2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
hazır süt mü içiyorsunuz içen hangi marka içiyo

bence bulabiliyorsan doğal inek sütü iç canım köyden kentten getirtme imkanın varsa içe bildiğini iç içemediğini yoğurt yap yee...

çünkü maalesef tüm süt ve süt ürünlerinde katkı maddesi var...

çok saol cnm nerden hesaplattın banada linki veririmisin nereye yazsam 5+2 diyo ay kafayı yicem :)neyse ii olsunda kaç olursa artık:) ben cuma günü gittim cnm ozaman nekadarlık oluyo işte 5+2de gitmiş olmuşum kese görünmüştü sadece bu cumada bebişi görmek için gidicem inş benim ilk doğum sezeryan olduğu ,için sanırım eylülün son haftası olur doğum nasip olursa sen gittinmi cnm doktora aynı günler olduğumuz için daha sıkı takip ederiz birbirimizin kontrollerini:):)

benimde 2, canım 5,5 yaşında bi oğlum var 2012 martta da bi kürtajım var baklaım hayırlısı ben iki iş olmasın diye ayak sürüuyorum pzartesi yada cuma gideyim diyorum :)ben doğum tarihi hesaplama diye yazdım ilk gelene gebelik.orğ yazıyor ordan baktım gerçi başkalarınada baktım aynı bi bak istersen

Doktorumun önerisi ile ben light ve pastörize süt içiyorum. danone light yoğurt yiyorum. Pastörize olmasına dikkat et ve light olması sağlık açısından daha iyi.

Ben inek sütü alıp kaynatıyorum. Yoğurdumu da kendim yapıyorum inanın daha sağlıklı İmkanı olan varsa tavsiye ederim.

Ben inek sütü alıp kaynatıyorum. Yoğurdumu da kendim yapıyorum inanın daha sağlıklı İmkanı olan varsa tavsiye ederim.

ben de yoğurdu kendim yağıyorum. hazır yoğurtlar yoğurt değil arkadaşlar evde yaparsanız aradaki 1500 farkı kimsenin söylemesine gerek kalmadan anlarsınız:) sütü açık içmiyorum hatta hiç içmiyorum ama bol bol yoğurt ve peynir yiyorum. brokoli yemek de elzemmiş arkadaşlar. hazır mevsimi iken üzerine yoğurt dökerek bol bol yiyebiliriz

ben de yoğurdu kendim yağıyorum. hazır yoğurtlar yoğurt değil arkadaşlar evde yaparsanız aradaki 1500 farkı kimsenin söylemesine gerek kalmadan anlarsınız:) sütü açık içmiyorum hatta hiç içmiyorum ama bol bol yoğurt ve peynir yiyorum. brokoli yemek de elzemmiş arkadaşlar. hazır mevsimi iken üzerine yoğurt dökerek bol bol yiyebiliriz

En güzeli. önceden çok zor gelirdi yoğurt yapmak ama çok ta kolaymış. hep hazır yoğurt yiyen birisi olarak aradaki farkı anlayabiliyorum. :)

ben 5+1 de gittim . benimde sadece kese göründü. En geç 15 gün içindede kalp atışlarını duyarız dedi. Sende için ferah tut. bende pazartesi doktora gideceğim inşallah bebeği görür kalp atışlarını duyarız. Senin tekrar kontrol ne zaman ?

işte 10 gün sonra gel dedi...Ama dayanamayıp belki özele bir randavu alırım bu hafta bitmeden :) içim rahatlasın istiyorum

işte 10 gün sonra gel dedi...Ama dayanamayıp belki özele bir randavu alırım bu hafta bitmeden :) içim rahatlasın istiyorum

o zaman önümüzdeki haftayı bekle yine istersen en azından pazartesiyi çünkü daha çok küçükler. biz sabırsızlanıyoruz biran önce büyüsünler diye.

Canım haklısın yoğurt konusunda ama süt konusunda katılmıyorum açıkcası hem kendi doktorum bizzat uyardı açık sütler yağlı oluyor light iç ve kapalı pastörize süt olsun diye + işyerine 2 gün evvel çok çok iyi bir jinekolog geldi onun tavsiyeside aynı yöndeydi.

Son düzenleme:
Kızlar benim de aklıma takılan birşey var soda ( maden suyu ) içmek zararlı mı? Sade içilebilir hatta bir kaç konudada faydası var diye biliyorum ama bazı okuduğum yorumlarda sodanın asidini tamamen kaçırıp için diyenler var asitli içebilirsiniz diyende. Bilgisi olan var mı?

Canım haklısın yoğurt konusunda ama süt konusunda katılmıyorum açıkcası hem kendi doktorum bizzat uyardı açık sütler yağlı oluyor light iç ve kapalı pastörize süt olsun diye + işyerine 2 gün evvel çok çok iyi bir jinekolog geldi onun tavsiyeside aynı yöndeydi.

Evet haklısın . Doktorlar pastorize süt öneriyorlar . Ama ben ikisini aynı anda çıkarmayı tercih ediyorum. Açık sütler gerçekten de yağlı.

