2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebegini emzirdikten sonra emzirdigin göğsünü sonrada diğer gogsunu sagabilirsin.diger ogune kadar sut birikimi olur.diger öğünde once emzirir sonra sagdgin sütü verirsi

8.20de emzirme merasimimiz bitti uyuttum ettim derken ben 9.16 da sütümü sagmaya başladım 20-25dk sagdim ve toplamda hemen hemen 130ml çıktı bu iyi bir miktar mı ama bu sağma işlemi 5 saatlik uykunun ardından oldu yani gün içinde bu kadar çıkacağını sanmam
 
Benimde sütüm azaldı ikisi toplam 60cc çıkıo 2. Reglimi oldum onla alakası var mıdır acaba? 21 Aralık'ta Dr kontrolumuz

canım regl olmadan bir hafta önce ve regl boyunca süt azalırmış regl bitincede eski düzenine dönermiş bende düzenli oluyorum benimde azalıyor.
 
bebeklerimizin normalden daha huzursuz olmaları doymuyormuş gibi davranmaları uyku düzenlerinin bozulması bu haftalarda normalmiş 12,haftalarda bebekler büyüme atağı geçiriyormuş zamanlarını yazmışlar geriye dönüp baktığımda hep o zamanlarda bebeğim huy değiştirmişti.
uzun biraz ama yazıyı paylaşıyorum

Buyume atagini nasil anlariz?

Hemen hemen her zaman bebeklerin sinir sisteminin bir büyüme atagi olur ve bu ataklar bebek icin yeni firsatlardir. . bebegin ogrendigi her yeni yetenek Bebegin genel davranisini etkiler . zahmetli bir donemdir ve aglamalar bu ataklarin en onemli gostergesidir. bebeginiz alisilmisin disinda sizin icin daha zahmetli ve yorucu olur cunku mesela cocugunuz ilk defa kafasini tutmaya baslamistir ve hayata karsi daha talepkar olmaya baslar. bebeginiz her yeni becerisinde ve kazandigi her yeni algida kendisi de urker mesela bir anda herseyin bambaska oldugu farkli bir gezegende uyandiginizi dusunun iste bebeginiz de bu sekilde urker. bebek saskin oldugu icin uyumak istemeyebilir ve yemek yemek istemeyebilir.uyumak ve yemek yerine guvendigi bir kisiye sarilmak ister ve surekli kucakta tasinmak ister.

Buyume ataklari ne kadar surer?

bu ataklar bir anda basladiklari gibi bir anda da
biterler. genellikle bir hafta surer. bu donemde bebekler aglar huzursuz ve hosnutsuz olurlar. anneler bebeklerinin hasta olup olmadigi ya da ac olup olmadigi konusunda emin olamazlar. Aslinda bebekler bu donemde normalden daha fazla beslenmeye ihtiyac duyarlar bu emziren anneler icin daha sik emzirmek demek ve sik emzirdikce sut uretiminin artmasi yani sut uretiminin bebegin ilerideki artacak olan ihtiyacina uymasi demektir. emmek istememe durumu birkac gun surebilir bu yuzden emzirmeyi kesip biberon mamasi vermeyiniz. her atak bittiginde bebek yeni bir ataga kadar dinlenir ve ogrendigi yeni yetenegini bir sonraki atakta elde edecegi ynei beceriyi kazanabilmek icin bol bol uygular.

Ataklar ne zamanlar olur?

Bu ataklarin yaklasik her bebekte ayni donemler ortaya ciktigi tespit edilmistir. tabiki erken dogmus ve cok gec dogmus bebeklerde bu ataklarin zamanlarinda sapmalar olabilir. bebeginiz 2 hafta gec dogduysa bu ataklar 2 hafta daha erken baslayacaktir. eger 4 hafta erken dogmussa bebeginiz bu ataklarin zamaninda da normale gore 4 hafta gec baslayacaktir. ataklarin bu sekilde doguma gore sapmalar gostermesi bu ataklarin beynin gelisimiyle siki bir iliskisi oldugunu gosterir.

Ilk 14 ayda, 8 büyüme atagi vardir.

