ben çok kasılıyorum kızlar yaa ama sancı yok sadece karnım taş gibi oluyor ve makat ve vajinaya baskı oluyor o esnada
Bıgün ben acike gittim ya cnm orda ebe bana karnın taş sertleşirse ve çocuk bi yere toplanırsa bunlarda belli ve düzenli aralıklarla olursa gerçek sanvıdır dedi karnın tümsekli olur dedi bi tarafına toplanır dedi seninde böylemi bide dk tut kaç dk oluyor
Toplanması bende de çok sık oluyor ama ağrı sancı olmuyor:26:Bıgün ben acike gittim ya cnm orda ebe bana karnın taş sertleşirse ve çocuk bi yere toplanırsa bunlarda belli ve düzenli aralıklarla olursa gerçek sanvıdır dedi karnın tümsekli olur dedi bi tarafına toplanır dedi seninde böylemi bide dk tut kaç dk oluyor
evet canım öyle oluyor aynen ama benim kız çok şakacı hep yalancı sancı yapıyor bu da öyledir eminim ama bakarım dakiksına hiç bakmamıştım:26::26:
Toplanması bende de çok sık oluyor ama ağrı sancı olmuyor:26:
Bugün ebe bana böyle anlattı cnm önemli olan sertleşmedi düzenli olmadı dedi karnıma dokundu seninki yumaşak dedi zaten öke dediğinde benim kasılmam yoktu düzenli oluyor onu takip edin kuzular:)))
zor olmuş ama şu an sağlıklısınız şükür rabbim bebğini size bağışlasın hayırlı uğurlu olsun
ben daha doğum yapmadım normal yapıcam ama geçen gün bir arkadaşımın yanına gittim o da temmuzda sezeryan doğum yaptı korktuğu için genel anestezi istemiş ama pişma oldum diyor uyanırken çok acı sancı oluyor diyor keşke epidural yapsaydım diyor hastanede epidural olanalara baktım hemen ayaklandılar sancı ağrı da yoktu onlarda ama ben zorlandım dedi eğer sezayen olursan mutlaka epidurali seç dedi
Toplanması bende de çok sık oluyor ama ağrı sancı olmuyor:26:
bende normal bekliyordum bebek kanala bile girmis. Ama kilosu cok ve iri diye doktor riske atmak istemiyor.. bilemedimvallaa
Sertlikle birlikte baskı da oluyor yer yer aynen nefesim daralıyor ve tuvalet ihtiyacım oluyor hemenpeki baskı hissediyormusun aşağı doğru ben öyle hissediyorum o zaman çünkü çok baskı oluyor ve nefesim daralıyor aynı zamanda karnım semsert
Sertlikle birlikte baskı da oluyor yer yer aynen nefesim daralıyor ve tuvalet ihtiyacım oluyor hemen
merhaba kizlar..
Ben 5 ekimde dogum yaptim sizlere dogum hikayemi yazayim dedim.Ben yurtdisindayim once onu belirteyim,2 ekim sabahi wc ye gittim klozetin ici kan doldu.Dogum tarihim 11 ekimdi sanci ve su yokken aniden kan bosaldi acele hast gittik.bizi birakmadilar kan durdu fakat endiseden dolayi birakmadilar.Ayni gece sabaha karsi suyum gelmeye basladi ama hala sanci yok,ertesi gun ufak ufak sancilar gelsede dogum icin yeterli gormediler beklettiler su hala gelmeye devam ederken beni beklettiler.Ta ki 5 ekim sabahina kadar o ana kadar yasadigim rezaleti anlatamam sikintilar icinde aglamaktan yalnizliktan perisan oldum.Sadece esim ve arkadaslarim vardiNeyse suni sanci saat 8 de verildi sonra epidural verildi ondan sonra saat 11 gibi benim atesim 39 dereceye cikti bebegin kalp atislarida 195 olunca doktorlar etrafimizi kusatti acil sezeryana alinmam gerekiyormus 3 gun suyum gitmis ve mudahele yapilmamis diye gerizekaliliklarin bedelini ben ve bebegim canimizla odeyecektik.Apar topar ameliyata alindik saat 1:42 yavrumu aldik enfeksiyon suphesi ile 3 gunde antibiyotik verildi benle cocuguma sonunda 8 ekimde taburcu olduk.Simdi yazarken hala gozlerim dooluyor nasip kismet ne ise o oluyor ben cok istedim normaldogumu ama olmadi ustune bir suru sikinti cektim.Yurtdisiymis hast iyi ama bizi perisan ettiler.Cok sukur yavrumla evimdeyim zorlu surec bitti yeni hayata uykusuz gecelere merhaba dedik.Rabbim evladi olanlari bagislasin dogum yapacak olanlara da yardim etsin.Benim dogum hikayem biraz hazindi ama butun kotu olaylar minnagimin aglama sesiyle bitti.Cok sukur bugune diyorum...
