2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı


kilo alımımız iyi hatta fazla bile almış işte biraz fazla emiyor birde yalancı meme almadı alıştıramadık öğürüp kusuyor verdiğimizde bende vermeyi bıraktım 3 emzik denedik bi kauçuk kaldı kullanmadığmz onu da almaktan vazgeçtim zorlamak istemedim daa fazla. Bu yüzden uyumak içinde memeyi kullandığndan fazla emiyr galiba o yüzden kusuyr
 

Alisir annesi alisir ilk disari ciktigimizda bizde de oyle olduydu.ilk baslarda biraz daha sakin cok kalabalik olmayan yerlere gidin.biz kirkli mirkli dinlemeden ciktiydik.bi is icin degilde biraz yurumek hava almak icin cikiver.cikmaksan cok yipranirsin.
 

Kangurun nasil bisey bilmiyom ama destekli olanindan aldik azcik da bebegin basini opmeye yakin mesafeye kadar yukarda tasirsan bebegin daha rahat eder.ben bebegimi 4 kilo iken 3 haftalikken tasimaya baslamistim.kayinvalidem hep der siz bebeginizi hic kucuk bebk olarak gormediniz ona gore davranmadjniz der.kirki cikmadan disari cikardim kanguru ile tasidigjm icin azcik garipsedilerdi.
 

bende evi 24 derecede tutmaya çalışıyorum , uzun çıtçıtlı badi üstüne penye giydiriyorum terletmek istemiyorum ama üşütmekte istemiyorum arada bir penye yelek giydiriyorum.ayaklarında mutlaka örgü patik oluyor ayaktan üşür demişti ebe
 

benimde devamlı emmek istiyordu bende sarılık var diye devamlı emziriyodum.sonraları çok kusmaya başladı yalancı memeye zorla alıştırdım. benim oğlum emmediği zamanın çoğunu ya beşiği nde yada ana kucağında geçiriyor öyle alıştırdım.kucağıma çok fazla almıyorum zaten bebek kendini tutamıyo daha beli ağırır gibi geliyor yatması daha iyi.
 
Evet canım.
Alazade, işe yaradığına sevindim. Ben de artık az kullanıyorum. Zaten zeytinyağından önce sürüyordum şimdi karıştırıp yapıyorum.
Geçmişi okuyamadim nasil kullanıyorsunuz bu yağı işe yarıyor mu bari
Zaten onlara göre hep eskiler doğru bizimkiler yanlış... ya aslında şöyle mantıklı bir düşünseler biz de artık anneyiz ve bebeklerimizi gözümüzden sakiniyoruz eminim her anne bebeğini kayinvalidesinden daha çok düşünebilir evet onlara göre daha tecrubesiziz ama unutmasinlar ki zaman onlarin değil bizim zamanımız ve artık her sey daha farklı bu da bizi onlardan bir adım önde tutar bnm de sinir olduğum bunu kabullenmemeleri o kanguru zarar veriyorsa zaten sen bunu bile bile kullanmazsin böyle bebeklerimizi bizden daha çok düşünüyormus gibi konuşmuyorlar mi cinlerim hopluyor yaaaa zaten benim yavrum bu benim benim beniiiimmm!!!!
Ayy sinirleniverdimm yazarken bile
 
kızlar konaklar ıcın harıka bısı buldum kızımın kafasınn ust bolumnde bayagı vardı ılk zeytınyagı surdum sonra chıcconun konak taragını almıs esım hepsı gttı bıtane bıle kalmadı
 
Yaa arkadaşlar benim bebeğim hergün akşam saatlerinde durmadan ağlıyor,yatmıyo uyumuyo emmiyo sadece bağırıyo,kendi de yoruluto aslında. Zorla uyutmaya çalışıyoruz ama halimi görseniz.2ayımızı doldurduk yeni başladı,ağlamalar azalıcağına bizde çoğaldı:) napıcam bilmemm?
 

canm benm kızımda sabah 8 de kalkıyo gece 12 e kadr hıc uyumuyo 53 gunluk bugun toplasn gun ıcınde 2 saatı bulmuo.sureklı emme arıo bır yıl ucretsz ızne ayrılacagım ne emzık ne bıberon tutuyo benm sutumu bıle bıberonla ıcmıo mıdesı bulanuyo bıbrondn.hergun ayrı huy degıstırıyorlr.senı anlıyorum gozlerı kıpkırmızı oluyo kızımn sısıyo ama uyumuyo allah sabır versın...
 