1. Atak: 5. haftalarda.

her atakta bebek onceye nazaran daha cok annesine ihtiyac duyar daha cok fiziksel kontaga ihtiyaci vardir daha cok bagirir, aglar ve bebegi sakinlestirmek zordur. bu zamanlarda bebeginizin guven duydugu birine ihtiyaci oldugunu unutmayin ve elinizden geldigi kadar simartin kucaginizda tasiyin ona kokunuzu sesinizi sicakliginizi elinizden geldigince verin. bebeginizin bu donemde surekli emmek istemesi cok normal.

bebeginizin bu donemde kazandigi beceriler:

bebeginiz daha uyanik ve cevresine karsi daha ilgilidir. birseylere daha uzun ve daha sik bakar. cevresindekileri daha sik ve dikkatli bir sekilde dinlemeye baslar. taniyabildigi dokunmalara ve kokulara yanit verir. bebeginiz bu donemde ya ilk defa gulmeye baslar ya da eskiye nazaran daha sik guler. artik neyin sikici ya da neyin guzel oldugunu eskiye nazaran daha iyi farkedebilir. ve bebeginiz daha uzun sure uyanik kalip belirgin bir sekilde aktiftir.

fiziksel degisiklikler:

duzenli olarak nefes alir. daha az korkar ve titrer. aglarken ilk defa gozyasi gorursunuz ya da onceye nazaran daha fazla gozyasi olur. daha az yutkunur, az kusar ve gaz problemi azalir.

2. Atak: 8. haftalarda:

bebeginiz gorur, duyar, koklar, tad alir ve onun icin tamamen yeni olan seyleri hisseder. onun eski dunyasi gibi degildir artik. hersey karmasiktir, saskindir ve degisiklikleri zihnine islemesi gerekir. bu yüzden annesinin kollarina geri gitmek ister bu atak bir iki gunden 2 haftaya kadar surebilir. daha cok bagirir ve bebekle daha sik ilgilenmek gerekir. beslenmesi kotulesir, yabancilardan daha sik korkup annenin kollarina tirmanmak ister. uykusu bozulur ve daha sik emzik emmek ister.

3. Atak: 12. haftalarda:

bebeginiz icin hersey tekrar yenidir. dunyasi degismistir simdi daha once hic bilmedigi seyleri ogrenir. ve tekrar guven duydugu annesinin kollarina donmek ister. endise etmeyin ve bu donemde de bebeginizi ihtiyac duydugu uzere simartin.


4. Atak: 19. haftalarda:

bu donemde bebeginizin daha once hic yapmadigi seyleri yaptigini ve istedigini goreceksiniz. 14. ve 17. haftalarda da bebeginizin huzursuz oldugunu farkedebilirsiniz cunku birseylerin degistigini hissetmistir. simdi zor olan bu ataklar onceye nazaran daha uzun surer. bu atak yaklasik bebege gore 1 haftadan 6 haftaya kadar surebilir. bebek daha sik bagirir ve dengesiz davranislari vardir daha sik ilgi ister. kafasini daha sik tutabilip koruyabilir ve fiziksel kontagi kesmek istemez. ve yine uyku ve yemek duzeni kotulesir. bebeginiz yabancilara karsi tepki verir. daha az hareket eder. beslenme sirasinda fiziksel temasi bolmemek icin extra beslenmek isteyebilir ve daha sik emer.
5. Atak: 26. haftalarda:

23. haftada bebeginiz huzursuz olmustur. bu atak 2 ila 5 hafta arasi surebilir. daha fazla bagirirak aglar. Cansikici, memnun edilmesi guc ve keyifsizdir. bebek hep birseylerle mesgul olmak ister ve bedensel kontagi kesmek istemez. daha zor uyur ve beslenir. kundaklanip baglanmak istemez daha az hareket eder. bebeginiz kendi oyuncaklarini daha sik kavrar ve emer.

6. Atak: 37. haftalarda:

bebeginiz durmadan homurdanir, mizmizlanir ve sik aglar. aglamaktan gulmeye gulmekten aglamaya bir anda degisir. daha sik ilgi ve annesinin yakininda olmak ister. annesinin etegine yapisip abartili bir sekilde sevimli davranir. daha sik ofkelenir. baskalarini yabancilar ve annesinin kucaginda kalmak ister bedensel kontagi kesildiginde protesto eder. bebek daha zor uyur ve kotu ruyalar gorur. beslenmesi kotulesir daha az hareket eder bazen oldugu yerde hareketsiz durup hayal kurar. baglanmak kundaklanmak istemez emzik emmek ister ve her zaman yaninda olacak bir oyuncaga ihtiyac duyabilir.