Çünkü bebeğin süt ürünlerinin içindeki yağa ihtiyacı yoktur sadece kalsiyuma ihtiyacı vardır. Yağlı süt ve süt ürünleri yemek bebeğe bir fayda sağlamaz sadece bizim daha çok kilo almamızı sağlar.. :)

selamlar ekim anne adayları..
bu sabah çok zor kalktım..oğluşum biraz ateşlendi gece..çok uyutmadı beni..şimdi iyi ama benim de uyku gözümden akıyor..enterasan olan ben hala hamileliğime inanamıyorum ya...bu nasıl güzel bir histir..

griplilerden uzak durun mutlaka. boğaz için, karbonatlu tuzlu su ile gargara yapın. gribe yakalanmamaya dikkat edin.

orası neresi merak ettim. yabancı dr ların gebelikle ilgili kitaplarını okuyorum sürekli, vitaminlerden çok bahsediyorlar.. amerikadaki durum, her şey için vitamin takviyesinden bahsetmiş. abartılı gelmişti bana...

new york tayım canım ben..3 hafta oldu henüz taşınalı..eşimin işi nedeniyle taşındık.araştırdığım ve sorduğum kadarıyla malesef öyle türkiyedeki gibi sürekli ultrason görüntüleri yokmuş..gerçi eşim şimdi kadın doğumcu araştırıyor.kendisi de zaten doktor..özel sağlık sigortamız var.o da olmasa sağlık burda çok pahalı..
cuma gününe gidicez bakalım..daha detaylı öğrenicem inşallahh..

ah o türk kahvesi tiryakisiyim günde 3ü bulurdu imdi haftada bir içicem çünkü biliyorum abartıcam şimdilik henüz tiksinme yok ama önceki düşük olan gebeliğimde deli oluyodum kokusuna yapsınlar koklaya koklaya bitireyim ama bir yudum aldığım zaman dünyam değişiyodu. içemiyodum şimdi kokrkuyorum yine öle olcak diye...of bak canım çekti he:))

sorma canım..benimde vazgeçilmezimdir türk kahvesi..günde bir tane hamilelikte öneriliyor ama..

kızlar süt konusunda dikkatli olun ne olur..paketlenmeden alıan köy sütü diye satılan sütlere dikkat edin..yazın benim bir arkadaşım organik diye aldığı süt ve peynirden brucella hastalığına kapılmıştı..aman dikkat..ben kendim light süte başladım.oğluma hamileykende hep light süt içmiştim..oğluma da günlük sütlerden alıyorum..pastörizeler bana da çok sağlıklı gelmiyor..

Çünkü bebeğin süt ürünlerinin içindeki yağa ihtiyacı yoktur sadece kalsiyuma ihtiyacı vardır. Yağlı süt ve süt ürünleri yemek bebeğe bir fayda sağlamaz sadece bizim daha çok kilo almamızı sağlar.. :)

Onuda zaten istemem :) yemeklerde bile yağı az kullanıyorum. Kızartma tarzı yemeklerden uzak duruyorum.

kızlar süt konusunda dikkatli olun ne olur..paketlenmeden alıan köy sütü diye satılan sütlere dikkat edin..yazın benim bir arkadaşım organik diye aldığı süt ve peynirden brucella hastalığına kapılmıştı..aman dikkat..ben kendim light süte başladım.oğluma hamileykende hep light süt içmiştim..oğluma da günlük sütlerden alıyorum..pastörizeler bana da çok sağlıklı gelmiyor..

Aynen katılıyorum canım bende onlar daha sağlıksız bence.

Kızlar benim de aklıma takılan birşey var soda ( maden suyu ) içmek zararlı mı? Sade içilebilir hatta bir kaç konudada faydası var diye biliyorum ama bazı okuduğum yorumlarda sodanın asidini tamamen kaçırıp için diyenler var asitli içebilirsiniz diyende. Bilgisi olan var mı?

canım günde bir taneden fazla içme..vücuttaki albümini tetikler ve tansiyonu bozar.ben preeklampsi hastasıydım..o yüzden dikkat derim.

Onuda zaten istemem :) yemeklerde bile yağı az kullanıyorum. Kızartma tarzı yemeklerden uzak duruyorum.

En güzelini yaparsın bende fazlalıklarım varken hamile kaldım ve boylu poslu bir anne olacağım için hep dikkatliyim ve kendim için değilde bebeğime ne iyi gelecekse onları yiyorum. :) Şimarıklık yapmamak lazım fazla :) Mesela kızartma vs. birde çok önemlisi yanmış yağ bunlardan çok uzak durmak lazım ( yanmış yağdan kastım ızgara türü şeyler ) tencere yemeği önerdi bana doktorum haşlama olursa tabi ne ala :) Yani balığı bile buğlama yap, ızgara oldugu zaman onun dışındaki fosforlu dış yüzeyi yanıyor o çok zararlı dedi.

bende 23 ocakta aşılama yaptırrdım ve sonuçlarrım 12. gün 10,32 ve 15. gün yani bugün ise 62,84 değerre göre hamileyimm ve szlerleyim çok sevinçliyim 2013 ekim annesi olucam inş. 3 yaşında 1 kızım var oda aşılamayla oldu ... fakat bu gebeliğimin kaçınccı haftasında olduğumu sorramadımm dr uma ama aşılama takviminde 4 hafta 2 günlük çıkıyo doğrumudur bilmiyorum

X