 

Evet huy değiştiriyorlar gün içinde benimki parça parça uyuyo ama akşam saati felaket, bazen sabahları da.sabredicez heralde bilmiyorum ne zaman diner bu ağlamalar.
 
M0 erhaba kızlar yeniyim aranızda aslında ilk hamile olduğumu öğrendiğimden beri sürekli takip ediyorm yazmak yeni nasip oldu. Eylül beklerken 29 agustosta geldi melegim. Şimdi 66 günlük olduk. Bazı tecrübelerimi paylasmak istiyorum. Gece aglamaları gaz sancıları hepsini atlattık çok şükür her gece 4 te uyuyordu kızım kabus gibiydi. Şimdi 12de uyuyp 9 da uyanıyor masallah 3 saatte bir gece emziriyorum. Burun tıkanıklığı için size tek tavsiyem nane yağı. Birkaç damla ile ayak altlarına masaj yapıyorum yastigina da sağına ve soluna birer damla damlatıyorum solunum yollarını çok güzel açıyor bazen ben bile kullanıyorum.
 
Bak simdik bir kisakollu zibin ustune penye pijama takimi ustune penye tulum ortam sicskligimiz 20 23 arasi.simdi bu sekilde fazlami giydirmis oluyom.uzunkollu zibin giydirdigimde tulumu giydirmiyom.bide battaniye kullanmiyom ben.

bende senin gibi giydiriyorum ve battaniye kullanmıyorum aynı şeyi yapmış oluyoruz aslında arkadaş da bir kat giydirip battaniyeye sarıyormuş.
 
 

Sen sinirlendin ama beni güldürdün canım ya :) Haklısın, kimse anneden daha çok düşünemez bebeğini. Tamam onlar da büyüklerimiz bizi baktı büyüttüler ama o zaman çocuk büyütmek kolaydı. Sımsıkı kundaklar bezlemek yerine beşiğin içine bir alet takarlar bebek ona çişini kakasını yapardı :) Büyüyünce de sal sokağa gitsin...Yokluk fakirlik çektiler o ayrı. Allah onlardan razı olsun ama bi zahmet bize o kadar karışmasınlar. Ben 3 çocuk annesi ve 34 yaşındayım. En büyük çocuğum 14 e girecek hala telefondan doğru akı veriyorlar. Kv dediki bebeğin resmini faceye koyduğum için gazı varmış ve gece uyumuyormuş :)

Birkaç damla acı elma yağını yarım çay bardağı zeytinyağıyla karıştır. Bebeğin karnına saat yönünde masaj yap. En az 10 dakika. Poposuna da kulak çubuğuyla hafif içeri ittirerek ama sade zeytinyağıyla masaj yapmak da çok işe yarıyor. O bölgeye acı elma yağını kullanmadım, o yüzden tavsiye edemeyeceğim. Sonra bebeğini yıka. İnşallah sen de fayda görürsün canım.
 

Belli saatlerde ağlamalar kolik gibi görünüyor. Genelde 3 saat sürüyor bu ağlamalar. Bizde de var canım. Onu sakinleştirecek bir yöntem keşfetmekten başka çaren yok canım. Fön makinası sesi elektrik süpürgesi sesi de iyi geliyor çoğu zaman. Bir daha ağladığında netten fön makinesi sesi aç bakalım işe yarayacak mı? Bende yarıyor.
 

Herkese selamlar uzun süredir giremiyordum gecmisi de okuyamadım ins herkes iyidir.

Cenzey aynı sorunu bende yasıyorum 2 kere dışarı çıktım ikiside burnumdan geldi. Eve tikali kaldım kafayı yemek uzereyim (
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…