En güzelini yaparsın bende fazlalıklarım varken hamile kaldım ve boylu poslu bir anne olacağım için hep dikkatliyim ve kendim için değilde bebeğime ne iyi gelecekse onları yiyorum. :) Şimarıklık yapmamak lazım fazla :) Mesela kızartma vs. birde çok önemlisi yanmış yağ bunlardan çok uzak durmak lazım ( yanmış yağdan kastım ızgara türü şeyler ) tencere yemeği önerdi bana doktorum haşlama olursa tabi ne ala :) Yani balığı bile buğlama yap, ızgara oldugu zaman onun dışındaki fosforlu dış yüzeyi yanıyor o çok zararlı dedi.
kesinlikle çok doğru canım..yediğimiz her şey bebeğimize de gidiyor..haftada en az iki gün balık şart..bir gün kırmızı et..bol sebze,meyve..sabahları yumurta ama haşlanmış:)) dediğin gibi fazla yağdan,hamur işinden biraz uzak durmamız lazım..anne olmanın zorluğu ve fedakarlığı bebek ana rahmine düştüğü an başlıyor işte..can feda onlara..tek gülüşleri ömre bedel..
Çünkü bebeğin süt ürünlerinin içindeki yağa ihtiyacı yoktur sadece kalsiyuma ihtiyacı vardır. Yağlı süt ve süt ürünleri yemek bebeğe bir fayda sağlamaz sadece bizim daha çok kilo almamızı sağlar.. :)
fasulye06 arkadaşlar ya doktor bana bu ara süt içme dedi neden oldugunu sormadım salak gıbı neden olabılır sızce
cnm Allah bağışlasın hepsini buarada tarihimi öğrendim bilgisayarın tarihi geride kalmış ondan yanlış çıkıyomuş ay kafayı yicektim ya nerde hata yapıyorum diye:)6+0 çok şükürbenimde 2, canım 5,5 yaşında bi oğlum var 2012 martta da bi kürtajım var baklaım hayırlısı ben iki iş olmasın diye ayak sürüuyorum pzartesi yada cuma gideyim diyorum :)ben doğum tarihi hesaplama diye yazdım ilk gelene gebelik.orğ yazıyor ordan baktım gerçi başkalarınada baktım aynı bi bak istersen
Ben inek sütü alıp kaynatıyorum. Yoğurdumu da kendim yapıyorum inanın daha sağlıklı İmkanı olan varsa tavsiye ederim.
doktorum aradım arkadaşlar sonucumun 76 olduğunu söyledim son adet tarihimi sordu 7 ocak dedim tahlili dün yaptırdığımı söyledim çok telaşlandığımı söyledim neden telaşlanıyorsun dedi daha son adetine 1 ay bile dolmadan yaptırmışsın bu sonucun böle çıkması normal dedi.daha küçük 1 hafta sabret tekrar hcg yaptır haberleşelim ona göre sana gel derim dedi.biraz rahatladım ama yinede korkuyorum yaa.halbuki istenmeyen bi gebelikti çünkü oğlum daha 10 ayına yeni girdi.ama ne bilim istemeden de oluşan bi gebelikte olsa kendimi kaptırmışım farketmeden.siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
Canım süt içme demesinin sebebibini bilemiyorum ama keske sorsaydın.
Buarada arkadaşlar Yoğurtta Sütten daha fazla Peynirde ise Yoğurttan daha fazla kalsiyum vardır.Yani çokta süt içmeye gerek yok aslında. Ama artı parantez içinde yazmış oldugu Light olsun dediğim gibi yağın bebeğimize yararı yok sadece bize yararı var oda KİLO :))
birde arkadaşlar benim doğumdan sonra adetlerim çok düzensiz oldu.5 ay nerdeyse 45 günde bir oluyordum.son 3 aydırda hapa başladım.ben doğum kontrol hapından dolayı 28 günde bir adet oluyorum diye hesapladım kafamdan.belkide hamile kalmasam yine 45. gün adet olacaktım.ama hap içmediğim ay hamile kaldığım için yumurtlama tarihimi tam olarak bilmiyorum
fasulye06 saat 13:30 yattım 16 uyandım cok uyumusum ya kafamı tutamıyorum fazla uyumakta kotu
Aynen ya bende de gündüz birşey yok akşam 9:30-10 arası ağzım yırtılıyor sanki esnemekten hemen sızıyorum koltukta
kızlar bu arada konu yediklerimize gelmişken..en önemli tüketmemiz gereken diğer bir şey de ceviz,fındık ve badem..mutlaka her gün tüketmemiz faydalı..hele ceviz beyin ve sinir gelişimi için çok faydalı..badem de doğal folik asit deposu..eşim doktor olunca arada faydalarını görüyorum:)))
En güzelini yaparsın bende fazlalıklarım varken hamile kaldım ve boylu poslu bir anne olacağım için hep dikkatliyim ve kendim için değilde bebeğime ne iyi gelecekse onları yiyorum. :) Şimarıklık yapmamak lazım fazla :) Mesela kızartma vs. birde çok önemlisi yanmış yağ bunlardan çok uzak durmak lazım ( yanmış yağdan kastım ızgara türü şeyler ) tencere yemeği önerdi bana doktorum haşlama olursa tabi ne ala :) Yani balığı bile buğlama yap, ızgara oldugu zaman onun dışındaki fosforlu dış yüzeyi yanıyor o çok zararlı dedi.
fasulye06 bende akşamları uyuyamıyorum uyku halı oluyor ama uyuyamıyorum aksamları hafıf atesım cıkıyor nedenını anlamıyorum eşimde çok tedırgın oluyor
Izgaranın zararlı olabileceğini açıkçası daha önce duymamıştım. Özelliklede balık konusunda . Ya zaten herşey zararlı ve tehlikeli. Balık yememiz gerekli aslını düşündüğünde şuan balık zamanı değil. tavuklar desen zaten nasıl yetiştirildikleri belli değil. et desen oda ayrı.