7. Atak. 46. haftalar:

bebeginiz sik aglar, dengesiz ve sabirsizdir, sik homurdanir. gulmekten aglamaya hali bir anda degisebilir. yakininda olup daha sik ilgi ister. abartili bir sekilde sevimli olup hemen ardindan abartili bir sekilde yaramaz olabilir. bebeginiz daha ofkeli ve kiskanctir. bedensel kontak kesildiginde ofkelenir. yemesi kotulesir daha az konusur ve hareket eder. bazen sessiz durup sadece hayal kurar. uyurken emmek ve yaninda duzenli gorebilecegi bir obje ister.

8. Atak: 55. Haftalar:

belirtiler 6 ve 7 atakla aynidir.

alıntıdır.
 
Benim bu kadar cikiyordu o kadar sagma suresinde.unutmaki bebegin emdiginde bunun iki kati cikiyor. Bebeklerin emme kuvveti daha fazladir.nacizane fikrim şu sakin beni yanlis anlama lutfen biraz oluruna birak olaylari biraz fazla evham yapıyor gibi hissediyom.sen azicik koyversen kendini ooo senin sutun daha cok olur ki zaten bence az da degil.annelik durtunden dolayi normal olan sutun de az gibi geliyor sana.sutun normaden cok olmasida guzel bisey degil cunku bebegin asil doyurucu sutu alamiyor bu sefer.sadece kalorili sut ile beslenmis oluyor.emzirme isin biittimi sag kendini ne kadar ciktigina bakma.bebegin aglamadan istemeden emzirme bence.niye dersen ornegin bebek acken 4 cc emcekse o istemden emzirince 3 cc emcek.bu sefer vucudun 3 cc süt hazirlycak.nacizane yorumlarimda umarim seni uzecek bisey soylememisimdir inşallah
 
canım regl olmadan bir hafta önce ve regl boyunca süt azalırmış regl bitincede eski düzenine dönermiş bende düzenli oluyorum benimde azalıyor.
Ya bende biseyler oldu ama adet mi oldum anlamadım bir hafta boyunca düzensiz az az oldu ne ki bu

Asla niye uzesinki ben buradaki herkesi arkadas olarak görüyorum kendime ve fikirlerinizi onemsemesem size sormam ki iyiki varsiniz canlarim bi derdim olunca cok moral buluyorum ben burda
 
benim ilk kızım sadece anne memesi emiyordu işe başlıcaktım ama yinede biberonu almadı 3.5 ay civarı meme diye cıldıran kızım bi anda isteksizleşti 5 6 saat geciyordu emmiyordu memede uyumaya alışıktı emmeyince uyuyamadı çok ağladı doktora gittik bütün tahliller temiz çıktı bi gece sabaha kadar emmedi ağladı hoplata zıplata emzirdim uyudu daha sonra gezdirmek filanda işe yaramadı emmesi için o kadar çok ağlıyodu ki 2 kat aşağıdaki komşum geldi sabah 5te ne oldu diye kontrol etti hastamı bişey mi oldu diye yok ayağına koydu duru susmadı battaniye arasına koyalım susmazsa hast götürün dedi battaniye arasına koyduk azıcık salladık sustu uyudu ama açtı uyanıkken emmediği mememi uykuda açlıktan 1 saat bırakamadı sabah hemen doktora gittik anlattık bazı bebekler böyle olur yine uğraş ama olmuyorsa salla uyut emzir dedi büyüme atağı dedi ve serüven başladı hemen memlekete annemlere gittim ve tabi 2 gece dayanamadı eşim hemen hamak aldık sallamak için 1.5 ay memlekette kaldım hamakta elde salladık emzirdim gece uykusundada açsa alıyordu ama uyanıkken asla almadı meme delisi kızım sanki ilk kez görmüş gibi memeden kaçıyordu 5 aylıkken tamamen ek gıdaya başladık zaten ek gıda dönemi emme işi sabah ve gece demişti doktorum gün içinde yemek yedi uyudu emdi 9 aylıkken sütümün çok çok az olduğunu anladım ve memeden tamamen kestim o beni çoktan bırakmıştı zaten bu kez baktım uykuda biberon alıyor biberonla mamaya daha sonra inek sütü cicibebe derken 20 aralıkta 2 yaşında olacak hala uyanıkken biberonu istemez ama uykuda 250 cc süt içer ilk kızımdı tecrübesizdim çok ağladım bunalıma girdim saatlerce ac duruyordu bide aç uyumaz derlerdi benim kızım uyuyordu evden dışarı çıkmadım aman uyusun emsin diye annem kaşıkla besledi ama sütü bile becerip içemedi 4 aylıkken hafiften cicibebe kavanoz maması yedirdik ama şükür çok uğraşsamda emdi kilo alımı iidi 2. kızımıda aynı şeyleri yaşarım diye biberona alıştırmak istedim 3 günlüktü başladık 2 aylık oldu oda biberonu istemiyor benimde şansım uykuda beslemek şuan 3 aylık bi atak yaparda memeyide bırakırsa diye ödüm kopuyor çok zeki dedi doktorum ama bence yaramazlık :)
 