Kızlar gözünüzaydın Allah analı babalı büyütmek nasip etsin insallah...kızlar dogum hıkayemı anca yazıyorum 7ekım aksam uyuyordum ogun baya temızlık yaptm gunlermde bıtmıstı zatten 1haftada gecmıstı artk sancım gelsn dıye beklıyrm uykumda kuyruk sokumumdan kasıklarma agrı gırmeye basladı uykumdan uyandm saate baktm 1 olmus esımde yanmda fılm ızlıyo saate baktm 15dk bır faln düzenlı esımede dedım hayatm sancm var dıye heyecanlndk ıkımızde ben dedım sıklasmasını bekleyelm hep o aralıklarla geldı sancı cok olmasada canımı yakıyodu sabah 5e kadar bekledm esımde benı beklerken uyuya kaldı bende 5ten sonra uyumusm sonra 7de kalktm kahvaltı hazırladm esımde kalktı varmı sancn dedı yok dedım sonra o işe gıttı ben o gıdınce bıraz daha uyudm gene hafıf hafıf gırmeye basladı ögleden sonra daha da artı sancılar ama gene 15 dk bır bıde sabah kalktgmda nısan geldı pembe sumuksu bişey sonra gene geldı ben öyle aksama kadar gene cektm evde baya canım yanıyodu esımde hep aradı sıklastımı gıdelımmı dıye ben sıklassın dedım hep sonra aksam oldu esım işten geldı hala var sancm ve dayanamıyrm artk ben artk yeter dedım banyomu yaptm temızlendm kuran okudum kızmı alt kata babanesıne bıraktk cantamızı aldık allahım bebişimle evıme dönmeyı nasıp et dedım duygulu cıktm evımden yanımıza halayı aldık evden cıkmadan dok aramıstm nişan geldıgını sancm oldgunu dok hemen hastaneye gel dedı neyse hastanye geldk ben gıderken dua edıyrm allahm ıns 4 5 cm acılmıstr dıye okadar sancı cektm dıyrm sonra ebe muayene ettı 7 8cm acılmıs dedı cok sevındm esıme dedım sonra ebe benı dogumhaneye cıkardı esıme el salladm bebişimizi alıp gelıcm dedı gözlerm doldu onunda hemen tansıyon atesımı ölçtler kan ıdrar aldılr ebemede dıyolar cok sanslısın 7 8 cm acıklıgı var evden aksam 10da gıttık halayı al falan 10bucukta hastanedeydk neyse dogumhanede 1 2 saatte sancılrm baya arttı dayanamyrm dedım artk ebeme gel bı bakalım dedı ve suyumu batlattı sonra gene sancılarm sıddetlendı bı gıdıyo bı gelıyokı dayanamııyrm hep dua edıyrm allahım yardm et dıye sonra ben yatamadım artk yatakta kalktm ayaga ıkı buklum ebem noldu dedı yatamıyrm cok sancım var dedım gel bı bakalım dedı benı ıkındıttırmaya basladı ıkınıyorum ama gelmıyo baya zorlandm en sonunda kes al yapamıyrm dedı m sonra 1 2 kere daha ıkınma bıraz da kestı aldı oh be dedım hıc ınanamadım kucagıma verdı ebe allahım kucucuk sonra yanımda bişeye koydu kuvez gıbı ordan bana bakıyo sonra içimi temızledı dıktı benm umrumda degıl hep bebişime baktm allahım cok tatlı 3750gr 52cm kılosu oldgndan bıraz zor oldu sancı kısmı ıkıncı dogum oldgndan cabuk ılerleddı ama sukur kavustum bebişime gece 01 ceyrek gece oldu 2de odamdaydım sabaha kadar uyumadm sevıncıme ınanamadım dogurduguma bıde panıkataga karsı hıc panık yapmadım hep dua ettm allahım o yolda kımseyı bırakmasın allahım sızlerede nasıp etsn bebişim yanımda saglıklı cok mutluym darısı basınıza
0lmaz mıııkızlar bişey sormak istiyorum yarım saattir karnım kasılıyor sertleşiyor kızım da hareketli baya ve vajinama aniden iğne batıyo gibi oluyo resmen yerimden zıplıyorum sizde de oluyor mu:26::26::26:
canım insallah hayırlısıyla gönlüne göre olur hersey.. dualarım seninle..Kızlaaar çok moralsizim,bugün de doktora gittim yine herşey normal dedi..Pazartesi günü sezeryana alınma ihtimalim var,şurda 3 günüm kaldı ne olur bana dua edin de normal dığum yapayım sağlıcakla hayırlısıyla..Dişim de ağrıyor sinirden ağladım az önce,artık ruhum daraldı bitsin şu hamilelik...
