim sorularım hep kaynıyor çatlıcam burda heyecandan *.*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?