Son düzenleme:
Hem emziren hem mama veren annisler her emzirmeden sonra mama veriyomusunuz birde kac cc lik mama veriyosunuz emzirdikten sonra

ben 3 saatte bır 90lık mama verıyorum.içtıkten 1 yada 1,5 saat sonra emmek ıstıyo emzırıyorum cnm. bazen sutum fazla gıbı gelıyo sadece emzırıyorum 3 saatlık arayı açıyorum 4-5 saat oluyo
 

bebeği kolay kolay uykuya gecmeyen annelere tavsıyem olacak. 3 haftadır bunu kesfettık uykuya daha kolay gecıyo. ışığı söndurup beşiğine yatıyoruz ve beşiğindeyken mamasını verıyoruz.kucağa almıyoruz cunku besığe yatırırken uyanıyo. beşikte mamasını içerken uyuyakalıyo tavsıye ederım kızlar
 
 
yarın kızım tam 3 aylık olacak


- Bende hala adet olmadım. Bazen olacakmışım gibi hissediyorum ama olmuyorum.
- Bebeğim 2 gündür mememi almak istemiyor. zorla ağzına sokuyorum kafasını geri atıyor. zorluyorum yapışıncada bırakmıyor bu sefer. yeni huylar edindik hadi hayırlısı. Düzelir umarım.......
- Bu elini ağzına sokmalar şapur şupur yalamalar devam etmekte.
-Emziğe alıştırmıştık. Ağladığı zamanlar gerçekten işe yarıyordu yada mızmızlandığında 5-10 dk da olsa idare ediyordu.
El yalamaları başlayınca emziğide almıyor artık ((
 

Canim aynisini benim oglum 2 aylikken yapti birden memeyi almadi kafasinu cevirip iki yana agladi bende o oanikle ac ama emmiyo diymuyormu diye mamayi dayadim cocuga olan oldu biberona alisti ve mememi bidaha hic almadi ve ne kadar sagsamda emmesu gibi olmadigi icin 1 ayda sutum bitti. Bi uzmandan dinledim yedigin hiseyin kokusu sutune gecmis olabilirmis o yuzden hic pes etmeden zorla inatlasarak vermeye calis almazsa kucakta dolasarak hoplaya ziplaya ver memeni agzina gerekirse 2 saat fazla ac birak aglasin ama en fazla 3 gun savasirsin sonra kabul edicektir onun iyiligi icin yapmalisin bunu sakin ama sakin pes etme sagma sutunu verme sakin bebegine biberon
 
Kızlar bugün hava güzeldi kızımla çıktık yürüdük biraz eve geldim emdi sonra sağdım 190 çıktı sağıyorum diye mi temiz hava aldım diye mi bilemiyorum 80 Buzluğa attım 110 içirecem uyanınca
 

bizde de durum pek farklı değil yarım saatten fazla süredir kucağımda gezdire gezdire ve şarkı söyleyerek emzirdim öbür türlü çekmiyor illa ağzına kolay gelecek ilk başlarda çekiyor sütün geliş hızı azalınca zorlanmak istemiyor sinirleniyor şuan belimi ve ses tellerimi
hissetmiyorum ama herzaman böle değil geçecek diye kendimi teselli ediyorum mecbuurrrr
 

canım o zaman sen sürekli sağ buzluğa koy baktın az geliyo gez tekrar sağ
 

canım bende daha olmadım ve arada sancılanıyorum olucam sanıyorum olmuyorum..
bebısler hergun farklı huy edınıyor yaa benımkınınde ellerı sureklı agzında
elı daha tatlı gelıyo annesı
 
kızlar bebeklerinize külotlu çorap giydiriyor musunuz kıyafetinin altına?

ben gıydırmıyorum canım bu aylarda kalca gelısımı ıcın dr ıyı olmadıgını soyledı ama kulotlu corapta daha sıcak tutardı ıyı olurdu
sen gıydırıyormusun
bı de bebsı kaç kat gıydırıyorsun canım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…