Doğum yapanların gözü aydın,Allah bağışlasın..
Kızlar bende bu kasılmalar yüzünden hastaneyi aradım doktorumun mesaisi bitmiş bilee.. nöbetci doktorda acil durumlarda geliyomus, o yüzden ulasamadım. Mecburen burdaki hastaneye gittim, kalp atıslarını felan dinlediler. Bu kasılmalar 3 gündür varsa senin burda durman hata dedi dr. İçime kurt düşürdü. İstersen şimdi git ama gidemezsen en geç yarın git mutlaka dedi öylelikle eve geldim. Kasılmalar devam ediyo ama ağrı sancı yok.. Kasılmalar doğumun basladığını ya da cok yakın oldugunu gösterir ve yatısın yapılır dedi dr. Şimdi içime düşen bu kurtla sakinleşmeye çalışıyorum. Kasılmaların dk sı bazen 4 bazen 8 bazen 10 oluyo. Bildigim kadarıyla bunun en az 1 saat düzenli gitmesi gerek dimi :26:
geldim canım, gelmeden önce acilede bi ugramıs oldum :)yazyağmuru geri geldin mi kuzu
düzenli derken illa 10 dk ise 10 dknın dolması anlamında mı ? yoksa 10 dk da 1 geliyosa; aralığı önemli olmadan 20 dk da 2 kez gelmesi de normal mi.. :26: bu arada dediğin gibi sertleştikce nefesim daralıyo sıkışıyorum ve alt tarafa batıyo bazen benimde..canım düzenli olması gerekiyormuş az önce yas_0685 yazdı bugün ebe demiş ona mutlaka düzenli olmalı diye seninkinde bir düzen yok bende oluyor hatta pzartesi dokotra gitmeden öncede vardı yani yaklaşık 2 haftadır oluyor geçiyor düzenli değil yani
geldim canım, gelmeden önce acilede bi ugramıs oldum :)
sinirlerim cok bozuldu kuzum ya, napıcamı sapıttım iyicedoktorumu arasam cok gec oldu, zaten mesaisi bitmis izne ayrılmıs.. kafam kazan gibi oldu, sanki üstünde biri oturuyo
düzenli derken illa 10 dk ise 10 dknın dolması anlamında mı ? yoksa 10 dk da 1 geliyosa; aralığı önemli olmadan 20 dk da 2 kez gelmesi de normal mi.. :26: bu arada dediğin gibi sertleştikce nefesim daralıyo sıkışıyorum ve alt tarafa batıyo bazen benimde..
bende öyle yaptım canım, sabaha kadar durayım duruma göre ararım doktoru. en azından doktorumun yönlendirdiği bayanla görüşebilirim belki..canım şu an zaten çok geç oldu sancı filan da yoksa sabahı bekle sabah hastaneyi arasın duruma göre gidersin şimdi bu saatte milleti oraya götürüp bir de geri dönmek var
bilmiyorum ki ama şu kadar biliyorum mesela 10dk bire düşmüşse tekrar 20dk çıkmaz tam tersi aradaki zaman farkı azalır ağrı olur ağrının şiddeti de artar
bende öyle yaptım canım, sabaha kadar durayım duruma göre ararım doktoru. en azından doktorumun yönlendirdiği bayanla görüşebilirim belki..
kasılma konusunda tam ifade edemedim demek istediğimi kuzum. şöyle anlatıyım. mesela tam 10 dk da 1 kasılma yaşıyoruz. yarım saatte 3 tane olmuş oluyo. bnm demek istediğimde yarım saatte 3 tane oluyo ama tam 10 dk aralıkla değil. diyelimki biri 15 dk da geldi diğeri 5 dk sonra, üçünsüde 10 dk sonra gibi.. biraz karışık oldu ama nası anlatıcamı bilemedim
al benden de o kadar canımcımanladım canım demek istediğini valla bende hiç bilmiyorum kuzu ilk bebişler çok tecrübesiziz malesef
neyse yaeın ola hayrolla demişler sabah ne olacak bakalım belki doğurursun belli olmaz yarın merak ettim şimdi acaba gerçek mi ki:26::26: